ΡΟΔΆΚΙΝΟ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΈΣ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ
Φαρμακευτικός ο φλοιός, τα φύλλα και τα άνθη του ροδάκινου
Ο φλοιός του ροδάκινου είναι πιο γνωστός για τη δράση του κατά της διάρροιας. Ένα έγχυμα ή μερικές κάψουλες λέγεται πως σταματάει δύσκολες περιπτώσεις διάρροιας σχεδόν αμέσως. Ωστόσο, αν είστε δυσκοίλιοι τα φύλλα ροδάκινου είναι ένα εξαιρετικό, ήπιο καθαρτικό. Προφανώς το φάρμακο ρυθμίζει την οδό αποβολής, ανεξάρτητα από το πρόβλημα.
Αυτή η εξισορρόπηση επίδραση μπορεί να εξηγήσει μια πολύ σημαντική χρήση του φλοιού: την ανακούφιση της ναυτίας και του εμέτου της πρωινής αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη. Όποιος έχει υποφέρει από αυτό το πρόβλημα, θα είναι ευτυχισμένος να μάθει μια πιθανή λύση. Δύο έως τέσσερις κουταλιές του τσαγιού πρέπει να λαμβάνονται πρώτο πράγμα κάθε πρωί και η ίδια δοσολογία πρέπει να συνεχιστεί εάν είναι αναγκαίο κάθε μία έως δύο ώρες. Το τσάι μπορεί να παρασκευαστεί το προηγούμενο βράδυ και να διατηρηθεί στο ψυγείο, και να αναθερμανθεί το πρωί για να καταναλωθεί πρώτο από όλα το πρωί. Ο Δρ. Eric Powell της Αγγλίας τόνισε ότι αν ορισμένοι δεν ανταποκρίνονται στο έγχυμα συνήθως αντιδρούν θετικά και άμεσα στο φρέσκο βάμμα του φλοιού, η δόση του οποίου είναι περίπου πέντε σταγόνες σε λίγο χλιαρό νερό.
Είναι επίσης καλό για το ουροποιητικό σύστημα. Ανακουφίζει από το κάψιμο των ούρων, την φλεγμονή και την ευαισθησία στην περιοχή αυτή. Είναι εξίσου χρήσιμο στις παθήσεις της μήτρας.
Οι πυρήνες του ροδάκινου λέγεται ότι είναι μεγάλη αξία για την ενίσχυση του στομάχου και του εντέρου και την αποκατάσταση της πέψης. Κατασκευασμένο σε ένα θερμός είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για την αποκατάσταση της καλής πέψης μετά από μια παρατεταμένη ασθένεια. Είναι επίσης καλό για να αποκαταστήσει την δύναμη σε αποδυναμωμένους ασθενείς ιδιαίτερα μετά από μια περίοδο δυσεντερίας. Σε συνδυασμό με άλλα βότανα είναι ένα καλό μέσο καθαρισμού του αίματος.
Το ροδάκινο είναι καλό για το νευρικό σύστημα. Το τσάι των φύλλων ή του φλοιού λέγεται ότι ηρεμεί τα νεύρα και ανακουφίζει από τους σπασμούς του βήχα. Το βάμμα από τα λουλούδια στο παρελθόν θεωρούταν ότι έδινε ανακούφιση σε κολικούς πόνους που προκαλούνταν από ψαμμίαση.
Τα φρέσκα φύλλα δηλώνεται από τους παλιούς βοτανολόγους να κατέχουν την δύναμη αποβολής των σκουληκιών εάν εφαρμοστούν εξωτερικώς στο σώμα σαν κατάπλασμα. Ένα έγχυμα των φύλλων συνιστούταν επίσης για τον ίδιο σκοπό.
Στην Ιταλία πιστεύεται εφαρμογές των φύλλων για να απαλλαγούμε από κονδυλώματα, αν τα φύλλα στη συνέχεια θάβονται και το πρόσωπο που περίμενε για να σαπίζουν στο έδαφος. Τα κονδυλώματα σκεφτεί να εξαφανιστεί από τη στιγμή που τα φύλλα αποσυντίθενται.
Στην Κίνα το δέντρο χρησιμοποιείται εκτενώς για τροφή όπως και για φάρμακο. Ο καρπός λέγεται ότι βελτιώνει την χροιά του δέρματος του προσώπου και θεραπεύει τους πνεύμονες. Μια καθυστερημένη ποικιλία συνιστάται για τις αυξημένες εργασίες ή το άγχος. Ο πυρήνας συνιστάται ως υποκατάστατο του πυρήνα του βερίκοκου. Συνιστάται για το βήχα, ασθένειες του αίματος, ρευματισμούς, αμηνόρροια, ρίγος, αιμορραγία μετά τον τοκετό και τα σκουλήκια.
Θρυμματισμένο και αναμεμιγμένο με μέλι, εφαρμόζετε τη νύχτα στα χέρια για να τα κρατήσουν απαλά. Το εξωτερικό δέρμα χρησιμοποιείται σε αιμορραγίες και κακοσμία.
Τα λουλούδια λένε ότι δίνουν καλό χρώμα στην επιδερμίδα και αγαλλίαση στην όψη. Θεωρούνται ως διουρητικά, ανθελμινθικά και ηρεμιστικά και εφαρμόζονται τοπικά στην ακμή και ως καλλυντικό.
Τα φύλλα πιστεύεται ότι είναι αντι-παρασιτικά, αντι-πυρετά και στυπτικά και δίνονται σε τυφοειδής και άλλους πυρετούς. Ο φλοιός θεωρείται ότι είναι προφυλακτικός και κατευναστικός. Δύσκολος ίκτερος, επιδημίες και υδρωπικία αντιμετωπίζονται με αυτό. Το κόμμι του χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό, εναλλακτικό, στυπτικό και μαλακτικό.
Στην αρχαία κινεζική λαογραφία πιστεύεται ότι τα λουλούδια έχουν υπερφυσικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μακριά τους δαίμονες της κακής υγείας. Τα μοσχεύματα ξύλου ροδάκινου χρησιμοποιήθηκαν ως προφυλακτικό κατά των κακών πνευμάτων. Τα μοσχεύματα τοποθετούνταν στην πόρτα ή γύρω από τα δωμάτια του σπιτιού.
Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη
Πηγή: Dr. John R. Christopher-The School of Natural Healings 100 Herb Syllabus
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Οταν εκανα χημειοθεραπειες θυμαμαι ηταν το μοναδικο πραγμα που μπορουσα να καταπιω χωρις να αισθανομαι βρωμα
Ακομα και ψωμι να ετρωγα ειδικα μετα τη δευτερη τριτη θεραπεια ολα βρωμουσανε
kopse tin himeiotherapeia stin fysi yparhoun kales kai sigoures lyseis.akoma kai an den eheis tipota ora katanalose fysika pragmata,opos pikramygdala apsinthia,ginger, kourkouma,skordo,lemonozoumo se imeris vasi kathena kathe imera,psaxto.