Διαφημίσεις

Η Άθλια προπαγάνδα των κοινοβουλευτικών στα Ελληνόπαιδα στο βιβλίο της Ιστορίας στην Α Γυμνασίου: Ταυτίζουν την λειτουργία της Δημοκρατίας με την ύπαρξη και διακυβέρνηση της χώρας από κόμματα . Τι κι αν εξοντώνουν ανεξέλεγκτα τον λαό!

Οι κοινοβουλευτικοί μας τύραννοι «ευλογάνε τα γένια τους» και προσπαθούν να πείσουν ότι « όταν γεννήθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκαν και τα Κόμματα».

Επομένως αν τα καταργήσεις ,εσύ συνταξιούχε , εργαζόμενε, απολυμένε, εσύ νέε επιστήμονα μετανάστη, εσύ που πονάς από το ξεπούλημα της χώρας με τα Μνημόνια,
να ξέρεις καλά ότι καταργείς μαζί με τα Κόμματα και την Δημοκρατία..

Και μετά , λασπώνουν με αθλιότερη προπαγάνδα τον Αριστοτέλη σαν «υπέρμαχο της δουλείας» .. Μήπως κι αναζητήσει ο νέος τις ρίζες του ,στο σύνολο της γνώσης που προσέφεραν οι Έλληνες στην Ανθρωπότητα με τον Αριστοτέλη..

Στο βιβλίο της Ιστορίας της Α’ Γυμνασίου, οι συγγραφείς Θ.Κατσουλάκος,Γ.Κοκκόρου– Αλευρά, και Β.Σκουλάτος, παρουσιάζουν στους μαθητές σαν «αλήθειες» μια σειρά από ψεύδη .

Στην λειτουργία της Δημοκρατίας στην Αθήνα δεν υπήρξαν ποτέ Κόμματα.

Οι Συνελεύσεις των Αθηναίων αποφάσιζαν για κάθε πρόβλημα στην Εκκλησία του Δήμου Το τυραννικό καθεστώς όμως,αυτά τα χρόνια των Μνημονίων που ζούμε,
βλέπει καθαρά πλέον να αφανίζονται μέσα από την ιστορική εμπειρία του πολύπαθου λαού μας και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις,

ότι τα Κόμματα είναι απαραίτητα για την Δημοκρατική Λειτουργία.
Θέλει διακαώς να παρατείνει τον χρόνο ζωής αυτής της ψευδαίσθησης.
Προς τον σκοπό αυτό, σχεδίασε και παρουσιάζει στα σχολεία ένα ψέμα,μια προπαγάνδα σαν αλήθεια: Ότι τα Κόμματα γεννήθηκαν με την γέννηση της Δημοκρατίας .

Είναι Αναγκαία για την Δημοκρατία . Στην σελίδα 71 παρουσιάζουν τον Περικλή «στο πλευρό του Εφιάλτη ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος, το 462 π.Χ..»

Ακολουθεί δήθεν αποδεικτική πηγή από το έργο του Αριστοτέλη, Αθηναίων Πολιτεία ΧΧV,1-2 στην σελίδα 72 σε μετάφραση: «Όσο μεγάλωνε η επιρροή του δημοκρατικού κόμματος και πήρε στα χέρια του την αρχηγία ο Εφιάλτης πολιτικός που είχε την φήμη του αδωροδόκητου και του δίκαιου ,άρχισε πόλεμο με τον Άρειο Πάγο»..
Σ’ αυτήν την μετάφραση του κειμένου, αποδίδουν στον Αριστοτέλη την πληροφορία βεβαιότητα, ότι τα Κόμματα και υπήρχαν και λειτουργούσαν από εκείνα τα χρόνια. Κανείς μελετητής όμως, δεν θα την βρει στο αρχαίο κείμενο. Γιατί είναι ψέμα: « Έτη επτακαίδεκα μετά τα Μηδικά, διέμεινεν η Πολιτεία προεστώτων των Αρεοπαγιτών. Αυξανομένου δε του πλήθους γενόμενος προστάτης του δήμου Εφιάλτης ο Σοφωνίδoυ, δοκών και αδωροδόκητος είναι και δίκαιος προς την πολιτείαν επέθετο τη βουλή»..

Είναι φανερόν για όποιον μελετήσει το αρχαίο κείμενο,ότι δεν υπήρξε κανένα δημο-κρτικό κόμμα , όπως παρουσιάζουν προπαγανδιστικά οι συγγραφείς του βιβλίου.

Ο Εφιάλτης έχοντας την έγκριση από τον λαό,«στεκόταν μπροστά» – ίστατο προ του Δήμου,δηλαδή ήταν προστάτης.Όπως και οι Αρεοπαγίτες για 17 χρόνια μετά τα Μηδικά..

Στην σελίδα 75,η προπαγάνδα κτυπά τον Αριστοτέλη σαν «υπέρμαχο της Δουλείας».

Προς τον σκοπό αυτό ,παρουσιάζουν από τα Πολιτικά,ένα πολύ μικρό μέρος από τις αντιλήψεις για την δουλεία εκείνα τα χρόνια.
Όμως στο ίδιο κείμενο ,ο Αριστοτέλης αντίθετα από την προπαγάνδα, υποστηρίζει ότι η δουλεία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων Νόμων και όχι της Φύσης.Και είναι άδικο γιατί είναι αποτέλεσμα βίας : «Ουδέν διαφέρει φύσει άνθρωπος δούλω.Νόμω διαφέρειν.Νόμω γαρ τον μεν δούλον είναι τον δ’ ελεύθερον. Διόπερ ουδέ δίκαιον .Βίαιον γαρ»
Αριστ. Πολιτικά Α, 1253b 20-25..

Κι οι Νόμοι, αποφάσεις λίγων, στοχεύουν στην δουλοποίηση των ανθρώπων είτε με την βία , είτε εθελούσια : «Δούλοι είναι εκείνοι που κοινωνούν στο λόγο τόσο ώστε μόνο να αισθάνονται αλλά να μην μπορούν να κατανοήσουν,να εξηγήσουν τα γεγονότα.Και τότε χάνουν την κυριότητα του σώματός τους και θα υπάρχουν χάριν άλλων».

«Έστι γαρ φύσει δούλος ο δυνάμενος άλλου είναι και ο κοινωνών τοσούτον του λόγου, όσον (μόνον) αισθάνεσθαι, αλλά μη έχειν». Αριστοτέλης Πολιτικά Α 1254 b 17-26.

ΑΠΌ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓ.ΕΡΓΕΙΛΑΟΥ ΤΣΙΠΑ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: TAYTIZOYN ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ , ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ..”
  1. ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΥΠΟΥ ΡΕΠΟΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ….. “ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ [ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΠΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ] ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ….. ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ[!!!] ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!! ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ Η “ΚΥΡΙΑ” ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ.

  2. Η ποιό βρώμικη μορφή Δικτατορίας είναι το κοινοβουλευτικό σύστημα. Ποτέ δέν ωφέλησε τούς λαούς! Ποτέ δέν πρόσφερε έργο!! Μόνο διαφθορά φαυλότητα, και σαπίλα στο έπακρον!!!Μόνο προβλήματα, πόνο κα συμφορά έφερε Είναι επιμελώς φτιαγμένο, για να καταστρέφει λαούς και κοινωνίες

  3. Ο/Η ΘΕΣΣΑΛΟΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΤΟΦΙΟΣ [ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΤΟΤΕΛΗ] λέει:

    Τον Αριστοτελη τον ”’εφαγαν”’ τρεις αυδηδες [δουλοι] σκυθες κυνηγοντας τον οταν εμαθαν οτι ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ πεθανε , ενας απο αυτος ονομαζονταν Τιμαιος !!!!! Εγω θα πεθανω ΑΝΑΥΔΟΣ δηλαδη διχως δουλοσκυθη πανηλιθιο σε ολα του ως συνηθως. Ετσι και σημερα ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΥΔΗΔΕΣ ΟΙ ΣΚΥΘΕΣ ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΟΗΛΙΘΙΟΙ….μελετησε την ναυμαχια των Αργινουσων με δαυτους…[στα ισραηλιτικα ΑΒΔΙ =ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΒΔΗΡΑ =ΠΟΛΙ ΔΟΥΛΩΝ στην Θρακη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek