Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Χθες το απόγευμα ήμουν με μια παρέα φίλων, που είναι πολύ μπασμένοι στα κόλπα και με τρελές άκρες στην παρούσα κυβέρνηση. Μεταξύ των πολιτικών συζητήσεων ήταν και το θέμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το προηγούμενο συνέδριο είχε προγραμματισθεί για τον Οκτώβρη του 2015. Όπως ίσως θυμάστε το συνέδριο αυτό δεν έγινε ποτέ ελέω εκλογών.

Το συνέδριο λοιπόν τότε πήρε αναβολή για μετά τις εκλογές. Πριν μερικές εβδομάδες άρχισαν να πιέζουν τα παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ορίσθηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σαββατοκύριακο 2/3 Ιουλίου 2016.

Και πάλι όμως ο Αλέξης βρήκε τον τρόπο να γλυτώσει για άλλη μια φορά τον σκόπελο του συνεδρίου, προγραμματίζοντας και καλά εκτάκτως την μετάβαση του τις ίδιες ημερομηνίες στην Κίνα, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης.

Μετά ακολουθούν τα μπάνια του λαού και κάπως έτσι το συνέδριο πάει πάλι για Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με τους καλά ενημερωμένους ανθρώπους που μιλούσα χθες ο Αλέξης ΠΟΤΕ δεν θα κάνει το συνέδριο γιατί κινδυνεύει σοβαρά να αποπεμφθεί από το κόμμα.

Συνολικά στο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν 18 συνιστώσες, οι οποίες στο ΣΥΝΟΛΟ τους έχουν είτε αυτονομηθεί, είτε αυτόδιαλυθεί, μάλιστα χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι. Ουσιαστικά στο ΣΥΡΙΖΑ η μοναδική ενεργή ας πούμε συνιστώσα είναι το κίνημα των 53ων. Με λίγα λόγια ο Αλέξης από το 2013 με το ιδρυτικό συνέδριο μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να απομονώσει τον παλαιό σύριζα και να δημιουργήσει ένα θεωρητικά ενιαίο κόμμα.

Γιατί όμως φοβάται το συνέδριο;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο μεγάλα κομματικά όργανα. Την Κεντρική Επιτροπή που απαριθμεί 200 μέλη και την Πανελλαδική Διάσκεψη που έχει 3430 μέλη.

Από την κεντρική επιτροπή στο Μαξίμου υπολογίζουν ότι ελέγχουν ή μπορούν να ελέγξουν το 55-60% των μελών. Θεωρητικά λοιπόν εκεί δεν έχουν πρόβλημα.

Το πρόβλημα βρίσκεται στα μέλη της Πανελλαδικής Διάσκεψης και αυτό γιατί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται στο σύνολο τους από τον αποκαλούμενο παλαιό ΣΥΡΙΖΑ και εκεί ο Αλέξης έχει σοβαρό πρόβλημα.

Απ΄όσον με ενημέρωσαν εκεί ο Αλέξης δεν ελέγχει ούτε το 25%, με αποτέλεσμα σε περίπτωση εκλογών να κινδυνεύει να εκδιωχθεί από το κόμμα.

Εν κατακλείδι για να μην σας κουράζω οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλούσα απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο Αλέξης να πάει στα εσωκομματικά όργανα με την παρούσα οικονομικά και πολιτική κατάσταση, που απ΄ότι φαίνεται μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει πολύ χειρότερη, αφού θα αναγκασθεί η κυβέρνηση να φέρει στη δημοσιότητα το συμπληρωματικό μνημόνιο που απαίτησαν οι δανειστές για να δώσουν το πρώτο μέρος της δόσης, που ήδη ακούγεται ότι θα δοθεί τελικά σε πολύ μικρότερα κομμάτια από αυτά που πανηγύριζαν αρχικά.

 

e-koutsobola.gr

 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek