Διαφημίσεις

Των Αντώνη Παπατσέκα Γαύρου
και Ζαχαρία Μυτιληνιού

Τα νούμερα πλέον δεν βγαίνουν με τίποτα!

Λυπόμαστε αλλά ούτε η δραχμή πλέον είναι λύση και σε αυτό ευθύνονται και οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ). Έχουν υπογράψει σε αγγλικό δίκαιο και σε ρήτρα νομίσματος. Που νομικά σημαίνει ότι όποιο νόμισμα και αν έχει η χώρα και σε όποια σφαίρα επιρροής και αν υπάγεται έχουν υποθηκευθεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Και αγαπητέ αναγνώστη, όταν λέω τα ΠΑΝΤΑ, δυστυχώς εννοώ ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε! 

Όσοι παρακολουθείτε τον Ζαχαρία, ξέρετε την πάγια θέση του για την επιστροφή της χώρας συντεταγμένα εκτός ευρωζώνης και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Σε αυτό το άρθρο ερχόμαστε να συνεργαστούμε και να πούμε όχι το πως (άλλωστε δεν είμαστε οι ειδικοί στο θέμα) αλλά στην έλλειψη του “με ποίους” θα μπορούσε αυτό να γίνει σωστά, επικοιδομητικά και κυρίως προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ξεκινώντας να πούμε ότι η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα μέσα σε ένα βράδυ θα ήταν ότι πιο τραγικό θα μπορούσε να συμβεί. Η άποψη ότι η χώρα παράγει και σύντομα θα ανακάμψουμε, είναι για τους αφελείς και άσχετους με τον τρόπο που λειτουργεί η παραγωγική διαδικασία στη χώρα. Η Ελλάδα για να παράξει ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ 90,5 των πρώτων υλών (με εξαίρεση του λιγνήτες για το ρεύμα και το πετρέλαιο για τη Θάσο). Πριν αρχίζεις να μας κράζεις απλά σκέψου :
α)από που είναι οι σπόροι που σπέρνεις, τα λιπάσματα που βάζεις στο χωράφι, τις χώρες προέλευσης των αγροτικών σου μηχανημάτων
β)ότι το 85% του κρέατος που καταναλώνουμε είναι εισαγωγής
γ)ότι εξίσου μεγάλα είναι τα ποσοστά σε είδη όπως το γάλα, το αλεύρι, οι πατάτες κλπ.

Θεωρούμε περιττό να σας πούμε ότι τα είδη ένδυσης και υπόδυσης που παράγονται στη χώρα μας (όλα με εισαγώμενα υλικά) δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε το 50% του πληθυσμού.

Τώρα θα ρωτήσεις: Δηλαδή να μείνουμε στο Ευρώ; 
Όχι ούτε αυτό είναι λύση. Μαθηματικά οδηγεί ακριβώς στα ίδια αποτελέσματα. Δυστυχώς σαν κράτος (σύνολο πολιτών – υπηρεσιών) καταναλώνουμε πολύ περισσότερα από όσα παράγουμε. Δεν σας μιλάμε για τις καταναλωτικές ανάγκες. Αλλά για το σύνολο των δαπανών.

Ποίος ευθύνεται για αυτό; 
Μα φυσικά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων. Δεν θα πω ότι ευθυνόμαστε εμείς σαν πολίτες, γιατί είπαμε, εμείς όλοι τον κώλο μας κοιτούσαμε ως αποτέλεσμα βασικά χαρακτηριστικού της εθνολογικής ταυτότητας. Απλά κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή μας την “αδυναμία” και μας έφεραν εκεί που μας έφερα.

Λύση Ζαχαρία και Αντώνη έχουμε;
Φυσικά και υπάρχει λύση, όπως υπάρχει σε κάθε πρόβλημα. Στην περίπτωση μας ονομάζεται ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ από το ευρώ.

Συντεταγμένη έξοδος όμως δεν σημαίνει να προλάβουν να βγάλουν τα λεφτά του έξω οι έχοντες και μετά να γυρίσουν και να μας σκίσουν τελείως. Συντεταγμένη έξοδος σημαίνει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε όταν η χώρα μετά από ένα Χ χρονικό διάστημα να  καταφέρει να παράγει ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ τουλάχιστον το 50% των καταναλωτικών αναγκών (είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα) να μπορέσει να πάει σε εθνικό νόμισμα. Αυτό σημαίνει ότι ο αγρότης θα βάζει Ελληνικό σπόρο, ελληνικό λίπασμα, ο βιοτέχνης ενδυμάτων θα χρησιμοποιεί ελληνικό βαμβάκι και κλωστή, ο φούρναρης ελληνικό σιτάρι και αλεύρι.

Συντεταγμένη έξοδος σημαίνει και άλλα πράγματα, όπως προώθηση εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Δλδ έχουμε τόσες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Δεν λέω να τους απολύσουμε, προς Θεού δεν υπάρχει λόγος να αυξήσουμε και άλλο τους ανέργους, αλλά μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε. Ο Γεωπόνος αντί να είναι πίσω από ένα γραφείο και να πατάει σφραγίδες να βγει στο χωράφι, ο κτηνίατρος στη στάνη, ο υπάλληλος γραφείου να του δοθεί μια μεγάλη έκταση και να έχει υποχρέωση να παράγει την Ψ ποσότητα κάθε χρόνο, την οποία να παραδίδει στον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, έχοντας εξασφαλισμένο το μισθό του. Στον άνεργο το ίδιο και σε όποιον άλλον επιθυμεί το ίδιο. Με δεκάδες ανθρώπους που μιλάμε καθημερινά θα ήθελαν να επιστρέψουν τα χωριά τους και να αρχίσουν να παράγουν. Φοβούνται όμως ότι θα χάσουν αυτό το 600άρι. Αν λοιπόν τους εξασφάλιζε το κράτος αυτό το 600άρι και τους παραχωρούσε δωρεάν μεγάλες εκτάσεις (που τώρα είναι παρατημένοι στο 60% της καλλιεργήσιμης γης στη χώρα) με την μοναδική υποχρέωση να αποδίδουν (εν είδη ενοικίου) μέρος της παραγωγής τους, τότε θα βλέπατε τι σημαίνει κοσμογονική αλλαγή.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω. Θεωρούμε ότι μέσα από τα απλά παραδείγματα που σας παραθέσαμε μπορεί να δημιουργηθεί το απαραίτητο μείγμα εξόδου από την κρίση. Δηλαδή η εξασφάλιση ότι ο Έλληνας δεν θα πεινάσει, θα αυξηθεί η παραγωγή, θα υπάρξει αποκέντρωση και εν τέλει συντεταγμένα θα βγούμε από το ευρώ για έναν και μόνον έναν λόγο. Για να μπορέσει το κράτος μέσα από την χειραγώγηση της ισοτιμίας το συντομότερο δυνατόν να αποπληρώσει τα χρέη και να μπορεί να βλέπει στα μάτια τους οικονομικούς ανταγωνιστές του.

Φυσικά στο πρόβλημα μας υπάρχουν και άλλοι συντελεστές τον παρονομαστή που δημιουργούν προβλήματα. Η γείτονα μας Τουρκία, μας αναγκάζει σε τεράστια έξοδα για εξοπλισμούς. Όμως σκεφτείτε και αλλιώς. Αν σήμερα όλα τα νησιά μας και ο Έβρος ήταν γεμάτα Έλληνες που ζουν εκεί και παράγουν και έχουν και τα όπλα τους (ακριβώς όπως οι Ακρίτες επί Βυζαντίου) θα τολμούσε ο κάθε κατσαπλιάς και να σκεφτεί να κουνηθεί; Δύσκολο.

Ένα ακόμα συντελεστής είναι οι μετανάστες. Θεωρώντας ότι το πραγματικό νούμερο πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια, εδώ η συντεταγμένη μετάβαση δημιουργεί από μόνη της τις πλέον άριστες προϋποθέσεις για να φύγουν μόνοι τους. Όταν πλέον δεν θα έχουν που να εργασθούν και φυσικά γνωρίζοντας ότι επίκειται μετάβαση σε εθνικό νόμισμα η πρώτη τους επιλογή θα είναι η μετάβαση σε άλλες χώρες. Όσοι μείνουν (που πιστεύω δεν θα είναι παραπάνω από ένα εκατομμύριο) μπορούν να εργασθούν στις δουλειές που ωστόσο θα ανοίξουν. Αυτονόητο είναι ότι εγκληματικά στοιχεία θα απελαθούν!!!   

Πριν κλείσουμε αφήσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα για το τέλος. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι άνθρωποι για να γίνουν όλα αυτά. Όλοι θέλουν τις καταθεσάρες τους στο εξωτερικό, τις αμαξάρες και τις γκομενάρες – πουτανάρες για μόστρα! Και από κάτω ας είναι καλά οι παπάρες που τους ψηφίζουν. Όταν λοιπόν φίλε αναγνώστη αλλάξεις ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, που λέγονται ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, τότε φίλε μου θα δεις πως θα εμφανιστούν οι άνθρωποι που μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ, ΟΧΙ  ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΓΓΥΑ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ. 

Κλείνοντας να πούμε ότι επίτηδες δεν πιάσαμε το θέμα του διπλού νομίσματος. Όποιος προτείνει κάτι τέτοιο καλύτερα να ετοιμάσει τον τάφο του από τώρα, γιατί στα πρώτα 24ώρα συνεχών ανατιμήσεων θα δει τι πάει να πει ζωή στην Κούβα… Και οι Έλληνες δεν είναι ιδεολόγοι, χαζοί και αγράμματοι Κουβανοί… Στην κρίσιμη ώρα οι Έλληνες δεν κωλώνουν να  βγάζουν τα ντουφέκια από τα ντουλάπια… Απλά όλα τα χρόνια κοιτάνε τον κώλο τους και πως θα περάσουν καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο ότι το ρητό “ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας” δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα στον πλανήτη!!!

ΥΓ Οι πίνακες της κορυφής είναι σημερινοί. Ο πρώτος δείχνει τι πρέπει να πληρώσουμε σε δις ευρώ μέχρι τον Ιούλιο (τα μαλλιά της κεφαλής μας) και ο δεύτερος τη βουτιά των καταθέσεων στην περίοδο της κρίσης, για να καταλάβουν μερικοί ότι το BANK RUN στη χώρα μας δεν σταμάτησε ποτέ…

polemikos-antapokritis



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

44 σχόλια στο “Τα νούμερα που δεν βγαίνουν και οδηγούν σε εξελίξεις! Ούτε το ευρώ, αλλά ούτε η δραχμή αποτελούν λύση!”
  1. ΠΙΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΝΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ. ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΛΕΠΕ ΤΡΑΜΠ. ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΟΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΝΑΛΛΑΡΧΩΝ.

    1. Ο Τραμπ φιλε δεν έχει χρέος σε Αγγλικό δίκαιο. Επίσης μέχρι στιγμής για τα 18 τρις χρέος που έχει δεν έχει κάνει τίποτα. Κάτσε να δούμε πρώτα. Κράτα μικρό καλάθι, γιατί βλέπω τους Αμερικανούς να ζουν στη φυλακή που τους φτιάχνει ο τρομπέτας και να μην το παίρνουν και χαμπάρι.

      1. Και να προσθέσω ότι η Αμερική ελέγχει ΜΟΝΗ ΤΗΣ την νομισματική της πολιτική…

      2. Ουτε κι εμεις εχουμε χρεος σε Αγγλικό ή άλλο δίκαιο
        Όλα ειναι παρανομα κι αντισυνταγματικά.
        Κι αν θελουμε να λεγόμαστε Έλληνες θα πρεπει να αντιμετωπίσουμε την πείνα και τη μεγάλη φτώχεια άμεσα…εμεις …..κι όχι να μεταθέτουμε τον ολεθρο στα παιδιά μας….

        1. Αγαπητέ μου, με τον ίδιο τρόπο σκεφτόταν οι Έλληνες για 170 χρόνια, με αποτέλεσμα τα δάνεια της επανάστασης του 1821 να φθάσουμε να τα ξεπληρώσουμε μόλις το 2002.
          Το ότι συμπεριφέρθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά είναι λόγος για κρεμάλα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, βλέπεις αυτοί εκεί έξω έδωσαν τα λεφτά τους και θα τα θέλουν πίσω, όπως θα τα θέλαμε και εμείς.
          Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ότι ο Ελληνικός λαός την 20η Σεπτεμβρίου 2015 ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ με την ψήφο του, ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, αφού έδωσε “ψήφο εμπιστοσύνης” στα κόμματα με τους 222 βουλευτές που μόλις ένα μήνα πριν είχαν υπογράψει για το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν τίποτα άλλα από την νομιμοποίηση των προηγούμενων δύο.

          1. Ζαχαρια, λες πως οι δανειστες θελουν τα λεφτα τους πισω.απο ποιον;;;;;;;;;απο εσενα και εμενα;;;;;;;;οχι φιλε μου δεν τα λες σωστα.δεν χρωσταμε εσυ κι εγω,οι τραπεζες χρωστανε οχι ο λαος.οι οποιες τραπεζες ελαβαν εγγυησεις απο προηγουμενους πρωθυπουργους.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!!!και αν οι δανειστες θελουν τα λεφτα τους να πανε να ξεθαψουν τον αμτες παπαντρεου και τον γεροκαραμαλη να τα παρουν πισω.εμεις σαν λαος ουτε ζητησαμε ουτε υποχρεωθηκαμε σε αλλες χωρες.μονοι τους οι πολιτικοι αποφασιζαν και υπεγραφαν δανεισμους γιατι τα δικα μας ταμια τα ξεφραγκισαν απο δικες τους απατεωνιες και ρεμουλες.κανενα χρεος δεν αναγνωριζω και δεν δεχομαι.εσυ εχεις την αποψη σου κι εγω την δικη μου.καλη δυναμη.

          2. Φίλε μου θα συμφωνούσα, αν το 2012 στις εκλογές σαν λαός διώχναμε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Εμείς όμως τους δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ. Πάλι ΝΔ ψηφίσαμε (δεν έχει σημασία τι έκανα εσύ και εγώ αλλά η πλειοψηφία, γι΄αυτό λεγόμαστε δημοκρατία). Το 2015 μπορεί κάποιος να πει ότι κάναμε πάλι σαν λαός την ανατροπή. Εκεί πραγματικά είχαμε ελπίδες, αφού το 1ο μνημόνιο δεν είχε ψηφισθεί καθόλου το δε δεύτερο ψηφίσθηκε με λιγότερους από 200 βουλευτές, οπότε ήταν αντισυνταγματικό.
            Τότε όμως μας έφεραν τον στημένο Τσίπρα, μας κορόιδεψε με το δημοψήφισμα, νομιμοποίησε όλα τα μνημόνιο με 222 ψήφους και 35 μέρες μετά ήρθε ο λαός και είπε ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ!
            Επειδή εδώ μιλάμε με νομικούς όρους, σε κανένα διεθνές δικαστήριο δεν θα μπορούσε να σταθεί το “παράνομο” από την ώρα που το “νομιμοποίησε” ο λαός μετην ψήφο του.
            Μην αρχίσετε περί αποχής κλπ. Αυτά σε κανένα νομικό σύστημα καμίας χώρας δεν ισχύουν.
            Τα λάθη δυστυχώς πληρώνονται και πληρώνονται ακριβά.
            Να θυμήσω μοναχά ότι όλες οι χούντες της χώρας (ή έστω επαναστατικές κυβερνήσεις για τους ομοϊδεάτες) ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ προς τα διεθνή κοράκια, εφόσον αυτές είχαν συναφθεί με νομιμοφανή τρόπο.
            Μια διαγραφή χρεών έγινε στην ιστορία μας (από “χουντική κυβέρνηση”) με όρους τους οποίους οι δανειστές εξέλαβαν υπόψη όταν μας δάνειζαν και μας έχουν δέσει με χέρια και με πόδια. Γι΄αυτό και τα ομόλογα πριν το 2009 τα άλλαξαν με αυτά του ΔΝΤ του Α΄μνημονίου, του Ά Μνημονίου με το Β΄ και του Β΄με του Γ΄εκεί που πλέον υπήρχε συνταγματική ισχύς (222 βουλευτές).

          3. τι λες βρε ασχετε κι απαράδεκτε
            ποιος νομιμοποιησε τα μνημόνια?
            Ωρες ωρες αναρωτιεμαι
            ΤΙ ΡΟΛΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ?

          4. δηλαδης ρε μεαλε ναουμ νομιμοποιησαμε τα χρεη επειδης τους ξαναψηφιζαμε ?
            δηλαδης ρε ζαχαρή μας
            εχουνε δικαιωμα οι βιαστές της πατριδας μας και στις επόμενες γεννιές να ουμ και στις μεθεπόμενες?
            επειδης ρε ψηφισαμε πλανεμένοι τα λαμόγια ε?
            ΠΟΣΟ ΡΑΓΙΑΣ ΕΙΣΑΙ?
            ή ΠΟΣΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΕΧΕΙΣ ?

          5. Κανεις λαθος ζαχαρια στο θεμα των δανειων. Ηδη ΤΟ 1974 Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΛΑΙΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΥΞΗΣ 8% .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ . ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ …..δημοκρατικες κυβερνησεις κατεστρεψαν οικονομικα την ΕΛΛΑΔΑ
            ΑΦΟΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

          6. ΖΑΧΑΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΠΠ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΕΜΕΙΣ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ.

          7. αγαπητέ μου αυτοί που μας δάνεισαν ήξεραν πολύ καλά ότι αγοράζουν ένα χρέος που δεν πληρώνεται, με στόχο τον πραγματικό πλούτο της χώρας…αυτό στα νομικά λέγεται κάπως και είναι και αδίκημα.

  2. Δηλαδή μας λέτε, οτι το κράτος είναι μία εταιρεία. Καλά μου έλεγε ο γέροντας: ¨Η Ελλάδα θα κλείσει και θα ξανανοίξει με άλλο όνομα μετά τα γεγονότα, χωρίς χρέος και με μεγάλο πνευματικό και υλικό πλούτο¨.

    1. Δημήτρη δυστυχώς και αυτό έχει ακουστεί σαν λύση επι εποχής ΓΑΠ. Να κλείσουμε το μαγαζί και να αλλάξουμε όνομα και ΑΦΜ…
      Προσωπικά η λύση αυτή δεν μου αρέσει. Δεν μπορώ να βγάλω την προβιά που γράφει Έλληνας, είναι γραμμένο με ανεξίτηλη μπογιά από τα γενοφάσκια μου!

  3. μην λετε χαζα.αν δειτε στην πασεγες θα δειτε την αυτονομια η οποια φτανει το 94%.

    1. Όπως λέω και στο άρθρο η αυτονομία είναι “δήθεν”, γιατί σχεδόν όλα όσα χρησιμοποιούνται στην αγροτική παραγωγή είναι εισαγόμενα. Μια απλή έρευνα στα ταμπελάκια και στα σακιά θα σε πείσει.

  4. ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Ας ξεκινησουμε με τα βασικα.
    1) Χρεος δεν υφισταται. Ειναι παρανομο και καταχριστικο συμφωνα και με επισημο πορισμα της βουλης. Δεν χρειαζεται τιποτα παραπανω απο εναν ελληνα ηγετη που να μην ειναι υποταγμενος και απλα να εφαρμοσει τα δικαια μας. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΤΟΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.Ενα χρεος οπωσδηποτε, σε χρηματα που μας εδωσαν τα ευρωπαικα κρατη μετα το φορτωμα των κολοχαρτων ομολογων που τους φορτωσαν οι Τραπεζιτες μεσω γιωργακη παπανδρεου κ ευρωπαιοων ηγετων, οφειλουμε να τους το ξεπληρωσουμε εν καιρω
    2)Συμφωνω με την συντεταγμενη επιστροφη στη δραχμη. Ομως ειτε συντεταγμενα ειτε ασυνταχτα οταν κυβερνιεσαι απο τετοια καθαρματα ειναι το ιδιο και το αυτο. Παρολα αΥτα οταν ερθει το κακο που θα ερθει δυστυχως , η Ελλαδιτσα εχει την ικανοτητα να θρεψει τον ελληνα να μην κινδυνολογουμε, .Τωρα το δεν εχουμε πετρελαιο δεν εχουμε εργαλεια κ ανταλακτικα με συγχωρειται εγω τα θεωρω του κωλου. Η ΒΟυλαγαρια εχει και εμεις δεν θα εχουμε , ε?
    Και ξερετε η Ελλαδα εχει και κατι πολυ σημαντικο, ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ. Με αυτες τις πετρες ηρθε ο κολοκοτρωνης κ ειπε : ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΟΓΩΜΕ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    ΥΣ Και μην φοβαστε τιποτα , Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΗΞΕΙ, ΠΕΤΡΑΙΛΑΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ , ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Η ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η ΔΡΑΧΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ , ΔΙΟΤΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

    ΥΣ Θεωρω το αρθρο εντελως λαθος , εκτος ισως απο την συντεταγμενη επιστροφη στη δραχμη. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ -ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ- ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ.

    1. Μιλάς για τον Κολοκοτρώνη σε μια εποχή όπου το 99% του πληθυσμού ήταν χωρικοί, άρα αγροτοκτηνοτρόφοι και είχαν 100% αυτάρκεια. Αυτή τη στιγμή η αυτάρκεια της χώρας είναι δεν είναι 20 ημερών. Δείτε τι έγινε πχ τώρα που είχαμε χειμώνα. Πας στην λαϊκή και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα ελληνικό. Τα πάντα εισαγόμενα.

      1. ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
        ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟ ΓΡΟΣΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ
        ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΧΟΡΕΥΑΜΕ ΣΑΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

      2. Φιλε Ζαχαρια.., οταν ο Παπαδοπουλος (αν κι αντιΣοβιετικος) αποφασισε να αναπτυξει το εμποριο με την Σοβιετικη ενωση, εδωσε πορτοκαλια και πηρε τραινα και τρολευ !!! Στα Ελληνικα καραβια ,δουλεψε ΠΡΩΤΑ ο Ελληνας ναυτικος, στον τομεα της συσκευασιας εγιναν μεγαλες μοναδες Ελληνικες, το ιδιο και στην βιοτεχνια και βιομηχανια !!! ΑΝ..,λεω ανν.., αποφασιστει η εξοδος μας και η επιστροφη μας στην δραχμη..,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ,που ειναι ΠΟΛΥ προθυμες να συναλλαγουν με την Ελλαδα ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΥ !!!….ΤΟ 1967 ,Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 7 χρονια (εως την εποχη που εριξε την ‘χουντα’ η ‘επαναστατρια Διαμαντοπουλου και η παρεα της!!!χαχαχαχα)…μεσα λοιπον σε 7χρονια η Ελλαδα εγινε αγνωριστη !! Τοτε ετσι….ΤΩΡΑ με οποιον δωσει τα περισσοτερα !!!Αλλωστε φιλε Ζαχαρια….Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ (Ελληνας) ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ (εξοδο-δραχμη) !!!….Και κλεινω με μια αντιστροφου ροπης ερωτηση. ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ..’Η ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ…ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;…ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΑΥΤΟ;…ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ευθεως αναφερω την Ρωσια, Νορβηγια ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ συμφωνια εστω ,ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟΥ ,τι μπορει να μας εξασφαλισει σε ΑΜΕΣΑ ανταλλαγματα πρωτων υλων και προιοντων; !!!! Απλα ρωτω ,προσθετωντας οτι, οσο διαφορετικα ηταν στο παρελθον ,αλλο τοσο ειναι και ΤΩΡΑ..,αρκει να Ο ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ , με ΟΡΑΜΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!! Ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους !!! Πολεμος διχως θυματα δεν υπαρχει !!………..ΑΝ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ..,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ !! ΑΝ ΟΧΙ..,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΩ !!!

      3. οτι θα ζοριστείς, θα ζοριστείς για αυτο είσαι εδώ στο ΤΩΡΑ!δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε! έχε ΠΙΣΤΗ σε εκείνον (πες τον με οποιο όνομα θες δεν έχει σημασία). Οτι είναι να γίνει θα γίνει και θα τα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
        ΥΣ: κάποιος μάλλιασε να φωνάζει αποθήκευση αυτάρκεια. Οσοι μπορούν να γυρίσουν στην επαρχία, να το κάνουν. Οι υπόλοιποι ασ δοκιμάσουν τη φύτευση σε σάκους (πατατα, κολοκυθάκια ντοματες ) έχει ήδη δοκιμαστεί απο γνωστούς μου και είχε επιτυχία και εγω έχω προμηθευτεί τους σάκους!
        Καλή σου μέρα και Χρόνια Πολλά Ζαχαρία!
        Πάντα με σεβασμό!

    2. Ας ξεχάσουμε το θέμα της επάρκειας προϊόντων. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, αυτό το οποίο κυβερνάει είναι το χρήμα και όχι οι πολιτικοί. Η Βουλή από την μία έχει ψηφίσει ότι το χρέος είναι παράνομο, από την άλλη όμως είτε έχει εκποιήσει την ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία, είτε την έχει παραχωρήσει για καμιά κατοσταριά χρόνια. Είναι εύκολο να βρίζουμε τους πολιτικούς μας αγνοώντας ηθελημένα ότι αποτελούν καθρέπτη της κοινωνίας μας. Δεν εκλέγονται από μόνοι τους. Κάποιοι τους ψηφίζουν. Και αυτοί οι κάποιοι είμαστε ΕΜΕΙΣ. Από την στιγμή που θεωρούμε ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και προδότες, πως μπορούμε να θεωρούμε ότι ο λαός δεν είναι ;;;;

  6. Θα συμφωνήσω μαζί σας Αντώνη και Ζαχαρία, στο μεγαλύτερο ποσοστό. Για ορισμένα μικροπράγματα, επιτρέψτε μου να έχω λίγο διαφορετική άποψη. Όπως π.χ. στο ποσοστό κάλυψης των εγχώριων αναγκών σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ή στο ότι οι γειτόνές μας δεν θα κουνηθούν όταν κατοικηθεί ο Έβρος και τα νησιά μας. Για παράδειγμα, στην εξίσωση ανεύρεσης του πραγματικού ποσοστού κάλυψης θα πρέπει να υπολογίσουμε στοιχεία όπως η ποσόστωση που ισχύουν “αναγκαστικά” για τις χώρες εντός Ε.Ε. Το “αναγκαστικά” το έβαλα εντός εισαγωγικών διότι η ποσόστωση ισχύει εφόσον ο παραγωγός, (αγρότης ή κτηνοτρόφος), θέλει να λαμβάνει επιδότηση από την Ε.Ε. για το προϊόν που παράγει. Οπότε, πάλι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ είμαστε αυτοί που πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ώστε να πετύχουμε τον επιθυμητό στόχο. Όσον αφορά το βρετανικό δίκαιο, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας, όμως αυτό το οποίο δεν γνωρίζω είναι του τι συμβαίνει εάν μία χώρα χρεωκοπήσει, (εννοείται εκτός Ε.Ε.), και προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο. Με βάση ποιο δίκαιο θα δικαστεί εκεί ;; Καθώς, (θεωρητικώς τουλάχιστον), το διεθνές δίκαιο υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Σε αυτό πραγματικά θα ήθελα κάποιος νομικός, φίλος της σελίδας, να μας δώσει τα φώτα του.
    Αυτό όμως το οποίο είναι σημαντικό και εκεί βρίσκεται η ουσία του άρθρου, (κατά την ταπεινή μου άποψη), είναι η προτελευταία παράγραφος που μιλάει για το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κι εκεί απλά το μόνο που μπορώ να συμπληρώσω είναι ότι όπως λέει και ο ποιητής, “θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”. Χρειάζεται να αποκτήσουμε την αρετή να αφήσουμε το “Εγώ” και να πάμε στο “Μαζί” και ταυτόχρονα να τολμήσουμε να στρωθούμε στην δουλειά για να κάνουμε κτήμα μας αυτό το “Μαζί”.

  7. Ρε παιδιά όλοι στην Αθήνα ζείτε ??εγώ που είμαι από επαρχία και οι σποροι είναι ντόπιοι και το γάλα τυρί κρέας τα ρούχα επειδή ακόμη και σήμερα έχουμε μοδιστρα με ελληνικό ύφασμα και κλωστή… Και πάρα πολλές φορές γίνετε ανταλλαγή προϊόντος εγώ έχω ελιές καρπούζια κτλ και πέρνω αλεύρι ζεας από τον φίλο μου και του δίνω λάδι.. Η επαρχία έχει βρει την άκρη της εσείς στις πόλεις να δούμε τι θα κάνετε.

    1. Αγαπητέ/η ανώνυμε το 90% του πληθυσμού της χώρα είναι αστικοποιημένο. Οπότε μπορείς να θεωρείς ότι ανήκεις στην εξαιρέσεις. Για το τελευταίο που λες συμφωνώ και έχεις απόλυτο δίκιο.

    2. Κοίτα να δεις ΑΝΩΝΥΜΕ, προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί σου στα λεγόμενά σου. Από την άλλη μεριά όμως, υπάρχουν πάρα πολλά που στην επαρχία συμβαίνουν και έχουν εντείνει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Π.χ. οι επιδοτήσεις που οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παίρνουν δημιουργούν την ποσόστωση που αναφέρω προηγουμένως. Στην συνέχεια, έχουν δημιουργήσει φαινόμενα ολιγοκαλλιέργειας, καθώς οι της Ε.Ε. επιδοτούν μόνο ποικιλίες οι οποίες τους συμφέρουν. Βλέπε για παράδειγμα το τελευταίο θέμα με την καλλιέργεια της ελιάς. Επιπλέον, ποικιλίες αμιγώς Ελληνικές έχουν χαθεί. Π.χ. τα πρόβατα και τα βοοειδή τα οποία κατά κόρον εκτρέφουν οι Ελληνες κτηνοτρόφοι προέρχονται από το εξωτερικό. (Βλέπε σχ. έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας). Ξέχωρα απ’ όλα αυτά, γνωρίζεις από πρώτο χέρι ότι η αποδυνάμωση, (εώς και εξαφάνιση θα έλεγα), αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών αποδυνάμωσε και τους ίδιους τους παραγωγούς. Για να μην πιάσουμε θέματα με δηλώσεις πολλαπλάσιων ζώων και χωραφιών για την είσπραξη πολλαπλάσιων επιδοτήσεων. Όλα αυτά ξέρεις μπορεί ως μεμονωμένα θέματα να είναι μικρά, όμως θα πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι το αντίκτυπο των δικών μας πράξεων δεν αφορά μόνο εμάς τους ίδιους, αλλά ολόκληρη την χώρα. Και αυτό το θέμα ότι “η επαρχία έχει βρει την άκρη της”, προσωπικά ως αρνητικό το αντιλαμβάνομαι. Αφενός διότι όταν μία κοινωνία “έχει βρει την άκρη της” εφησυχάζεται, αφετέρου διότι αυτό δείχνει ότι έχουμε πολύ μακρύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να καταλάβουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι δεν μετράει μόνο η προσωπική μας ευημερία, αλλά η ευημερία ΟΛΩΝ ΜΑΣ, εάν φυσικά θέλουμε να επιβιώσουμε και να πάμε μπροστά. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι !!!

  8. Ας τα δούμε ένα-ένα: 1) Η νομισματική ένωση του € είναι μία ακόμη από τις πολλές νομισματικές ενώσεις που υπήρξαν στην Ιστορία (Λατινική Ένωση, Κανόνας Χρυσού, Ζώνη Στερλίνας, Σύστημα Μπρέττον Γουντς, Ζώνη Δολλαρίου) και όλες εξυπηρέτησαν έναν σκοπό: την ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ & ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ. Η νομισματική ένωση του € δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς είναι παραλλαγή του γερμανικού μάρκου και μέσο άλωσης των οικονομιών της ΕΕ. 2) Όλες οι νομισματικές ενώσεις είχαν την ίδια ιστορική κατάληξη: ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Το € δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. 3) Η Ελλάδα μπήκε στο € με ψευδή μαγειρεμένα στοιχεία (swap της Goldman-Sachs) ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ “ΕΤΑΙΡΩΝ” ΜΑΣ. 4) Η Ελλάδα μπήκε σε καθεστώς μνημονίων και αυστηρής ξένης κηδεμονίας με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της εγχώριας άρχουσας πολτικο-οικονομικής τάξης, η οποία μάλιστα είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 5) Με το € και τα μνημόνια εφαρμόστηκε πολιτική ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ, η οποία οδήγησε σε ραγδαία συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής, σταδιακή εκμηδένιση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήταν η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, εκροή κρατικού κεφαλαίου προς τους “εταίρους”-δανειστές (κράτη και τράπεζες), εκροή ιδιωτικού κεφαλαίου στο εξωτερικό μέσω μεγάλων πολυεθνικών ομίλων (π.χ. IKEA, Lidl, Praktiker κτλ), εκροή εξειδικευμένου κι ανειδίκευτου ανθρώπινου δυναμικού προς το εξωτερικό, σταδιακή, δημογραφική κατάπτωση η οποία λειτουργεί ως αρνητικός πολλαπλασιαστής (πτώση του φυσικού επιπέδου των ενόπλων δυνάμεων, καταβαράθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ερήμωση περιοχών της χώρας κ.α.). 6) Από το 2010 που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια έχουν αυτοκτονήσει περί τους 50.000 ανθρώπους, χάθηκαν 167 δις € από τις τσέπες των Ελλήνων, το 25% του ΑΕΠ της χώρας, η πραγματική ανεργεία βρίσκεται άνω του 30%, έχουν δοθεί άνω των 250 δις € σε ανακεφαλαιοποιήσεις και ζητούνται κι άλλα, ΚΙ ΑΛΛΑ, ΚΙ ΑΛΛΑ…, πρόσφατα εκχωρήθηκε ο εθνικός πλούτος για 99 χρόνια, η εθνική άμυνα της χώρας υπέστη σοβαρό πλήγμα στο αξιόμαχό της λόγω πενίας, ενώ η χώρα υποχρεούται να δεχθεί
    προσφυγικές/(λαθρο)μεταναστευτικές μάζες. Μην ξεχάσουμε και τον διεθνή εξευτελισμό που υπέστη η Ελλάδα και δεν έχει προηγούμενο μεταπολεμικά. ΟΠΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΚΑΙ ΡΩΤΩ: ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ €; ΠΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΜΑΛΙΑ; ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ; ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ “ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ” ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΟΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ ΤΟΠΟΥ; Πάμε τώρα στην λύση: 1) Άμεση έξοδος από ευρωζώνη και ΕΕ, όσο για το ΝΑΤΟ ας αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα αν θέλει να βάφει τα χέρια του με αίμα σε πολέμους που δεν τον αφορούν για τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους, 2) Η έξοδος από το € και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος είναι η ΑΦΕΤΗΡΙΑ για την σωτηρία της χώρας, 3) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟ Ή ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (σχέδιο Σόϊμπλε) ΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΟΡΕΣΟΥΝ, 4) Οικονομικός ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΣ με ΕΛΕΓΧΟ των οικονομικών συνόρων της Ελλάδας ΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ, 5) Όποιος Έλληνας ή ξένος λεφτάς θέλει να επενδύσει πρώτα θα αποδείξει ότι τα χρήματα του δεν είναι προϊόν λαθρεμπορίου ή οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας, ότι Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ. 6) Η Ελλάδα έχει διατροφική επάρκεια 94% οπότε και να φύγει από το € ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ όπως τρομοκρατούν τον κόσμο τα ελεεινά παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ. 7) Πετρέλαιο παίρνουμε από την ΡΩΣΙΑ & το ΙΡΑΝ, δύο χώρες που ούτε φιλοδυτικές είναι, δεν χρησιμοποιούν € και δεν θα μας κάνουν εμπάργκο επειδή δεν θα ανήκουμε πια στην ευρωζώνη. Και ως κράτος με διακρατική συμφωνία θα το πάρουμε πολύ φτηνότερα από τώρα που λόγω ΕΕ βάζουμε (τους πασίγνωστους εγχώριους) μεσάζοντες να μας το μεταπωλούν με πολλαπλάσιο καπέλο 8) Ούτε φάρμακα δεν θα μας λείψουν, θα πάμε πάλι ως κράτος (χωρίς τους πασίγνωστους εγχώριους και διεθνείς) μεσάζοντες να τα πάρουμε ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ από τις ΤΡΟΠΙΚΕΣ /”ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ” χώρες που (μόνο εκεί) παράγονται. 9) Η ισοτιμία του νέου εθνικού νομίσματος θα διαμορφώνεται από τις επιδόσεις και τους ρυθμούς ανάπτυξης της νέας Ελλάδας που θα ανοικοδομείται. Αν χρησιμοποιηθεί προς όφελος της πλειοψηφείας των Ελλήνων, και της απαραίτητης πολυεπίπεδης ανάπτυξης τότε θα είναι ένα ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (όπως ήταν σε κάποιες περιόδου και η “δραχμούλα” παρ’ όλες τις χειραγωγήσεις), επιπλέον ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, ΜΕ CLEARING, ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΕΚΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ;;; 10) Η Ελλάδα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση του γεωπολιτικού/γεωστρατηγικού προσανατολισμού. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ, ΔΟΥΛΙΚΗ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ “ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ” ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑΧΕΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟ-ΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ 1960 ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2017 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ Α-Π-Ο-Δ-Ε-Δ-Ε-Ι-Γ-Μ-Ε-Ν-Α ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;;;

    1. Και το συγκεκριμένο βιβλίο ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ: http://www.mediafire.com/file/82piuop0a75tb25/d.mpatsis.varia.viomixania.pdf ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ!!!!

  9. Δραχμή καταστροφή με τέλος, € καταστροφή δίχως τέλος. Δεν ήμασταν ούτε είμαστε ανεξάρτητο κράτος για να παίρνουμε πρωτοβουλίες, αλλά μέσα σε ένα ρεύμα διεθνούς κλίματος μπορούμε να επωφεληθούμε, ειδικά τώρα με τον Τραμπ, και το κύμα αλλαγών που έρχεται στην Ευρώπη, που θα προσπαθήσει να βρει τον εαυτό της. Περί φυλακής κ.λ.π. σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου του Καντέρμπουρι, “η Ε.Ε. μετέτρεψε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών” και αυτό είναι ένα σπάνιο και μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο! Έτσι όποιος ζει ακόμα στην Ελλάδα και έχει την αλγεινή εντύπωση ότι δεν είναι φυλακισμένος, προφανώς ζει στον κόσμο του, διότι και είναι φυλακισμένος, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται κάτω από πολλαπλά οικονομικά, κοινωνικά, φυλετικά, γενετικά, και εθνολογικά πειράματα! Οι όποιες υπογραφές που έχουν πέσει, για το αγγλικό δίκαιο κ.λ.π. αφορούν την “Ελληνική Δημοκρατία”, αυτό το ελληνικό κράτος έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται, δεν το βλέπουν οι συνταξιούχοι, οι δημοτικοί και κρατικοί υπάλληλοι. Δηλαδή όσοι βυζαίνουν ακόμα από αυτό το ζόμπι Α.Ε. Αλλά όπως και να έχει δεν έχει και πολύ σημασία… από την στιγμή όπου μέσα στην κατά όνομα και μόνο Ε.Ε. τα έθνη κράτη έχουν καταργηθεί δημιουργώντας άτυπες Α.Ε., ενώ οι λαοί αποτελούν τα υποζύγια των Χάζαρων τραπεζιτών, τότε κάνεις ελεγχόμενη πτώχευση του παραρτήματος Ελλάδα Α.Ε. πας σε άλλο εθνικό νόμισμα, ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΝΟΜΑ σε “Νέα Ελλάδα”, μιας και έχεις την αντιμετώπιση ως Α.Ε. και πάμε παρακάτω. Ανάγκας και Θεοί πείθονται. Βεβαίως όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις με το φιλοχαζάρικο πολιτικό προσωπικό το οποίο μας έφερε, η συναίνεσε για να βρεθούμε σε αυτή την θέση. Αυτά.

  10. καλα οσα λετε,απλα μια παρατηρηση.Οι πινακες σταματανε στο 2012.bank run ειναι υφισταται μια συγκεκριμενη χρονικη στιγμη,που λογω ψυχολογικης τρομοκρατιας θα τρεξουν ολοι να παρουν τα λεφτα τους και οι τραπεζες δεν θα εχουν να δωσουν διοτι διατηρουν το πολυ 20%των καταθεσεων σε ρευστο.Η μειωση οντως των καταθεσεων των ελληνικων νοικοκυριων δεν σχετιζεται με bank run αλλα με χειροτερευση του δεικτη καταθεσεις προς δανεια,με αποτελεσμα την αναγκη για καλυψη κεφαλαιων και ειδικα αν ταυτοχρονα υπαρχει αυξηση μη εξυπηρετουμενων δανειων.Το αποτελεσμα φυσικα θα αν δεν γινει αυξηση απο τους μετοχους,πολυ δυσκολα οπως αποδειχτηκε,θα γινει απο μετοχους,που εγινε με το psi και τελευταια με τους καταθετες,διοτι οι καταθεσεις αντιμετωπιζονται σαν επενδυτικο αγαθο πλεον στην ΕΕ.

  11. κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    1. Έλενα δεν έχω διαβάσει το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Αυτό δεν είναι κακό. Ένας φίλος πριν λίγο μου έλεγε ότι άκουσε να λέει τα ίδια ο Καζάκης. Εγώ πάλι λέω ότι αυτά που διαβάσατε δεν είναι δικά “μου”, δεν διεκδικώ την πατρότητα. Όπως είπα είναι αποτέλεσμα πολύωρων συζητήσεων και διαφωνιών με αυτούς που αποκαλούμε ειδικούς.

  12. Προσωπικά πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τους πέρνει μαζί σου στο γκρεμό , αφήνεις καμμένη γη!!! Για τα υπόλοιπα κακώς κραζουμε τους πολιτικούς, οι δικαστές τελικά ειναι οι πραγματικοί εχθροί του έθνους!

  13. Αγαπητέ Ζαχαρία μπροστά σε όλο αυτόν τον προβληματισμό και ότι έλθει δραχμή ή ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα εγώ θα τολμήσω να αναφέρω την αλήθεια….Χρέος για την Ελλάδα δεν θα υπάρξει.. τούτο το αναφέρω για να το διαβάσουν οι πιστοί και να αναθαρρέψουν οι μη γνωρίζοντες.
    Όλοι οι θησαυροί της γής θα φανερωθούν και άνθρωποι από όλα τα κράτη του κόσμου θα ζητήσουν βοήθεια από την Ελλάδα.
    όσοι ξενιτεύτηκαν λόγω της ανεργίας ή της φτώχειας θα γυρίσουν και πάλι στα πάτρια εδάφη.
    Οι Γερμανοί θα ασπασθούν την Ορθοδοξία πρώτοι,και όλοι θα κλίνουν γόνυ στον εκ πενίας βασιλέα που το ονομά του είναι ΙΩΑΝΝΗΣ.

    ΘΑΡΣΕΊΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΕΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.

    1. Ο βασειλεας Ιωαννης είναι ένας μύθος, ζούμε στην εποχή του αντιχριστο , ήδη ο αριθμός στου είναι εδω.

  14. έγραψες μαλακία παραδέξου το.
    Γι αυτο κι οι τόσες πολλες απαντήσεις σου σε αναγνώστες……
    σαν καλο παιδί σήκωσε το χεράκι σου τώρα….
    Γιου φάουλ μεγάλε

  15. 1)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 2500 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΑΜΑΞΙΑ ΟΥΤΕ ΡΟΥΧΑ ΟΥΤΕ ΤΥΡΟΠΙΤΑ… 2)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΒΟΝΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ…. 3)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΚΟ ΚΟΒΟΝΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ….. 4)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΑΠΕΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ….. 5)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ… 6)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ…. 7)ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ 9% ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 20% ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΜ ΓΙΑ 10ΕΤΙΑ. 8)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 2000 ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. 9)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ 30ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ. 10)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. 11)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.. 12)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 13)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ 4ΕΤΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ,ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ. 14)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ 10% ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. 15)ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…. ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ

  16. Και ας μου επιτραπεί να προσφέρω και εγώ ένα λιθαράκι στο τόσο όμορφο διαλογικό δημιούργημα σας εδώ…Καλή και Νόμιμη η μεγάλη πλειοψηφία των Βο(υ)λευτών που ψήφισαν υπέρ του μνημονίου…καλύτερος ωστόσο ο κρυφός άσσος της απόφασης του Δημοψηφίσματος που ξεχάσαμε.
    Χρόνια πολλά και εξίσου μαχητικά Ζαχαρία !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek