Διαφημίσεις

Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα θέματα αναφέρονται ρητά στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου αναφορικά με τη διεθνή οικονομική και πολιτική συγκυρία, τους άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο και τη στρατηγική πολιτική μακράς πνοής του κόμματος.

Το κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι πλέον «ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές όπως ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην υλοποίηση της πολιτικής του στην Παιδεία καθώς όπως αναφέρει τα ζητήματα αυτά δεν εμπίπτουν στον έλεγχο των δανειστών.

Συγκεκριμένα μιλά για την απέχθεια των θεσμών, ακόμη και στο κατώτερο τεχνικό επίπεδο, να διαθέτει μια αριστερή κυβέρνηση ευελιξία κινήσεων. «Η μείωση του βαθμού επιτήρησης δεν μπορεί να περιμένει το τέλος των μνημονίων. Ιδιαίτερα αυτή η προσπάθεια πρέπει να συμπεριλαμβάνει την Παιδεία, όπου η επιτήρηση είναι εκτός των συμφωνηθέντων του μνημονίου» αναφέρει συγκεκριμένα.

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι «στο χώρο της παιδείας επιβάλλεται να υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες. Μετά τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου και τις πολλές παρεμβάσεις στο τομέα της Ειδικής Αγωγής, η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Με το μακροσκελέστατο κείμενο που ξεπερνά τις 4.500 λέξεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν επίσης και την κόντρα της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη καθώς αναφέρουν εμμέσως πλην σαφώς ότι στους κόλπους της υπάρχουν δικαστές που εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και δεν επιθυμούν την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο κεφάλαιο για τη διαφορά και τη διαπλοκή αναφέρει ότι… «είναι γεγονός ότι κύκλοι της Ελληνικής Δικαιοσύνης, φαίνεται να δημιουργούν την υπόνοια ότι μπορεί να λειτουργούν στη βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων». και προσθέτουν: «Είναι επομένως αναγκαίο από τη δική μας μεριά να συζητήσουμε σε βάθος την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις μεταξύ των εξουσιών και να εκπονήσουμε μια πολιτική στρατηγική για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Δεν πρέπει όμως να τηρούμε ίσες αποστάσεις. Η δικαιοσύνη θα πρέπει λειτουργεί με όρους που να μην δημιουργούν ούτε καν την υπόνοια ότι νομοθετεί».

Όσον αφορά τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα η πολιτική απόφαση σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή Αριστερά πρέπει να σταματήσει να «εξαντλείται στην παρακολούθηση των εξελίξεων και των αντιπαραθέσεων» και να συγκροτήσει μια ενιαία πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα αντιπαρατεθεί στο σχέδιο για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που προτείνεται από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού κέντρου (Γερμανία, Ολλανδία κά).

Το θέμα της β’ αξιολόγησης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το ξεπερνούν σε μια μόνο παράγραφο στην οποία επισημαίνουν πως «το πρόσημο της είναι τελικά θετικό με επιτυχίες, αλλά και αναγκαίους συμβιβασμούς». «Οι νίκες που πετύχαμε σε μια σειρά από θέματα, ήρθε μέσα από τη μάχη επιχειρημάτων στο τεχνικό επίπεδο, αλλά και επειδή καταφέραμε να καταστήσουμε τα μεγάλα επίδικα της διαπραγμάτευσης κεντρικά πολιτικά διακυβεύματα της ίδιας της Ευρώπης» αναφέρουν επίσης.

Τέλος όσον αφορά τη ΝΔ αναφέρουν ότι μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. «Με τις καταγγελίες για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, μέχρι τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας για τους συμβασιούχους η ΝΔ προσπαθεί ανεπιτυχώς να συντηρήσει μια δήθεν εικόνα πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο επιτυχία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά. Για το ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι είναι σε «στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ» ενώ για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην Πολιτική Απόφαση ότι «πρέπει να συζητηθούν ξεχωριστά σε μια ειδική συνεδρίαση της ΚΕ τα εξής: Τα οικονομικά του κόμματος. Η ιδεολογική δουλειά του κόμματος, συμπεριλαμβάνοντας το ρόλο του Ινστιτούτου Πουλαντζά και την εκπαίδευση των στελεχών, η λειτουργία της επιτροπής δεοντολογίας, τα ΜΜΕ».

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Προχωράει ακάθεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη διάλυση της παιδείας στρέφεται με λύσσα εναντίον της οικογένειας με θεσμοθέτηση γάμου ομοφυλόφιλων και τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια”
  1. ”Δεν ξέρω τι θα κάνετε εκεί κάτω στην Αθήνα, βρείτε τρόπο να το αποτρέψετε” Με όποιο κόστος, με όποιον τρόπο και εφαρμόστε την τακτική ”ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”

    1. ναι! σιγουρα !πως το θες?εκει που ζεις, δεν εχετε ορνιθες?τις μικροσωμες,τις μαυρες ισραηλιτικες, γεννουν αυγα, εχει πολλες εδω,εχει και λεγκχορν και αυτες πολυ καλες,γεματος ο τοπος.

  2. Μια ερωτηση προς τους ‘διαφορετικους’…κι αν μπορουν ας δωσουν απαντηση !!!…….Αφου επιλεγουν να ειναι ομοφυλοφιλοι , σημαινει οτι εν γνωση τους ΔΕΝ μπορουν να τεκνοποιησουν ,ΑΡΑ ..ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ! ετσι δεν ειναι;…ΤΟΤΕ , ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΑ; Δηλ., οπως αγοραζουν φουστες ‘η οτι αλλο τους ευχαριστει ,ετσι κανουν και με την ανατροφη ενος παιδιου;..Και το παιδι αυτο που θα μεγαλωσουν…τι θα του λενε; Πως ειναι φυσικο – φυσιολογικο να ΣΥζουν δυο ομοφυλοι , αρα να γινει και αυτο ετσι ..,’για να ειναι ευτυχισμενο’ ;………Θα του πουν ισως καποτε ,πως οι ‘λουγκρες’ ,οδηγουνται μαθηματικα στον αφανισμο …,και μαζι τους η ανθρωποτητα , ΑΝ …ΚΙ ΕΦ ΟΣΟΝ πλειοψηφησουν στην κοινωνια των ανθρωπων;…..ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ; ‘Η ΘΑ ΧΑΧΑΝΙΖΟΥΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ;

    1. Και το χειρότερο, είναι ότι έχουν την ψευδαίσθηση, ότι μπορεί ο άντρας ν’αντικαταστήσει τον ρόλο της μάνας και η γυναίκα τον ρόλο του πατέρα, αν είναι δυνατόν.
      Και το ακόμα ποιο χειρότερο, είναι ότι θα στερήσουν από το παιδί την μάνα του!
      Γιατί άλλο, να καταλήξει ένα παιδί ορφανό και άλλο να γεννηθεί μέσω τεχνιτής εγγυμοσύνης και αντί με μάνα, να μεγαλώσει με ”πατέρα” και ”πατέρα που θα το παίζει μαμά” δηλαδή μιλάμε για μεγάλη αρρώστια!

  3. να υποθέσω πως ο όρος τεκνοθεσία αντικαθιστά αυτόν της υιοθεσίας για να καλύψουμε τα τέκνα μαζί και τα τεκνά…;

  4. Πάντως τα ναρκωτικά που παίρνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλά…. κάνουν δουλειά! Εντάξει δημιουργούν μια απώλεια μνήμης, αλλά αξίζει το τίμημα. Μιας και πιστεύουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι σε σύμπλευση με την Ν.Δ. ενώ αυτομάτως με τις ναρκωτικές ουσίες που παίρνουν ξεχνάνε ότι μόνο 40 στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ! Ο κατάλογος με τα 40 στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ: http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/field/articles/insert-images/339247-705698.jpg Αυτά. Υγ. φοράνε τις μάσκες τους, είναι όλοι τους μαζί στο πάρτι της πουστιάς και του θανάτου, και μας κοροϊδεύουν μιας και τους δίνουν αυτό το δικαίωμα κάποια μουνόπανα που τους ψηφίζουν.

  5. Ο/Η ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. λέει:

    ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΔΕΚΑ ΓΕΝΙΕΣ ΠΙΣΩ.

  6. τωρα και με την προοδο της επιστημης θα φυτευουν και μητρες στον κολο τους να κανουν δικα τους παιδεια. αντε και καλους απο-γονους. ωρε οταν παραβιαζεις την φυση σε οποιοδηποτε επιπεδο λεγεσαι ανωμαλος. κατα τα αλλα στο κρεβατι του οτι θελει κανει ο καθενας αρκει να μην προσπαθει να σε πειση οτι ειναι φυσιολογικο.

  7. Τα παιδια αυτα δεν εχουν δικαιώματα;;; Ποιος τα ρώτησε αν θελουν να μεγαλώσουν σε μια τετοια ….οικογενεια;;;…. Το ιδιο και με την παιδεραστία που πανε να νομιμοποιήσουν. Που ειναι οι οργανώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού;;; Γιατι δεν μιλάνε τωρα;;; Επεμβαινουν μονο οταν προκειται να πάρουν τα παιδια απο τους φυσικούς τους γονεις, πολλες φορές για χαζούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *