Διαφημίσεις

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στα χαρακώματα με την Εκκλησία της Ελλάδος για το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, χιλιάδες Έλληνες μαθητές, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που διαμένουν στη Θράκη κάνουν μάθημα για το Ισλάμ με βιβλία που εισάγονται από την Τουρκία και δεν ελέγχονται για το περιεχόμενό τους από το ελληνικό κράτος.

Το αξιοσημείωτο δε είναι πως τα βιβλία αυτά διδάσκονται από μουσουλμάνους δασκάλους και καθηγητές αποφοίτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης σε δεκάδες Δημοτικά και στα δύο Γυμνάσια-Λύκεια που λειτουργούν στην Ξάνθη και την Κομοτηνή χωρίς καμία παρέμβαση.

Πρόκειται για βιβλία που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών και άλλα όπως την τουρκική γλώσσα, ενώ μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Ιστορία, καθώς στα δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία διδάσκονται τα βιβλία που εκδίδονται στην Ελλάδα.

Κατά καιρούς στα βιβλία αυτά διαπιστώθηκαν σε ελέγχους που έγιναν, προπαγανδιστικές παρεμβάσεις της Τουρκίας, όπως η εμφάνιση φωτογραφιών του Κεμάλ ή συνθημάτων ανάμεσα σε σελίδες άσχετων βιβλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η οποία βγάζει στο φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο θέμα, η τελευταία φορά που έγινε ένας υποτυπώδης έλεγχος από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ήταν πριν από δύο χρόνια και δεν αφορούσε το τουρκικό βιβλίο των Θρησκευτικών, αλλά τα Μαθηματικά και κάποια ακόμα βιβλία, ήσσονος σημασίας για το περιεχόμενό τους.

Παραπολιτικά 16.10.2016 από star.gr

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Οι μουσουλμάνοι μαθητές της Θράκης κάνουν μάθημα για το Ισλάμ με βιβλία που εισάγονται από την Τουρκία”
  1. ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΚΕΤΗΣ.
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΘΥΛΑΣΤΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ . ΘΑ ΡΘΕΙ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

  2. Έχω επαναλάβει αρκετές φορές, ότι τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, θα λυθούν με πολιτικό τρόπο, εις βάρος της Ελλάδος. Το άνωθεν άρθρο αποτελεί μια ακόμα απόδειξη και επιβεβαίωση των προειδοποίησεων μου, ότι η Hellenic Republic συμπεριφέρεται ως μια ηττηθείσα δημοκρατία. Ακόμα και οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν περί της Θεσσαλονίκης… και αδελφούς μουσουλμάνους κ.λ.π. έχουν άμεση σχέση με τα μόλις χθεσινά γεγονότα στο Ωραιόκαστρο και την όλη συμπεριφορά των λαθραίων μεταναστών. Ήδη ο πολιτικός, ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ελλάδος ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεοληψίας, πλείστοι εκ των ιερέων με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τους αλληλέγγυους και τις Μ.Κ.Ο. με τις ευλογίες ειδικά της C.I.A. έχουν καταπατήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, υπέρ των Γεωπολιτικών συμφερόντων της Τουρκίας. Η πληθυσμιακή αρχικά Κοσοβοποίηση της χώρας των Ελλήνων, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, είναι πασιφανέστατη. Σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο το τζαμί στην περιοχή του Βοτανικού… και ακόμα κάποιοι μαλάκες περιμένουν ότι θα μας επιτεθεί η Τουρκία!… ενώ αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί. Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *