Διαφημίσεις

Συνεχίζεται η προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) βόρεια της «πρωτεύουσας» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Ράκα, στη Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ένας δημοκρατικός συμμαχικός στρατός που απαρτίζεται από Κούρδους της Συρίας, Άραβες, Ασσύριους (χριστιανούς) και Τουρκμένους. Υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ ενώ «κορμός» και κύρια δύναμή του είναι οι Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι SDF έχουν στο πλευρό τους Αμερικανούς κομάντος στην επιχείριση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Είναι γνωστό και επίσημο ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει 250 άνδρες των ειδικών δυνάμεών τους στη βόρεια Συρία. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, οι Αμερικανοί στρατιώτες παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και δεν εμπλέκονται στις μάχες.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσε ότι είδε Αμερικανούς στρατιώτες την Τετάρτη να βοηθούν τους Κούρδους, δίχως ωστόσο να προσδιορίσει τι είδους βοήθεια παρείχαν.

Οι SDF εκκαθαρίζουν την ύπαιθρο και τις φάρμες νότια της πόλης Αΐν Ισά, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Ράκα.

Έχουν προωθηθεί 7 χιλιόμετρα προς τη Ράκα και απελευθέρωσαν πέντε χωριά από τους τζιχαντιστές.

«Απελευθερώσαμε τα χωριά Φατίσα, Ναμρουντίγια και Γουαστά. Η ερχόμενη μάχη επιφυλάσσει πολλές μεγάλες εκπλήξεις», δήλωσε ο διοικητής των SDF από την πρώτη γραμμή Μπαράα Αλ Γκανέμ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία που σφυροκοπά το Ισλαμικό Κράτος.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει Αμερικανούς κομάντος, στην πρώτη γραμμή της μάχης, να φοράνε στις στολές τους τα σήματα των Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ.

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς με τη σειρά σας, οι Αμερικανοί δεν φαίνεται να έχουν απλό συμβουλευτικό ρόλο αλλά μάλλον συμπολεμούν με τους Κούρδους.

Τα πλάνα που ακολουθούν εξαιρετικά αφιερωμένα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αποκαλεί τους Κούρδους της Συρίας «τρομοκράτες».

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *