Του Ελευθέριου Ρήνου
Σύμφωνα με ειδική δικαστική γραφολόγο, την αμερικανίδα κυρία Emily J. Will, η οποία έχει εξειδίκευση στη διαπίστωση της γνησιότητας υπογραφών και χειρόγραφων κειμένων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και μια σειρά από εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται υψηλόβαθμοι έμμισθοι δικηγόροι, υπεύθυνοι επικοινωνίας του τμήματος μετόχων, υπάλληλοι του ιστορικού αρχείου της τράπεζας, πήραν μέρος στη χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου, το οποίο αποτελεί μέρος καταλόγου εγγράφων που κατατέθηκε από τους εντεταλμένους δικηγόρους της ΕΤΕ σε δικαστική διαμάχη.
Πριν από λίγους μήνες, κλήθηκα για πολύωρη κατάθεση σε ειδική περί των οικονομικών κρατική υπηρεσία, αναφορικά με την πασιφανή απάτη της εγκληματικής οργάνωσης Σώρρα. Μετά τις απειλές κατά της ζωής μου το καλοκαίρι του 2014, που συνόδευσαν τις αποκαλύψεις για την προέλευση των υποτιθέμενων χρεογράφων, το δημιουργό τους Stephen Louis Wozny, τη μηδενική τους αξία και την επιβεβαίωση περί απάτης από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, είχα καταθέσει την πρώτη μου μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών. Με βάση την καταγγελία εκείνη, οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας και μόνιμοι υβριστές μου θα οδηγηθούν στα δικαστήρια, αφού πλέον εκκρεμεί μόνο ο προσδιορισμός της ημερομηνίας δίκης.
Από την κατάθεσή μου και μετά, γνωρίζοντας ότι το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία για την άσκηση ποινικών διώξεων για πολλαπλά κακουργήματα, σταμάτησα να αρθρογραφώ για την ουσία της απάτης, σεβόμενος τη διαδικασία της προανάκρισης. Πλέον, μπορώ να γνωστοποιήσω το γεγονός πως για την άσκηση ποινικών διώξεων για σωρεία κακουργημάτων έχει χρησιμοποιηθεί το σύνολο των άρθρων μου και θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης.
Αυτό που δεν περίμενα όμως είναι ότι σε μια άλλη υπόθεση, σε αυτή της Τράπεζας της Ανατολής, μια μεγάλη τράπεζα θα επιδείκνυε ανάλογη συμπεριφορά με αυτή της οργάνωσης Σώρρα. Βλέπετε, η πραγματική υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής έχει οδηγηθεί ήδη στα αστικά δικαστήρια, άνευ τυμπανοκρουσιών, χωρίς τις παλαβομάρες του άμοιρου Σώρρα, που χειραγώγησε αξιόλογους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τους και έπληξε την αξιοπιστία της.
Στη χρόνια αντιδικία ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και σε μια ομάδα κατόχων μετοχών της παλαιάς εκείνης τράπεζας, οι έμμισθοι δικηγόροι της τράπεζας κάλεσαν τους αντιδίκους τους να παραλάβουν έναν «κατάλογο εγγράφων», με περισσότερες από 8000 σελίδες προς 50 λεπτά του ευρώ τη σελίδα. Σίγουρα λοιπόν οποιοσδήποτε θα δεχόταν αυτά τα έγγραφα ως γνήσια, γιατί δεν περιμένεις να αντιμετωπίσεις πρακτικές αντίστοιχες με αυτές της παραθρησκευτικής οργάνωσης του πατρινού «τριλλιόνη» (από τα trillions), όταν έχεις να κάνεις με μια τράπεζα.
Ο παραπάνω «κατάλογος εγγράφων» χρησιμοποιήθηκε από τους δικηγόρους της Εθνικής Τράπεζας σε πολλαπλά δικαστήρια, για να δείξει η πλευρά της τράπεζας ότι δήθεν ήταν διαθέσιμη να δώσει τα δικαστικώς απαιτούμενα έγγραφα, κατά συνέπεια δεν υπήρχε λόγος για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της. Με τον τρόπο αυτό η Εθνική Τράπεζα κατάφερε να αποδυναμώσει τις σχετικές δικαστικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων, που απλά ζητούσαν από την τράπεζα να τους δώσει τη λογοδοσία της εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. Η Τράπεζα της Ανατολής εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα, με την υπόσχεση ότι θα ρευστοποιούταν η περιουσία της απορροφούμενης εταιρείας και θα έτσι πληρώνονταν οι μέτοχοί της για την πώληση πριν αρκετές δεκαετίες. Βέβαια, βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου η εκκαθάριση της Τράπεζας Θεσσαλίας με έδρα το Βόλο ξεκίνησε το 1929, πριν από αυτήν της Τράπεζας της Ανατολής, καταχωρήθηκε στο ΜΑΕ το 2008 και η εκκαθάρισή της συνεχίζεται αισίως μέχρι σήμερα.
Ανάμεσα στα έγγραφα που επέδειξε η Εθνική Τράπεζα στους αντιδίκους της, τους οποίους κάλεσε στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας για να παραλάβουν τα σχετικά αντίγραφα, βρίσκεται μια λογιστική κατάσταση που δείχνει την πορεία της εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής έως και το πρώτο εξάμηνο του 1936. Η κατάσταση αυτή έχει τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936» και φέρει την υπογραφή του τότε διοικητή της ΕΤΕ Ιωάννη Δροσόπουλου. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα…
Εικόνα 1. Το υπό κρίση έγγραφο, για το οποίο υποστηρίζεται πως η υπογραφή στο τέλος του δεν ανήκει στον τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Ιωάννη Δροσόπουλο. Στο κάτω μέρος η υπογραφή του Ιωάννη Δροσόπουλου σε μεγέθυνση.
Το παραπάνω έγγραφο είναι η μόνη ενυπόγραφη λογιστική κατάσταση της εκκαθάρισης που εντόπισαν οι ειδικοί της τράπεζας ανάμεσα σε 100.000 έγγραφα στις πολλαπλές τοποθεσίες αποθήκευσής τους. Δεν υπάρχει άλλος ισολογισμός υπογεγραμμένος από τους εκκαθαριστές ή κάποιον εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας.
Κατά τη μελέτη της υπόθεσης, εντόπισα δύο ακίνητα της Τράπεζας Ανατολής (κεντρικό κατάστημα Αθηνών και υποκατάστημα Θεσσαλονίκης), τα οποία ρευστοποιήθηκαν προς 18.5 εκατομμύρια και το ποσό αυτό τοποθετήθηκε στον αλληλόχρεο λογαριασμό της εκκαθάρισης, σύμφωνα με τα πρακτικά των εκκαθαριστών. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση, όπως και στην επόμενη της 28ης Δεκεμβρίου 1936 την οποία η ΕΤΕ ονομάζει «τελική» αν και είναι ανυπόγραφη, το σύνολο της ρευστοποίησης όλων των ακινήτων είναι 10.001.386,90 δραχμές (μερίδα «8) Ακίνητα και εγκαταστάσεις»). Ακόμη και άνθρωποι που δεν γνωρίζουν λογιστικά, καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι λίγο περίεργο όταν μόλις δύο ακίνητα έχουν αποφέρει περισσότερα από ότι το σύνολο…
ΠΟΡΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΦΟΛΟΓΟΥ:
ΠΛΑΣΤΗ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟ
Σύμφωνα με τη μελέτη των υπογραφών του Ι. Δροσόπουλου, από διάφορες πηγές, ανάμεσα στις οποίες και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», και τη σύγκρισή τους με την υπογραφή στη λογιστική κατάσταση με τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936», η γραφολογική πραγματογνωμοσύνη της ειδικής γραφολόγου κυρίας Emily Will είναι καταπέλτης.
Εικόνα 2. Πίνακας με υπογραφές του Ιωάννη Δροσόπουλου, όπως καταρτίστηκε από την ειδική γραφολόγο κυρία Emily Will. Πάνω αριστερά είναι η υπογραφή από τη λογιστική κατάσταση που προσκομίζει η Εθνική Τράπεζα και οι υπόλοιπες έντεκα (11) προέρχονται από επιστολές του Ι. Δροσόπουλου προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Πάντα σύμφωνα με τη γραφολογική πραγματογνωμοσύνη της αμερικανίδας ειδικού, η λογιστική κατάσταση που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και η οποία έχει υποβληθεί ως μέρος του Καταλόγου Εγγράφων σε αντιδίκους τους με εξώδικες δηλώσεις και ως σχετικό αποδεικτικό σε δικαστήρια, είναι πλαστή. Η υπογραφή δεν ανήκει στον Ιωάννη Δροσόπουλο και κάποιος τρίτος έχει υπογράψει το έγγραφο!
Εικόνες 3 – 4 -5. Η συνοπτική έκθεση της ειδικής αμερικανίδας γραφολόγου Emily J Will που βεβαιώνει την πλαστότητα του προσκομιζόμενου από την Εθνική Τράπεζα εγγράφου. Στο παρελθόν η κυρία Emily Will έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε σημαντικές υποθέσεις, όπως στη διαπίστωση της πλαστότητας δήθεν επιστολών της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ που αφορούσαν τον George W. Bush (https://en.wikipedia.org/wiki/Killian_documents_controversy).
Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ελεγχθεί από τουλάχιστον τρεις (3) ειδικούς δικαστικούς γραφολόγους, δύο εντός της χώρας και μια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και οι τρεις συμφωνούν στο πόρισμά τους. Πρόκειται για ένα έγγραφο, στο οποίο τοποθετήθηκε παράταιρη υπογραφή από τρίτο πρόσωπο και όχι από τον Ιωάννη Δροσόπουλο.
Δυστυχώς, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως οι ιθύνοντες της Εθνικής Τράπεζας είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την πλαστότητα του εγγράφου, ενώ εκκρεμούσε η έκδοση δικαστικής απόφασης, όμως διάλεξαν να κερδίσουν ένα πρόσκαιρο δικανικό όφελος σε βάρος της αλήθειας. Το γνωρίζω γιατί τους ενημέρωσα εγώ ο ίδιος με εξώδικη δήλωση!
Οι υπογραφές, με βάση τις οποίες αποδεικνύεται η πλαστότητα, προέρχονται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος K. Βενιζέλος. Βέβαια, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα δείγματα των υπογραφών του Δροσόπουλου, τα οποία αποτέλεσαν πηγή και για άλλα συμπεράσματα, όπως για το χρονικό σημείο κατά το οποίο μπήκε η παράταιρη υπογραφή, αλλά και για το γεγονός ότι αυτός που την έβαλε δεν είχε την παραμικρή γνώση της υπογραφής του Ι. Δροσόπουλου. Η υπογραφή είναι τόσο πλαστή που δεν μοιάζει στο παραμικρό με την υπογραφή του τότε διοικητή της τράπεζας! Τα δείγματα πάρθηκαν από επιστολές του τότε διοικητή της ΕΤΕ προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, εν είδει μνημοσύνου για τον κρητικό πολιτικό, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τη πτώχευση της χώρας το 1932, ως συνέπεια των κερδοσκοπικών παιχνιδιών του Δροσόπουλου και της Εθνικής Τράπεζας σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος και της κυβέρνησης.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
μα γινονται τετοια πραγματα;;;;; αφου εχουμε δημοκρατια πεφτω απο τα συννεφα!!!!!! ο παπαδοπουλος ηταν ο φασιστας που εκανε εργα με μηδεν κοστος για το κρατος τοτε η μομα εκανε δουλεια για τον ελληνα αλλα τωρα η μομα κανει δουλειες για τους λαθρο εστι ειναι τωρα φαε δημοκρατια ελληνα και “ελπιδα που ερχεται” και σκασε.
Αγαπητε φιλε μπορεις αν εχεις την καλοσυνη να μου πεις ποτε υπηρξε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλαδα?? ΠΟΤΕ!!
Μιά μακακία έκανε ο Παπαδό και αυ΄τη είναι οι εκλογές.Όσοι άλλοι κάνανε πέτυχαν τον στόχο τους.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΣΩΠΑ ! ΚΑΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ? Τς ! ΝΤΡΟΠΗ!
Το να αποκαλείτε την οποιαδήποτε τράπεζα, “εγκληματική οργάνωση”, αποτελεί εννοιολογικό πλεονασμό.
Παμε ολοι μαζι να διεκδικησουμε την ακυρωση των δανειων μας.
Στεγαστικων δανειων και οτι αλλο εχει καποιος.
Με καποιο τροπο να οργανωθουμε.
Ας πει ο καθ’ ενας ιδεες και προτασεις πως μπορουμε να το πετυχουμε.
Εγω θα ελεγα να εξετασουμε τον Τακη Xριστοδουλοπουλο και το eixe.org που κανει μυνησεις στις τραπεζες για τοκογλυφια και τις κερδιζει ολες… Ξερει κανεις κατι περισσοτερο ????