Διαφημίσεις

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ξεκίνησαν τον εξοπλισμό των σοσιαλιστών Κούρδων μαχητών της Συρίας με στόχο την διασφάλιση της νίκης στην επιχείρηση ανακατάληψης της συριακής πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), υλοποιώντας την απόφασή τους, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Άντριαν Ράνκιν Γκάλογουεϊ δήλωσε ότι οι Κούρδοι μαχητές παρέλαβαν ελαφρύ οπλισμό και οχήματα από τον αμερικανικό στρατό.

Όπως δήλωσε, πιστεύει ότι τα όπλα διανεμήθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως η διανομή των όπλων ξεκίνησε κατά το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από την εντολή που έδωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν έχει υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι η απόφασή της να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, μπορεί να καταλήξει να βλάψει την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός των κουρδικών δυνάμεων είναι αναγκαίος για την ανακατάληψη της Ράκα, της πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Ουάσιγκτον αναζητεί παράλληλα τρόπους προώθησης της συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών ΗΠΑ-Τουρκίας για την στήριξη της μάχης ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Δεν έχει καταστεί σαφείς αν αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί αρκετή για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της Άγκυρας.
tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ο Τραμπ τελειώνει τον Ερντογάν: Άρχισε ο εξοπλισμός των Κούρδων της Συρίας”
  1. …”Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ξεκίνησαν τον εξοπλισμό των σοσιαλιστών Κούρδων”… το ότι οι καπιταλιστές εξοπλίζουν τους σοσιαλιστές (στις τάξεις των οποίων πολεμούν και ελλαδίτες αναρχικοί)… ακούγετε κάπως σουρεαλιστικό! Αυτά. Υγ. Συμπέρασμα, τα συμφέροντα είναι πάνω όλων, και των θρησκειών και των πολιτικών ιδεολογιών.

    1. Μου αρέσει που σου έκανε και εντύπωση!! Πάντα έτσι ήταν και έτσι θα μείνει αυτό… Όπως οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι στηρίζουν τους ακροδεξιούς τις Ουκρανίας… οι Ρώσοι (ορθόδοξοι)την Συρία και το Ιραν (μουσουλμάνοι) οι χρυσαυγίτες θαυμάζουν τους Κούρδους και τον Άσσαντ… το θέμα είσαι ΕΣΥ… τα δικά ΣΟΥ (και όχι μόνο…) συμφέροντα με ποιων συγκλίνουν???

      ΑΨ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *