Διαφημίσεις

Ένα συγκλονιστικό γεγονός λαμβάνει χώρα ορισμένες χρονιές τούτες τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδας στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Η πλάκα της Αποκαθήλωσης, το πραγματικό σημείο στο οποίο πάνω έγινε η Αποκαθήλωση του Θεανθρώπου Χριστού μας, ματώνει και συγκλονίζει τους προσκυνητές οι οποίοι συρρέουν μαζικά για να προσκυνήσουν το σημείο.

Δείτε σημερινό βίντεο που ανάρτησε η αραβική ορθόδοξη σελίδα « τα βήματα του Ιησού».

Δείτε παλιότερα βίντεο:

Εντός αυτού του τεραστίων διαστάσεων Ναού βρίσκεται ο Πανάγιος και ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας, η «πηγή της ημών αναστάσεως». Επίσης εμπερικλείονται εντός του ο Φρικτός Γολγοθάς, ο τόπος της Αποκαθηλώσεως, το σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και πλήθος άλλων προσκυνημάτων και παρεκκλησίων, που θα δούμε και παρακάτω. Στο κέντρο υψώνεται σαν ουράνιος θόλος ο μεγάλος τρούλος του και κάτω από αυτόν βρίσκεται το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.

Το πρώτο προσκύνημα που συναντάμε όταν εισερχόμαστε στον Ναό της Αναστάσεως είναι η Αγία Αποκαθήλωση η οποία βρίσκεται έναντι της πύλης του Ναού. Η σημερινή της μορφή αποτελεί νεώτερη κατασκευή, αυτή του 1810. Το προσκύνημα αποτελείται από φυσικό βράχο ο οποίος ταυτίζεται με τον καθαγιασμένο βράχο του Μυρισμού. Στην πλάκα αυτή οι μαθητές του Κυρίου, ο ευσχήμων Ιωσήφ και ο Νικόδημος από Αριμαθαίας αφού κατέβασαν από το Σταυρό το Σώμα του Κυρίου, το άλειψαν με μύρα το τύλιξαν με την Αγία Σινδόνη και το ενταφίασαν στον παρακείμενο Τάφο.

Το ιερό προσκύνημα είναι σήμερα καλυμμένο από λευκοπορφυρό μάρμαρο το οποίο χρησιμεύει όχι μόνο για διακόσμηση αλλά και για να προφυλάξει από την συνήθεια των προσκυνητών να αποσπούν μικρά κομμάτια για φυλαχτά και ενθύμια. Πλαισιώνεται με 8 κανδήλες και 6 μανουάλια. Η επιγραφή «ο ευσχήμων Ιωσήφ από του ξύλου καθελών το Άχραντόν σου σώμα », είναι γραμμένο στα Ελληνικά. Στο προσκύνημα αυτό έχουν δικαιώματα και οι τρεις κοινότητες, των Ορθοδόξων, των Λατίνων και των Αρμενίων.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Ενα συγκλονιστικό γεγονός – Οταν μάτωσε η πλάκα της Αγίας Αποκαθήλωσης στα Ιεροσόλυμα”
  1. Καλά,αν δεν το γνωρίζετε,μα πιστεύω πως το γνωρίζετε….Και τα δυό βίντεο,είναι παλιότερα,και υπάρχουν,αμφότερα,στο youtube…Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπ 2015 αυτό που λέτε ως σημερινό βίντεο Ιδού :https://www.youtube.com/watch?v=npShs7Xicsk….Εφόσον λοιπόν,γνωρίζετε πως είναι παλιότερο το συγκεκριμένο,γιατί λέτε πως είναι σημερινό; Υπάρχει δόλος στην πράξη σας,και στοχεύει τελικά,στην γενικότερη απαξίωση της πίστης των Ελλήνων,όταν διαπιστώνεται,από καιρού εις καιρόν,κάποια ”θρησκευτική απάτη”…Απογοητεύεται ο κόσμος και σιγά σιγά,γυρνά την πλάτη του στην εκκλησία !Εντάξει,κάποιοι το βρίσκουν ως δικαιολογία για να απομακρυνθούν,όμως κοντά στα ξερά,καίγονται και τα χλωρά..εκείνοι,δηλαδή, που αληθινά θέλουν τον Χριστό στην ζωή τους ή εκείνους που αληθινά τον έχουν μεγάλη ανάγκη…Πώς τους το στερείτε ;…Μα παίρνετε κι εσείς μέρος,συνειδητά ή ασυνείδητα,στο σκάνδαλο τούτο…Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον….Επίσης,αυτό το ”παράδοξο αίμα” που υποτίθεται πως τρέχει εκεί που ισχυρίζονται,όσοι το ισχυρίζονται…πώς γίνεται να μην έχουμε ακούσει ποτέ για αυτό,από τους δικούς μας,τους Αγιοταφίτες πατέρες και μοναχούς που φυλούν τα προσκυνήματά μας,για αιώνες τώρα,άγρυπνοι φρουροί ; Γίνεται να μην έχουμε ακούσει κάτι ως τώρα ; Εξετάζουμε πρώτα κάτι τόσο σοβαρό,και ύστερα το διατυμπανίζουμε ως ”θαύμα” για να μην πλανήσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους,για τόσο σοβαρά και ιερά πράγματα…Καλή Ανάσταση σε όλους τους Έλληνες,σε Ελλάδα,Κύπρο,Ομογένεια….

  2. Ekei κατω προσεχουν πολυ με τον φωσφορο να μην παρουν φωτια …..α….ρε Προκλε που εισαι να βλεπεις και να γελας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek