Διαφημίσεις

Τουλάχιστον ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο – Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αρκετούς τραυματίες Τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) εναντίον Ρεπουμπλικανών πολιτικών που έκαναν εξάσκηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ήταν ένα από τα άτομα που δέχτηκε πυρά. Τραυματίστηκε στον γοφό και και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης – ή οι δράστες, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι έδρασε μόνος – άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μο Μπρους, ο οποίος ήταν παρών στην επίθεση, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί οι οποίοι παρευρίσκονταν στην προπόνηση για λόγους ασφαλείας.

«Υπήρχαν αρκετοί βουλευτές πεσμένοι στο έδαφος και μέλη του προσωπικού τους, μετά την επίθεση. Τουλάχιστον ένας από αυτούς είχε τραυματιστεί και χρησιμοποίησα τη ζώνη μου για να σταματήσω την αιμορραγία» είπε στο CNN o Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Αλαμπάμα.

Με βάση τη μαρτυρία του, ο δράστης ήταν λευκός άνδρας, ωστόσο δεν πρόλαβε να προσέξει περισσότερες λεπτομέρειες αφού τον είδε φευγαλέα μόνο για λίγες στιγμές. «Είχε ημιαυαυτόματο και πυροβολούσε αδιάκοπα προς κάθε κατεύθυνση. Φαντάζεστε τον πανικό, κόσμος έτρεχε προς κάθε πλευρά».

Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Alert! Πυροβολισμοί εναντίον μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ στις ΗΠΑ - Εικόνα 0

Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί επί δέκα ολόκληρα λεπτά.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο Αντιπρόεδρος Πενς έχουν ενημερωθεί για την επίθεση. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σε όσους τραυματίστηκαν»

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Alert! Πυροβολισμοί εναντίον μελών του Κογκρέσου σε γήπεδο μπέιζμπολ στις ΗΠΑ”
  1. Στη γειτονιά del rey. Και εγώ θυμήθηκα τη Lana del Rey την τραγουδίστρια που έκανε τελετές μαγείας για τον τραμπ και τους ψηφοφόρους του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *