Διαφημίσεις

Την επίτευξη συμφωνίας στα «βασικά στοιχεία» του πακέτου μεταρρυμίσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα θα επιστρέψουν το «συντομότερο δυνατό», προκειμένου να επιτύχουν μια «ολοκληρωμένη τεχνική συμφωνία».

«Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα (σ.σ. για το ελληνικό πρόγραμμα). Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε και πρόσθεσε τα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει, «απομένουν κάποιες λεπτομέρειες, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα», από εδώ και πέρα, τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Η συμφωνία που άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα είναι η τμηματική εφαρμογή μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η συμφωνία αφορά στα εξής:

Εφαρμογή μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019 Εφαρμογή μέτρων 1% του ΑΕΠ στο φορολογικό το 2020

 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup της Μάλτας. έκανε λόγο για συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα για μέτρα 3,6 δισ. , τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο. Αναφερόμενος στα αντίμετρα  είπε ότι  θα μπορέσουν  να εφαρμοστούν,  «υπό την προϋπόθεση να υπάρξει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι όταν επιτευχθεί το Staff Level Agreement τότε το Eurogroup θα επιστρέψει για να συζητήσει και το ζήτημα του χρέους στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Eurogroup του Μαίου.

Μοσκοβισί: Συμφωνία επί της αρχής μετά από μήνες διαπραγματεύσεων Μετά τη λήξη της συνεδρίας του Eurogroup που διεξήχθη στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποιησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και ώρες. Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

22 σχόλια στο “Εκλεισε η συμφωνία: 3,6 δισ. περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο”
    1. φυσικα αμα διαβαζεις κωλοφυλαδες οπως το iefimerida kai SKAI k πρωτο θεμα… κανεις δε θα σου πει για τα ισοδυναμα αντιμετρα Μειωση του ΕΝΦΙΑ επιδοματα για παιδια για σχολικα γευματα για μειωση φαρμακων και αλλα που ανακοινωθηκαν και τα ΜΜΕ πλην της ΕΡΤ το εκαναν γαργαρα…Αλλωστε πως θα συνεχισει να υπαρχει το αφηγημα του ΚΟΥΛΗ οταν ολη η ευρωπη μιλαει για φοβερη αναπτυξη και τελος του προγραμματος το 18 και προσβαση στις αγορες απο το 18 και μετα.. Χωρια το οτι σωσανε τις ομαδικες απολυσεις και τις συλογικες συμβασεις.

      1. Απ ότι κατάλαβες υποστηριχτη του κολου…. Είστε λίγοι εδώ μέσα…. Και το ένα like που πήρες να υποθέσω ότι είναι του εαυτού σου….

      2. ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΙ, ΜΟΥ ΜΑΓΑΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ.
        ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΣΕ ΤΑΙΖΕ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ, Η ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ;

  1. Εντάξει! Και τι έγινε;… μέχρι το 2020 οι Η.Π.Α. και Ρωσία, θα μας έχουν δώσει την Κωνσταντινούπολη! Αυτά.

    1. Εσένα θα σου δώσουν σίγουρα ενα μεγάλο φουτσο γεμιστό με μέλι πηχτό ριζογαλο για να εξακολουθείς να κάνεις αυτό που ξέρεις

  2. Ο/Η ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ, ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ... λέει:

    … ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ !!! Sυμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα για μέτρα 3,6 δισ., τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές (ΓΡΑΦΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΙΩΣΕΙΣ) στο αφορολόγητο. ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η….. Εφαρμογή μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό το 2019 ΚΑΙ Η …. Εφαρμογή μέτρων 1% του ΑΕΠ στο φορολογικό το 2020… ΑΛΛΑ… ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ, ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ – ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ : “ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ” ΚΑΙ “ΤΟ 2020 Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣΤΑΤΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ”… ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2017, ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ…

  3. Αυτό που δεν καταλαβαίνω και το παρουσιάζουν σαν Success Story οι πολιτικοί μας είναι ποιό το όφελος που θα έχω εγώ αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν το 2019 ή το 2018 ή το 2020.. Τί θα καταφέρω μέχρι τότε εγώ ως φορολογούμενος; 1)Θα μου έχουν διπλάσιάσει το μισθό μου μέχρι τότε, άρα να μην ανησυχώ για το κόστος; 2) Θα έχω προλάβει να πεθάνω, οπότε δε θα με πιάσουν οι επιπτώσεις των μέτρων αυτών; 3) Θα έχουμε βγάλει πετρέλαια και θα πληρώσουν αυτά αντί για μένα; Δεν καταλαβαίνω τί όφελος έχω, εκτός και είμαι ηλιθιος και δεν καταλαβαίνω… το μόνο σίγουρο με τέτοιους πολιτικούς που επιτρέπω να με εκπροσωπούν!!!

    1. Μ”αρέσει που εξακολουθείς να προβληματιζεσαι γι αυτά που μας φερνουν. Καλά ξυπνητουρια

    2. φυσικα αμα διαβαζεις κωλοφυλαδες οπως το iefimerida kai SKAI k πρωτο θεμα… κανεις δε θα σου πει για τα ισοδυναμα αντιμετρα Μειωση του ΕΝΦΙΑ επιδοματα για παιδια για σχολικα γευματα για μειωση φαρμακων και αλλα που ανακοινωθηκαν και τα ΜΜΕ πλην της ΕΡΤ το εκαναν γαργαρα…Αλλωστε πως θα συνεχισει να υπαρχει το αφηγημα του ΚΟΥΛΗ οταν ολη η ευρωπη μιλαει για φοβερη αναπτυξη και τελος του προγραμματος το 18 και προσβαση στις αγορες απο το 18 και μετα..

      1. Έλα παιδιά έσκασε η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ στα κατοχικά με το ψευδώνυμο ΔΗΜΗΤΡΗΣ! Που πας μωρή τρελή με τα μπικουτι;

      2. Δημητράκι τελικά είσαι μεγάλη μαϊμού…… Έχε γούστο να πήρες και μέρος στην παρέλαση με τις αδερφές ψυχές… Ξερεις τώρα τι λέω…

  4. ΤΖΑΜΠΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ-ΤΟΜΣΕΝ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.

    1. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

      για πες μας το πηδηξαν το κοριτσι οι βαρβαροι;ελπιζω να πηραν μετρα προφυλαξης μαζι με τα μετρα για εμας γιατι απο κατι τετοια μπασταρδα εχει γεμισει η ελλαδα για αυτο πηγαμε κατα του θειου σαμ

  5. Θα φανει πως λυθηκε…. Και τοτε η χαριστοκη βολη… Η απολυτη οικονομικη καταστροφη…. Και Σταιμανγερ.. Τι γυρευει στο παζαρι…. Μα Στρατο… Θα ζητησουν να σας παρουν και στρατιώτες….. Η υπομονη του Πουτιν ετελειωσε… Ραδιενεργος σκονη βορεια ευρωπη.. Στα βορεια γενικα… Ουδετεροτητα… Υστατη εκληση… Ο κυβος εεριφθη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *