Διαφημίσεις

Η Κίνα, η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο,ενδέχεται να οδεύει προς τη χαλάρωση ή ακόμα και τον τερματισμό της πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες, ορίζοντας ρητώς πόσα παιδιά μπορούν να αποκτούν τα ζευγάρια, υπονόησε μια κρατική εφημερίδα.

Όλα τα άρθρα για ζητήματα οικογενειακού προγραμματισμού απαλείφθηκαν από τον νέο κώδικα αστικής δικονομίας υπό κατάρτιση, ανέφερε η Procuratorate Daily σε ανάρτησή της στη ροή της στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, που χαρακτηρίζεται συχνά το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter.

Το Πεκίνο τα τελευταία χρόνια χαλάρωσε την πολιτική του ως προς τον οικογενειακό προγραμματισμό, λαμβάνοντας υπόψη τη γήρανση του πληθυσμού, τη μείωση της γεννητικότητας και τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού στην Κίνα. Το 2016, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα ζευγάρια που ζουν στα αστικά κέντρα μπορούν στο εξής να αποκτούν δύο παιδιά, τερματίζοντας την πολιτική του ενός παιδιού, που εφάρμοζε από το 1979.

Ο νέος κώδικας προβλέπει εξάλλου το να δίνεται μια χρονική περίοδος για να «ηρεμήσουν» ζευγάρια που υποβάλλουν αίτηση διαζυγίου και να το ξανασκεφτούν, διάρκειας ενός μήνα.

Ο αναθεωρημένος αστικός κώδικας αναμένεται να εξεταστεί στην ολομέλεια της κινεζικής λαϊκής εθνοσυνέλευσης τον Μάρτιο του 2020.

Τροφή στη φημολογία περί του ενδεχομένου νέας χαλάρωσης της πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού έδωσε εξάλλου ένα γραμματόσημο που θα κυκλοφορήσει από τα κινεζικά ταχυδρομεία του χρόνου, στο οποίο εικονίζεται μια οικογένεια που αποτελείται από δύο γουρούνια και τρία χαρωπά γουρουνάκια. Εξάλλου, καταγράφηκαν αντιδράσεις όταν δύο γνωστοί ερευνητές πρότειναν τα ζευγάρια που έχουν λιγότερα από δύο παιδιά να καταβάλλουν ειδικό τέλος υπέρ ενός «ταμείου για την αναπαραγωγή», κάτι που επικρίθηκε από διάφορες πλευρές.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *