Διαφημίσεις

Έχεις ακίνητο; Πλήρωνε ακόμη…περισσότερα! – ΕΝΦΙΑ άχρι καιρού

Του Άρη Δημόπουλου

Στιγμές απείρου κάλλους θα ζήσουν πολλές χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων, που βλέπουν τα τελευταία χρόνια το κατεξοχήν ελληνικό “όνειρο” της κατοχής στέγης να μετατρέπεται στον χειρότερό τους ε(Ν)φιάλτη!

Οι…εκπλήξεις τους αμέσους επόμενους μήνες θα είναι πολλές και μάλλον δυσάρεστες για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που έκαναν το “έγκλημα” να έχουν έστω και ένα ακίνητο ή έκταση γης.

Όπως διαβάζουν στην capital .gr, στο τεχνικό μνημόνιο (TMU) που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα από την Κομισιόν μαζί με τα άλλα κείμενα της συμφωνίας περιλαμβάνεται ρήτρα επανεξέτασης των εσόδων του ΕΝΦΙΑ το 2018.

Προβλέπεται δηλαδή ότι «σε περίπτωση που οι νέες τιμές ακινήτων οδηγήσουν σε μικρή πτώση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τον στόχο των 2,65 δισ. ευρώ, η φορολογική βάση του ΕΝΦΙΑ θα διευρυνθεί και οι φορολογικοί συντελεστές θα προσαρμοσθούν ανάλογα ούτως ώστε να πιαστεί αυτός ο στόχος εσόδων για τη διατήρηση του φορολογικά ουδέτερου χαρακτήρα της μεταρρύθμισης.

Ορίζεται δε ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αποφασιστούν στο τέλος του 2017 για να εφαρμοσθούν το 2018 και ότι τα εκκαθαριστικά με τις νέες αντικειμενικές θα εκδοθούν έως το τέλος Αυγούστου του 2018.

Η ρήτρα για τον ΕΝΦΙΑ είναι ένα μόνο από τα μέτρα που αποκαλύπτονται στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας.

Περιλαμβάνουν αναλυτικούς όρους για όλες τις πολιτικές για την εντός και την μετά μνημονίου εποχή: από τις δαπάνες υγείας, συντάξεων, τους φορο-ελέγχους, έως την λίστα των νέων προαπαιτούμενων για τις αγορές, τα επαγγέλματα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την δικαιοσύνη.

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ λοιπόν, σε περίπτωση που οι στόχοι έστω και κατ’ελάχιστο ποσοστό δεν θα επιτευχθούν. Δεν αποκλείεται μάλιστα τα νέα ειδοποιητήρια που θα σταλθούν σε εκατομμύρια Έλληνες από τα τέλη Αυγούστου, να μην είναι και τα τελικά, αν και εφόσον οι θεσμοί κρίνουν αναγκαία την ενεργοποίηση της ρήτρας.

Περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι αναφερόμαστε σε έναν…καταργηθέντα φόρο.

Έτσι τουλάχιστον είχαν υποσχεθεί. Δυστυχώς τους πίστεψαν αρκετοί:

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Έχεις ακίνητο; Πλήρωνε ακόμη…περισσότερα! – ΕΝΦΙΑ άχρι καιρού”
  1. Να γράψουμε την γνώμη μας… α) μέχρι σήμερα 24/6/2017, 3.500.000 εκ “πολίτες” – δουλοπάροικοι, δεν έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση ως όφειλαν μέχρι τη λήξη του φορολογικού έτους στις 30/6/2017, κάτι που δείχνει, όχι την αντίσταση τους στο σύστημα, αλλά την δειλία τους να αντιμετωπίσουν τις παρελθούσες υλικές επιλογές τους, έτσι κάποιος καταλαβαίνει ότι για 3.500.000 νεοδουλοπάρικους – ιδιοκτήτες, η φορολογική δήλωση είναι κάτι σαν βιασμός, η έστω σαν βίαιη κολονοσκόπηση χωρίς βεβαίως και την τυπική έγκριση της πράξεως από τον παθόντα, β) Η πλεονεξία δεν είναι θετικό στοιχείο στον άνθρωπο, πολλοί από τους κάτοικους της χώρας των Ελλήνων, νόμιζαν και νομίζουν ότι έχουν τουλάχιστον 4ις όρχις και για αυτό έχουν την εντύπωση ότι είναι υπεράνθρωποι, ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι οι 2 τουλάχιστον περισσευούμενοι βιολογικά πάντα όρχις, είναι των Rothschild, μέσω των τραπεζικών δανείων που λάμβανε ο καθένας, γ) Όπως μου είναι δύσκολο να κατανοήσω το πως οι γέροι θέλουν να έχουν ευτυχές παρόν, ενώ δεν έχουν ούτε μέλλον ούτε παρόν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, έτσι μου είναι δύσκολο να καταλάβω το πως ένας λαός που έχει κατακτηθεί και δεν έχει πλέον πατρίδα, θέλει να έχει ιδιωτική περιουσία, ειδικά όταν αυτή η ιδιωτική περιουσία έχει οριστεί και καταχωρηθεί ως εθνικό κεφάλαιο, και είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα το πείραμα με την κατάργηση του έθνους – κράτους έχει επιτύχει! Αν δεν το έχετε καταλάβει (που δεν το έχετε) στην Συρία πολεμάνε για να μην γίνουν όπως στην Ελλάδα! Εάν οι Σύριοι είχαν δεχθεί να γίνουν Ελλάδα, τώρα με ειρηνικό και πολιτικό τρόπο δεν θα είχαν πατρίδα και κατά επέκταση μέλλον, στην Συρία οι Εφιάλτες έφυγαν ως λαθραίοι, στην Ελλάδα οι Εφιάλτες έμειναν και είναι ακόμα κύριοι στην χώρα των Ελλήνων, δ) Καλοκαίρι του 2017… θα έχουμε αύξηση του τουρισμού από την Γερμανία, και δεν πάει σε κανένα ο νους, ότι οι Γερμανοί δεν είναι οι τουρίστες στην Ελλάδα, αλλά η επερχόμενοι μόνιμοι κάτοικοι της, οι τουρίστες στην Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς! Αυτά. Υγ. Φορολογική δήλωση θα κάνατε είτε θέλετε είτε όχι… ω ιδιοκτήτες! Οπότε σας εύχομαι καλό βιασμό, η έστω επιτυχημένη κολονοσκόπηση!

  2. ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΘΑΡΑ…Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ…ΥΓ. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε. ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ…ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΠΛΕΟΝ…ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΓΙΩΤ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ …ΕΓΩ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΙΟΥΔΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ [ ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ] ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ… ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ [ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΙ -ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ- ] ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΑΝΟ [ ΠΛΕΟΝ ] ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  3. Τζυριζα,ψηφοοοο στον τζυριζαααα!ο μόνος πραγματικα,που υπηρετεί σωστα τα αφεντικά του,για να κοιμασθε ήσυχοι,στα χαρτοκουτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *