Διαφημίσεις

Η Ελλάδα δέσμευσε πριν λίγο με σειρά ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και «κλείδωσε» μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο. Θα είναι ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Πρόκειται για τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου και… βλέπουμε!

Παρά το γεγονός ότι είναι ΝΟΤΑΜ και όχι NAVTEX, το Πολεμικό Ναυτικό εμπλέκεται ενεργά αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις αεράμυνας και βολές αντιαεροπορικών όπλων του Στόλου.

Aνώτατη στρατιωτική πηγή του ΥΠΕΘΑ μιλώντας στο pronews.gr ανέφερε ότι «Κάνουμε αυτό που έχουμε δικαίωμα να κάνουμε από τις διεθνείς συνθήκες. Οποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμα δεν έχει παρά να το επιχειρήσει και θα λάβει την απάντηση που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες περί μη σεβασμού τους»!

Με αυτή τη ΝΟΤΑΜ επί της ουσίας η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό «πιάνουν» τα στρατηγικά περάσματα όπως η έξοδος των Δαρδανελίων και η περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX «δέσμευσε» για αύριο προκειμένου να διεξάγει άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία θα διεξάγουν ασκήσεις και με πυρά και χωρίς. Πέρα από τα στρατηγικά περάσματα όμως η Αθήνα δεσμεύει και άλλες περιοχές στην περιοχή και των Δωδεκανήσων για ασκήσεις χωρίς πυρά.

Η ελληνική κίνηση ήρθε την επομένη την ανακοίνωσης της Αγκυρας ότι θεωρεί «τουρκικό έδαφος» το Καστελόριζο και θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση έρευνας διάσωσης με επίκεντρο το νησί! Που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη τουρκική «λογική», μπορούν να προσγειώσουν στο νησί ελικόπτερα, αεροσκάφη ή και να στείλουν να κάνουν απόβαση ομάδες «έρευνας διάσωσης».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “ΕΚΤΑΚΤΟ: Ελληνική αντεπίθεση – Η Αθήνα έκλεισε με ΝΟΤΑΜ ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Ανατολικού Αιγαίου”
  1. Τα καημένα καλσόν σκέφτομαι που θα σκιστούν…! Αφού δεν υπάρχουν γεννετικοί αδένες στα βρακιά σας βρε…αχ πόσο άτυχη είσαι Ελλαδίτσα μου με τους κυβερήτες που σου έτυχαν…αλλά πάλι μην προδικάζω, για να δούμε μήπως και τους φυτρώσουν γεννετήσιοι αδένες την ύστατη ώρα…

    1. Το πρόβλημα δεν είναι το τι δεν έχουν στα βρακιά τους, αλλά τα @@ που έχουν στα κεφάλια τους. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν απλώς η δειλία…

  2. Η ΤΟΥΡΑΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ”ΕΡΕΥΝΑ” ΚΑΙ ”ΔΙΑΣΩΣΗ”
    ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
    ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
    ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΝΥΧΤΑ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
    ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΚΟΜΑΝΤΟΣ(ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ)
    ”ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ” ΝΑ ΜΗΝ ΜΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!

  3. Εάν πράγματι ισχύει αυτή η είδηση,τότε ευχόμαστε και προσευχόμαστε,να κερδίσουμε και τώρα,και κάθε καλόν αγώνα για την πίστη και την πατρίδα μας,με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας την Χάρη,γιατί,….το δίκιο είναι με το μέρος μας! ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ

  4. Όοληη η πλατεία Κουμουνδούρου και κολονακίου: να δήτε εσείς

  5. ΝΑΙ ! ΝΑΙ! ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ -ΟΡΥΓΜΑ.ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΟΥΓΚΙ. ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΤΑΝ η ΕΠΙ ΤΑΣ.ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

  6. Ξοδεύουν τα πυρομαχικά για να μην έχουμε σε ενδεχόμενη σύρραξη κι ο κόσμος νομίζει ότι τους έπιασε ο πατριωτισμός τους πολιτικούς…

  7. Αντεπιθεση θα ηταν να κλειναμε με ΝΟΤΑΜ εναεριο χωρο της τουρκιας και οχι δικο μας! Ε μην χασουμε και τα λογικα μας!

  8. Αν ισχυει αυτη η δηλωση για το Καστελοριζο φυσικα και μιλαμε για υπουλη καταληψη απο τα μεμετια. Ελληνες μην μασατε, ειναι χεστες και θρασυδειλοι. Αν μια φορα τους ειχαμε τσακισει καποιο απο τα αεροπλανα τους που κανουν βολτες στο Αιγαιο, δεν θα ξαναμιλουσαν για 30 χρονια. Ο Θεος μαζι μας για τα παιδια μας πανω απ ολα, αλλα κατι μου λεει οτι αυριο ή μαλλον μεθαυριο θα εχουμε τα πρωτα χανουμακια στα χερια μας.

  9. Όσα χρόνια ζω οι Τούρκοι μας κάνουν μαγκιες..ο πόλεμος είναι οικονομικός και όχι με όπλα.. όλα τα άλλα είναι αντιπερισπασμός για να μην πέρνουμε χαμπάρι…τόσα χρόνια απλά γαβγίζουν μα υπογείως κάνουν δουλειά και πλάτες σε Γερμανούς υπονομεύοντας την Ελλάδα προς κοινό όφελος

  10. …φοβερή αντεπίθεση ρε παιδί μου, έκλεισε με Νοταμ τον δικό μας εναέριο χώρο για ασκήσεις. Προφανώς θα ζήτησαν πρώτα την άδεια!! από τους Τούρκους!!. Τι κατάντια.., αν δεν ξεφορτωθούμε άμεσα το ντόπιο δοσολογικό καθεστώς, πάμε ολοταχώς για συρρίκνωση του εθνικού μας χώρου και υπεύθυνοι θα ήμαστε όλοι εμείς, που με την αδράνεια- ανοχή μας, αφήνουμε αυτά τα μηδενικά να χειρίζονται την τύχη της πατρίδας μας, ντροπή πια ντροπή τι άλλο πρέπει να ανεχθούμε…πόση ξεφτίλα πια.., κάποτε αισθανόμουν υπερήφανος που γεννήθηκα σε αυτόν τον τόπο..

    Γιώργος Κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *