Διαφημίσεις

Πάπας: Έφθασε στην Λέσβο και στέλνει μηνύματα

– «Αισθάνομαι υπερήφανος για την στάση του Ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες» είπε ο Ποντίφηκας
– Τι έγραψε στο Twitter αμέσως μετά την προσγείωση
– Τσίπρας: Ιστορικής σημασία η επίσκεψη
– Τον υποδέχθηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στις 10.10 -δέκα λεπτά απ’ ότι αναμενόταν- προσγειώθηκε στη Λέσβο το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πάπα Φραγκίσκο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πάπα στην χώρα μας έπειτα από 15 χρόνια και η Λέσβος έχει τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Η σημερινή επίσκεψη του Ποντίφικα στο μεγαλύτερο νησί του Βορείου Αιγαίου προκείμενου δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του στους πρόσφυγες, έχει μετατρέψει τη Μυτιλήνη αλλά και τους χώρους που θα διαβεί και θα επισκεφτεί ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε ένα… απόρθητο φρούριο.

papas-lesvos

tsipras-papas

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, οι κάτοικοι του νησιού έχουν ακροβολιστεί στις θέσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να αντικρίσουν από κοντά τον ηγέτη της καθολικής εκκλησίας, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της Μυτιλήνης αποφάσισε να κλείσουν στις 12:30 όλα τα καταστήματα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να δώσουν το παρών στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της πόλης.

Τα τεχνικά συνεργεία μέχρι και πριν λίγη ώρα εργάζονταν πυρετωδώς προκειμένου να επιδιορθώσουν και τις τελευταίες ατέλειες, ενώ μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να μετατρέψουν τη Λέσβο σε ένα πεντακάθαρο νησί. Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα φρεάτια βάφτηκαν, ενώ το hot spot στη Μόρια, άλλαξε μορφή. Σκηνές μοιράστηκαν σε όσα άτομα δεν είχαν, ενώ σβήστηκαν όλα τα συνθήματα που κοσμούσαν τα μέρη των εξωτερικών του τοίχων. Παράλληλα… εξαφανίστηκε και η ομάδα των μεταναστών από το Πακιστάν όπου καθημερινά δημιουργούσε προβλήματα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ποντίφικα αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και έφτασε στις 10:10 (ώρα Ελλάδος) στην Μυτιλήνη.

papas-fragkiskos-anaxorisi-gia-lesbo

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες θα καλυφθεί από 400 περίπου δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και δεκάδες διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα 53 ξένοι δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν στην ίδια πτήση με τον Ποντιφικά και θα βρίσκονται δίπλα του κάθε στιγμή. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για την επιτυχή διοργάνωση της επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Λέσβο εργάστηκαν συστηματικά για 15 και πλέον ημέρες περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες κληρικοί και κρατικοί λειτουργοί από Ελλάδα και Βατικανό.

Συνάντηση Τσίπρα με Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Λέσβο λίγα λεπτά πριν από τις



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “Πάπας: Έφθασε στην Λέσβο και στέλνει μηνύματα”
  1. 10:10 έφτασε ο παπας… Χμμ 15:15 θα φύγει… Χμμμ και το αεροσκάφος που ήρθε ο τσιπρας λέγετε ελευσης.. Χμμμμμ

    1. Γκοιμ λένε οι εβραιοι τους Έλληνες σωστα; Πια όμως η έννοια-μεταφραση; κάποιος μου είχε πει κάπου το είχα διαβάσει κιόλας αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι… Ίσως να φταίνε οι λάθος τρόποι χαλάρωσης και ανασύνταξη ιδεών, δεν ξέρω αλλά όπως και να χει δεν θυμάμαι.
      Nicky, το όνομα σου στα αγγλικά γιατί να μην μεταφράζεται Win ; άσχετο αλλά τέλος πάντων. Δεν ξέρω εάν αναφέρεσαι στον τραγο-παπα αν όντως απευθύνεσαι εκεί να προσθέσω πως ένα προσωπικά, θα ήταν μεγάλη μου χαρά φεύγοντας να έπαιρνε και αυτούς που τους ψήφισαν ως “ηγέτες” και να πω πως αναφέρομαι για όλων των ειδών τους “ηγετες” και μεσσίες που συναναστραφικαν σήμερα ως μια τέλεια μαριονέτα της ντπ.

  2. Και κάτι ακόμη από εμένα και τελειώνω με τις χαζές απορειες. Βρήκαν μια “καλη” για να ξεσκουριασουν τους φυσθοφορους τους; μουδιασαν παίζοντας τάβλι τόσα χρονια;;;

  3. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑΛΛΑΣΟΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΩΝ.
    Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΚΟΙΜ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

  4. Στα αρχ@δ@@ μας και αν ηρθε ο ποπος η οχι και η λουγκρα ο ιερωνυμς εχει καιρο να κανει καμια πιπα και δεν ξερει τη του γινεταικαι λεει οτι του κατεβει!Ουστ ολοι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *