14:14 - 10/08/2016

Αύξηση 76% στις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο -Σχέδιο για μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Διαφημίσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται την πίεση των προσφυγικών ροών, καθώς μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και την κόντρα Ερντογάν-ΕΕ οι ροές έχουν αυξηθεί 76%. 

Πάνω από 10.000 εγκλωβισμένοι στα νησιά  Σύμφωνα με την σημερινή συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στα νησιά ξεπέρασαν τους 10.000.  Στην Χίο βρίσκονται 2.930 μετανάστες, ενώ καταγράφηκαν 35 νέες αφίξεις. Στην  Λέσβο  έφθασαν από χθες ακόμα 34 άτομα, ενώ στο νησί βρίσκονται συνολικά 4.129 μετανάστες. Στην Σάμο καταγράφηκαν 4 αφίξεις με τους εγκλωβισμένους μετανάστες να είναι 1.351. Στην Λέρο συνολικά βρίσκονται  673 μετανάστες, στην Κω 927 και στην Κάλυμνο 23, ενώ τις τελευταίες ώρες έφτασαν στο νησί ακόμη 17 μετανάστες. 

Στους 57.098 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα Στους 57.098 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης. Στα στοιχεία υπολογίζονται και 7.638 πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι διαμένοντες σε μη οργανωμένες δομές (2.756) και εκτός δομών εκτιμάται πως βρίσκονται 2.300 άτομα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν 10.042 πρόσφυγες, ενώ σημειώθηκαν 90 νέες αφίξεις κατά το τελευταίο 24ωρο. Στην Αττική φιλοξενούνται 9.881 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.456 και στη νότια 242. Στους 27 χώρους της βόρειας Ελλάδας κατεγράφησαν 21.777 πρόσφυγες.

Σχέδιο για μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα Την ίδια ώρα τη μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών των οποίων εκκρεμεί η σε δεύτερο βαθμό εξέταση των αιτήσεων χορήγησης ασύλου προκρίνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την πίεση που υφίστανται εξαιτίας της υπέρβασης πληρότητας των κέντρων υποδοχής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ενεργοποιεί ένα Plan B, καθώς η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας προβλέπει την παραμονή όσων εισέλθουν στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου και μετά στα κέντρα πρώτης υποδοχής μέχρι την οριστική απόφαση επί της αιτήσεως ασύλου. 

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ΗΛΕΚΤΡΑ 08/10/2016 @ 2:23 ΜΜ

    Φερτεεεε, εδω ειμαστε εμεις. Μη σας νοιάζει τιποτα, εμεις μπορεί να ειμαστε άνεργοι, να μην εχουμε ιατρική περίθαλψη, να πεινάμε, αλλαααα, οι λαθρο ειναι τιμημένα πρόσωπα.
    Ζήτω οι λαθρο.
    Ζήτω η Τουρκια που εισβάλει με τους λαθρομουσουλμανους
    Εξ αλλου το είπα και η πως την λενε, του τσυριζα, η Βαγενά, τετρακόσια χρονια σκλαβιάς απο τους Τούρκους δεν μας εβλαψαν, τι μας πειράζουν αλλα εκατό.
    Βεβαια τα εκατό πιθανον να γίνουν χίλια, αλλα ποιος νοιάζεται;;;;

    • ΙΔΟΎ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ 08/10/2016 @ 9:31 ΜΜ

      ΕΆΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΉΣΩ. ΕΣΕΊΣ ΕΊΣΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ.ΟΙ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟΙ “ΈΛΛΗΝΕΣ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ. ΕΣΕΊΣ ΕΊΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΎΓΕΤΕ

  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 08/10/2016 @ 6:36 ΜΜ

    ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΟ-ΚΑΝΑΛΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ;
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!!!
    ΕΙΧΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ; ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ ΦΙΛΛΙΠΠΟΣ ΠΛΑΚΙΑΣ [ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ;] ΤΑ ΔΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ[;;;] ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…
    ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΜΠΡΑΒΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ… Η ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ[;;;] ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ [ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ] ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ. ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΕ Η ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ [ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ] ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, Η ΣΕ ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΣΕΙ, ΘΑ ΗΤΑΝ [ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ] Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.
    ΚΑΤΙ ΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ [ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ] ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΗΘΕΛΕ. ΕΤΣΙ, ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*