Διαφημίσεις

Μόλις ακούστηκε η λέξη δημοψήφισμα για το Σύνταγμα συνταράχθηκε ολόκληρο το ολιγαρχικό καθεστώς. Όλα τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών άρχισαν από χθες να κελαηδούν εμφανώς εκνευρισμένα.

Και μόνο η σκέψη ότι μπορεί να ξεφύγει η αποκλειστική αρμοδιότητα του Συντάγματος από τα χέρια του κλειστού ολιγαρχικού καθεστώτος και να περάσει στο λαό, έστω και με την έννοια της εκ των υστέρων έγκρισης, προκαλεί οργή και θυμό στα σαλόνια της ολιγαρχίας.
Ολόκληρο το καθεστώς οχυρώθηκε σκληρά πίσω από το γράμμα του Συντάγματος, που αποκλείει το λαό. Ενός Συντάγματος που το ίδιο το καθεστώς έφτιαξε και το ίδιο το καθεστώς κουρέλιασε για να προστατευτούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων τοκογλύφων. 
Δεν αναγνωρίζει στο λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του και κατηγορεί όποιον θέλει να βάλει το λαό στο συνταγματικό παιχνίδι ως παράνομο που επιδιώκει την κατάλυση του Συντάγματος.
Και μόνο αυτή η αντίδραση του καθεστώτος, θα πρέπει να προβληματίσει κάθε πολίτη.

Δεν αναγνωρίζουν στον λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του! - Εικόνα1
Δεν αναγνωρίζουν στον λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του! - Εικόνα2
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ
Επειδή ακούμε συνεχώς τη φράση “συνταγματικός νομοθέτης” και επειδή ο κόσμος δεν ξέρει ποιος είναι αυτός, θα πρέπει λοιπόν να μάθει ότι τρεις είναι οι βασικοί συνταγματικοί νομοθέτες της μεταπολιτευτικής περιόδου:
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Ο Ανδρέας Παπανδρέου  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όταν λοιπόν ακούμε για συνταγματικό νομοθέτη, αυτούς πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να κρίνουμε ανάλογα, αν θα πρέπει να αλλάξουμε ή να μην αλλάξουμε τη βούλησή τους..
Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ
Ο κ. Τσίπρας όρισε σήμερα τον κ. Κατρούγκαλο υπεύθυνο για τη σύνταξη της πρότασης συνταγματικής αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου 2016.
Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι:
«Αυτόν τον οδικό χάρτη συζητήσαμε με τον κ. Κουρουμπλή και τον πρωθυπουργό, για ένα Σύνταγμα πολιτών. Αυτό είναι το νόημα της συζήτησης που θα ξεκινήσει από κάτω, από την κοινωνία, και όχι απλώς μιας συζήτησης των πολιτικών που θα εισάγει νέες μορφές άμεσης δημοκρατίας στο πολιτικό σύστημα και θα ανατάξει το τελευταίο». Εμείς ως πολίτες τι θα κάνουμε;

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Άκουγα σήμερα σε κάποιο ΜΜΕ να λέγεται ότι ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί από το Σύνταγμα, ότι ο κόσμος θέλει πρώτα κάποιος να του λύσει τα προβλήματά του και μετά να ασχοληθούμε με το Σύνταγμα. Ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει το Σύνταγμα κ.λ.π. 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

16 σχόλια στο “Δεν αναγνωρίζουν στον λαό τη δυνατότητα να έχει άποψη για το Σύνταγμά του!”
  1. Καλό το άρθρο αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον Ελληνικό λαό να ψηφίζει για το νέο του Σύνταγμα. Τι να καταλάβει ο δύστυχος Έλληνας από τα τερτίπια του Συντάγματος. Έτσι για την κουβέντα αντιγράφω τις πρώτες παραγράφους του άρθρου 17 που αφορούν την προστασία της ιδιοκτησίας, κάτι που θεωρητικά το γνωρίζει ο κόσμος και τον ενδιαφέρει.

    1. H ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Kράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.
    **2. Kανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως ο νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο κατά το χρόνο της συζήτησης στο δικαστήριο για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης. Aν ζητηθεί απευθείας ο οριστικός προσδιορισμός της αποζημίωσης, λαμβάνεται υπόψη η αξία κατά το χρόνο της σχετικής συζήτησης στο δικαστήριο.
    Αν η συζήτηση για τον οριστικό προσδιορισμό της αποζημίωσης διεξαχθεί μετά την παρέλευση έτους από τη συζήτηση για τον προσωρινό προσδιορισμό, τότε για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης λαμβάνεται υπόψη η αξία κατά το χρόνο της συζήτησης για τον οριστικό προσδιορισμό. Στην απόφαση κήρυξης πρέπει να δικαιολογείται ειδικά η δυνατότητα κάλυψης της δαπάνης αποζημίωσης. Η αποζημίωση, εφόσον συναινεί ο δικαιούχος, μπορεί να καταβάλλεται και σε είδος ιδίως με τη μορφή της παραχώρησης της κυριότητας άλλου ακινήτου ή της παραχώρησης δικαιωμάτων επί άλλου ακινήτου.

  2. Προτείνω το ακόλουθο σύνταγμα καί πολύ είναι:

    “Ελευθερία καί ευημερία όλων καί του καθενός, όπου προτεραιότητα έχει η ατομική ελευθερία.

    Η παραπάνω βεβαίωση δεν είναι κανόνας είναι απλά η αλήθεια.”

    Ηλίας Α. Λυμπέρης

    1. Αυτό τράβα πες το σε έναν μπάτσο ή εισαγγελέα και θα δεις κατά πού θα πάνε τα δικαιώματά σου και η ελευθερία σου….

      1. Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει κάποιος σε σενάρια με μπάτσους καί εισαγγελείς.
        Καταλαβαίνω όμως, το θέμα είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει να εξασκούμε την ελευθερία μας συνειδητά, ενώ συνήθως συγκρουόμαστε με τον εαυτό μας καί τους άλλους αυτόματα χωρίς σκέψη.

        Ηλίας Α. Λυμπέρης

        1. Για τους μπάτσους και τους εισαγγελείς απλά ΔΕΝ Έχει δικαιώματα, εκτός αν έχεις φράγκα ή ηχηρό όνομα….

          Αλλιώς είσαι ένα ανθυποτιποτα…..

          1. Εσένα αυτή την στιγμή σε πειράζει κανένας μπάτσος ή εισαγγελέας;

            Ηλίας Α. Λυμπέρης

  3. Βενιζελος ερπετοειδες υβριδιον
    Το πειστικοτερο βιντεο,μου κοπηκε το γελιο
    Να δουμε με τον επιτιμο ποιος θα κανει,ωχωχ

  4. και δημοψήφισμα να γινει πολύ δεν θελει να το αλαξουν το αποτέλεσμα μαγιρευοντας το όπως το όχι σε ναι απλα θα χρεοθουμε οι πολιτες την “κακη”επιλογη μας

  5. Ο/Η BEN (παιδί στα εβραικά) ZELON (Θεσσαλονίκης στα εβραικά) - ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ λέει:

    Δύο πράγματα είναι απαραίτητα για τη χώρα!

    1. Αλλαγή του Συντάγματος το οποίο έχουν γαμήσειεδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια οι πουστοκυβερνήσεις των δύο εγκάθετων κομμάτων του σιωνισμού που καταδυνάστευσαν τη χώρα, με εμπνευστές ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ όπως ο Μπένυ και ο Πάκης!

    2. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ του πουσταριού ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΝΥ, ξεσπάσει ο κόσμος!
    Όποα κυβέρνηση ακουμπήσει τον πατσαβούρη θα παίρνει τις εκλογές για πολλά χρόνια!
    Ορμάτε της παλιογαμιόλας επιτέλους!!!!!

    1. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΣΑΣ…
      ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ….

      BEN SHALOM = ΒΕΝ ΣΕΛΗΜ, BEN ΣΕΛΗΝΗ = ΓΙΟΣ(ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ) ΤΗΣ (ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗΣ) ΣΕΛΗΝΗΣ…

      Σκοπός των 72 της (ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗΣ ΥΠΕΡΣΤΟΑΣ) Α.Ο.Α. είναι η πολιτισμική και η βιολογική εξόντωση των 108 αρχικών φυλών του πλανήτη και η εγκαθίδρυση Παγκοσμίου Κυβερνήσεως της Κάτω Ιερουσαλήμ ή Λεβάνια ή Λιβάνια με την υποστήριξη της Άνω Ιερουσαλήμ ή Σελήνης. Γιά τον μη γνωρίζοντα την ετυμολογία του όρου “ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ”, κάνουμε γνωστό ότι προέρχεται από τα δύο ελληνικά συνθετικά ΙΕΡΟΣ και ΣΕΛΗΝΗ σε σύνθεση ΙΕΡΑΣΕΛΗΝΗ ή ΙΕΡΑΣΕΛΗΝ ή ΙΕΡΑΣΕΛΗΜ, γιά προσαρμογή της ελληνικής ρίζας “Σ Λ Ν” στην ατλάντεια ρίζα “Σ Λ Μ” μέσω αλλαγής του ενρίνου “Ν” σε “Μ”. Η ατλάντεια ρίζα “Σ Λ Μ” διά παρεμβολής διαφόρων φωνηέντων παράγει τα σημιτικά ΣΑΛΟΜ, ΣΑΛΕΜ, ΣΑΛΑΜ, ΣΟΛΟΜ, ΣΑΛΩΜΗ, ΣΙΛΟΑΜ, ΣΟΥΛΑΜ, ΣΕΛΗΜ. Μία άκρως ενδεικτική φράση είναι ο αραβικός χαιρετισμός ΣΑΛΑΜ-ΑΛΛΑΧ ή ΣΑΛΑΜ-ΑΛΛΕΧ δηλαδή ο Σεληνιακός Αλλάχ ή Ατλάχ, που συνδυάζεται με τη διαβεβαίωση του Κορανίου ότι ο Αλλάχ ή Ατλάχ δεν πέθανε αλλά μετοίκησε στη Σελήνη.
      Σε ό,τι αφορά τον όρο ΛΕΒΑΝΙΑ που στην εβραϊκή σημαίνει πάλι ΣΕΛΗΝΗ, προέρχεται από τον όρο ρίζα “Σ Λ Ν” δια παρεμβολής του “Β” προς σχηματισμό του “Σ Λ Β Ν” και παράγωγα τα ΣΕΛΕΒΑΝΙΑ, ΣΕΛΕΝΙΑ, ΛΕΒΑΝΙΑ, ΣΕΛΕΒΑΝ, ΛΕΒΑΝ κλπ. Το απλοποιημένο παράγωγο “Λ Β” ή ΛΕΒΙ που χρησιμοποιείται γιά την ισραηλινή φυλή των ιερέων ΛΕΥΙ, σημαίνει “Σεληνιακή Φυλή” ή “Ιερατείο ΣΕΛΗΝΗΣ”. Εμείς θα το μετατρέψουμε σε “Σεληνιαζόμενο ιερατείο” με όλες τις προεκτάσεις σχιζοφρένειας και καταληψίας που συνεπάγεται η χρήση του όρου.

      ΖΗΤΩ Η Ο.Ε.Α. – ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ!!!!

    1. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Επίσης το μέλλον δημιουργείται στο παρόν.

      Κανένας δεν σε βλάπτει παρά μόνο αυτός πού του το επιτρέπεις.
      Δεν είναι σκέτο διανοητικό θέμα, είναι βιωματικό.

      Ηλίας Λυμπέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *