Διαφημίσεις

Ο Ολυμπιακός ξαναγράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό κερδίζοντας την με 82-78 και την Κυριακή θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Η ελληνική ομάδα ήταν πίσω στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος (4o δεκάλεπτο) μίλησε η ψυχή και η καρδιά της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου (και όχι τα 42 εκατ.ευρω που έχει μπάτζετ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη) και με ανατροπή πέρασε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Φενέρ ή την Ρεάλ Μαδρίτης για να σηκώσει το 4ο Ευρωπαϊκό μετά το 1997, το 2012 και το 2013.

Φοβερή εμφάνιση από Σπανούλη, Μάντζαρη, Παπανικολάου και Πρίντεζη, ενώ «μίλησε» ο Γκριν στα κρίσιμα σημεία.

Η Ελλάδα για ακόμη μια φορά με την σημαία της ψηλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, θα διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο.

Εκεί κρίθηκε το ματς

Με την εξαιρετική του άμυνα στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά στο καλάθι (64-62) και με τον Σπανούλη να έρχεται από τον πάγκο, το ματς πήγε στον πόντο (65-64). Η απάντηση της ΤΣΣΚΑ ήταν ένα 4-0 (69-64), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν και με νέα κατάθεση… ψυχής, με απανωτά επιθετικά ριμπάουντ, έκαναν το 5-0 για την ισοφάριση (69-69), στα μισά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς ήταν ντέρμπι με την μπάλα να… καίει. Η «ομάδα του στρατού» διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι και δύο λεπτά πριν τη λήξη (73-71), αλλά τον «V-Span» σε εκείνο το σημείο πέτυχε τη μεγάλη-βόμβα από τα 8 μέτρα και έβαλε ξανά μπροστά τους Πειραιώτες (73-74). Ο Μπιρτς με κάρφωμα –ύστερα από ασίστ του αρχηγού- πήγε τον Ολυμπιακό στο +3 (73-76), ο Τεόντοσιτς απάντησε με… κρύο αίμα (76-76), αλλά ο Γκριν μιμήθηκε τον Σπανούλη και με νέα τρίποντη-βόμβα έβαλε πάλι τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (76-79), στα 42’’ πριν τη λήξη. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, το παιχνίδι πήγε στη… ρουλέτα των βολών, με εκατέρωθεν χαμένες και από τους δύο, αλλά τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να συντηρούν το προβάδισμά τους και να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 78-82.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Όγκαστιν 6, Φριντζόν, Τζάκσον 12 (2), Βοροντσέβιτς 2, Χίγκινς 6, Κριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1 τρ., 6 ασ.), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 14 (1 τρ., 7 ρ.), Παπανικολάου 14 (4 τρ., 9 ρ.), Μάντζαρης 12 (4 τρ., 6 ρ.)
iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Euroleague Final 4: Μέγας Ολυμπιακός στον τελικό -Κέρδισε (82-78) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και γράφει ιστορία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek