Διαφημίσεις

«Αν οι Σκοπιανοί δεν αποβάλουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους μέσα από το σύνταγμα, δεν θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό, ούτε η όλη υπόθεση με τα Σκόπια»

«Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας. Για να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Αν θέλουμε διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα. Ή το ένα θέλουμε, ή το άλλο», δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ντζιμάνης.

«Αν οι Σκοπιανοί δεν αποβάλουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους μέσα από το σύνταγμα, δεν θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό, ούτε η όλη υπόθεση με τα Σκόπια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν ο ίδιος τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία, απάντησε:
«Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα Μακεδονία μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».

protothema



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια ας πάμε για πόλεμο”
  1. Πραγματικά ρε παιδιά που τους βρήκαμε αυτούς τους τύπους;
    Δεν αντέχεται πλέον τόση μαλακία
    Ρε τραβάτε κάντε οτιδήποτε άλλο εκτός απο το να ασχολείστε με τα κοινά .
    Κάνετε μεγάλο κακό τόσο στον εαυτό σας όσο και στον λαό μας .
    Απλά φύγετε. Τώρα πριν είναι πολύ αργά για όλους.

  2. Οξω πουστη απο την παραγκα.
    Τι τους κοιτατε ρε κοζανητες και δεν τους εχετε ταραξει στη φαπα?
    ΚΟυμουνια οπως παντα προδοτες.
    Ρε γλιτσες ειστε ενα 3% βουλωστε το θα φατε ξυλο!
    Δεν μας ενδιαφερουν οι προδοτικες αποψεις σας βρωμιαρηδες.
    Φαπες οπου τους συναντατε!!

  3. ΒΡΕ, ΒΡΕ ΤΟΝ ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΤΟ “ΤΖΙΜΑΝΙ”……. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ “ΤΟ ΤΖΙΝΙ, ΤΖΙΝΙ” ΓΙΑΤΙ Σ’ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ…..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ [ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ] …….. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ !!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=qFIDVTpke88

  4. Να πάμε για πολεμο με ποιους;;; Με τους Σκοπιανούς;;; Εκτος και αν μας εκβιάζεται, γνωιζοντας πως πίσω απο τους γυφτους Σκοπιανούς ειναι αααλλοι!!! Αλλα και παλι, ναι, πάμε για πολεμο, αφου ετςι κι αλλιως δεν θα τον γλυτωσουμε τελικα. Με τόση σαβούρα που μαζέψατε σε λιγο δεν θα ξερουμε που να κρυφτούμε. Σε λιγο, αν δεν κανουμε κατι τωρα σαν λαός, θα πρεπει να φύγουμε απο την πατριδα μας για να σώσουμε τα κεφάλια μας. Το ξερουμε, το βλεπουμε να ερχεται, αλλα δυςτυχως δεν αποφασίζουμε να κανουμε κατι τωρα, πριν να ειναι πολυ αργα. Τιποτα δεν θα γλυτωσουμε, απλως το αναβάλουμε κι αυτο δεν ειναι προς το δικο μας συμφέρον.

  5. Τι λες ρε πανιβλακα εμείς τραβάμε ζωρι η οι σκοπιανοι ?Απλά δε συμφωνούμε σε τίποτα άρα δε πάνε πουθενά .

  6. Εντελως ηλιθιος,και πανιβλακας οπως προειπαν κι προηγουμενοι.Αντι να σωπασουν (ολοι οι γυρω γειτονες κρατη),βγαινουν και ΘΕΛΟΥΝ γ@μωτο ,θελουν και διεκδικουν συνεχεια.Ειμαστε σ αμηνα,και μας εχουν στο καναβατσο.Ποιους?Εμας, που ολα τα εδαφη που

    πατανε,κρυβουν δικο μας πολιτισμο.Δικα μας οστα ηρωων,δικα μας τεχνουργηματα.Πότε θα σοβαρευτουμε,και θα περασουμε στην αντεπιθεση?Κι ενοω να διεκδικησουμε.ΟΧΙ να προστατεψουμε(τι να προστατεψω α παρει ευχη) τα δεδομένα που ενοουντε κι ειναι παραδεκτα απ ολους?

  7. Ναι ρε μάγκα, να πάμε σε πόλεμο και επειδή είσαι “ντζιμανι”, όνομα και πράγμα, σου προτείνω να πάρεις το λάβαρο της επανάστασης και να ηγηθείς του πολέμου, κότα λυράτη.

    1. Λίρα(χρυσό νόμισμα),λύρα(μουσικό όργανο),λειρί(ροζ οδοντωτό σάρκωμα στην κεφαλή πτηνού,χαρακτηριστικό του κόκκορα),άρα κότα λειράτη δηλ.κότα με λειρί.

  8. το συλλαλητηριο της θεσσαλονικης ητανε μεγαλειο,γιορτη,δεν ανοιξε ουτε ρουθουνι….
    εκτος απο τον παρλαπιπα βουλευτη που εκδιωχθηκε,τον γελοιο που εγινε υφυπουργος παιδειας για να κανει επιδειξη γνωσεων…..και την ανοητη φωτια στην καταληψη,σε γειτονια που μενει χιλιαδες κοσμος…δεν ειχαμε αλλα εκτροπα ευτυχως….μην πεφτετε σε παγιδες,το μυνημα περασε παγκοσμια γιατι ειναι απλο και αυτονοητο….
    το γυφτοχωρι των σκοπιων ειναι εξαρτημενο τελειως απο τους ηλιθιους,εμας,και το καταραμενο ευρω μας…..διαβαζω,διαβαζω τοσες βδομαδες(εχω σταματησει και να γραφω,μαλλον γιατι δεν συμφωνω με κανεναν…)απο ολους αυτους που υπερασπιζονται την υποθεση του ονοματος,προσχηματικα η ειλικρινα,δεν σκεφτηκε κανεις να προτεινει ενα οικονομικο εμπαργκο??
    κοψτε τους απο σημερα τα καζινο,τις πουτανες,τους οδοντογιατρους,τα βενζιναδικα,τα σουπερ μαρκετ,τα τσιγαρα……κοψτε τους την τροφοδοσια απο τα καυσιμα της θεσσαλονικης,που παμε σαν ηλιθιοι και τα ξαναγοραζουμε στη μιση τιμη!,….κοψτε ακομα και τους ελληνες επιχειρηματιες που πηγαν τις δουλειες τους εκει,μην αγοραζετε ΤΙΠΟΤΑ ,κοψτε τους τις διακοπουλες στη χαλκιδικη και τις μπιζνες,…..κανενα αυτοκινητο να μην περασει τα συνορα με αυτοκολλητο “μακεδονια”…..
    αν ειχαμε τη δυναμη να τα κανουμε ολα αυτα,οι σκοπιανοι οι ιδιοι σε δυο μηνες θα ριξουν κυβερνησεις,θα βγουνε στο δρομο και θα παρακαλανε να τους φωναζουμε βαρνταρσκα η οτι αλλο θελουμε….η μηπως νομιζετε οτι θα τους στειλει και πελατες ο σωρος και οποιος τους ξεσηκωνει??εμεις ειμαστε οι ΠΕΛΑΤΕΣ,ο μαλακας ο ελληνας που βγαζει μονος τα ματια του,απο αγνοια σαν τον οιδιποδα……υπαρχει μεγαλυτερη δυναμη απο ενα μυριο κοσμο στην πολη μας και αλλο ενα-δυο ευχομαι στην αθηνα??ποιο κομμα και ποιο αποκομμα μπορει να κανει κατι τετοιο?τρεμουνε ολοι τους μην τυχον και βγει το προβατο απο τη στανη,δειτε το μητσοτακη για ποτε αλλαξε αποψεις σε μια μερα…..πρεπει να δηλωνουμε τη θεληση μας σαν λαος,οχι σαν οπαδοι,αν το καταφερουμε θα δημιουργηθει και ο μηχανισμος που θα παιρνει αποφασεις,και αν φτασουμε εκει αλλη μια φορα η ελλαδα θα αλλαξει τον κοσμο,θα δωσει το φως γιατι αυτη ειναι η αποστολη της στην ανθρωποτητα….
    ξεβρακωμα στους προβοκατορες,να ξερουμε τι ειναι,για ποιον δουλευουν….
    υ.γ.1 τζιμανι ο κοζανιτης βουλευτης,παλι καλα που δεν φωναξε και τους κυονοκρανους να μας λυσουν τη διαφορα…..
    υ.γ.2 οι τουρκοι εχουν μπει κανονικα σε πολεμο και εμεις ασχολουμαστε με συσκευασιες,φουστανια,και δηθεν ιδεολογιες που ειναι ολες ιδιες…
    λαδι,λαδι και τηγανιτα τιποτα,για το ζουμι των υποθεσεων δεν μιλαει κανενας….σταματηστε την αιμοραγια συναλλαγματος στα σκοπια!

    1. Μια εβδομάδα μετά από την αναγνώριση του ονόματος ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου κυρήσσει μονομερές εμπάργκο στην ΠΓΔΜ
      Το εμπάργκο περιελάμβανε την παύση της λειτουργίας του ελληνικού προξενείου στα Σκόπια και τη διακοπή διακίνησης εμπορευμάτων από και προς τη γειτονική χώρα μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Η ΝΔ και η ΠΟΛΑΝ συμφωνούν με αυτό το μέτρο, ενώ αντίθετοι είναι ΚΚΕ και Συνασπισμός.

      Πολλές ήταν οι χώρες που εξέφρασαν την ανησυχία τους γι’ αυτήν την κίνηση.
      Η Τουρκία μάλιστα (μαζί της και η Αλβανία) προσέφερε τα λιμάνια της για τη διακίνηση των προιόντων της ΠΓΔΜ.

      Οι 19 μήνες του εμπάργκο κόστισαν στην ΠΓΔΜ περίπου 1,5 δισ. δολάρια, με πολλά εργοστάσια να κλείνουν λόγω των προβλημάτων ανεφοδιασμού από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ακόμα και οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ συνεχίζουν να παραδέχονται πως η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει οικονομικά χωρίς την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *