04:41 - 11/09/2012

Η Ρωσία επιστρέφει στην διεκδίκηση της Παγκόσμιας Νήσου – “Βλέπει” και Ειρηνικό!

Διαφημίσεις

Για την μεγάλη στροφή στην “πίσω αυλή της Ευρασίας” ετοιμάζεται η Ρωσία με το κέντρο βάρους της οικονομικής ανάπτυξης να μετατοπίζεται στην αχανή και παντελώς αναξιοποίητη ρωσική Άπω Ανατολή, μία κίνηση που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στον αγώνα για επικράτηση στην Ευρασιατική Περιφέρεια που κατά τα δυτικά think tank κρίνει και την γεωστρατηγική κυριαρχία στον πλανήτη, της Παγκόσμιας Νήσου κατά τον Χάντινγκτον.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ ανακοίνωσε χθες ότι η Μόσχα προτίθεται σε 5-10 χρόνια να μετατρέψει την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού στον κεντρικό εμπορικό της εταίρο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπερκεράσει την ΕΕ, με την οποία σήμερα πραγματοποιείται πάνω από το μισό του όγκου των εμπορικών συναλλαγών.

Βασικό όχημα για την ρωσική στροφή στην APEC (το οικονομικό φόρουμ των 21 χωρών της λεκάνης Ασία-Ειρηνικού) είναι για την Ρωσία μια τεράστια οικονομική, πολιτική και σε δεύτερη φάση, οικονομική, ένωση, η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση η οποία θα καταλαμβάνει σχεδόν όλα τα εδάφη της πρώτη Σοβετικής Ένωσης (με εξαίρεση την Ουκρανία) και θα καλύπτει το 1/6 της χερσαίας επιφάνειας του πλανήτη.

Οι χώρες μέλη της Ένωσης θα είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Αρμενία, και το Τατζικιστάν.

Θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά η πρώτη σε ενεργειακά αποθέματα, η πρώτη σε πυρηνική στρατιωτική ισχύ και μία από τις πρώτες σε συμβατική στρατιωτική ισχύ,

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ “Μέχρι τις 1 Ιανουαρίου 2015 θα έχει δημιουργηθεί τη το οικονομικό σχήμα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, η οποία θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο στην δημιουργία ενιαίου νομίσματος. Δεν πρέπει να βιάστούμε να προχωρήσουν σε ένα ενιαίο νόμισμα, άμεσα αφού τα διδάγματα από την αρνητική πορεία του ευρώ είναι πολλά και πρέπει να μελετηθούν διεξοδικά πριν προχωρήσουμε σε κάτι τόσο σημαντικό”.

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση ειδικά σε επίπεδο πρώτων υλών και ορυκτού πλούτου, μέσα σε περιβάλλον ανοικτής οικονομίας αναμένεται να αποτελέσει την αντίρροπη δύναμη στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Πληθυσμιακά η εσωτερική αγορά της θα αφορά περί τους 300.000.000 καταναλωτές, ενώ η περιφέρεια της Ευρασίας, η οποία αποτελεί και τον κλειδί του στρατηγικού ελέγχου της Μ.Ανατολής “ατσαλώνεται” από ρωσικής πλευράς.

Στην Σύνοδο Κρυφής του ΑPEC (μέλη και οι ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία κλπ) επιβεβαιώθηκε η στρογή του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ρωσίας προς την λεκάνη Ασίας-Ειρηνικού, με ανάπτυξη των στρατηγικών υποδομών της, στην περιοχή του Ειρηνικού.

Νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενίσχυση του υπερσιβηρικού, νέα σιδηροδρομική γραμμή Βαϊκάλης-Αμούρ, δύο νέα αεροδρόμια στην Άπω Ανατολή και μια πολύ σημαντική συμφωνία: Η Ρωσία ανέλαβε να “ξεδιψάσει” ενεργειακά την Ιαπωνία, αφού το τόκιο δέχθηκε να χρηματοδοτήσει με 13 δισ. δολ. έναν κολοσσιαίο σταθμό υγροποιημένου αερίου (LNG) που θα εφοδιάζεται από τα νέα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*