Διαφημίσεις

Ο Στρατός Ξηράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφθούν πώς θα αντιμετωπίσουν τις απειλές, το πλαίσιο των οποίων καθορίζονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μιλώνας στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων «Με αρετή και τόλμη».

«Με βάση λοιπόν το Υπουργείο μας και το ΓΕΕΘΑ και τις κατευθύνσεις τις οποίες έχουμε, ο ελληνικός στρατός βρίσκει λύσεις. Θα ήθελα να πω κάτι πολύ σημαντικό: Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τόσο οι απειλές. Γιατί αν ψάχνουμε για τις απειλές και αναζητούμε λύση για κάθε απειλή πιθανόν κάτι να ξεχάσουμε πιθανόν κάτι να μην ερμηνεύσουμε σωστά.

»Εκείνο το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι να δημιουργήσει τα κατάλληλα μυαλά να σκεφτούνε το πώς θα αντιμετωπίσουνε τις απειλές. Δημιουργούμε τους ανθρώπους με την ακαδημαϊκή και επιχειρησιακή εκπαίδευση έτσι ώστε να είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουν κάθε τι», ανέφερε.

Παράλληλα ο αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι η άμυνα της χώρας είναι ο «κύριος λόγος ύπαρξής μας». Για να το επιτύχουμε αυτό συνέχισε «εκτός από τη σκληρή εκπαίδευση την οποία κάνουμε και τις ασκήσεις μας, έχουμε ανοίξει τις σκέψεις μας και στην εξωστρέφεια με την κοινωνική προσφορά» καθώς «θεωρούμε και πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η ώρα να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν. Ο ελληνικός Στρατός πρέπει να είναι στενά διασυνδεδεμένος με τον ελληνικό λαό και για να γίνει αυτό πρέπει από την περίοδο της ειρήνης να του προσφέρουμε τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχουμε» συνέχισε και αναφέρθηκε στη στήριξη των απομακρυσμένων νησιών και των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τη διάθεση στρατιωτών και αξιωματικών ιατρών, στη ΜΟΜΚΑ και το Μηχανικό για την αντιμετώπιση καταστροφών, στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στη Δήλο από στρατιώτες κλπ.

O αρχηγός ΓΕΣ αφού επισήμανε ότι «παρελθόν και παρόν αποτελούν εγγύηση για το μέλλον», ευχαρίστησε δε τόσο τον προηγούμενο αρχηγό όσο και τους πριν από αυτόν αρχηγούς και όλα τα στελέχη που έθεσαν τις βάσεις για το μέλλον το οποίο «φτάνει, έρχεται πολύ πιο γρήγορα από ότι το περιμένουμε. Με σύνεση, με λογική και με τεράστιο πάθος για αυτό το οποίο κάνουμε το προγραμματίζουμε σε δύο επίπεδα: οργανωτικά και επιχειρησιακά. Με καινοτόμες λύσεις, με δράσεις άμεσες και επίκαιρες», παρατήρησε.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη λεβεντιά και την υπερηφάνεια των στρατιωτών μας που αν και ολοκληρώνουν την 5μηνη υπηρεσία σε δύσκολες φρουρές «δεν θέλουν να φύγουν και να γυρίσουν στα σπίτια τους και θέλουν να παραμείνουν εκεί. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία για εμάς και για τη δουλειά που κάνουμε», κατέληξε.

 

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “Τύμπανα πολέμου – Αρχηγός ΓΕΣ: «Όταν θα χρειαστεί να αμυνθούμε, όλοι οι πυλώνες της χώρας πρέπει να εμπλακούν» (βίντεο)”
  1. Σαφώς μεν αλλά αρκετοί έχουμε δικό μας σχέδιο:
    α) Ενάντια σε ισλαμιστές θα τους εντοπίζουμε και θα τους εκτελούμε όπου τους βρίσκουμε, το ίδιο και κάθε συνεργάτη τους. Δεν θα γίνονται, συλλήψεις και δεν θα δεχόμαστε αιχμαλώτους.
    β) Ενάντια σε υπονομευτές, αναρχικών οργανώσεων, που στόχος τους είναι να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια του Ελληνισμού και του έθνους ν’ανέλθει, ισχύει ότι ισχύει και για τους ισλαμιστές.
    γ) Ενάντια στον Αλβανικό επεκτατισμό και την UCK, ισχύει το ίδιο ακριβώς μεν, με την διαφορά, ότι τα ορεινά της Ηπείρου εδάφη, στα οποία θα διεισδύσουν και θα ελέγξουν, το ίδιο ισχύει και για όσα περισσότερα ορεινά γίνεται, τον έλεγχο των περιοχών, δεν θα τον αναλάβει το κράτος αλλά τα ένοπλα τμήματα εθελοντών Ελλήνων εθνικόφρονων, καθώς τα εδάφη αυτά, θ’αποτελέσουν πιθανό μελλοντικό καταφύγιο, για όσους δεν επιθυμούμε να δεχτούμε, κάποιο κράτος που δεν επιλέξαμε, εκτός κι αν το μελλοντικό κράτος, προκύψει απ τους ίδιους τους πολίτες, τότε εντάξι. Από κει και έπειτα θα θεωρούνται μέρος της επικράτειας του κράτους αλλά εκεί θα μένουμε εμείς, με τους δικούς μας κανόνες.
    δ) Ενάντια σε κάθε ξένη δύναμη υποπτείας, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ κλπ. δεν θα είμαστε φιλικοί αλλά ουδέτεροι, από κει και έπειτα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβιάσεις/ εγκλήματα πολέμου, εκ μέρους ορισμένων τους, θα εκτελούνται αδιακρίτως οι εκληματίες. Αν παρ όλ αυτά, τους υπερασπιστούν οι δικοί τους, τότε θα υποστούν δολιοφθορά και καταστροφή και θα τους κατασχεθεί ο εξοπλισμός.
    Γι αυτό και οφείλουν να σεβαστούν τους κανόνες της χώρας μας, καθώς θα είναι φιλοξενούμενοι και όχι διαχειριστές της.
    ε) Η δράση τέτοιων αυτόνομων εθνικόφρονων, τμημάτων ενόπλων, θα χει να κάνει και με την δικαιοσύνη/ ασφάλεια των περιοχών, όπως και την εξολόθρευση κάθε πηγής εγκλήματος, όπως την εκτέλεση εγκληματικών συμμοριών κλπ. κλπ.
    ζ) Επίσης, ξένα συμφέροντα, πολιτικά/ παραπολιτικά, δραστηριότητες ξένων μυστικών υπηρεσιών, δεν θα γίνονται ανεκτά και όπου εντοπίζονται θα εξολοθρεύονται/ καταστρέφονται.
    η) Οιοσδήποτε τομέας/ χώρος/ θεσμικό όργανο/ πολιτικό/ ενημερωτικό, το οποίο θα δρα υπονομευτικά και θα συνεργάζεται με ξένα υπονομευτικά για το έθνος συμφέροντα, θα καταστρέφεται/ εκτελείται επίσης.
    θ) Η στάση απέναντι στο στράτευμα, θα είναι συμμαχική. Αυτό σημαίνει, πως αν υφίσταται ανάγκη να παρέχουμε βοήθεια, θα είμαστε διαθέσιμοι, αφού κρίνουμε πως πρέπει.
    ι) Αντικειμενικός σκοπός, είναι η εξάπλωση τέτοιων τμημάτων πανελλαδικώς, με έδρα επαρχιακές ορεινές περιοχές, με σκοπό, την αυτάρκεια σε παραγωγή πυρομαχικών/ εξοπλισμού, τροφίμων, υγείας, κάθε τομέα, όπως επίσης και η δυνατότητα με τα χρόνια να καταλήξουμε να γίνουμε, η εθνική ”κρυπτεία” η εθνική ασφάλεια, που θα ναι απλά μυστικά τάγματα ενόπλων, που θα φρουρούν, έναντι των ξένων μεθοδεύσεων, επιβολής της πανθρησκείας και ενός παγκόσμιου συστήματος. Μέγιστος εχθρός μας, ο διεθνής Σιωνισμός/ Τεκτονισμός – Ελευθεροτεκτονισμός. Ναι, είμαστε αντισημίτες και εθνικιστές, τιμή μας! Και ο μόνος ηγέτης, που πρόκειται ν’αποδεχτούμε, είναι αυτός, που οι ίδιοι, θα του κάνουμε δώρο μια λεπίδα και θα τον χρίσουμε αρχηγό μας. Ουδείς άλλος!
    (Όλα τα προαναφερόμενα, τα γράφω ως καθοδηγιτικά, προς συνέλληνες, για το μέλλον, μην κάνετε όμως ότι κάνω κι εγώ δημόσια, εγώ έχω σταμπαριστεί εδώ και χρόνια αλλά ξέρω και τι να κάνω, οπότε δεν ανυσηχώ, δεν είναι ανάγκη να γίνεται και σεις στόχος, ειδικότερα αν έχετε οικογένεια).

  2. Και αυτό είναι και απάντηση σε όσους τα θεωρούν τρελά όλα τα προαναφερόμενα:
    Συνέλληνες, το κράτος δεν ελέγχει τίποτα! Αντιθέτως φοβάται!
    α) Σε νησί, οι κάτοικοι έχουν βγει με τις καραμπίνες και φρουρούν τα σημεία που προορίζονται για κέντρα φιλοξενίας λαθραίων, εμποδίζοντας το κράτος να κάνει οτιδήποτε.
    Έχουν στείλει τα ΜΑΤ, τα οποία κάθονται και τους κοιτάνε, διότι έτσι και σηκωθεί η καραμπίνα και βαρέσει, θα γίνει Domino σ όλη την Ελλάδα.
    β) Σε χωριό, έξω απ την Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι, με αφορμή ληστείες/ λεηλασίες που γίναν, κάθε βράδυ, σχηματίζουν ένοπλα περίπολα, μπλόκα και σκοπιές και φρουρούν όλη την περιοχή. Τους βλέπεις και στον δρόμο σε παράταξη, με όπλα, στολές τα πάντα.
    Το κράτος; Μούγκα!
    γ) Όταν είστε μεταξύ σας συνενοημένοι και εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον, τα πάντα γίνονται και το σύνταγμα αυτή τη στιγμή λέει, πως το πολίτευμα έχει καταλυθεί και πως η μόνη αρχή/ εκτελεστική εξουσία αποκατάστασής του, με οποιοδήποτε μέσο είσαι εσύ! (Αλλά δεν πειράζει, συνέχισε να κοιμάσαι…

  3. Τίποτα δεν έχει χαθεί! Η μάχη ούτε καν άρχισε! Τζάμπα εγκαταλείπετε για το εξωτερικό. Τζάμπα θεωρείτε πως έχουν τελειώσει όλα. Αναμεσά μας, υπάρχουν άνθρωποι που κάναν πράξη όσα θέλουν και είναι κατοχυρωμένοι για το μέλλον, με εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης, εξασφάλισης της ελευθερίας, αυτονομίας, αυτάρκειας και αυτοδυναμίας τους.
    Μην είσαι λιπόψυχος, μην είσαι λιποτάκτης, μην είσαι δειλός… Η ζωή δεν είναι έτσι όπως την συνηθίσαμε, έχει και άλλες φάσεις της, σκληρές.
    Ο Αγώνας ακόμα δεν ξεκίνησε, τώρα στήνονται τα χαρακώματα.
    Πάρε φτυάρι και ξεκίνα να σκαβς!

    1. του εξωτερικού, χρόνια φωνάζουν οι γεροντάδες να επιστρέψουν πίσω γιατί θα γίνει ο χαμός
      παιδική χαρά θα είναι τα δικά μας σε συγκριση με τον υπόλοιπο πλανήτη, εμείς έχουμε μια βουτιά και ταχύτατη ανύψωση, οι υπόλοιποι ακόμα δεν άρχισαν να κατεβαίνουν τα σκαλοπάτια

  4. θα βγάζουν σέλφι με τον ψινάκη
    μόνοι μας θα προστατευτούμε, ο εχθρός είναι εξωτερικός και εσωτερικός δυστυχώς

  5. Το τι κάνει ή θα κάνει ο Στρατός δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν γιατί η δουλειά του δεν είναι οι δημ.σχέσεις!

    Αν ο Αρχηγός μιλά με κώδικες στο βίντεο και ποιος μπορεί να τους αποκρυπτογραφήσει είναι αλλη ιστορία.

    Ούτε και θα πει κανένας Αρχηγός ποιοί ,πότε, που, εργάζονται φανερά ή κρυφά για το συμφέρον της χώρας!

    Αυτά τα κάνουν οι μαυροφορεμένοι τυχάρπαστοι αγύρτες που εφευρίσκουν προφητείες ή προσπαθούν να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

    Αφήστε το χακί λοιπον να κάνει αυτό που ξέρει καλά κι εσείς ασχοληθείτε με τα “ιερά βιβλία” του αγυρτη εξ Αιγύπτου.

    1. οι προφητείες υπάρχουν από την παλιά διαθήκη έως τώρα
      για να τις κατανοήσεις θα πρέπει να φας πολλά ψωμιά κι εσύ κι εγώ
      ο στρατός καλό είναι να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του φορολογούμενου Ελληνα, ο οποίος λιμοκτονεί, σε αντίθεση με τα μισθολόγια των στρατιωτικών, ο οποίος λαός λιμοκτονεί και πλήρωνε και πληρώνει για να μην κινδυνεύει από εξωτερικούς εχθρούς και από εσωτερικούς μαζί με την αστυνομία κλπ
      αυτή η μαγκιά να αφήσουμε να κάνει ο στρατός την δουλειά του, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε και να απαιτούμε, με όσα βλέπουμε εδώ και δύο χρόνια, μόνο οργή προκαλεί στον ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ Ελληνα που πληρώνει δεκαετίες πολύ χρήμα για την ασφάλεια του και βλέπει την χώρα του κέντρο διερχομένων
      ας φτιάξουν όλοι πρώτα το γόητρο τους και την φήμη τους, ας κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και βλέπουμε κατά πόσο θα κάνει σωστά την δουλειά για την οποία τον πληρώνουμε εδώ και δεκαετίες

    2. έχει έναν υπότιτλο η εικόνα του βίντεο
      γι αυτό πληρώνεται το χακί;
      είχα την εντύπωση ότι πληρώνεται για να μην μας την πέσουν οι Τούρκοι και οι εχθροί γενικώς
      κοινωνική προσφορά;;; για τον ελληνικό στρατό μιλάμε ή για τον ερυθρό σταυρό;
      ή ο στρατός της χώρας αποτελεί την ΑΜΥΝΑ της;

  6. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *