10:09 - 20/05/2016

ΤΑ πράγματα ΑΓΡΙΕΨΑΝ στην Μεσόγειο. Μετά την Κοινή Άσκηση Ελλάδος –Αιγύπτου πέφτει Αιγυπτιακό Αirbus A320.

Διαφημίσεις

ΤΑ πράγματα ΑΓΡΙΕΨΑΝ στην Μεσόγειο. Μετά την Κοινή Άσκηση Ελλάδος –Αιγύπτου πέφτει Αιγυπτιακό Αirbus A320.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι κάποια πράγματα, την στιγμή που το Αιγαίο και η Αν. Μεσόγειος με τους ενεργειακούς θησαυρούς τους ¨κοχλάζουν γεωπολιτικά¨.

Ποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, χαμογελώντας ύπουλα ως συνήθως;
Σχεδόν μετά το τέλος της κοινής άσκησης Ελλάδος –Αιγύπτου συνέβη το θλιβερό αυτό συμβάν.

Ήταν μήνυμα μοχθηρίας από κάποιους ¨κοιτάξτε, είμαστε και εμείς εδώ¨;

ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ και λέμε.

¨Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου με την επονομασία «Αλεξάνδρεια», η οποία διεξήχθη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τις 9 έως τις 15 Μαΐου, με το βλέμμα στραμμένο στην πρόσβαση προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Η συνεκπαίδευση αφορούσε στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, στις διαδικασίες αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας καθώς και στη συνεκπαίδευση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία ομάδα ανορθόδοξου πολέμου, και από αιγυπτιακής πλευράς μία φρεγάτα, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, δύο πυραυλάκατοι, ένα ναρκοθηρευτικό, μία ομάδα ειδικών δυνάμεων και μαχητικά αεροσκάφη.¨

Οι Ρώσοι έχουν πρόσφατη την μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία τους που συνέβη στο βόρειο μέρος της χερσονήσου του Σινά προς την Μεσόγειο την οποία απέδωσαν σε καθαρή τρομοκρατική ενέργεια της ISIS .

¨Σημειώνεται ότι ο διευθυντής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, δήλωσε πριν από λίγο.

«Είναι εξαιρετικά ατυχές που σήμερα ένα ακόμη επεισόδιο συνέβη με αεροπλάνο της Egyptian Airlines. Φαίνεται πως αυτή είναι τρομοκρατική ενέργεια, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 66 πολιτών από 12 χώρες».

Μετά τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν ότι τρομοκράτες κρύβονται πίσω από το δυστύχημα, Ισραηλινοί αναλυτές καταλήγουν στο ίδιο ενδεχόμενο. Ο ειδικός αεροναυπηγικής Τζέραρντ Φέλντζερ, μιλώντας στους Times του Ισραήλ δήλωσε πως είναι μικρή η πιθανότητα η συντριβή να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη. «Μία σημαντική τεχνική βλάβη -η έκρηξη ενός κινητήρα για παράδειγμα- μοιάζει απίθανη», δήλωσε ο ειδικός, επισημαίνοντας πως το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούριο, καθώς ξεκίνησε τις πτήσεις το 2003. Την ίδια ώρα, ο Φέλντζερ πρόσθεσε πως τα Αirbus A320 έχουν πολύ καλά στατιστικά σε θέματα ασφαλείας, με τον ειδικό να διευκρινίζει πως κάθε 30 δευτερόλεπτα απογειώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο ένα A320. «Είναι ένα σύγχρονο αεροσκάφος, το δυστύχημα σημειώθηκε εν μέσω πτήσης σε εξαιρετικά σταθερές συνθήκες. Η ποιότητα της συντήρησης και η ποιότητα του αεροσκάφους δεν τίθενται προς αμφισβήτηση σε αυτή την περίπτωση», συμπλήρωσε.

Είναι τέτοια η ροή και η εξέλιξη των γεγονότων που μέχρι να βγει το πόρισμα της μελέτης φαίνεται ότι μπορεί να δούμε ¨και την θάλασσα να παίρνει φωτιά¨.

¨Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στην Κάρπαθο – Οι έρευνες των Αιγύπτιων συνεχίζονται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές – Τρομοκρατική επίθεση το επικρατέστερο σενάριο

Έπειτα από ώρες ερευνών….

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. πρακτωρ 05/20/2016 @ 2:34 ΜΜ

    Η ιστορία μας έχει δείξει οτι πίσω απο μια κίνηση υπάρχει πολλαπλό συμφέρον.

    Σίγουρα στους επιβάτες του αεροπλάνου στην λίστα θα υπάρχει και άλλη αιτία.

    Είναι το σχέδιο έτσι.

    Εν αναμονη της λίστας για ψάξιμο.

    Καλή δύναμη και ο Θεος ας αναπαύσει όλους που πήγαν άδικα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*