16:07 - 29/09/2016

Θα την πω και σήμερα την χαζομάρα μου…..

Διαφημίσεις

Όταν ήμασταν παιδιά ..και μιλάω για τους 40+ …παίζαμε με τον μεγεθυντικό φακό όπου καίγαμε ότι βρίσκαμε μπροστά μας , φύλλα , στρατιωτακια, αναβαμε σπίρτα κοκ κοκ κοκ…

Ο μικρός μου πριν περίπου ένα χρόνο έπαιζε με τον μεγεθυντικό φακό και εγώ από το γραφείο μου τον ρώτησα αν έχει προσπαθήσει να το κάνει με τον ήλιο…. και του εξήγησα τι να κάνει ..!

Βγήκε έξω και μετά από λίγο γύρισε και μου είπε δεν έγινε τίποτα ρε μπαμπά…καλά του είπα σε λίγο θα το κάνουμε μαζί … έπεσε δουλειά ξεχάστηκα πάντα με την ιδέα ότι ο μικρός μάλλον δεν το έκανε σωστά…!

Σήμερα τον πέτυχα στην αυλή με το φακό να προσπαθεί να κάψει ένα χαρτί… τον κοιτούσα να το κάνει για αρκετά δευτερόλεπτα και δεν έβλεπα να βγαίνει καπνός…όχι ρε μικρέ έτσι δώσε να σου δείξω…!

Κεντραρισμα , ακούνητος , η μικρή τελιτσα στην Μεγίστη απόδοση της..και;;..Παπαρια!!!!…Τρεις η ώρα το μεσημέρι που σήμερα ο ήλιος όταν είσαι έξω σε καίει στο δέρμα σου;

Τι ; Πως; δεν ξέρω… αλλά αυτό το πράγμα εκεί πάνω δεν είναι ο ήλιος που εγώ μεγάλωσα …ΤΕΛΟΣ!

Και κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα στην συνείδηση μου και στην μνήμη μου να μου πει ότι δεν είναι έτσι…. στα χρονια μου το φυλο από το δέντρο μέσα σε 10 δεύτερα στόχευσης καλής αρπάζε και γινόταν μαύρο !

Σήμερα έβγαλα τα μάτια μου … έκατσα ,στηρίχθηκα να μην κουνιέμαι…έβαλα γυαλιά Ηλίου να βλέπω σωστά να μην τυφλώνομαι…. ΤΙΠΟΤΑ ..ΝΑΔΑ …ΑΧΛΑΤΣΑΔΕΣ ….Δεν γίνονταν μαύρο το χαρτί και να βγάλει καπνό με ΤΙΠΟΤΑ !!!

Πριν πεις παπαρια … το έχεις δοκιμάσει; Βγες και καντο και τα λέμε! Μην μου έρθεις και μου πεις πήρε μετά από 3 λεπτά …δεν μου κάνει !

Η λάμπα καίει τζάμπα εκεί πάνω…αυτό δεν είναι ο Ηλιος ο παλιός …!

Δεν ξέρω σε τι έσχατο ταξίδι μέσα στο σύμπαν στριψαμε μετά το 2012 αλλά σίγουρα από τότε δεν είμαστε εκεί που πιστεύουμε ότι ήμασταν …δεν έχουμε τα ίδια δεδομένα ΤΕΛΟΣ!

Stranger….

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (34)

  1. ΙΒΑΝΟΗΣ 09/29/2016 @ 4:11 ΜΜ

    Μήπως να δοκιμάσεις με άλλο χαρτί;Επίσης ίσως ο φακός να είχε κάποιου είδους επικάλλυψη,πχ αντι-uv.

  2. Vigilant Watcher 09/29/2016 @ 4:16 ΜΜ

    Συμφωνώ με τον τίτλο, δηλαδή την είπες πάλι την χαζομάρα σου.
    Συγγνώμη αλλά εσύ αυτοχαρακτηρίστηκες, δεν φταίω εγώ.
    Λοιπόν για να δω κατά πόσο ισχύει ή όχι, έκανα αυτήν τη στιγμή κι’ εγώ το πείραμα. Σε ένα δευτερόλεπτο κάηκε το χαρτί, άρα φίλε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά.
    Τεκμηριωμένο αυτό!

  3. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΦΑΚΟΣ

  4. GLOBAL DIMMING 09/29/2016 @ 4:56 ΜΜ

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ GLOBAL DIMMING …ΨΑΞΤΟ…

  5. Ανώνυμος 09/29/2016 @ 5:00 ΜΜ

    Μου πηρε 4 δευτερόλεπτα να αναψω με το φως του ηλιου και μεγεθυντικό φακό φωτιά σε σκουρο μπλε χαρτι.. σε κιτρινο δεν ειχα το ιδιο αποτελεσμα εκει δεν αναψε ευκολα

  6. και σε μενα δεν εγινε τιποτα αλλα ειναι 5 το απογευμα, θα δοκιμάσω αυριο πάλι

  7. ΚΑΤΕΡΙΝΑ 09/29/2016 @ 5:02 ΜΜ

    Γίνεται ξαναπροσπάθησέ το. Μολις τώρα το έκανα

  8. Γιωργος 09/29/2016 @ 5:04 ΜΜ

    Μηπως να αλλαξεις μεγεθυντικο φακο;; Τι ακουω μεσημεριατικα!!

  9. https://www.youtube.com/watch?v=ZKlN-d2ivfQ

    μαλλον οταν το δοκιμασες θα ειχε πεσει πολυ ψεκασμα και θα ειχε μειωση την ενταση του ηλιου.

    γιατι το προσπαθησα και εγινε.

  10. Δεν ξερω για το αν θα παρει φωτια το χαρτι η οχι.
    Αλλα σημερα η ατμοσφαιρα ηταν περιεργη ….ηλιος αλλα περιεργος ηλιος. Θαμπος…ενα πραγμα σαν τουλι..θαρρεις και σκεπαζε τον ουρανο….

    • ….ναι σαν τουλι….σαν να φορα ο ηλιος γυαλια ηλιου…Φυσικα δεν ειναι ιδιος ο ηλιος.!

  11. Με τόση ψεκασματόσκονη πάνω που να πάρει φωτιά.

  12. Ρε συ Νικο,προσπαθησες με φυλλο απο δεντρο?
    Μηπως φταιει το χαρτι?

  13. ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ 09/29/2016 @ 5:53 ΜΜ

    Καθόλου χαζομάρα δεν ακούγεται…
    Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχω ακούσει τελευταία. Αύριο το πρωί θα αγοράσω κι εγώ έναν μεγενθυτικό φακό. Αν μου συμβεί το ίδιο, τότε αυτό θα σημαίνει ΠΟΛΛΑ!…
    Μικρός -ντροπή μου που το έκανα- είχα γίνει τόσο ειδικός στην χρήση αυτού του όπλου πυρός (ρώτα και τον Αρχιμήδη) που σε όντως λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα, έκαιγα και μυρμήγκια καθώς αυτά περπατούσαν. Και έβρισκα μάλιστα πολύ συναρπαστικό τον καπνό και την οσμή που αναδυόταν.

    • Ανώνυμος 09/29/2016 @ 9:21 ΜΜ

      Καμία ντροπή,τα καημένα τα μυρμηγκακια θα τρώμε σε λιγο
      Μαθε τεχνη κι αστηνα
      Οι ακρίδες ποση ωρα θέλουν?

  14. καλα τωρα το γα…. εχει σχεση τη μεγενθιντικος φακος ειναι με τον δικο μου τωρα μεσα σε πεντεδευτερολεπτα αναβει οχι σε δεκα που λες δεν ξερω εαν εχεις διαφορετικο ηλιο εσυ αχαχα

  15. το δοκιμασα τωρα (6,00 μμ) με λεπτο και ξερο χαρτι αλλα τιποτα

  16. Αγρότης Ανεπιστήμονας 09/29/2016 @ 6:23 ΜΜ

    Ίσως είναι κι αυτό ένα αποτέλεσμα των ψεκασμών, (αν βλεπεις να υπάρχει μουνταμάρα εξαιτίας τους), οι οποίοι ξεκίνησαν και πάλι τις 2 τελευταίες εβδομάδες μετά από 2,5 με 3 μήνες που είχαν σταματήσει. Γι’ αυτό λέμε ότι οι ψεκασμοί περιορίζουν την ηλιακή ακτινοβολία κι γι’ αυτό έπεσε 20 με 22 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία τα πρωινά. Επειδή εργάζομαι και νύχτα σας λέω ξεκάθαρα ότι δύο βράδια προς το πρωινά τους γινόταν πάρτι από πάνω μας την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν αναφέρομαι πια τόσο συχνά στο φαινόμενο γιατί πλέον το έχουν αντιληφθεί και οι πιο δύσπιστοι. Αλλά ένα είναι επίσης σίγουρο, μετά τους αεροψεκασμούς παρατηρήθηκε συνάχι έως και κρύωμα πρώτα σε παιδιά και μετά σε μεγάλους από τις 15 Σεπτεμβρίου κι έπειτα. Δείτε πόσοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνιστήκαν το ίδιο διάστημα λόγω ίωσης και πόσες μέσες και γόνατα πονάνε στους γνωστούς σας.

  17. ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ Η ΗΛΙΘΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ …. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΩ ….

  18. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 09/29/2016 @ 9:22 ΜΜ

    ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΗΛΙΟΣ,ΑΡΡΩΣΤΙΑΡΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ 2Χ2 ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΖΕΙ Ο ΤΟΣΠΟΣ.ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ.ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΡΕΝΤΟ ΔΕΝ ΛΥΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

  19. Ανώνυμος 09/29/2016 @ 10:06 ΜΜ

    Καλησπέρα κόσμε
    Αμέσως να κατηγορήσεος το θείο με την ανάρτηση τι λέει λάθος; ;;
    Δεν παίρνει το χαρτί φωτιά

    Είναι ψέμα; ;
    Όχι
    Άρα αναρωτιέται κάνεις τι συμβαίνει;
    Ο θείος είπε το ένα σκέλος
    Το άλλο είναι ότι δεν καίγεται το χαρτί.
    Άρα πόσα χημικά έχει το χαρτί και δεν παίρνει το σκέφτηκες;
    Ακόμα και το κωλόχαρτο δεν παίρνει και συ το βάζεις στα ευαίσθητα σημεία σου συνεχατο καλά το πας μυαλομενε!!!!
    Θείε δώσε πόνο! !!
    Ο ανηψιός

  20. μουφα κινεζικος φακος 09/29/2016 @ 10:10 ΜΜ

    συμφωνω οτι εχει αλαξει ο καιρος τελειος,και τα καλοκαιρια τα παλια, τα πολυ παλια του 80,δεν καιγοσουνα απο τον ηλιο οπως σημερα…και καποτε ο μεγενθυντικος φακος ειχε τζαμακι καλης ποιοτητας,τωρα ειναι ολλα κινεζικα και με κακης ποιοτητας υλικα…της κυριακης χαρα,και της δευτερας λυπης…..

  21. Ανώνυμος 09/29/2016 @ 10:44 ΜΜ

    τι μου θυμισες τωρα Stranger. Μικρος ειχα παρει ενα προσθετο τζαμι που ειχε βαλει η γιαγια μου στην ασπρομαυρη τηλεοραση της το οποιο ηταν ενας τεραστιος μεγενθυντικος φακος,βγηκα εξω στο χωραφι με αυτο και εβαλα φωτια στην μιση γειτονια.Το ξυλο που εφαγα και το κλαμα το θυμαμαι ακομα Δεν θα ξεχασω ποτε την φωτια και τον πανικο των γειτονων να τρεχουν αλαφιασμενοι με κουβαδες νερο στα χερια τους

  22. ΕΥΚΟΛΑΚΙ 09/30/2016 @ 12:30 ΠΜ

    ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ,ΕΛΙΩΣΑ ΤΙΤΑΝΙΟ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ Κ ΑΦΙΕΡΩΣΗ,
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΥΦΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΡΟΥΦΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΝ ΒΔΕΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ?

  23. Ευτυχώς υπάρχει η θεραπεία!

  24. Χαζο παντως δεν ακουγετε.μαν ειμαι 46 .και μενα ο ηλιος μου φαινετε πολυ περιεργος.αρρωστιαρικος,σαν να υπαρχει μια μονιμη θολουρα,κατι…οσο για το πειραμα..δοκιμασε μαν 12 μεσημερι και με αλλο φακο!

  25. Дмитрий Николаевич Гяаннопoулoс 09/30/2016 @ 2:16 ΠΜ

    Den ftei o ilios, emis fteme pou exoume @@@@ tin gi kai ftiaxnoume axrista proionta..

    den pezi na itan kanonikos o fakos tou kamia moufa sinthetiko giali tha itan….

    sigrine enan fako tou 1980 me enan tou 2016 tha to katalavis…

  26. Ανώνυμος 09/30/2016 @ 2:27 ΠΜ

    Ισχύει αυτό με τον ήλιο. Εύστοχα το πσρατήρησες, δεν ξέρω αν ήταν δοθείσης της συγκεκριμένης ευκαιρίας ή το έχεις προσέξει γενικότερα. Το έχω παρατηρήσει και εγώ, όχι με το πείραμα που αναφέρεις, αλλά το έχω προσέξει παρατηρώντας άλλες καταστάσεις με τον ήλιο. Δεν θα πω περισσότερα. Μην πτοείσαι ενδεχομένως από διάφορα σχόλια, ούτε ίσως από κάποια άλλα ηττοπαθή δικά μου. Συνέχισε και μην πτοείσαι. Με τον ήλιο έχεις δίκιο, αλλά δεν θα πω περισσότερα, γι’αυτό το έγραψα το σχόλιο, θυμήσου την Τζοντι Φόστερ στο Contact, έζησε ότι έζησε εκείνα τα απειροελάχιστα γήινα δευτερόλεπτα σε εκείνον τον επιταχυντή που έπεφτε και εκείνη έλειπε κάποιες ώρες και όταν επέστρεψε της έλεγαν ότι δεν είχε πάει πουθενά λόγω τεχνικού προβλήματος.

    Υ.Γ. Εχω φάει συμπαντικες σφαλιάρες και ώρες ώρες στραβώνω με αυτήν την συμπαντική συνειδητότητα, θέλω κάποιες φορές να τα χώνω στον Θεό που λέμε, αλλά γνωρίζω ότι όλα είναι μέσα στο μυαλό, κουβέντα με το Θεό κάνω, μην με περάσεις για τρελό, αν και ξέρω ότι τώρα θα με περάσουν άλλοι για τρελό…χαχαχαχα

  27. Γιώργος 10/01/2016 @ 4:36 ΜΜ

    Τελικά έχεις δίκιο, καταμεσήμερο, με ένα μεγεθυντικό φακό επιβίωσης κατασκευασμενο στην Λευκορωσία για όποιον ξέρει, σε άσπρο χαρτί ούτε σημάδι στο σημείο εστίασης… Το 1985 που το αγόρασα ήθελες δευτερόλεπτα για να ανάψεις χαρτί η φύλλα….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*