Διαφημίσεις

Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!

 

Η επιχείρηση Gertrude ήταν το σχέδιο εισβολής των Εθνικοσοσιαλιστών στην Τουρκία.

Εφόσον ο Καύκασος έπεφτε στον Γερμανικό Στρατό υπήρχε ο κίνδυνος, το Αζερμπαιτζαν να ενωθεί με την Τουρκία καθώς οι δύο χώρες είχαν απο τότε αδελφικές σχέσεις. Υπήρχε ο κίνδυνος να γίνει ενα Παντουρανικό μέτωπο στον Καύκασο με κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή (δηλαδη θα γινόταν ό,τι πολύ απλά γίνεται σήμερα στον Καύκασο).

Οπότε το σχέδιο Gertrude ήταν το εξής: Γερμανικέες δυνάμεις μαζι με Γεωργιανούς και Αρμένιους θα συγκεντρωνόντουσαν στα συνορα με την Τουρκία απο τα βορειοανατολικά και θα εφορμούσαν απο εκεί και απο τα δυτικά Γερμανικές δυνάμεις μαζί με μονάδες Ελληνικου Στρατου θα εισέβαλλαν απο εκεί. Με την πτώση της Τουρκιας οι ανατολικές περιοχές της Τουρκίας θα δινόντουσαν στους Αρμενιους, ένα κομμάτι στους Γεωργιανούς και οι δυτικές περιοχές (Κωνσταντινουπολη,Νοτιοδυτικη Μικρα Ασια,Ελλησποντος,Ποντος κλπ) θα δινόντουσαν στην Ελλάδα.

Επισης σε περίπτωση που νικούσε η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία στο Σταλινγκραντ και στον Καύκασο και με την ηττα των Σοβιετικών θα ενωνοταν ο Ποντος με την Ελλαδα

ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ

Το παρακάτω απόσπασμα αναφέρεται στο άγνωστο σχέδιο του Τρίτου Ράιχ σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία μαζί με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θα εισέβαλε στην Τουρκία μετά το τέλος του Β’ ΠΠ με σκοπό να απαλλάξει τις νοτιοανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες, αναμεσά τους και την Ελλάδα από την Τουρκική απειλή.

Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!

Έτσι ρίχνεται φως σε μια εντέχνως αποσιωπημένη πτυχή των σχεδίων του Ράιχ που εντάσσονταν στο ευρύτερο πλάνο για την αναμόρφωση όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Μέλη της Αρμενικής-Γερμανικής και Γεωργιανικής-Γερμανικής Ένωσης συνάντησαν τον Άλφρεντ Ρόζενμπερκ το 1941, που τους υποσχέθηκε ότι «όταν η Αρμενία και η Γεωργία ελευθερώνονταν από τον μπολσεβίκικο ζυγό, ο Αρμενικός και ο Γεωργιανός στρατός με την υποστήριξη της Γερμανίας θα ξεκινούσαν έναν Ιερό πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, στον οποίο επίσης θα συμμετείχαν δυνάμεις της Wehrmacht, των Waffen SS – καθώς επίσης μεραρχίες του Ελληνικού και του Βουλγαρικού στρατού θα επετίθεντο κατά της Τουρκίας ταυτοχρόνως».

Είναι βέβαιον ότι η επιχείρηση αυτή θα ελάμβανε χώρα, καθώς κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ η Τουρκία δεν ήταν σύμμαχος του Τρίτου Ράιχ και, κυρίως, υπάρχει και είναι επιβεβαιώσιμον το όνομα της επιχειρήσεως. Αμέσως μετά την απελευθέρωσή της η Αρμενία θα γίνονταν σύμμαχος της Γερμανίας. Αυτή η εξέλιξη έχει εγκριθή προσωπικώς υπό του Αδόλφου Χίτλερ. Το 1942 ο Φύρερ υπέγραψεν εντολή για δημιουργία των τεσσάρων Καυκασίων Λεγεώνων.

Στρατιωτικές δυνάμεις από την Ευρώπη που θα περιελάμβαναν μεραρχίες του Ελληνικού στρατού, της Wehrmacht αλλά και των Waffen SS προορίζονταν να βοηθήσουν τις Αρμενικές και Γεωργιανές δυνάμεις να εισβάλουν στην Τουρκία. Την κατάλληλη στιγμή, η Αρμενία και η Γεωργία θα έπρεπε να προσφέρουν στον Γερμανικό στρατό δύναμη της τάξεως των 100.000 στρατιωτών, χάριν ακριβώς της επικειμένης εισβολής στην Τουρκία. Το σχέδιο κατακτήσεως της Τουρκίας άρχισε να καταστρώνεται το 1942 υπό την κωδική ονομασία “Gertrude“.

Συμφώνως προς τα αρχεία που ανευρέθησαν στο Υπουργείο εν σχέσει προς τις υπό κατοχήν ανατολικές περιοχές, οι ηγέτες του Τρίτου Ράιχ γνώριζαν πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα ο Παντουρανισμός θα αποτελούσε κίνδυνο για την Γερμανία, εάν επέτρεπαν στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν να συνενωθούν. Ο κίνδυνος ενώσεως της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν κάτω από μία μεγάλη «Παντουρανική» ιδέα ήταν ουσιαστικά ένας ορατός κίνδυνος για τους ηγέτες του Ράιχ κατά το 1942 και 1943. Η ιδέα της Μεγάλης Αρμενίας και η πραγματοποίησή της θα αποτελούσε το αντίβαρο στις Τουρκικές φιλοδοξίες στην περιοχή του Καυκάσου.

Οι Αρμένιοι και οι Γεωργιανοί, σύμφωνα με το σχέδιο, έπρεπε να παρέχουν 100.000 άνδρες. Αυτός ο στρατός μαζί με γερμανικές δυνάμεις της Βέρμαχτ και των SS θα εισέβαλε στην Τουρκία.

Το σχέδιο είναι βέβαιο πως θα εφαρμοζόταν αν η Γερμανία νικούσε. Ο Χίτλερ είχε δώσει την εντολή να σχηματιστούν καυκασιανές λεγεώνες, όπως ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο «Gertrude» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ρόζεμπεργκ και Αρμενίων. Πρόσφατα και ο Τούρκος ερευνητής Conecsi μιλώντας στην εφημερίδα Μιλλιέτ επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σχεδίου «Gertrude». Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μιλλιέτ αναφέρθηκε σε έγγραφα κατασκοπείας των Γερμανών. Έγγραφα που κατέγραφαν κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την Τουρκία και φανερώνοντας την πρόθεση του Τρίτου Ράιχ να συγκεντρώσει πληροφορίες με σκοπό μια μελλοντική επίθεση.

Ένας χάρτης του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ που παρουσίαζε την προγραμματισμένη εισβολή του Ράιχ στην Τουρκία (Kommissariat Armenien) περιλαμβάνεταιμεταξύ των απορρήτων αρχείων που ανευρέθησαν υπό της σοβιετικής υπηρεσίας στρατιωτικής αντικατασκοπίας “SMERSH”, μετά το πέρας του πολέμου.

Το σχέδιο «Gertrude» που αφορά την κατάκτηση και τον διαμελισμό της Τουρκίας από το Γ’ Ράιχ βρισκόταν για δεκαετίες ξεχασμένο στα συρτάρια της «Smersh», της Σοβιετικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν συζητηθεί σε μυστικές συναντήσεις μελών της Αρμενο-γεωργιανής και της Γεωργιανο-γερμανικής ένωσης με το Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, εκπρόσωπο της Γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Χίτλερ είχε αντιληφθεί το Παντουρκικό κίνδυνο εν αντιθέσει με τους σημερινούς Ευρωπαίους ηγέτες που θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ. Η μεγάλη Αρμενία θα ήταν το αντίβαρο στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στον Κάυκασο. Τελικά ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο, η Αρμενία παρέμεινε υπό την ΕΣΣΔ μέχρι το 1991 και η Τουρκία διατήρησε την ουδετερότητά της σε όλο τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Γερμανική μπότα δεν πάτησε ποτέ στο έδαφος της Τουρκίας και το σχέδιο «Gertrude» για τον διαμελισμό της έμεινε στα χαρτιά…

grothia



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

24 σχόλια στο “Το σχέδιο του Χίτλερ να εισβάλλει με Έλληνες στην Τουρκία για να απελευθερώσει Πόντο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία!”
  1. Το σχέδιο γερτρουδη έλεγε ότι κάθε Έλληνας θα είχε πέντε τενεκεδες λίρες και όσες γκομενες ήθελε, επίσης θα προσέφερε προστασία από κρίσεις και δεν θα επέτρεπε σε κανέναν κουτσαβλο ψυχακια να μας κάνει τη ζωή δύσκολη…. Όλα αυτά ανννν

  2. ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ……ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ…

  3. Θέλουν οι ναζί να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει!! Καλά είναι δυνατόν να υποστηρίζετε κάτι τόσο εξώφθαλμα ψεύτικο για να “ξεπλύνετε” την ιδεολογία σας;

  4. καλα αρθρο προπαγανδα,,,,η τουρκια συμμαχος της γερμανιας για να εχει προσβαση αζερμπαιτζαν και πετρελαια μοσουλης των αγγλων αυτο ητανε το σχεδιο του χιτλερ να παρει τα εκει πετρελαια ,,τωρα απο μπουρδες πολλες και ο χαρτης αυτο δειχνει πως θα παρουνε τα πετρελαια εκει ,,,,

  5. Σιγά μην άφηναν οι Εβραίοι και τα τσιράκια τους οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα να γίνει μεγάλη.

  6. και επειδη δεν τους εκατσε το σχεδιο της γερτρουδης μας αλαξαν τα φωτα διαλυωντας την Ελλαδα απο πληθυσμο, πορους και οικονομια ,μωρε ωραιοι που ειναι οι γερμανοι θελαν να καταστρεψουν την τουρκια αλλα απο το 50 και μετα της δινουν οτι γουσταρει και στην Ελλαδα κακαλα!!

  7. ΌΤΙ ΝΑΝΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΕΤΕΣ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ; ΟΙ ΝΑΖΙ!

  8. Αγαπητέ Stranger σε διαβάζω ανελλιπώς σχεδόν από τότε που εμφανίστηκες στο ελληνικό διαδίκτυο. Μην με κάνεις να σταματήσω να μπαίνω, ανεβάζοντας τέτοια «άρθρα». Στη χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο απ’ όλες από τους Γερμανούς (Καλάβρυτα, Δίστομο, Νίκαια, Χαϊδάρι κ.α.) με στυγνές εκτελέσεις και καψίματα χωριών, πάει πάρα (μα πάρα) πολύ να ξεπλένονται οι Ναζί με τέτοια εξώφθαλμα προπαγανδιστικά «άρθρα».

    1. Ρε ανθρωπε αν με διαβαζεις οπως λες απο την αρχη θα ειχες μαθει σημερα οτι φερνουμε τα παντα ωστε ολοι μαζι να τα κρινουμε και να τα ξεσκαρταρουμε .. αν ειναι λοιπον προπαγανδα κατσε και πες που πως κια γιατι .. απο το να πεταξεις δεν θα ξαναμπεις δεν ειναι καλυτερο αυτο; .. απο το να υπονοησεις οτι προπαγανδουζουμε δνε ειναι καλυτερο αυτο; ..τωρα μαθαινεις τι κανουμε τοσα χρονια; …

      1. Συγγνώμη αν σε προσέβαλα. Δεν ήταν στις προθέσεις μου. Απλώς έχω μια ευαισθησία στο θέμα αυτό.

  9. ΙΣΩΣ Η Η ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. 1) ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ 2) ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΑ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ;;; 3)ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΗΘΗ. ΠΟΣΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ , ΣΕ ΠΟΣΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ; ΠΟΣΑ ,ΜΠΛΟΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ;;;

  10. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΟΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 4) ΠΟΣΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΕΚΘΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ;(ΟΧΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ) 5)ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ , ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ;;; http://thehistoryofgreece.blogspot.gr/p/blog-page_1206.html

  11. Α, ωστε γι αυτό εκτελούσανε ολόκληρα χωριά… από αγάπη και ενδιαφέρον!Μωρε τι καλά που θα ήμασταν αν είχαμε την γκεστάπο να μας χαιδεύει στοργικά

  12. Βάσει συμφωνίας το 1941, η Τουρκία προμήθευε την Γερμανία σίδηρο και χρώμιο, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα ένα από τα καλύτερα γερμανικά καταδιωκτικά αεροπλάνα το FW-190 (τύπος ο οποίος είδε πολύ μεγάλη δράση με τα χρώματα της Luftwaffe κατά τον Πόλεμο).

  13. ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΟΙ ΣΟΥΜΠΕΡΙΤΕΣ! ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΒΕΡΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ. ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ…

  14. 2ειναι οι ασπονδοι εχθροι της Ελλαδας οι ουνοι και οι τουρκοι μη το βλεπω μονο εγω; τη ειναι τουτο που διαβαζω πηγα φανταρος και μονο που δεν με γαμισατε υπιρετισα μια πατριδα που εχει γεμισει με γαμιμενα γερμανικα πολιτελις αυτοκινιτα με βουλγαρικες πινακιδες τους κομιτατσιδες τους ξεχασατε; τελικα πιος νικησε; Γιατι ο ενας μου παππους πηγε μικρασια ; γιατι ο αλλος μου παππους εκανε αλβανια; γιατι τον γερο μου τον τρεχατε στην κυπρο; μη τελικα να φυγω απο εδω αν ειμαι εχθρος σας; 1απαν.θελω

  15. Oλα αυτα τα καλα ηθελε να κανει ο ΕΒΡΑΙΟΣ = ΧΑΖΑΡΟΣ = ΤΟΥΡΚΟΣ Αλφρεντ Ροζενμπεργκ ενας απ’τους γεωπολιτικους μυστες – καθοδηγητες του ανιδεου γκολεμ που λεγοταν χιτλερ.
    Δεν πατε στο διαολο ρε εθνικοσοσιαληστες τσιρακια του σιωνισμου μια ζωη

  16. Ας μας απαντήσουν οι σκεπτόμενοι(γελαω) αντιφαδοφιλοι ομοαμφυφυλοφιλοτρανς διεθνιστουληδες οπου κομπάζουν ότι έχουν φαντασία, αντικειμενικά σε μια χρονογραμμή οπου ο χιτλερ είχε επιτύχει την παγκόσμια κυριαρχία θα υπήρχε εθνος-κράτος του ισραηλ; κομμουνισμός; άκρατος φιλελε καπιταλισμός της κοκακολας των φαντς και της εμπορίας του καρκίνου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek