00:28 - 20/09/2016

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot

Διαφημίσεις

Για 4.000 πρόσφυγες στους δρόμους μιλούν οι πρώτες πληροφορίες – Είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα τα παιδιά από τον καταυλισμό – Προηγήθηκαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτωνΕκτός ελέγχου εξελίσσεται η κατάσταση στη Λέσβο: Στις φλόγες τυλίχθηκε το hot spot της Μόριας με αποτέλεσμα οι χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί να έχουν απομακρυνθεί στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μέσα στον καταυλισμό  με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων. Αυτή την ώρα όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα κυρίως μαρτυρίες εθελοντών από διάφορες οργανώσεις που βρίσκονται στη Λέσβο, περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από τον φλεγόμενο καταυλισμό.

Λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας κατασβέστηκε.

https://twitter.com/dotemirateseng/status/777953467059015680

Όλα αυτά μετά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της Σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Η ατμόσφαιρα στη Λέσβο ήταν ηλεκτρισμένη από νωρίς σήμερα το πρωί με κατοίκους να διαδηλώνουν στην περιοχή της Μόριας. Το μεσημέρι, ομάδα περίπου 300 μεταναστών βγήκαν από το hot spot της Μόριας και επιχείρησαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης, όταν κυκλοφόρησαν -άγνωστο από που- φήμες περί επικείμενης ομαδικής επαναπροώθησής τους στην Τουρκία.

  Η συγκεκριμένη ομάδα εμποδίστηκε από την αστυνομία να απομακρυνθεί από τον καταυλισμό, όμως πολύ γρήγορα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων μέσα στο hot spot. Η εξέλιξή τους ήταν να τυλιχθεί στις φλόγες το κέντρο φιλοξενίας.

Τι είχε προηγηθεί το απόγευμα – Η μεταφορά των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ
Όπως μετέδωσε  το ΑΠΕ από τη Λέσβο, περίπου στις επτά το απόγευμα βρίσκονταν σε εξέλιξη εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές  στο hot spot της Μόριας.

Εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 0

Οι φωτιές επεκτάθηκαν ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 μετανάστες είχαν διαφύγει από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους και στη διάρκεια συμπλοκών ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική η φωτιά στην αγροτική έκταση ετέθη υπό μερικό έλεγχο.

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 1

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 2

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 3

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 4

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 5

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 6

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 7

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 8

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot - Εικόνα 9

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Καινε τα κρεβατια κ τα στρωματα που τους εδωσε ο Ελληνικος λαος;καινε ελαιωνες;οι δικαιοσυνη τι κανει;μπορει ο καθε λαθραιος πιθηκος να καιει περιουσιες;αν δεν τους αρεσει εδω σε μια βαρκα κ στα τσακιδια.

  2. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝΕ, ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΛΕ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ; ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*