Διαφημίσεις

Τσακαλώτος: Έχετε δίκιο ότι δεσμεύουμε τη χώρα για 100 χρόνια, αλλά… κάθε εμπόδιο για καλό!

Και «καρφιά» για το εσωτερικό της ΝΔ: Ο Σαμαράς θέλει να ρίξει και έναν άλλο Μητσοτάκη

Τον αιώνιο κίνδυνο εκποίησης όλης της Δημόσιας Περιουσίας της χώρας που δημιουργεί το νέο υπερ-ταμείο παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρά την προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

Απέναντι δε στην κριτική της αντιπολίτευσης που του επισήμανε ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί το μόνιμο αίτημα των δανειστών για την δημιουργία του Ταμείου ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι «δεν μας άρεσε το Ταμείο αλλά μαζί με τον κ. Τσίπρα είπαμε μήπως αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Το ΚΚΕ μου λέει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά (σ.σ. εννοεί την δημόσια περιουσία)»

«Απαντώ πως υπάρχει κίνδυνος» παραδέχθηκε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε: «Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτό που λέει ο λαός «κάθε εμπόδιο για καλό».

Ειδικά για τις ΔΕΚΟ (σ.σ. εννοώντας ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ) ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Φροντίσαμε να υπάρχει ειδική αναφορά σε υπηρεσίες γενικού συμφέροντος ότι αποκλείεται η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση του από όλους τους πολίτες».

Απαντώντας δε στην κριτική που του ασκεί η ΝΔ για το ίδιο ζήτημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ταμείου. Δεν είναι το ίδιο. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο για ιδιωτικοποιήσεις και όχι για επενδύσεις. Εμείς λέμε ότι όσα περιουσιακά στοιχεία έχει το Ταμείο δεν είναι μόνο προς ιδιωτικοποιήσεις… Κάθε εμπόδιο το κάνουμε για καλό. Μας λέτε ότι δεσμεύουμε την χώρα. Έχετε δίκαιο. Θέλουμε να δεσμεύσουμε την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Σε αλλαγή σελίδας και αυτό περνά μέσα από την αξιοποίηση του ταμείου».

Αναφορικά με το Eurogroup της 24ης Μαϊου είπε: «Δεν θα σας πω τι θα γίνει, αλλά τι δεν θα γίνει» υποστηρίζοντας ότι η όποια λύση για το χρέος δεν θα δημιουργήσει την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Εχω πλήρη κατανόηση για όσους λένε ότι δεν θα βοηθήσει τον φτωχό η ελάφρυνση του χρέους. Είναι και σωστή αυτή η ανάλυση» είπε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει όμως πως η αντιμετώπιση του χρέους βάζει την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι μεταξύ των μέτρων 5,4 δισ. ευρώ υπάρχουν «και μέτρα άδικα» ενώ για τον «κόφτη» υποστήριξε: «Τι θέλανε, αντί 5,4 δισ. μέτρα να φέρουμε 9 δισ. μέτρα; Κι όχι μόνο φέραμε τον κόφτη που στο κάτω-κάτω δεν είναι δικής μας έμπνευσης».

Θέλοντας να δικαιολογήσει τα επιπλέον μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνησή του ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Δηλαδή εσείς τι θα κάνατε αν είχατε τον στόχο 4% και είχατε πλεόνασμα 2%, δεν θα παίρνατε μέτρα;».

Ο υπουργός Οικονομικών επανήλθε στο ΚΚΕ και στην ομιλία της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα λέγοντας ότι «διαφωνούμε για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Εμείς λέμε ότι αυτό γίνεται όταν ο λαός σου δίνει 30% και σου λέει να τον προστατέψεις. Η ιδεολογία δεν αλλάζει με επιφοίτηση αλλά όταν ο κόσμος καταλάβει τις αλλαγές που φέρνει η αριστερή κυβέρνηση».

«Εμείς λέμε ότι ο κόσμος πρέπει να δει ότι υπάρχουν αριστερές λύσεις» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός των λαϊκών στρωμάτων είναι η απελπισία».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος έκλεισε με αιχμές για το εσωτερικό της ΝΔ λέγοντας «Στην επιτροπή είπα ότι είναι κρίμα ο Σαμαράς να αλλάζει την προοπτική (σ.σ. μάλλον εννοούσε πρόθεση) του κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει το Ταμείο. Πριν από 23 χρόνια ένας υπουργός έριξε τον τότε πρωθυπουργό. Σήμερα, 23 χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος θέλει να ρίξει και πάλι έναν Μητσοτάκη αλλά πριν αυτός γίνει πρωθυπουργός».

Διαβάστε την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από τα πρακτικά της Βουλής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούσαμε πολλές φορές για τη δήθεν διαπραγμάτευση. Ακούσαμε και χειρότερα, αλλά καλύτερα να μην τα πω.

Προφανώς αυτοί που λένε για τη δήθεν διαπραγμάτευση δεν έχουν ακούσει τηλεόραση, αλλά ούτε διαβάζουν εφημερίδες την τελευταία εβδομάδα. Ξέρετε ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των τραπεζών ήταν στο Τόκιο για το G7. Όλοι μίλαγαν για το ελληνικό χρέος, τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό και ότι είναι ένα σοβαρό θέμα και αυτή είναι η στιγμή για να δοθεί κάποια λύση.

Δεν πείθονται όλοι βεβαίως. Ο κ. Βενιζέλος μάς λέει ότι ήταν βιώσιμο το χρέος και θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε αυτό το χρέος με πρωτογενή πλεονάσματα του 4% γιατί θα υπήρχε ανάπτυξη. Προφανώς, στο σχήμα του κ. Βενιζέλου δεν θα διαπραγματευόμασταν για το χρέος και τα πλεονάσματα, αλλά για τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Εγώ δεν θέλω να πω τι θα είναι η λύση στις 24. Θα το δούμε, θα το αξιολογήσουμε όλοι μαζί, θα δούμε πόσο ικανοποιητικό είναι. Δεν θα σας πω τι θα υπάρχει, αν και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος.

Θα σας πω τι δεν θα υπάρχει. Δεν θα δείτε την υποσημείωση που λέει «μαζί με αυτά που δίνουμε στους Έλληνες θα κουρέψουμε τα ασφαλιστικά ταμεία». Δεν θα δείτε υποσημείωση «μαζί με αυτό που σας δίνουμε κουρεύουμε τα ομόλογα των τραπεζών και θα χρειαστεί και πάλι ανακεφαλαιοποίηση». Αυτό μπορώ να σας το πω.

Επίσης, μπορώ να σας πω ότι ό,τι θα πάρουμε και στο βραχυπρόθεσμο και στο μεσοπρόθεσμο και στο μακροπρόθεσμο, αν το πάρουμε τώρα, θα είναι με ορισμούς, θα είναι με αντικειμενικότητα. Δεν θα υπάρχει η διάταξη του Νοεμβρίου του 2012 που θα λέει «Θα δώσουμε κάτι στους Έλληνες αν χρειαστεί». Τώρα αυτό που έχουμε διαπραγματευτεί στη δήθεν διαπραγμάτευση είναι ότι θα υπάρχει με αυτόματο και αντικειμενικό τρόπο τι σημαίνουν αυτές οι δύο λέξεις «αν χρειαστεί». Αυτό, νομίζω, είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μιλήσω αργότερα και για άλλες σημαντικές διαφορές.

Θέλω να πω ότι έχω πλήρη κατανόηση για αυτούς που λένε ότι και να πάρουμε κάτι για το χρέος, αυτό δεν βοηθάει έναν φτωχό άνθρωπο αυτήν τη στιγμή, που του βάζουμε και περισσότερους φόρους και είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Κατανοώ πλήρως αυτήν τη θέση και είναι και σωστή αυτή η θέση. Αλλά, από την άλλη μεριά, νομίζω, αν πάρουμε κάτι για το χρέος θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, η αντίστροφη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Γιατί θα είναι ένα σήμα στις αγορές ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να διαχειριστεί το χρέος της και άρα οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν και μακροπρόθεσμα. Αυτό από μόνο του θα βοηθήσει να αντισταθμίσει τα υφεσιακά μέτρα, που όντως παίρνουμε. Και, όπως σας είπα, θα βοηθήσει και η εκταμίευση που θα πάρουμε, γιατί θα υπάρχουν πράγματα για τα ληξιπρόθεσμα του κράτους, αλλά και θα βοηθήσει αν μπούμε στη νομισματική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Τσακαλώτος: Έχετε δίκιο ότι δεσμεύουμε τη χώρα για 100 χρόνια, αλλά… κάθε εμπόδιο για καλό!”
  1. Ο Τσακαλώτος είναι αυτό που φαίνεται, η ισχύς του βρίσκεται σε αυτό που δεν φαίνεται, δηλαδή στον ψηφοφόρο του.

    Τον Τσκαλώτο τον ψήφισε ο γνωστός σου, ο συγγενής σου, ο γείτονας σου… αν όχι και εσύ ο ίδιος. 🙂

    Όταν αντιδράς στα νομοσχέδια του Τσκαλώτου, αντιδράς στην θέληση του γνωστού σου, του συγγενή σου, του γείτονα σου κ.λ.π.

    2 πραγματάκια…

    Η θα σταματήσεις να αντιδράς… η θα αντιδράσεις εκτός βαλβίδων εξαερισμού του συστήματος. Το να κατεβαίνεις στις πλατείες για να διαδηλώνεις εδώ και 100 χρόνια αποτελεί πλέον μέρος των βαλβίδων εξαερισμού του συστήματος, ειδικά μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ως σοβαρό δυτικό κόμμα, σε καλεί σε κάθε οικονομικό μέτρο που ψηφίζει, να κατέβεις για να διαδηλώσεις! 🙂

    Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης εκτός υπάρχοντος συστήματος… Ναπολέων Βοναπάρτης Εγχειρίδιο Πολέμου.

    Αυτά.

    1. Από διαπιστώσεις χορτάσαμε!!! Λύση έχεις να προτείνεις;;; Γιατί αν βλέπεις ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, επαναλαμβάνω, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ σαν λύση του προβλήματος την απομάκρυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επαναφορά των βιαστών μας, είσαι μαζοχιστής, αν προτείνεις για λύση την Χ.Α. είσαι επικίνδυνος και αν προτείνεις σαν λύση Ποτάμια και Λεβέντες, είσαι φαιδρός!!! Το ΚΚΕ δεν το αναφέρω σαν λύση γιατί ο σκοπός του είναι η φτώχεια των Ελλήνων, γιατί αν γίνουν όλοι οι Έλληνες πλούσιοι, λογικά ΔΕΝ θα ψηφίζουν το κόμμα της φτωχιάς εργατιάς!!!

      1. Πρέπει να πας επειγόντως σε κάποιο οφθαλμίατρο… έχεις κάποιου είδους τύφλωση.

        …”Υπάρχουν τρόποι αντίδρασης εκτός υπάρχοντος συστήματος… Ναπολέων Βοναπάρτης Εγχειρίδιο Πολέμου”…

        Αυτά.

        1. Με το μπλα μπλα του ηττημένου Ναπολέοντα θα σώσουμε την Ελλάδα;;;
          Έχουμε Δημοκρατία, έχουμε τα κόμματα και κάνουμε εκλογές. Αυτή είναι η πραγματικότητα! Αν νομίζεις ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση με άλλους τρόπους και ότι δεν υπάρχει καμιά σύνδεση της παγκόσμιας κατάστασης με την Χώρα μας, περίμενε μέχρι να ξημερώσει και θα σου περάσει, γιατί είσαι βαθιά νυχτωμένος!

          1. EN ΟΛΙΓΟΙΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ…ΑΝ ΓΑΜΗΣΟΥΝ “ΚΑΠΟΙΟΙ” ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ.
            ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ…ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΨΕΜΑ ΣΤΟ 1000 ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.
            ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΠΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΨΗΦΩΝ;10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!!!ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
            ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΙΚΟΙ,ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ,ΚΟΥΛΗΔΕΣ,
            ΚΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
            ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ “ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ” ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ ΟΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΦΤΗΔΕΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝΕ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
            ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝΕ!ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΔΗΛΑΔΗ…ΚΟΥΚΟΥΤΖΑ.
            ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΚΙΖΑΤΕ ΟΛΑ,ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ 751 ΕΥΡΩ,13ο ΜΙΣΘΟ ΚΛΠ ΠΑΠΑΡΙΕΣ…ΞΥΠΝΙΕ ΕΣΥ…ΕΓΩ ΣΤΕΓΝΩΣΑ.
            ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ.

          2. Εξακολουθείς να κάνεις διαπιστώσεις φίλε μου, και προβλέψεις. Αυτά που λες τα ξέρουμε όλοι! Μην το κουράζουμε άλλο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *