Διαφημίσεις

Περίπου 1.500 άνδρες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και οι οικογένειές τους είναι «κλειδωμένοι» μέσα στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, μαζί με ένα αριθμό τακτικών πυρηνικών όπλων, από το Σάββατο 16 Ιουλίου, οπότε και συνετρίβη το πραξικόπημα που στόχευε στην ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το ισραηλινό σάιτ DEBKA.

Από τις 16 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιουλίου καμία αεροπορική επιδρομή ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχει διεξαχθεί από τη βάση του Ιντσιρλίκ, προσθέτει το DEBKA.

Αυτή η ασυνήθιστη κατάσταση, που έγινε γνωστή στο DEBKA από στρατιωτικές πηγές του, σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών είναι στην πραγματικότητα κρατούμενοι μιας ξένης κυβέρνησης.

Το DEBKA επίσης υπογραμμίζει ότι ενδιαφέρον προκαλεί ότι κανείς Αμερικανός αξιωματούχος, ούτε οι ρεπουμπλικανοί, δεν έχουν κάνει γνωστό το θέμα στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Η περίεργη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναφέρθηκε τηλεγραφικά σε κάποια ρωσικά Μέσα, τα οποία έγραψαν ότι «Τούρκοι ερευνητές εισήλθαν στη βάση του Ιντσιρλίκ όπου είναι αποθηκευμένα αμερικανικά πυρηνικά».

Η βάση τελεί υπό πραγματική πολιορκία από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, της έχει κοπεί η παροχή ρεύματος εδώ και πολλές ημέρες και ηλεκτροδοτείται από τις γεννήτριές της, οι οποίες σύντομα θα ξεμείνουν από καύσιμα.

Όλη αυτή η πίεση από την πλευρά του Ερντογάν εκτιμάται ότι έχει στόχο να μετατρέψει τους Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονται στη βάση σε ομήρους του, ώστε η Ουάσιγκτον να αναγκαστεί να παραδώσει στην Τουρκία τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στη Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν ως ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος.

Ο Τούρκος διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ, Μπεκίρ Ερτσάν Βαν, συνελήφθη την Κυριακή 17 Ιουλίου μαζί με αρκετούς από τους αξιωματικούς του, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος διοικητής του Ιντσιρλίκ κατηγορείται ότι παρείχε ελικόπτερα και αεροπλάνα στους πραξικοπηματίες, ότι είναι υπεύθυνος για τα 40 και πλέον τουρκικά ελικόπτερα που εξαφανίστηκαν και ότι ενθάρρυνε πληρώματά του να αποσκιρτήσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστήριξαν το πραξικόπημα της Παρασκευής 15 Ιουλίου.

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ο Ερντογάν κρατά ομήρους 1.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς και τα πυρηνικά τους”
  1. ναι και σε λιγες μερες θα επιτεθει στην αμερικη και θα την κανει σκονη και μετα θα βαλει και τους εξωγηινους αυτους πισω απο την σεληνη σε ταξη

  2. Ο/Η απλα λογια πηρανε για να νομιζουν πως υπαρχουν ακομη στο παιχνιδι ή οχι ; λέει:

    πιστευεις πως η αμερικη εχει στροθει μεσα στην ελλαδα; σιγουρα τα 2 τελευταια χρονια. λες να μετακωμυσαν απο την αμερικη μεχρι το αιγαιο για να δωσουν πυρηνικα κλειδια στην τουρκια την πιο ασχημη στιγμη της; με βαση την αλαζονια της αμερικης που εχει ως βαση να μας αλλαξει ακομη και τα γουστα στην μουσικη τροπο διασκεδασης και ολα αυτα που κανει σε μαγαζια που τους επιτρεπουν να χωρανε. την αλλαζονια[!..]του πως ελπιζουν οτι για αυτα θα υπαρχει αυριο χωρις τιποτα παλιο, παραδειγμα.

    .
    .

    …και εαν ηταν κομαντο της τουρκιας αυτα και οχι οι ανταρτες της. οπως το αντιπαλο κομμα του εντογαν υποστιρηζει. και ψεμα αληθεια δεν παιζει ρολο. ετσι και αλλιως απο την αρχη του και μονο, εγινε ενα μνμ το ολο εργο.

    μερικα πηραυλακια και ΑΝ πηρανε, σιγουρα θα ειναι τηλεκατευθυνομενα απο τους προκατοχους. αυτους απλα θα τους βολευε να φανουν οι τουρκοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek