Διαφημίσεις

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε άφθονα φρούτα και λαχανικά για να σταματήσουμε τη γήρανση.

Τρώτε όσα περισσότερα και διαφορετικά φρούτα μπορείτε.

Πουθενά αλλού δεν πρόκειται να βρείτε τα αντιγηραντικά πλεονεκτήματα που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Δεν είναι επιπόλαιες και ασήμαντες δημιουργίες της φύσης, αλλά πανίσχυρες πηγές νεότητας και υγείας. Περιέχουν άπειρες γνωστές και άγνωστες χημικές ουσίες που μπορούν να μετατρέψουν τα κύτταρά σας σε φρούρια ενάντια στις αμείλικτες δυνάμεις των ελευθέρων ριζών που επιφέρουν τη γήρανση. Αυτό που σήμερα χαρακτηρίζουμε ως «γήρανση» οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανεπάρκεια φρούτων και λαχανικών!

Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν, όπως και πολλοί επιστήμονες, ότι η κύρια αιτία της γήρανσης, της κατάπτωσης του οργανισμού που επέρχεται με την αύξηση της ηλικίας και τελικά του θανάτου, είναι η αδυναμία των κυττάρων να αντισταθούν στις καταστροφικές επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, μπορείτε να καταλάβετε ότι όσο περισσότερο τροφοδοτείτε τα κύτταρά σας με πολλές και ποικίλες αντιοξειδωτικές ουσίες, μέχρι ενός ανωτάτου επιτρεπτού ορίου, τόσο δυσκολότερα θα υποκύψετε στα δεινά του γήρατος. Μόνο ένα μέρος υπάρχει όπου μπορείτε να βρείτε αυτούς τους αντιοξειδωτικούς θησαυρούς σε όλο το μεγαλείο τους. Το μέρος αυτό είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

Όπως αναφέρει και ο βιοχημικός Μπρους Έιμς, «εκεί βρίσκεται όλο το χρυσάφι του κόσμου, ότι πολυτιμότερο υπάρχει στη φύση». Όσο και αν δεν ακούγεται συναρπαστικό αυτή είναι η αλήθεια. Τα φρούτα και τα λαχανικά που βάζουμε στο στόμα μας έχουν εκπληκτικές δυνάμεις που μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή των κυττάρων μας και τη μοίρα μας σε όλες τις φάσεις της ζωής μας και ιδιαίτερα καθώς αυξάνεται η ηλικία μας.

Όλων των ειδών τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα από τόσες γνωστές και άγνωστες αντιοξειδωτικές ουσίες, ώστε είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς ποιες είναι οι πιο ισχυρές. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι πολλά από τα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών δρουν συνεργικά στην καταπολέμηση της γήρανσης. Είναι απίθανο να αποδειχτεί ότι ορισμένες χημικές ενώσεις είναι από μόνες τους χρυσά όπλα κατά της γήρανσης, μολονότι αρκετοί επιστήμονες προβλέπουν ότι κάποια μέρα θα μπορέσουν να απομονώσουν και να συνθέσουν ορισμένα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών για την καταπολέμηση συγκεκριμένων νόσων και την παράταση της νεότητας.

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο η επιστήμη να συνθέσει κάποια μέρα ένα τέλειο δισκίο μπρόκολου για παράδειγμα που να είναι συγκρίσιμο με το αληθινό, φυσικό λαχανικό. Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να επωφεληθεί κανείς από το πανίσχυρο οπλοστάσιο της φύσης στον τομέα της αντιγήρανσης είναι να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά στην ολοκληρωμένη, πλήρη και πολυσύνθετη γνήσια μορφή τους.

ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Περισσότεροι από το 60% των Αμερικανών δεν καταναλώνουν ούτε μία μερίδα φρούτου ή λαχανικών ή χυμού φρούτων καμία μέρα του χρόνου. Λιγότεροι από το 10% των Αμερικανών καταναλώνουν πέντε ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Η πλειονότητα των Αμερικανών δεν καταναλώνουν ούτε κατά προσέγγιση αυτές τις ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Η απουσία των φρούτων και των λαχανικών από τη διατροφή μας διπλασιάζει τις πιθανότητες να προσβληθούμε από καρκίνο.

ΠΩΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ

Οι εκπληκτικές ιδιότητες των φρούτων και των λαχανικών στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και επιφέρουν πρόωρη γήρανση και χρόνιες νόσους είναι ευρέως τεκμηριωμένη. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στην αποτροπή της πρόωρης γήρανσης.

Αποτρέπουν την ανάπτυξη του καρκίνου

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών περιορίζει στο ήμισυ τις πιθανότητες σας να προσβληθείτε από καρκίνο! Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η λεπτομερής και έγκυρη ανάλυση σχεδόν διακοσίων μελετών, από δεκαεπτά χώρες, που πραγματοποιήθηκε από τη Δρα Γκλάντις Μπλοκ, ερευνήτρια σε θέματα σχετικά με τον καρκίνο στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και ιδιαίτερα αυτών που είναι πλούσια σε β-καροτίνη (όπως είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά) μπορεί να αναστρέψει, μερικώς, ακόμα και τη βλάβη που προκαλεί το τσιγάρο στους καπνιστές και οδηγεί στην ανάπτυξη του καρκίνου. Όπως υποδεικνύουν πολλές μελέτες, η κατανάλωση ενός μόλις καρότου ή μισής κούπας σπανακιού ημερησίως μπορεί να περιορίσει στο ήμισυ τον κίνδυνο καρκίνου των πνευμόνων, ακόμα και στους πρώην μακροχρόνιους και φανατικούς καπνιστές.

Το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και άλλα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν χημικές ενώσεις που επιταχύνουν την απομάκρυνση των βλαβερών οιστρογόνων από το σώμα, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Όπως βρήκαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, τα άτομα που καταναλώνουν ντομάτες έχουν πέντε φορές λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του παγκρέατος.

Μια ελβετική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και ιδιαίτερα κόκκινα πορτοκάλια (σανγκουίνια) και πράσινα λαχανικά είχαν τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του ενδομήτριου σε σχέση με τις γυναίκες που κατανάλωναν ελάχιστα φρούτα και λαχανικά. Παράλληλα, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα έδειξε ότι τα λαχανικά που είναι πλούσια σε β-καροτίνη αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα όπλα κατά του καρκίνου του ενδομήτριου.

Ακόμα και μετά τη διάγνωση του καρκίνου, η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη του καρκίνου. Επιστήμονες του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών της Χαβάης μελέτησαν τη διατροφή 463 αντρών και 212 γυναικών με καρκίνο των πνευμόνων. Οι γυναίκες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες λαχανικών σχεδόν διπλάσιασαν το προσδόκιμο επιβίωσης σε σχέση με αυτές που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες λαχανικών. Στους άντρες οι ντομάτες, τα πορτοκάλια και το μπρόκολο φαίνεται ότι βελτίωσαν τις πιθανότητες επιβίωσής τους.

Δρ Γουόλτερ Γονίλετ  -Καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής Σχολή Υγιεινής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ

Ο Δρ Γουίλετ είναι συγγραφέας πολυάριθμων μελετών, που δείχνουν ότι η διατροφή και οι αντιοξειδωτικές ουσίες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη χρόνιων νόσων, όπως είναι τα καρδιακά νοσήματα και ο καρκίνος. Ο ίδιος παίρνει τα εξής ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα κάθε μέρα: Βιταμίνη Ε – 400 IU και Μία ταμπλέτα πολυβιταμινών/μεταλλικών στοιχείων (κυρίως για το φολικό οξύ και τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β). «Οι δόσεις είναι πολύ ασφαλείς και το κόστος ελάχιστο. Γιατί λοιπόν να μην καλύπτει κάποιος τις βασικές ανάγκες του οργανισμού του σε βιταμίνες και μεταλλικά ιχνοστοιχεία;» Ο Δρ Γουίλετ δεν τρώει κρέας, δεν χρησιμοποιεί μαργαρίνη και ακολουθεί τη Μεσογειακή δίαιτα που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, φρούτα και λαχανικά.

Προστατεύουν από την καρδιαγγειακή νόσο

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών σας προστατεύει από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια και σας βοηθάει ακόμα και να «αποφράξετε» τις αρτηρίες σας έπειτα από κάποιο έμφραγμα. Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Χάρβαρντ αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν ένα επιπλέον καρότο, ή τροφές πλούσιες σε β-καροτίνη, καθημερινά περιόρισαν τον κίνδυνο των εμφραγμάτων κατά 22% και των εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 70%.

Παράλληλα, μια άλλη έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και έχουν στο αίμα τους υψηλά επίπεδα καροτενοειδών από φρούτα και λαχανικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν ή να αποκτήσουν κάποια μόνιμη βλάβη ή αναπηρία. Μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά συμβάλλει επίσης στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Σε μια ιταλική μελέτη, το 81% αυτών που είχαν αρχίσει να καταναλώνουν τρεις έως έξι μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως ήταν σε θέση να μειώσουν στο ήμισυ τη δόση των αντι-υπερτασικών φαρμάκων που έπαιρναν. Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς δεν είχαν πλέον ανάγκη τη βοήθεια των αντι-υπερτασικών φαρμάκων.

Διαφυλάσσουν τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις του ανθρώπου

Είναι πραγματικά δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι μια ανεπάρκεια σε ένα από τα χημικά συστατικά της ντομάτας επηρεάζει αρνητικά την ικανότητά σας να έχετε καλή φυσική κατάσταση και καλή υγεία στην τρίτη ηλικία. Όμως ο Δρ Σνόουντον και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, έπειτα από έρευνες που έκαναν σε ηλικιωμένες γυναίκες, ανακάλυψαν ότι αυτό είναι αλήθεια. Οι γυναίκες, στο αίμα των οποίων υπήρχαν τα χαμηλότερα επίπεδα μιας κόκκινης χρωστικής, του λυκοπενίου, που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σημείωσαν τις χαμηλότερες επιδόσεις στις πνευματικές και φυσικές λειτουργίες. Ουσιαστικά, ο μόνος τρόπος να εισέλθει το λυκοπένιο στο αίμα σας είναι να τρώτε ντομάτες. Υπάρχει επίσης στο καρπούζι και σε πολύ μικρό βαθμό και στα βερίκοκα.

Η μελέτη του Δρος Σνόουντον, στην οποία συμμετείχαν ογδόντα οκτώ γυναίκες ηλικίας άνω των εβδομήντα πέντε ετών, έδειξε ότι οι γυναίκες, στο αίμα των οποίων υπήρχε χαμηλή συγκέντρωση λυκοπενίου, είχαν μικρότερη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις ασχολίες που σχετίζονταν με την προσωπική τους φροντίδα και περιποίηση και την αυτόνομη διαβίωσή τους, όπως είναι το περπάτημα, το πλύσιμο, το ντύσιμο και γενικά η περιποίηση του εαυτού τους. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες με χαμηλά επίπεδα λυκοπενίου είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν βοήθεια σε σχέση με αυτούς που είχαν επίπεδα λυκοπενίου πάνω από το μέσο όρο.

Ο Δρ Σνόουντον έχει αναπτύξει μια θεωρία σχετικά με το λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, με την πάροδο των χρόνων, η ανεπάρκεια λυκοπενίου επέτρεψε στις ελεύθερες ρίζες να δράσουν επιβλαβώς στους συνδέσμους, στους μυς και στα κύτταρα του εγκεφάλου και αυτό επέφερε φθορά και επιδείνωση της συνολικής φυσικής κατάστασης και των διανοητικών λειτουργιών των ηλικιωμένων γυναικών. Ο Δρ Σνόουντον αναφέρει συμπερασματικά ότι «τα χαμηλά επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα σηματοδοτούν την ύπαρξη φυσικής και διανοητικής ανικανότητας». Η έλλειψη φολικού οξέος, που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς και στα όσπρια, σχετίζεται επίσης με την εξασθένηση των διανοητικών λειτουργιών και την κατάθλιψη.

Προστατεύουν την όραση

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Πολ Ζακ του Πανεπιστημίου Ταφτς των ΗΠΑ, τα άτομα που καταναλώνουν λιγότερο από τρεισήμισι μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως διατρέχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καταρράκτη των οφθαλμών καθώς μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τα καροτενοειδή, η βιταμίνη C και το φολικό οξύ που βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα φρούτα και στα λαχανικά φαίνεται ότι έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις βλάβες που επιφέρουν οι ελεύθερες ρίζες στους φακούς των οφθαλμών, κάνοντάς τους αδιαφανείς και θολερούς, χαρακτηριστικό γνώρισμα της νόσου που είναι γνωστή ως καταρράκτης των οφθαλμών.

Επίσης, το σπανάκι είναι γνωστό για την ιδιότητά του να προστατεύει την όραση. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Βρετανική Ιατρική Ενημέρωση (British Medical Journal) προσδιόρισε το σπανάκι ως την καλύτερη τροφή για την αποτροπή του καταρράκτη των οφθαλμών σε μια ομάδα ηλικιωμένων γυναικών. Το σπανάκι μπορεί επίσης να σας προστατέψει και από μια άλλη νόσο που καταστρέφει την όραση και σχετίζεται με τη γήρανση και είναι γνωστή ως εκφυλισμός της ωχρής κηλίδας.

Η νόσος αυτή προκαλείται από τη μακροχρόνια βλάβη που επιφέρουν οι ελεύθερες ρίζες στο μικροσκοπικό, κεντρικό μέρος του αμφιβληστροειδή χιτώνα που ονομάζεται ωχρή κηλίδα. Η Τζοάνα Μ. Σέντον, οφθαλμίατρος στην Οφθαλμολογική και Ωτολογική Κλινική της Μασαχουσέτης, ανακάλυψε ότι τα άτομα που κατανάλωναν λαχανικά πλούσια σε καροτενοειδή, όπως είναι το σπανάκι και το λάχανο, είχαν 43% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από εκφυλισμό της ωχρής κηλίδας σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν τις μικρότερες ποσότητες λαχανικών.

Αντιγήρανση: Πιάτο Γεμάτο Θαύματα - Εικόνα1ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Καταναλώστε τουλάχιστον πέντε έως εννέα μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Μία μερίδα ισοδυναμεί με μισή κούπα μαγειρεμένων ή φρεσκοκομμένων φρούτων ή λαχανικών, μία κούπα ωμών φυλλωδών λαχανικών, ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους ή 170 γραμμάρια χυμού φρούτων ή λαχανικών. Τρώτε άφθονα και ποικίλα φρούτα και λαχανικά, διότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα ποια είναι αυτά που διαθέτουν τις ισχυρότερες και καλύτερες ιδιότητες για την υγεία μας. Όποτε είναι εφικτό προτιμήστε τα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά έναντι των κονσερβοποιημένων. Παρότι η κονσερβοποίηση δεν καταστρέφει όλα τα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών, είναι γεγονός ότι καταστρέφει κάποιες από αυτές και ιδιαίτερα τη γλου ταθειόνη και τις ινδόλες.

Καταναλώστε ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, καθώς και χυμούς. Ο χυμός που προέρχεται από τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχει αντιγηραντικές ουσίες, αλλά όχι το πλήρες φάσμα των ουσιών που υπάρχει στους ολόκληρους καρπούς ή στα λαχανικά. Ωστόσο, μπορείτε να προμηθευτείτε μίξερ υψηλής ισχύος, τα οποία συνθλίβουν και αλέθουν ολόκληρα τα φρούτα ή τα λαχανικά, με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, στο χυμό των εσπεριδοειδών να συμπεριλαμβάνονται οι σπόροι και οι φλούδες των φρούτων. Σε αυτή την περίπτωση, αν σας αρέσει να πίνετε στο ποτήρι τα φρούτα και τα λαχανικά σας, το όφελος που αποκομίζετε σε βιταμίνες από το ρευστοποιημένο μίγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με την κατανάλωση ολόκληρων των φρούτων ή των λαχανικών.

Καταναλώστε τα λαχανικά ωμά και ελαφρώς μαγειρεμένα. Γενικά, τα ωμά τρόφιμα έχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Το μαγείρεμα καταστρέφει κάποιες από αυτές, αλλά όχι άλλες. Στην πραγματικότητα το ελαφρύ μαγείρεμα αυξάνει την απορρόφηση της β- καροτίνης. Τρώτε τα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι ωμά ή ελαφρώς μαγειρεμένα, σε βαθμό που να είναι ακόμα τραγανά (al dente) και όχι να λιώνουν στο στόμα, αφού όταν μαγειρεύονται για πολλή ώρα καταστρέφονται τα κρίσιμα αντιγηραντικά συστατικά τους.

Για να πάρετε όσο το δυνατό περισσότερα αντιοξειδωτικά, προτιμήστε φρούτα και λαχανικά με έντονο, βαθύ χρωματισμό. Η σκούρα χρωστική αποκαλύπτει συχνά την ύπαρξη υψηλής συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών ουσιών. Για παράδειγμα, τα πιο σκουρόχρωμα πορτοκαλί καρότα, οι γλυκοπατάτες και τα πιο σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι και το μαρούλι, περιέχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά καροτενοειδή, στα οποία περιλαμβάνονται η β-καροτίνη και η λουτεΐνη. Τα κόκκινα σταφύλια, τα κόκκινα κρεμμύδια και τα κίτρινα κρεμμύδια έχουν πολύ περισσότερη αντιοξειδωτική βαλανοκετόνη σε σχέση με τα πράσινα σταφύλια και τα άσπρα κρεμμύδια. Τα φραγκοστάφυλα, λόγω του σκούρου χρώματός τους, περιέχουν εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών.

Προκειμένου να διατηρήσετε το μεγαλύτερο μέρος των αντιοξειδωτικών βιταμινών στα μαγειρεμένα λαχανικά, μαγειρέψτε τα σε wok. Για παράδειγμα, σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησε το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το μαγείρεμα του μπρόκολου στο wok κατέστρεψε μόνο το 15% της περιεχόμενης βιταμίνης C, ενώ όταν το μπρόκολο έβρασε σε μισή κούπα νερό, καταστράφηκε το 50% της βιταμίνης C. Το μαγείρεμα στον ατμό, στη σχάρα και το ελαφρύ τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι γενικά καταστρέφουν σε μικρότερο βαθμό τις αντιοξειδωτικές ουσίες σε σχέση με το μαγείρεμα που διαρκεί πολλή ώρα.

Αντιγήρανση: Πιάτο Γεμάτο Θαύματα - Εικόνα2 Η σημασία του Καθαρού Νερού για τον Ανθρώπινο οργανισμό είναι τεράστια.

H σημασία του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΝΕΡΟΥ είναι ανεκτίμητη

Καταναλώστε ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΕΡΟ

Το ΖΩΝΤΑΝΟ νερό θεωρείται το πλέον σημαντικό και αναντικατάστατο θρεπτικό συστατικό για τον άνθρωπο. Αδυναμία επαρκούς πρόσληψης οδηγεί πολύ γρήγορα σε σημαντικές βλάβες. Ήδη σε 2 με 4 μέρες, ο οργανισμός αδυνατεί να αποβάλει τις ουσίες που κανονικά θα έπρεπε με τα ούρα (ουρία, ουρικό οξύ, κρεατινίνη κ.α.) και οδηγείται τελικά σε υπογλυκαιμία. Το ισοζύγιο ύδατος προσδιορίζεται από το αλγεβρικό άθροισμα των ποσοτήτων νερού που προσλαμβάνει και αποβάλει ένας άνθρωπος σε ημερήσια βάση. Σε γενικές γραμμές προσλαμβάνει νερό από τα διάφορα ποτά που καταναλώνει καθώς και από τις στερεές τροφές που προσλαμβάνει. Θετική συμμετοχή στο ισοζύγιο ύδατος έχει επίσης το νερό οξείδωσης (νερό που παράγεται στον οργανισμό από τις μεταβολικές του αντιδράσεις). Στον αντίποδα, οι αρνητικές συνιστώσες του ισοζυγίου (σε φθίνουσα σειρά) είναι το νερό που αποβάλλεται με τα ούρα, τα κόπρανα, το νερό που αποβάλλεται από το δέρμα και τέλος η ποσότητα που αποβάλλεται από τους πνεύμονες.

«Τα πάντα ρεί, αεί γίγνεσθαι και μεταβάλλεσθαι και μη ουδέποτε το αυτό μένειν» Ηράκλειτος

«Στην πραγματικότητα, τα μυστήρια του νερού είναι παρόμοια με αυτά του αίματος στο ανθρώπινο σώμα. Το νερό είναι το αίμα της Γης. Με αποκαλούν παράφρονα. Ελπίζω να έχουν δίκιο. Δεν έχει τόση σημασία αν ένας ακόμη τρελός βαδίζει στη Γη. Αλλά, αν έχω εγώ δίκιο και η επιστήμη λάθος, τότε ο Θεός να λυπηθεί την ανθρωπότητα» Dr. Viktor Schauberger

Μετατρέψτε το καθαρό νερό σε ΖΩΝΤΑΝΟ

***

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην σχετική βιβλιογραφία

@Irini krino / miastala.com 2009
terrapapers.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Αντιγήρανση: Πιάτο Γεμάτο Θαύματα”
  1. Μετα την φρουτοσαλατα κανα δυο τσιγαρα ειναι οτι πρεπει για την αντιγηρανση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek