Διαφημίσεις

ΤΥΧΑΙΟ – η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ εορτάζει μετά την ¨Κυριακή του Παραλύτου¨ και η Τουρκία παραλύει με νέους χάρτες διάλυσης;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακόμα δεν πρόλαβε να ¨στεγνώσει¨ το ψηφιακό μελάνι και πάνω από την γείτονα χώρα βρέχει χάρτες διάλυσης.
17 Μαΐου 2016
Γιατί τώρα παρουσιάζουν χάρτες διάλυσης της Tουρκίας; nytimes.com/interactive/2016/05/13/opinion/sunday/15danforth-web.html?_r=1
ΠΟΙΟΙ σε αυτή την συγκυρία προκαλούν και ερεθίζουν τους γείτονες και για ποιο σκοπό;
Πρέπει να είμαστε για όλα έτοιμοι και σε εγρήγορση.
Μπαίνουμε με γεωπολιτική επιτάχυνση με ανατροπές μεγάλες.

Τι σχέση έχει η πρόσφατη και η τρέχουσα προκλητική επιθετικότητα της Άγκυρας στο ΑΙΓΑΙΟ με τους χάρτες διάλυσης που δημοσιεύθηκαν;

1

24 Μαΐου 2016
¨Mετά τον σεισμό που είχε προκληθει στην Άγκυρα από τους χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας που δημοσίευσαν οι New York Times …..εν μέσω των συνομιλιών Ρωσίας-ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή νέοι χάρτες έκαναν την εμφάνισή τους αμερικανικής και ισραηλινής κατασκευής και προελεύσεως και δημοσιεύτηκαν από τον τουρκικό Τύπο με τον έναν από αυτούς να απεικονίζει την ίδρυση ανεξάρτητου Πόντου! ¨

2

¨Οι χάρτες αυτοί προβλέπουν τρία σενάρια με την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους μέχρι το 2023 και την επέκταση του αρμενικού κράτους στα εδάφη που είχε παραχωρήσει η Σοβιετική Ένωση στην Τουρκία ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ το 1923 με την περιβόητη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε «χαρίσει» στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της. Σε ένα σενάριο όμως προβλέπεται η δημιουργία ποντιακού κράτους! Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς (1921) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια αλλιώς παύει να βρίσκεται σε ισχύ.¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal/20160524/
Φέτος λοιπόν μετά την Κυριακή του Παραλύτου η Τουρκία στην κυριολεξία παραλύει από την επικαιρότητα αυτή και η μοιραία σύμπτωση που εμπεριέχεται μέσα σε αυτή την βδομάδα είναι ότι την Τετάρτη της ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ εορτάζει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μας .

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ μόνο οι χάρτες της διάλυσης που φοβίζουν την γειτονική χώρα είναι και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που εορτάζει την Μεσοπεντηκοστή.

Ας δούμε λοιπόν τι γινόταν τα Ρωμαίικα Χρόνια .

Την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Παραλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μας μία μεγάλη δεσποτική εορτή, την εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

3

Στα ΡΩΜΑΙΙΚΑ χρόνια, η εορτή της Μεσοπεντηκοστής ήταν η μεγάλη εορτή της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και συνέτρεχαν κατ’ αυτή στον μεγάλο ναό πλήθη λαού ,¨¨ δηλ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨¨

Δεν έχει κανείς παρά να ανοίξει την Έκθεση της Βασιλείου Τάξεως (Κεφ. 26) του Κωνσταντίνου Πορφυρογεννήτου για να δει το επίσημο τυπικό του εορτασμού, όπως ετελείτο μέχρι την Μεσοπεντηκοστή του έτους 903 μ.Χ. στον ναό του Αγίου Μωκίου στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι δηλαδή την ημέρα που έγινε η απόπειρα κατά της ζωής του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ του Σοφού (11 Μαΐου 903 μ.Χ.).

Εκεί υπάρχει μία λεπτομερής περιγραφή του λαμπρού πανηγυρισμού, που καταλαμβάνει ολόκληρες σελίδες και καθορίζει με την γνωστή παράξενη βυζαντινή ορολογία, πως ο αυτοκράτωρ το πρωί της εορτής με τα επίσημα βασιλικά του ενδύματα και την συνοδεία του ξεκινούσε από το ιερό παλάτι για να μεταβεί στον ναό του αγίου Μωκίου, όπου θα ετελείτο η θεία λειτουργία.

Σε λίγο έφθανε η λιτανεία με επί κεφαλής τον πατριάρχη, και βασιλεύς και πατριάρχης εισήρχοντο επισήμως στον ναό.
Η θεία λειτουργία ετελείτο με την συνήθη στις μεγάλες εορτές βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Μετά από αυτήν ο αυτοκράτωρ παρέθετε πρόγευμα, στο οποίο έπαιρνε μέρος και ο πατριάρχης. Και πάλι ο βασιλεύς υπό τις επευφημίες του πλήθους «Εἰς πολλούς καί ἀγαθούς χρόνους ὁ Θεός ἀγάγει τήν βασιλείαν ὑμῶν» και με πολλούς ενδιαμέσους σταθμούς επέστρεφε στο ιερό παλάτι.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “ΤΥΧΑΙΟ – η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ εορτάζει μετά την ¨Κυριακή του Παραλύτου¨ και η Τουρκία παραλύει με νέους χάρτες διάλυσης;”
  1. Ακόμα να εμφανιστούν τα Αντίχριστα τρόλ. Τώρα είναι η φάση που παίρνουν φόρα να κλάσουν τα @@ στο σύμπαν καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η εισβολή στο αστρικό από τα Αγγελικά τάγματα.

    Ένας Αρχάγγελος άγνωστος στην παράδοση του οποίου δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφέρω το όνομα μου έδωσε και ένα “κωδικό” που ανοίγει μια ενεργειακή δίνη μέσα από την οποία μπορούν να εισβάλουν τα Αγγελικά τάγματα.

    Είναι βασικά πολύ απλό όσο και η ευχή της νοερής προσευχής.

    Το “Κύριε Ελέησον” θα πρέπει να γίνει:

    Κύριε Ελέησον Κυρία Ελέησον.

    Συνεχόμενες επαναλήψεις και συγχρονισμός από πολλά άτομα μπορούν να ενδυναμώσουν την δίνη και την διάρκεια της και να αρχίσουν να γίνονται διάφορα.

    Σε ένα εκκλησάκι που μου εμφανίστηκε ο προαναφερόμενος Αρχάγγελος εισήλθαν μέσα από την δίνη-πύλη άγγελοι με στρατιωτική ενδυμασία έτοιμοι για πόλεμο.

    Επιτρέπετε στα τρόλ να γελάσουν άλλωστε άμα δεν το κάνουν τώρα ίσως και να μην ξαναγελάσουν ποτέ στην αιωνιότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *