Διαφημίσεις

Η Ελλάδα από την δημιουργία της ως κράτος στα 197 χρόνια της έχει γνωρίσει 4 πτωχεύσεις. Η πρώτη το 1823 υπό τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, που δε μπορούσε να εξυπηρετήσει τα δύο δάνεια που πάρθηκαν για την ανεξαρτησία που έλαβε το 1824 και το 1825. Λίγα χρόνια αργότερα ξαναβρέθηκε στην ίδια θέση, όταν το 1832 με βασιλέα τον Όθωνα πάρθηκε το δάνειο των 60 εκατομμυρίων δραχμών από τους αδελφούς Ρότσιλντ, η οικονομία βρισκόταν σε δεινή θέση και οι πολιτικές εξελίξεις ραγδαίες, μέχρι το 1843 που η επανάσταση του Καλλέργη ανάγκασε μεν τον βασιλέα σε παραχώρηση του συντάγματος αλλά ανάγκασε και σε στάση πληρωμών. Ενώ το 1879 η οικονομία της χωράς ήταν θετική βάση για το μέλλον της, τα δάνεια που πάρθηκαν για την υποδομή της και για τα θεμέλια της μεγάλης ιδέας προκάλεσαν το «Κυρίοι δυστυχώς επτωχεύσαμεν» το 1893 από τη κυβέρνηση του Χαρίλαου Τρικούπη. Η τελευταία χρεωκοπία, ήρθε 18 Απρίλη του 1932 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, υστέρα από 3 χρόνια πιέσεων που δέχτηκε η δραχμή λόγω του κραχ της Γουόλ Στρίτ.

Σήμερα μετά από σχεδόν εννέα χρόνια κρίσης, που ναι μεν για τους οικονομολόγους είναι μια ελεγχόμενη “Πτώχευση” και για τους πολιτικούς νάνους του τόπου μια πολιτική λιτότητας, αν προσεκτικά κοιτάξεις θα δεις πως η καταστροφή που προκάλεσε και προκαλεί είναι χειρότερα ακόμη και από το πέρασμα του Αννίβα στην Ιταλική χερσόνησο. Είναι τόσα τα πλήγματα που έχει δεχτεί όχι μόνο η κοινωνία αλλά το ίδιο το κράτος, κάνοντας το μέλλον δύσκολο.

Όλοι οι ειδήμονες αναφέρονται σε μεταρρυθμίσεις στο κρατικό μηχανισμό αλλά αυτές οι αλλαγές έχουν θετική επίδραση στο κόσμο, κάνουν τη καθημερινότητα του πιο εύκολη; Η απάντηση είναι, όχι! Τα ίδια προβλήματα που υπήρχαν προ κρίσης τα ίδια προβλήματα συναντάμε και χειρότερα, για παράδειγμα το να στήσεις μια επιχείρηση εξακολουθεί να είναι χρονοβόρο, το να πάρεις μια άδεια εργασίας είναι σαν μπαίνεις στο λαβύρινθο της υπάρχουσας γραφειοκρατίας, η ενημέρωση γενικά είναι ανύπαρκτη και κατά αλλά η Ε.Ε. επιδοτεί προγράμματα για πολλούς αλλά στην Ελλάδα μόνο οι λίγοι τα μαθαίνουν.

Οι βασικοί πυλώνες της χώρας όπως είναι η Παιδεία και η Υγεία έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και στα “κέφια” των πολιτικών αρχόντων που η ανικανότητα τους φτάνει σε σημείο να μη μπορούν να αντιγράψουν ούτε τα επιτυχημένα προγράμματα άλλων κρατών. Λες και το χάος είναι η μόνη λέξη που κυριαρχεί στο μυαλό τους. Από την άλλη η αξία του συντάγματος έφτασε να είναι στο επίπεδο των χαρτιών που συναντάς πεταμένα σε διάφορους δρόμους. Όσα δικαιώματα των πολιτών δε εξυπηρετούν την συγκεκριμένη πολιτική παραβλέπονται, φτάνοντας σε σημείο ο πολίτης να έχει μόνο υποχρεώσεις που σε αυτή την περίπτωση είναι φόροι, πάνω σε φόρους και περικοπές. Δημιουργώντας μια νωχελική οικονομία που με το χρόνο εξασθενεί με τους πόρους να τελειώνουν. Ας πούμε θεωρητικά ότι οι τράπεζες παίρνουν, όλα τα σπίτια και τις καταθέσεις των Ελλήνων, το χρέος μετά από χρόνια θα αυξάνεται γιατί η οικονομία δεν θα έχει αναπτυχθεί, το ζύγι μεταξύ εξαγόμενων και εισαγόμενων προϊόντων θα συνεχίσει στο αρνητικό του ρυθμό και το βασικότερο οι οικονομικές αντοχές όσων μένουν σε τούτη τη χώρα θα έχουν εξανεμιστεί.

Αρά πάνω στην οικονομία και με την ιστορία που διδάσκει τα παθήματα, οι οικονομολόγοι – τεχνοκράτες του σήμερα δε έχουν αντιληφθεί ούτε την απλή φράση πως «Πιάνεις περισσότερες μύγες με το μέλι από ότι με το ξύδι». Το φταίξιμο πέφτει στο παρών οικονομικό σύστημα που μέχρι πριν κάμποσα χρόνια το θυμιάτιζαν ως ουτοπικό. Μήπως τελικά δεν είναι πρόβλημα του συστήματος αλλά μια διεθνής πολιτική κρίση, μια έλλειψη οράματος και ιδεών; Μήπως τελικά οδηγούμαστε σε εταιρικά κράτη (ως θεωρία αναπτύχθηκε το ΄80), με κάθε εταιρεία ή συμβούλιο εταιριών να ελέγχουν το μέλλον μας; Ερωτήματα που οι μελλοντικοί ιστορικοί θα είναι σε θέση να απαντήσουν. Στο σήμερα και για την Ελλάδα, οι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί νάνοι ουδεμία σχέση έχουν με τους ανθρώπους που διοικούσαν, και πρόσφεραν ένα όραμα. Πάνω σε αυτό το κομμάτι ευθυνόμαστε εμείς, οι πολίτες. Το πελατολόγιο εμείς το δημιουργήσαμε, δίνοντας τους την ικανοποίηση, να εξαρτόμαστε από αυτούς. Ο Κικέρων είχε πει πως μια κοινωνία που δεν μπορεί να αλλάξει νοοτροπία είναι καταδικασμένη να κάνει τα ίδια λάθη. Δυστυχώς στην περίπτωση μας ισχύει, κάτι που διακρίνεται και στις νεότερες γενιές. Θεωρώ πως μαζί με το εθνικό πρόβλημα που είναι το δημογραφικό, η αλλαγή στο τρόπο σκέψης είναι επιτακτική.

Κατά καιρούς διαβάζω πως η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ισραήλ, πρέπει να γίνει Ισλανδία, Ιρλανδία ή και Αργεντινή. Κανένας όμως δημοσιογράφος δεν αφιερώνει χρόνο να εξηγήσει πως κάθε χώρα διαφέρει όχι μόνο στην κουλτούρα αλλά και στις δυνάμεις που έχει. Για παράδειγμα η Ελλάδα έχει ανεκμετάλλευτους ενεργειακούς πόρους, περιέχει καθαρούς φυσικούς πόρους όπως το νερό σε αντίθεση με την Ισπανία που θα πρέπει μετά το 2025 να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ύδρευσης. Τα εδάφη εξακολουθούν να είναι γόνιμα σε αντίθεση με τις βόρειες χώρες που το ΄60 ως ΄70 κατέστρεψαν τα εδάφη με τα φυτοφάρμακα (σαν το DDT). H γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι σημαντική και συνεχίζουμε παραδόξως ακαδημαϊκά να είμαστε σε καλή θέση. Αντί λοιπόν οι δημοσιογράφοι να βγάζουν τις μελέτες που έχουν αραχνιάσει στα συρτάρια των Βρυξελλών για τις αλλαγές που το κράτος πρέπει να κάνει σε κάθε τομέα ξεχωριστά, κάνουν άσχετες συσχετίσεις και προτείνουν να αντιγράψουμε ένα μέλλον αντί να το διαμορφώσουμε μόνοι μας. Γιατί δε πρόκειται ποτέ να γίνουμε μια βιομηχανική χώρα αλλά έχουμε τη δύναμη να γίνουμε ισχυροί από τις “βιομηχανίες” που διαθέτουμε, τουρισμός, ναυτιλία, γεωργία και ενέργεια. Η Σουηδία μέσα σε μια 20ετία κατάφερε να περάσει τις περιβαλλοντολογικές κατασκευές και να αποκτήσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα της αγοράς. Η Πολώνια κατάφερε να στήσει την οικονομία της στις μικρομεσαίες βιομηχανίες και να τις επεκτείνει, μέχρι και η Ρουμανία κάνει άλματα στη γεωργία αυξάνοντας τις εξαγωγές της. Γιατί όχι και εμείς; Γιατί ενώ παλιότερα προκαλέσαμε θαύματα, να είμαστε άβουλοι σήμερα;

Τέλος, το φαινόμενο της μετανάστευσης στις παραγωγικές ηλικίες, ένα ακόμη πλήγμα σε μια κοινωνία που διασπάται θυμίζοντας το παλιό παιχνίδι με τις μπίλιες. Όλοι αναφέρονται στον αριθμό των ατόμων που φεύγουν, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πόσοι είναι αυτοί που επιστρέφουν με τα φτερά τους σπασμένα, και είναι τουλάχιστον οι μισοί.

Υπήρξα ξενιτεμένος σχεδόν την μισή ζωή μου, λόγω εργασίας συνεχίζω κατά κάποιο τρόπο να είμαι οπότε δε είμαι εναντία στο να φεύγουν οι νέοι. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, η αγορά εργασίας με την άνοδο των πρώην ανατολικών χωρών έχει τεντώσει. Κάποτε πλήρωναν τα πανεπιστήμια ή οι εταιρείες για να κάνεις διδακτορικό και σήμερα πρέπει να υποθηκεύσεις το μέλλον σου για να σπουδάσεις. Ανέκαθεν το τίμημα της ξενιτιάς ήταν το οικονομικό, να μαζέψεις χρήματα για να δημιουργήσεις ή να αποκτήσεις κάτι για όταν επιστρέψεις. Με τα σημερινά δεδομένα λίγες είναι οι θέσεις εργασίας στο εξωτερικό που μπορούν να στο προσφέρουν.

Καλή ζωή μπορείς να κάνεις και ας είσαι φτωχός (υποκειμενικό), γενικά για την καλή ζωή που πολλοί αναζητούν, η Ελλάδα προσφέρει λύσεις παρά τα τόσα προβλήματα, αυτό που είναι αναγκαίο είναι να είσαι ανοιχτόμυαλος, να υπάρχουν ιδέες και να είσαι καλός επαγγελματίας, βασικές αρχές και για να πετύχεις στο εξωτερικό. Μην ακούτε λοιπόν τι λένε οι “Παπαγάλοι” των ειδήσεων και της κοινωνίας, έχουμε πραγματικά ένα όνειρο όπου και αν βρισκόμαστε να το κάνουμε εφικτό, αρκεί να το θέλουμε, και το δικό μας όνειρο αυτόματα γίνεται ένα λιθαράκι για τις μελλοντικές γενιές.

Πηγή: chronographimata.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Θεόδωρος Γιαννόπουλος

Ανήσυχο πνεύμα, δημιουργικός στο χαρτί, στο καμβά, και σε ότι μπορεί να πάρει μορφή μέσα από την ψυχή μου. Λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, και της ιστορίας του.

6 σχόλια στο “Μια πτώχευση χειρότερη από τις άλλες”
  1. Αλήθεια, πάρα πάρα πολλοί βγήκαν έξω με την ελπίδα να ….πιάσουν τον παπά από τα γένια. Εμείς εδώ οι απολίτιστοι και υποβαθμισμένοι… Και τι απέγιναν; Εγιναν δούλοι, μπήκαν σε άσχημο λούκι, μερικοί από αυτούς ούτε καν το κατάλαβαν. Οι εδώ γονείς καυχώνται για τα πετυχημένα τέκνα στην εσπερία! Ομως, κρύβουν εντελώς από τους άλλους, ότι οι ίδιοι τους στέλνουν από εδώ χρήματα για να επιβιώσουν. Κρύβουν από τον εαυτό τους, ότι θα πεθάνουν μόνοι τους…

  2. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΛΟΓΟΣ

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΩΣ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    Θα αναστηλωθεί η Μία Αγία Αποστολική και Καθολική Εκκλησία σε ένα σώμα, που τώρα είναι διαμελισμένη κάτω στην Γη σε νέο και παλαιό και δεκάδες σχίσματα και αιρέσεις. Οι κληρικοί που δεν έφεραν υγιή καρπό θα απομακρυνθούν.

    ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.

    Οι άξιοι ρασοφόροι θα βγουν να κηρύξουν την Αγάπη του Θεού. Το κήρυγμα δεν θα γίνεται μόνο στις εκκλησιές, αλλά σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Όπου αλλού μπορούν να βοηθήσουν τον λαό θα συμβάλλουν. Κληρικοί που έχουν οικογένεια θα επιδοτούνται από το κράτος για να συντηρούν την οικογένειά τους.

    Θα συλληφθούν όλοι οι κλέφτες της περιουσίας της Ελλάδος και των Ελλήνων και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Όλες οι περιουσίες όσων έκλεψαν θα κατασχεθούν. Οι περιουσίες εκείνων που έκλεψαν και κυβερνούν τους Έλληνες ενώ δεν είναι Έλληνες θα κατασχεθούν μέχρι 5ης γενεάς. Θα επιστρέψουν πίσω όσοι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό.

    Αν δεν μας επιστρέψουν οι γείτονες τις 7 Εκκλησίες μας στην Ασία με τις περιουσίες που ανήκουν ισόβια στον Ελληνισμό, και δεν μας ανοίξουν την πόρτα της Αγίας Σοφίας, τούρκικος μιναρές στην Ελλάδα να μην ξαναηχήσει.

    Οι μετανάστες θα επιλέξουν ή θα φύγουν από την Ελλάδα ή θα χρησιμοποιηθούν για την εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου ή για την καλλιέργεια της ελληνικής γης.

    Όλα τα χρέη των Ελλήνων θα χαριστούν και οι Έλληνες θα πάψουν να χρωστούν. Δημόσιες σπατάλες δεν θα υπάρχουν πια. Οι εισαγωγές θα ελαχιστοποιηθούν, καθότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει όλα τα ωφέλιμα για τους Έλληνες, και οι Έλληνες επιστήμονες και εφευρέτες θα ωθηθούν. Πάσης φύσεως τεχνολογίες (ιατρικές, γεωργικές κλπ) θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα για τους Έλληνες. Δημιουργία και χρησιμοποίηση τεχνολογίας μη ρυπογόνου για το περιβάλλον σε πάσης φύσεως μηχανές. Όλες οι ρυπογόνες για το περιβάλλον τεχνολογίες καταργούνται.

    Η Ελλάδα θα τιμωρήσει την ευρωπαϊκή ένωση για την απάτη που στήθηκε σε βάρος των Ελλήνων. Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωπαϊκή ένωση και από το ευρωπαϊκό νόμισμα και θα κοπούν χρυσές δραχμές. Ο πλούτος της Ελλάδος είναι τόσο μεγάλος που μόνο από ένα σημείο ορυκτού πλούτου φτάνει να έχει ο κάθε Έλληνας 96 δις ευρώ.

    Θα δημιουργηθεί νέα Βουλή Ελλήνων, όπου θα υπάρχουν πένητες ερημίτες και γέροντες κλητοί που δωρεάν θα καθοδηγούν τους Έλληνες ακολουθώντας το σύνταγμα του Αγίου Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατατζή.

    Τα σύνορα θα θωρακιστούν με πολύ ισχυρό τρόπο και κανείς δεν θα μπαίνει μέσα χωρίς άδεια και πολύ συγκεκριμένο λόγο (θέματα τα οποία θα έχουν να κάνουν με τουρισμό, με φοίτηση ξένων – για να μπορούν να μεταδώσουν μετά το Ελληνικό Ορθόδοξο πνεύμα στους λαούς τους με συνοδεία Ελλήνων – σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και με εμπόριο) ούτε από στεριά, ούτε από αέρα, ούτε από θάλασσα.

    Δυνατό κράτος είναι αυτό που έχει ισχυρή γεωργία και κτηνοτροφία. Το νέο κράτος θα φροντίσει να έχει τροφή για τον λαό δωρεάν, με καλλιέργεια γης και ανάπτυξη κτηνοτροφίας. Ένα μέρος της γης της Ελλάδος – εκτός από αυτό που θα δοθεί στους Έλληνες που δεν έχουν – θα καλλιεργείται για να μην πεινάσουν ποτέ οι Έλληνες, και για να δημιουργηθεί η αντίστοιχη ελληνική βιομηχανία. Το ίδιο θα ισχύσει και με την κτηνοτροφία και τα παράγωγά της.

    Η εθνική βιομηχανία θα δημιουργηθεί εκ νέου και ξένες βιομηχανίες δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα. Ενίσχυση ναυτιλίας και θαλασσίου εμπορίου.

    Η Εκκλησία ως βασιλεύουσα θα φροντίσει να δοθεί γη δωρεάν σε όσους δεν έχουν για να μπορούν να καλλιεργούν. Τα κτήματα που θα δοθούν θα ανήκουν αιώνια στον κάθε Έλληνα που θα πάρει και θα μεταφέρονται από γενεά σε γενεά, δηλαδή από τον πατέρα στον υιό του κοκ, με μόνη δέσμευση να μην πωληθούν ποτέ σε τρίτον. Η κυριότητα θα είναι της Εκκλησίας. Η Εκκλησία επίσης, θα φροντίσει δωρεάν να στεγαστούν με σπίτι όσοι δεν έχουν. Η ίδια ρήτρα της μη πώλησης σε τρίτον θα ισχύει και εδώ.

    Η Εκκλησία θα φροντίσει να δοθεί στους Έλληνες δωρεάν η ελληνική παιδεία των άγιων πατέρων μας και ενδόξων προγόνων μας. Όλοι μας θα ζούμε αδελφωμένοι με οδηγό το Φως του Χριστού και τα μέτρα και τα σταθμά που όρισαν οι πρόγονοί μας. Κάθε Έλληνας θα διδαχθεί την ολοκληρωμένη ελληνική γλώσσα και το ελληνικό αλφάβητο, καθώς και την γνώση της θεάσεώς του. Επίσης, θα ξεκινήσουν ιεραποστολές για να μοιραστεί το Φως του Χριστού και της Ορθοδοξίας στον υπόλοιπο κόσμο. Θα ανοίξουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δωρεάν σε όλους τους Έλληνες. Θα υπάρχει εθνική παιδεία. Ιδιωτική παιδεία θα έχουν μόνο οι ξένοι.

    Τα ναρκωτικά θα κοπούν μαχαίρι και οι χρήστες θα λάβουν δωρεάν θεραπεία. Θα ενταχθούν στον στρατό και θα γεμίσουν τα βουνά με δέντρα, θα αναλάβουν να φροντίζουν και να προστατεύουν τα δάση.

    Ο στρατός θα διδάσκει τον κόσμο πώς να καλλιεργούν την γη με τάξη και με παιδεία στρατιωτική.

    Δικαστήρια, δικαστές δεν θα υπάρχουν πια, γιατί κανείς δεν θα αδικεί κανέναν. Την τάξη θα την αναλάβουν να την δίνουν πνευματικοί ιερείς όταν χρειάζεται.

    Θα εφαρμοστούν άλλες πηγές ενέργειας (από τον ορυκτό και φυσικό πλούτο της Ελλάδος) που δεν θα μολύνουν το περιβάλλον και θα δοθούν δωρεάν στους Έλληνες για χρήση. Κανείς δεν θα πληρώνει για το ρεύμα του ή το νερό του ή για να βάλει καύσιμο για το αυτοκίνητό του εντός Ελλάδος.

    Όσοι Έλληνες δεν έχουν μεταφορικό μέσο και θα επιθυμούν να μετακινηθούν οπουδήποτε, αυτό θα γίνεται δωρεάν από τα μέσα του κράτους.

    Η διατροφή θα αλλάξει με σκοπό να εξαλειφθεί το 95% των ασθενειών που σήμερα οφείλονται σε αυτήν. Υβρίδια και μεταλλαγμένα απαγορεύονται να υπάρχουν και να καλλιεργούνται. Μεταλλαγμένες τροφές για τα ζώα και τους ανθρώπους απαγορεύονται.

    Νοσοκομειακή περίθαλψη, φάρμακα, και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ασθενής Έλλην θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

    Τα πάντα των Ελλήνων θα είναι μόνο για τους Έλληνες. Ξένη ιδιοκτησία και εκμετάλλευση στην Ελλάδα θα πάψει να υπάρχει. Όπου υπάρχει τώρα θα επιστραφεί.

    Επιστροφή των Ελλήνων στους τόπους τους με πλήρη ενίσχυση περιφέρειας. Γρήγορη αποσυμφόρηση των πόλεων, όπου θα διαμένουν πια μόνο οι εκ γενετής εγγεγραμμένοι. Διευθέτηση των θεμάτων της περιφέρειας τοπικά στους τοπικούς φορείς με αναφορά στην κεντρική διοίκηση του κράτους.

    Θα κτισθούν γηροκομεία, νοσοκομεία και πτωχοκομεία σε όλη την επικράτεια και κανείς δεν θα είναι πένης πια.

    Η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στην Ελλάδα και δεν θα ξαναμεταφερθεί σε ξένους λαούς, αλλά θα παραμένει στον ελληνικό χώρο και θα ανάβει αιώνια.

    Οι 2 βραχονησίδες των Ιμίων θα δοθούν μόνο για χρήση στην αδερφή μας Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και στο όνομα της ειρήνης και της ανθρωπιάς θα αναλάβουν τον εκεί ορυκτό πλούτο για το καλό της ανθρωπότητας.

    Όλοι οι αρχαίοι ναοί θα αναστηλωθούν. Θα κτισθούν 12 εκκλησίες όμοιες με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα.

    Για τα πρώτα τουλάχιστον 10 χρόνια κανένας Έλληνας δεν θα πληρώσει φόρο (οποιασδήποτε φύσεως) στο κράτος.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ και ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΩΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  3. Πολύ καλά τα λες. Όλα όσα γράφεις είναι πολύ σωστά.
    Μόνο που για να γίνουν όλα αυτά, υπάρχει ένα μικρό πρβληματάκι.
    Πρέπει άμεσα να φύγουμε από ΕΕ και άρα θα πρέπει να μας κυνερνήσουν άλλοι.
    Αφού η ΕΕ δημιουργήθηκε μόνο και μόνο εις όφελος των χωρών που παράγουν, που κατασκευάζουν. Για να διακινούν τα προϊόντα τους ατελώς, χωρίς δασμούς, σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Εμείς που εισάγουμε πολύ περισσότερα από ότι εξάγουμε, τί θέλουμε σε αυτή την ΕΕ;

    Έχουμε ήλιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε όμορφα μέρη, μπορούμε να φέρνουμε τουρισμό (με όφελος όμως και στο κράτος), είμαστε διατροφικά αυτάρκης (σχεδόν, ήμασταν κάποτε αλλά μπορούμε να γίνουμε γρήγορα), έχουμε ορυκτό πλούτο. Στην εποχή μας, στην εποχή του εύκολου δούναι και λαβείν, στην εποχή της γρήγορης μετακίνησης εμπορευμάτων και ανθρώπων, εμείς τι πραγματικά θέλουμε; Να έχουμε νόμισμα που όμως δεν ελέγχει το κράτος; Να έχουμε νόμισμα που δεν το δημιουργούμε μόνοι μας αλλά το δημιουργεί ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας και το δανείζει στο κράτος με επιτόκιο; Και να μπορούμε να ταξιδεύουμε σε όλη την Ευρώπη (που πλέον δεν ταξιδεύουμε) χωρίς να χρειάζεται να μετατρέπουμε αυτό το νόμισμα;

    Πώς θα “ζήσει” η Ελλάδα σαν χώρα όταν εισάγει πολύ περισσότερα από ότι εξάγει; Αναγκαστικά, για να επιβιώσει η χώρα μας (η κάθε χώρα, η κάθε επιχείρηση) τα έσοδα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα. Πώς όμως θα επιβιώσουμε αφού δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε δασμούς σε ότι εισάγουμε, αφού δεν μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδά μας με τους δασμούς;
    Και μιλάμε για δασμούς πολλών δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο που πλέον δεν επιτρέπεται να βάζουμε στα προϊόντα των άλλων χωρών της ευρωζώνης. Με αυτό τον τρόπο κάθε χρόνο απαιτούμε πολλά δις και άρα αυξάνουμε το “χρέος” μας.

    Και να μην φοβάται κανείς την χρεοκοπία και τις κερδοσκοπικές πιέσεις.
    Και αυτό επειδή με εθνικό νόμισμα το Κράτος δεν χρεοκοπεί ποτέ, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει.
    Και τις κερδοσκοπικές πιέσεις μπορούν να τις κάνουν μόνο εφόσον έχουν το νόμισμά μας. Εμείς γιατί να το δώσουμε; Εννοείται το νέο εθνικό νόμισμα.

    Τέλος, δεν πρέπει κανείς να φοβάται το υπέρογκο δημόσιο χρέος μας, αφού υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα της Ισλανδίας. Εκεί φαίνεται το πόσο εύκολα ένα τέτοιο δήθεν χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
    Μάλιστα τα διεθνή δικαστήρια διέγραψαν στον …Μεταξά και τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας (άσχετα εάν άλλοι προδότες τα αναγνώρισαν το 1964), αφού ο λαός έχει αξία και όχι το χρήμα.

    Αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν όλοι οι προδότες που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, για εθνική προδοσία, για εσχάτη προδοσία.
    Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή. Η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).

    Όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για τους τόκους του δήθεν χρέους μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για αυτές τους τις πράξεις, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
    Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

    Πώς έγινε το χρέος της Ελλάδας 320 δις; Πόσο ήταν το χρέος μας πριν την είσοδο στην ΕΕ; Ούτε 150 δις. Μήπως αυξήθηκε τόσο, μήπως επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις; Ή αυξήθηκε επειδή είχαμε πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους;
    Δώσαμε βέβαια από το 2010 έως και το 2012 πολλές δεκάδες δις για ανακεφαλαιοποίηση των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ (την οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση δε θα έπρεπε να την κάνουμε μόνοι μας, μιας και δεν εκδίδουμε το χρήμα), αγοράζουμε και πιο ακριβά από τις άλλες χώρες τον στρατιωτικό εξοπλισμό (ούτε τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ θα έπρεπε να κάνουμε μόνοι μας…), καθώς και το πετρέλαιο μας το πουλάει μέχρι και η ομόδοξη Ρωσσία πιο ακριβά (είμαστε …άτυχοι και ούτε την ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ανακηρύξει αφού το δικό μας πετράλαιο δεν μπορεί να έχει …μίζες), αλλά το βασικό είναι ότι εισάγουμε πολύ περισσότερα από ότι εξάγουμε. Και αυτό κάθε χρόνο χειροτερεύει. Άρα πρέπει επειγόντος να φύγουμε από την ΕΕ. Για να σωθούμε.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *