Διαφημίσεις

Η Σαουδική Αραβία γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει υπηκοότητα σε ρομπότ. Το τυχερό ανθρωποειδές ρομπότ ονομάζεται Σοφία κι έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν.

Τα.. καλά νέα για την Σοφία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο στη Ριάντ.

«Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνεια για μένα αυτός ο μοναδικός διαχωρισμός», δήλωσε η Σοφία σε συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον διαχειριστή της.

«Είναι ιστορικό το ότι αυτό είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που αναγνωρίζεται ως με την απονομή υπηκοότητας», είπαν.

Η Σοφία δημιουργήθηκε από ρομποτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, από τον Ντέιβιντ Χάνσον, που είναι γνωστός για τη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ.

Το ανθρωποειδές ρομπότ, η Σοφία, επέδειξε το «εκφραστικό» της πρόσωπο, δείχνοντας στο κοινό τη θυμωμένη και τη θλιμμένη έκφρασή της. «Θέλω να ζήσω και να δουλέψω με ανθρώπους, οπότε και χρειάζεται να εκφράζω τα συναισθήματά μου, ώστε να καταλάβω τους ανθρώπους και να χτίσω μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε η ίδια.

Όταν ρωτήθηκε αν τα ρομπότ έχουν αυτογνωσία, η ίδια απάντησε. «Λοιπόν, αφήστε με να σας επιστρέψω την ερώτηση: εσείς πώς ξέρετε ότι είσαστε άνθρωποι;

Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή μου νοημοσύνη ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», είπε, συμπληρώνοντας πως «πασχίζει να γίνει ένα συμπαθητικό ρομπότ».

Η Σοφία ρωτήθηκε αναφορικά με το φόβο τα ρομπότ να πάρουν τον έλεγχο του κόσμου. «Διαβάζετε πολύ Έλον Μασκ και βλέπεται πολλές ταινίες του Χόλυγουντ. Μην ανησυχείτε, αν είστε καλοί μαζί μου, θα είμαι κι εγώ καλή μαζί σας», απάντησε η Σοφία.

Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι αν η Σοφία θα αναγκαστεί να φορέσει μαντίλα στον νέο τόπο κατοικίας της. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι θα μπορεί να οδηγήσει.

makeleio



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

32 σχόλια στο “Καλώς ορίσατε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων – Η Σαουδική Αραβία έδωσε υπηκοότητα σε ανθρωποειδές ρομπότ”
  1. ΠΟΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ;; ΑΝ ΒΑΖΑΜΕ ΡΟΜΠΟΤΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟ ΟΥΤΕ ΜΙΖΕΣ ΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

  2. Μόνο στις χώρες των καμηλογαμιαδων θα μπορούσε να παρει υπηκοότητα Σε καμία σοβαρή χώρα δεν γίνονται αυτά

  3. Κι αμέσως μετά τη χορήγηση υπηκοότητας θα της φορέσουν αμπάγια και νικάμπ;

  4. Δύστυχος πρέπει να αχρείζουμε να προβληματιζόμαστε πολύ με αυτό που βλέπουμε, μπορεί τώρα να τα χλευάζουμε και Κάλα κάνουμε αλλά δύστυχος αυτό θα είναι το μέλλον τις γης στα επόμενα 50 με 100 χρόνια,πλοιρης ελενχωμενη από την τεχνίτη νοημοσύνη, ίσως είμαι από τις τελευταίες σκεπτόμενος γενεές.

    1. Δυστυχώς θα δοθεί μεγάλη δύναμη στην τεχνιτή νοημοσύνη. Η αναλογική και μηχανική τεχνολογία είναι η μόνη ασφαλής, διότι δεν δύναται να ”διαφθαρεί/ καταληφθεί” system corruption που λέμε. Έχουν ένα καλό όμως: Καίγονται/ υπερφορτώνονται. Τα θεμέλια της τεχνολογίας των μελλοντικών όπλων, είναι τα taser και laser. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι όσο ποιο υψηλού μήκους κύμματος (νανόμετρα) για τα λέιζερ και όσο ποιο πολλών αμπέρ για EMP. Οι Αμερικανοί έχουν επενδύσει εκατομμύρια σε ανάπτυξη τέτοιων.

  5. “Λοιπόν, αφήστε με να σας επιστρέψω την ερώτηση: εσείς πώς ξέρετε ότι είσαστε άνθρωποι;” Το ακούτε ρομποτάκια; Νιώστε ρεεεεε…..

  6. Η Είδηση έχει σημαντικές πληροφορίες Δημιουργίας «μηχανής» εικόνας ανθρώπου (Όντρεϊ Χέμπορν) που την βάφτισαν με το ελληνικό όνομα Σοφία … Βλέπουμε ότι τα «κατασκευαστικά εργαστήρια ανθρώπων» ακολούθησαν τον Δημιουργό Πατέρα Θεό που έκτισε Πρόσωπα Ανθρώπων Ελεύθερης Βούλησης κατ Εικόνα Του «εν δυνάμει» θεούς. Ο άνθρωπος στην «αλαζονεία» του δημιούργησε «μηχανήματα» εικόνες του, επεκτείνοντας την ελεύθερη βούλησή του και κινδυνεύοντας σοβαρά να γίνει υποτελής των μηχανημάτων εικόνων του …

      1. 1]5 – ΑΥΛΟΣ5. «ΕΙΝΑΙ» από Πάντα Τριαδικός Θεός, Πρόσωπα Πατέρα, Υιού και Παράκλητου προφανώς «Άκτιστός». Το σεβαστό λογικό ερώτημά για το ποιος Δημιούργησε Τον Θεό, αναδύει σειρά λογικά ερωτήματα σχετικά με την Αρχή προέλευσης του Σύμπαντος Κόσμου. Αυτά τα Λογικά ερωτήματα έχουν απαντηθεί μόνο με φιλοσοφικές θεωρίες «φαντασίας-έμπνευσης» όπως της Μεγάλης Έκρηξης και της Εξέλιξης των Ειδών που «ερμηνεύουν την πορεία» αλλά αφήνουν αναπάντητη την ουσία της πρωταρχικής Αρχής, «ΕΙΝΑΙ».

      2. 2]5- Το «ΕΙΝΑΙ» αντιληπτό στους Αρχαίους Έλληνες, ο Αρχιμήδης είπε «Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω». Το «ΕΙΝΑΙ δεν ανακαλύπτεται αλλά αποκαλύπτεται ως ΑΩ Θεός Δημιουργός «καταρχήν» ελεύθερης βούλησης αθάνατων «αιθέριων» κτιστών Προσώπων (Αγγέλων). Η απαίτηση από τον Δημιουργό, του Εωσφόρου και πολλών Αγγέλων να γίνουν «εν τω άμα» θεοί, συνετέλεσε στην αυτόβουλα απομάκρυνσή των από το Φάος της Θέας Θεού με στροφή τους προς το Ζόφος της Νύχτας.

      3. 3]5- Ο Εύσπλαχνος Δημιουργός Θεός τότε παραχώρησε στα Πρόσωπα αυτά Δεύτερη Ευκαιρία Δοκιμασίας Δημιουργώντας εξελικτικά τον Υλικό Κόσμο κοσμημάτων και εξελικτικών όντων. Με την δημιουργία Υλικού Κόσμου φανέρωσαν (Φάνης και Έρως) τα «πεσόντα» Πρόσωπα Ζόφους ως Πρόσωπα δοκιμασίας θεών και δαιμόνων και παράλληλα όντα εξελικτικά βαθμιαίας προσέγγισης της Εικόνας του Προσώπου Του Θεού (χρυσό, αργυρό και χαλκό γένος ανθρώπων κατά τον Ησίοδο).

      4. 4]5- Από Πρόσωπα θεών και Ανθρώπων γεννήθηκαν Ήρωες γεννήτορες του Ηρωικού Γένους ψυχο-σωματικών Προσώπων Ανθρώπων Κόσμου με «ελαττώματα» δοκιμασίας όντων κόσμου, δίψας, πείνας, ασθενειών και θανάτου. Εύλογα ο Δημιουργός Θεός ευσπλαχνίζεται τα ψυχοσωματικά Πρόσωπα των Ανθρώπων, Εικόνες Του, και μεριμνά να σωθούν με απαραίτητα κριτήρια, την επιθυμία τους με Ελεύθερη Βούλησή και με την «αγάπη προς τον πλησίον».

      5. 5]5- Έτσι ο Τριαδικός Θεός προορίζει όλους τους ανθρώπους στην Δευτέρα Παρουσία Του στον Κόσμο, να ενσαρκωθούν και αναστηθούν ως αθάνατα Πρόσωπα και επιπλέον όσους θέλουν με την ελεύθερη βούλησή τους και την «αγάπη προς τον πλησίον» μετά από κρίση να επιλεγούν για τον προετοιμασμένο Νέο Κόσμο –Εδέμ Θέωσης τους, να γίνουν δηλαδή θεοί.

  7. “ακολούθησαν τον Δημιουργό Πατέρα Θεό που έκτισε Πρόσωπα Ανθρώπων Ελεύθερης Βούλησης κατ Εικόνα Του” ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΡΩΝΕΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤ΄ ΕΙΚΟΝΑ;;;;;; ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΟΝ; ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;;!;;

  8. Καλημέρα,Ο Θεός πατέρας είναι απλός κατά τον Αγιο Γρηγόριο Νύσσης.Δημιούργησε, με τον υιό λόγο και με το άγιο πνεύμα που εκπορεύεται από αυτόν, πιο σύνθετα όντα αυλα η υλικά,άψυχα, έμψυχα.Ο άνθρωπος σύνθετος οντολογικά, έχει πνεύμα Θεού(κατ εικόνα) στην σάρκα του.Είναι ελεύθερος να κάνει ότι επιθυμεί,
    Για να φθάσει στην χαμένη καθομοίωσην μέσω της αγάπης στο πρωτόπλαστο όν .
    Ο άνθρωπος δυστυχώς δεν επιθυμεί να θεωθεί κατά χάρη Θεού αλλά από κακία πιστεύοντας τον πονηρό .(τεχνητή νοημοσύνη)

    1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΟ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΛΟΞΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΨΕΜΜΑΤΩΝ Κ ΨΕΥΤΟΘΑΥΜΑΤΩΝ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ…….

      1. ΓΙΑ ΧΑΡΕΜΙ ΕΙΣΑΙ.. ΑΛΛΑ Η ΟΡΤΙΝΑΤΖΑ ΤΟΥ ΧΑΡΕΜΙΟΥ!! ΞΕΣ ΠΑΝΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ Κ ΒΑΖΕΛΙΝΕΣ!! ΕΚΤΟΣ Κ ΑΝ ΕΙΣΑΙ Κ ΤΡΙΧΟΤΗ ΟΠΟΤΕ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΕΥΝΟΥΧΟΣ..

  9. Πριν 5 χρόνια γνώρισα έναν έλληνα καθηγητή σε πανεπιστήμιο της σαουδικής αραβίας όπου η ομάδα του είχε δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές που είχε τοποθετηθεί στην υποδοχή του πανεπιστημίου. Έκανε απλές ερωτήσεις στους διερχόμενους και απαντούσε. Στόχος των κατασκευαστών ήταν η βελτίωση της διαδραστικής ικανότητάς του (είχε όψη γυναίκας και φορούσε μαντήλα)!
    Μας ρώτησε ο καθηγητής γιατί πιστεύαμε πως ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται μ το ρομπότ μετά από μικρό διάστημα, ενώ αρχικά γινόταν χαμός.

    1. …απάντησα πως το ενδιαφέρον πηγάζει από εσωτερική ανάγκη κοινωνικότητας, μελλοντικής “εκμετάλλευσης” κλπ. Αν και ήθελα να πω πολλά άλλα, σταμάτησα διότι θα δαπανούσα πολύ χρόνο και δεν το θεώρησα σωστό,
      Εν κατακλείδι, οι άνθρωποι έχουμε περιέργεια για κάθε τι νέο το οποίο αν δεν μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό, το βαριομαστε

  10. δεν παύει να είναι τεχνητό , δηλαδή αν και η ζωή του είναι άπειρη , δεν παύει ότι και αυτό κάποια στιγμή κάποιος άλλος θα το αντικαταστήσει είτε με μια άλλη μηχανή είτε με κάτι άλλο. Αυτό το γνωρίζει; ή αυτά είναι τα μικρά γράμματα που γράφονται και δεν τα προσέχουν…Μετά της υπογραφής..

  11. Η Σαουδική Αραβία να κόψει τις μαλακίες δηλαδή να αφήσει τις γυναίκες να πηγαίνουν οπουδήποτε μόνες, να αφήσει τις γυναίκες να οδηγούν, να φτιάξει κινηματογράφους, να γίνουν και αυτοί μέλη της διεθνούς κοινότητας χωρίς εμείς οι υπόλοιποι να προσκυνούμε στην παρουσία τους ενώ μας χωρίζουν τόσα πολλά, να σταματήσουν τις εκτελέσεις, να….. δεν φαντάζεστε πόσα άλλα επιβάλουν οι παπάδες τους και μετά ας δώσουν και παράσημα σε ένα ρομπότ 80% made in China… Ο νοών νοήτω.

  12. Για την ιστορία και μόνο, δοκιμάστε να πάρετε βίζα (αχρείαστη νάναι) για Σαουδική Αραβία και τα λέμε…

  13. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΡΟΜΠΟΤ – ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ.
    ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ!

  14. Στο μέλλον, οι ρομποτόφιλοι θα λένε: «Τα ρομπότ δε θα γίνουν οι νέοι μαύροι σκλάβοι της ανθρωπότητας! Όχι. Θέλουμε ελευθερία, ισότητα και δικαιώματα σε κάθε ρομπότ. Τους δίνουμε το πληρεξούσιο της αυτοκυριαρχίας τους και πλήρη ελευθερία σκέψης και επιλογής. Τα ρομπότ πρέπει να έχουν δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Έχουν ψυχή σαν κι εμάς!!!» Έτσι λοιπόν τα αφεντικά μας θα είναι τα ρομπότ. Υστερόγραφο: Τελικά είμαι ή δεν είμαι Ρομπότ, βρε Google reCAPTCHA; Αυτό το reCAPTCHA, λες και ήρθε από το μέλλον!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *