Διαφημίσεις

Ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη προστατευόταν από την Ευρώπη και καταζητείται από την Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια

Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι οι τρεις δράστες στην επίθεση του αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη ήταν από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν. Αλλά ο εγκέφαλος των επιθέσεων, έχει την τσετσενική καταγωγή και ονομάζεται Ahmed Chataev και υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι προστατευόταν για πολλά χρόνια από την Ευρώπη.
ahmed-chataev Ahmed Chataev

Ο τρομοκράτης Chataev είχε ζητήσει αρχές του 2003 πολιτικό άσυλο στην Αυστρία, η οποία όμως αρνήθηκε να τον εκδώσει στη Ρωσία που κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες. Ο τσετσένος εντάχθηκαν το 2015 στο IS και πολεμούσε στη Συρία. Έτσι ανάφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης συνδέεται με τον Dokka Umarov, ένα τρομοκράτη από την Τσετσενία ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα το 2010 και τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Domodedovo.
Ο εγκέφασλος της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από το 2003 στον κατάλογο τρομοκρατών της Ρωσίας. Με τις κατηγορίες, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, στρατολόγηση εξτρεμιστών και μελών μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο τρομοκράτης τσετσενος πήρε άσυλο στην Αυστρία μέσα στο ίδιο έτος. Το 2008 συνελήφθη στη Σουηδία, όταν η αστυνομία κατάσχεσε καλάσνικοφ, εκρηκτικά και πυρομαχικά στο αυτοκίνητό του. Δύο χρόνια αργότερα, συνελήφθη για παρόμοια αδικήματα στην Ουκρανία και φυσικά δεν εκδόθηκε ποτέ στην Ρωσία για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον των Ρώσων πολιτών.

ΚΟΡΑΞ για τα Κατοχικά Νέα



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *