Διαφημίσεις

Μήπως κουβαλάει… Ατάρι ο τύπος με το πυρηνικό βαλιτσάκι;

Κάποτε, όταν μόλις είχαν μπει στη ζωή μας τα «φλασάκια» (USB) και όσοι τα διέθεταν ξεχώριζαν σε σχέση με όσους συνέχιζαν και κουβαλούσαν μαζί τους τις «δισκέτες» (floppy discs), αν και η σταδιακή μείωση της τιμής τους έκαναν τα δεύτερα… συλλεκτικά εκθέματα.

Το να ακούς το 2016 ότι η πυρηνική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών, το σύστημα διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, η καρδιά δηλαδή του συστήματος, στηρίζεται σε υπολογιστικά συστήματα της δεκαετίας του 1970 που χρησιμοποιούν δισκέτες των 8 ιντσών, είναι λίγο σοκαριστικό.

Η αποκάλυψη μάλιστα γίνεται όχι με βάση… κουτσομπολιό, αλλά από κυβερνητική έκθεση του ελεγκτικού μηχανισμού που είναι… ο φόβος και ο τρόμος του αμερικανικού Δημοσίου, του GAO (Government Accountability Office / «Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας» σε ελεύθερη μετάφραση)!

Και δεν είναι ο μόνος τομέας του Πενταγώνου που το κάνει… Όσο και αν θα μπορούσε να προβληθεί ως αντίλογος ότι όσο παλαιότερο είναι ένα σύστημα του είδους τόσο δυσκολότερα μπορεί να το παραβιάσει πλέον ο αντίπαλος την εποχή του κυβερνοπολέμου, μόνο μέχρις ενός σημείου θα μπορούσε να αποτελεί ικανοποιητική απάντηση.

Τότε δεν θα ανακοίνωναν την αντικατάσταση του… αρχαίου υλικού με σύγχρονα ψηφιακά συστήματα στα τέλη του 2017… Και μια απορία: Όταν βλέπουμε τον Αμερικανό αξιωματικό πίσω από τον εκάστοτε πρόεδρο να κουβαλάει το περίφημο «βαλιτσάκι» με τους κωδικούς των πυρηνικών, μπας και έχει μέσα κανένα… Ατάρι; (βλ. τη φωτογραφία του newsbomb.gr)

Τι άλλο να σκεφτείς όταν διαβάζεις ότι χρησιμοποιούν σύστημα της IBM που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 και ότι οι φορολογούμενοι έχουν ξοδέψει συνολικά για τη συντήρηση ξεπερασμένων τεχνολογιών το ιλιγγιώδες ποσόν των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ένα τρίτο θα επαρκούσε για την επένδυση σε σύγχρονα ψηφιακά συστήματα;
defence-point.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Μήπως κουβαλάει… Ατάρι ο τύπος με το πυρηνικό βαλιτσάκι;”
  1. Δεν είνα καθόλου παράξενο αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με την NASA και τα διαστημόπολοια της. Χρησιμοποιούν παλιούς υπολογιστές της δεκαετίας του 80, το πολύ αρχές του 90, γιατί θέλουν σταθερότητα και αξιοπιστία στην λειτουργία τους, καθώς και να μπορούν να προβλέψουν την οποιαδήποτε τυχόν βλάβη μπορεί να προκύψει.
    Έτσι λοιπόν χρησιμοποιούν συστήματα που έχουν δοκιμαστεί εξαντλητικά για πάρα πολλά χρόνια.
    Αυτός είναι ο λόγος.

    1. Ο λόγος είναι η αξιοπιστία των υπολογιστών της ΙΒΜ!
      Στον ΔΔΣ η NASA χρησιμοποιεί lenovo -thinkpads με λειτουργικό παρόμοιο με το Linux!

      Για να έχει πιστοποίηση της NASA, φαντάσου για τι hardware μιλάμε…

  2. Μάλλον έχουνε παλιά τεχνολογία για να μη χακάρεται εύκολα. Επίσης τη βρίσκουνε με τα παιχνίδια που έπεζαν μικροί pacman, kick off, shinobi, tetris ,bubble bubble κ.α.

    -με το κόκκινο κουμπί σύντροφε βάζω credit στο pacman?
    -οοοχιιι βλάντιμιρ, αυτό, κουμπί εκτόξευσης πυρινικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek