Διαφημίσεις

Αυτή είναι η “συμμετοχική δημοκρατία” της νέας εποχής

Του Άρη Δημόπουλου

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία ανέκαθεν αποτελούσε μέσο προώθησης όσων ετοίμαζε η Νέα Τάξη. Η ψευδαίσθηση της μάζας για δήθεν λαϊκή κυριαρχία, λειτουργούσε ανέκαθεν -τουλάχιστον στα νεώτερα χρόνια- ως μοχλός πίεσης για κάθε απόφαση εναντίον των ανθρώπων.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία φθίνει στις μέρες μας, ωστόσο οι παγκοσμιοποιητές είναι έτοιμοι να δώσουν τη “λύση”, στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Η παρακάτω είδηση μας έρχεται (όλως τυχαίως) από τη Γαλλία, τη χώρα στην οποία “γεννήθηκε” ο νέος τύπος δημοκρατίας.

Είναι ενδεικτικό πως το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές οριακά ξεπέρασε το 51% στον πρώτο γύρο, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως στον δεύτερο γύρο που διεξάγεται σήμερα Κυριακή, το ποσοστό αυτό θα μειωθεί σημαντικά.

Ήδη μερικές ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στη Γαλλία σήμερα, το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις στο 17%, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη Γαλλία.

Ο γαλλικός φαίνεται να έχει κουραστεί, διατρανώνουν συνεχώς οι πολιτικοί αναλυτές, προσπαθώντας να εξηγήσουν τα υπέρ του δέοντος ποσοστά αποχής τόσο στις προεδρικές όσο και στις βουλευτικές εκλογές.

https://youtu.be/kk8IMuSMztQ

Το φαινόμενο αυτό δεν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία, καθώς σε πολλές άλλες χώρες που έχουν υιοθετήσει το σύστημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η συμμετοχή των πολιτών παρουσιάζει σταθερά φθίνουσα πορεία.

Όταν αυτή η…”μόδα” του δημοκράτη πολίτη και πολιτικού τελειώσει, πλέον η παγκόσμια κυβέρνηση ανθρώπων που δεν θα είναι πολιτικοί θα βγει στο προσκήνιο.

Όλα για το “γενικό καλό”, καθώς η λαοί έχουν πλέον κουραστεί και δεν θα θέλουν να πάρουν αποφάσεις για το οτιδήποτε.

https://youtu.be/JI96tsV4mkc

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Αυτή είναι η “συμμετοχική δημοκρατία” της νέας εποχής”
  1. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΣΣΑ ΟΣΟΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ;
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
    ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΣ ΤΡΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΥΤΗ. ΕΙΣΤΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΟΥΟΝΑΜΠΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ) ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *