ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ένας από τους πιο διάσημους γρίφους της ιστορίας – Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Ένατης λεγεώνας

· Κατοχικά Νέα

Σχεδόν 2.000 χρόνια πριν, η επίλεκτη 9η Λεγεώνα χάθηκε κάπου στα μακρινά σύνορα της Βρετανίας.

Ο μύθος της 9ης Λεγεώνας αποτελεί ένα μεγάλο γρίφο για την ιστορία:

Πώς 5.000 άριστα εκπαιδευμένοι στρατιώτες έγιναν άφαντοι.

Το ντοκιμαντέρ του History Channel, αποκαλύπτει πως η απώλεια της Ένατης λεγεώνας ήταν ένα πραγματικά…καταστροφικό γεγονός. Η είδηση συγκαλύπτεται από τον Αδριανό για τη διασφάλιση της αυτοκρατορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H ιστορία της Ενάτης Λεγεώνας γυρίστηκε και σε ταινία με τον τίτλο The Eagle (2011).

Ένας από τους πιο διάσημους γρίφους της ιστορίας

Ένας από τους πιο διάσημους γρίφους της ιστορίας αποτελεί η εξαφάνιση της Ένατης Λεγεώνας, που χάθηκε στην ομίχλη της Βρετανίας στη ρωμαϊκή εποχή.

Την ιστορία αυτή των πέντε χιλιάδων επίλεκτων στρατιωτών της Ρώμης έφερε ξανά στο προσκήνιο μια ταινία, η οποία βασίζεται στο διάσημο μύθο της ρωμαϊκής Βρετανίας.

Ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Bournemouth, ο Miles Russell, δίνει τη δική του εκδοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αυτόν, οι επίλεκτοι στρατιώτες έπεσαν θύματα μιας βάρβαρης ενέδρας.

Μάλιστα, συνδέει την εξέλιξη της ενέδρας με τη χάραξη των συνόρων μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας.

Η Ένατη Λεγεώνα ξεκίνησε το ταξίδι της προς το βορρά για να καταπνίξει μια εξέγερση. Ήταν οι άρτια εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι στρατιώτες εναντίον μιας ομάδας άτακτων Βρετανών πολεμιστών.

Η άποψη ότι αυτοί οι κατατρεγμένοι πολεμιστές κατάφεραν να εξαφανίσουν τη λεγεώνα, στήνοντας μια επιτυχημένη ενέδρα, περνάει θετικά στο συλλογικό ασυνείδητο τόσο των Άγγλων όσο και των Σκωτσέζων, καθώς πρόκειται για μια αντίστοιχη περίπτωση μάχης «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ».

Για τους Σκωτσέζους μάλιστα μια ενδεχόμενη σφαγή της Ένατης Λεγεώνας αποτελεί μια ακόμα σελίδα θριάμβου στην ιστορία τους για την απόκτηση εθνικής ταυτότητας, ακόμα και ως συνέχεια της παράδοσης του Braveheart, μιας δηλαδή ιστορίας αντίστασης και μάχης για την ελευθερία κατά ενός πανίσχυρου εχθρού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το τελευταίο ίχνος των λεγεωνάριων εντοπίζεται στο York, όπου σε μια ρωμαϊκή επιγραφή αναγράφεται ότι η Ένατη Λεγεώνα επισκεύασε ένα πέτρινο φρούριο, το 108 μ.Χ.

Εκείνη την εποχή, κατά την οποία αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Αδριανός, βίαιες εξεγέρσεις ξεσπούσαν στο έδαφος της Βρετανίας και κατά τα φαινόμενα η Ένατη Λεγεώνα έφερε την ευθύνη για την κατάπνιξή τους.

Μετά την εξαφάνισή της σε κάποια θανατηφόρα ενέδρα, ο Αδριανός θορυβήθηκε από το χαμό του επίλεκτου σώματος. Αφού επισκέφθηκε τη Βρετανία, κατάλαβε ότι μόνο ένα τείχος μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη νήσο.

Το τείχος του Αδριανού χτίστηκε για να κρατά μακριά τους εισβολείς από τις ρωμαϊκές κτήσεις, καθώς η εξαφάνιση της λεγεώνας σήμαινε ότι κανένα άλλο στρατιωτικό σώμα δεν θα τα κατάφερνε στις ομιχλώδεις βόρειες περιοχές.

Η κληρονομιά της Ένατης Λεγεώνας, λοιπόν, πέραν του μύθου, είναι και η χάραξη ενός μόνιμου συνόρου, που διαιρεί τη Βρετανία και είχε τη δική του συμβολή στη διαμάχη των βασιλείων της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Αποκάλυψη

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καύσιμα στην Ευρώπη – ενδεικτική εικόναFEATURED

Ευρώπη: Η κρίση στο diesel βαθαίνει – Γιατί οι τιμές καυσίμων παραμένουν σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα

Αφρική – ενδεικτική εικόνα για συντριβή ελικοπτέρουFEATURED

Ζιμπάμπουε: Μεγιστάνας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου – Αναφορές ότι ζώα κατασπάραξαν τις σορούς

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία συγκροτούν τη «Συμμαχία Άμυνας της Μέκκας»FEATURED

Ενεργοποιείται το Σύμφωνο της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία

7 απαντήσεις στο “Ένας από τους πιο διάσημους γρίφους της ιστορίας – Η μυστηριώδης εξαφάνιση της Ένατης λεγεώνας”

    • ΑΝΩΝΥΜΕ 13.19
      Στην ταινια που αναφερεσαι , θυμιζει σεναριο χολιγουντ του ’60 ΑΤΟΦΙΟ… καμπουιστικο του κωλου….

      • Στο 50.20″ σκοτώνει ένας, ενα ελάφι, και μετά του λέει εανς άλλος “καθολου άσχημα για Ελληνας” (!!!!) την πετάξανε την ηλιθιότητα τους πάλι τα Αμερικλανάκια… τσουζει και πονάει ο Ελληνισμός παντού !!!!!!!!!

  1. Γνωρίζετε φυσικά ότι οι κάτοικοι της σημερινής Βρετανίας ήταν και είναι κανιβαλοι ?

  2. Η 9η λεγεωνα ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ … ΑΛΛΑ εγινε ” ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ”… δηλαδη εγιναν ” ΦΕΡΕΤΤΟΙ” (ηρθαν απο αλλο μερος δηλαδη τους εφεραν…) και μονιμοι κατοικοι της Αγγλιας.
    Η 6η ΛΕΓΕΩΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ
    Αυτη η οποια δεν αφησε πετρα πανω στην πετρα σε ολοκληρη την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κ ΘΡΑΚΗ , οταν “κατεβηκε ” στην Μ. ανατολη … ακομη δεν νγωριζουν (;) τα “ιστορικα δεδομενα” τι εγινε …(!)
    ( φτανοντας οι λεγεωναριοι της 6ης κατω στην Μ. ανατολη με πολυ χρημα απο το πλιατσικο που ειχαν κανει τα προηγουμενα χρονια επι των ελληνων, το εριξαν στα ναρκωτικα – μανδραγορα κ οπιο που τους πουλουσαν οι “εντοπιοι ” αραβοτουρκμενιουζμπεκοκαζακστανικοτατζικοπακιστανοαφγανοινδοκιργιστανοι οι οποιοι το επαιζαν εβραιοι ( εμποροι) ολων των “ειδων” ΟΠΟΤΕ και οι τοτε εκατονταρχοι μαστουρηδες ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΑ γι αυτους και μοναστηρια για τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ και τις αιχμαλωτισμενες τους ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ διχως να “γεμιζουν αιματα “….το επαιζαν θιβετιανοι …).
    ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΗΡΘΑΝ ΣΑΝ ΑΡΕΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ και κατεσφαξαν του υπολοιπους ελληνες…. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ …. ιδρωστε τα κωλομερια του εγκεφαλου σας….
    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    Υ.Γ.Πολλοι οι πομακοι (σαχες,γιαμαληδες,νενετοι) της Αιτωλοακαρνανιας τοτε…στην 6η μακεδονικη φαλαγγα….

  3. Το ίδιο ακριβώς αναρωτιούνται και οι τουρκοι για τους στρατιωτες τους και τα αρματα τους που στέλνουν στη βορεια συρία. Μπορει να μπαίνουν στη βόρεια Συρία αλλα κανεις δεν τους βλέπει να βγαίνουν. Το μυστήριο θα συνεχιστει σε λίγο και στο Αιγαίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *