Διαφημίσεις

Τς, τς, τς…. Τι λόγια είναι αυτά σύντροφοι; «Νέγρε, είσαι ηλίθιος;» Ειρωνικό άρθρο για τον Ομπάμα από κρατική εφημερίδα της Κούβας

Μετά την αναχώρηση του Ομπάμα από την Κούβα στις 24 Μαρτίου, η κρατική εφημερίδα της Κούβας ‘Tribuna de la Habana’ (δεν υπάρχει ελεύθερος τύπος στην Κούβα, όλες οι εφημερίδες ελέγχονται από το κομμουνιστικό καθεστώς) έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Νέγρε, είσαι Σουηδός;» (“Negro, ¿Tu Eres Sueco?”)…

Σε αυτό, γίνεται αναφορά ότι ο Ομπάμα, ενώ ήταν στην Κούβα, προσπάθησε να εκφοβίσει τη χώρα και να υποδαυλίσει την εξέγερση.

Η φράση «είσαι Σουηδός» χρησιμοποιείται από Κουβανούς με την έννοια «είσαι ηλίθιος;» (όπως λένε μερικοί: «είσαι Πόντιος;»)..

negro

Αναφέρει η ‘Tribuna de la Habana’:

Μόλις πριν από λίγες ώρες, η Αβάνα, ήταν η σκηνή της πιο αναμφίβολα, σημαντικής είδησης εδώ και πολλά χρόνια. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα των Μεγάλων Αντίλλων για να συναντήσει τον Κουβανό ομόλογό του και τον λαό του, κάτι το οποίο – ασυνήθιστο, ακόμη και απίθανο μέχρι σχετικά πρόσφατα – μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ιστορικό γεγονός, σημειώνοντας ένα πριν και ένα μετά σημείο στις σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών που συμμετέχουν σε μια μακρά και πικρή διαμάχη, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα.

tribuna

Ο Ομπάμα ήρθε, είδε, αλλά, δυστυχώς, με μία προβλεπόμενη κίνηση, ήθελε και να κερδίσει. Όχι, με την ιδιότητά του ως ένοικος του Λευκού Οίκου, έχει κάνει όσα κανείς άλλος για την προσέγγιση και την ομαλοποίηση των σχέσεων, και την άρση του εμπάργκο, να πούμε την αλήθεια, αλλά….κατά τη διάρκεια της παραμονής του όμως,…. επέλεξε να επικρίνει και να προτείνει, με λεπτές αποχρώσεις… υποκίνηση σε εξέγερση και διαταραχή, ανεξάρτητα από το ότι ήταν σε ξένη κατοικία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ο Ομπάμα το παράκανε. Δεν μπορώ να μην το πω – στο στυλ του Virulo – «Αλλά, Νέγρε, είσαι Σουηδός;» (ο Virulo είναι λευκός Κουβανός κωμικός).

Ήμασταν πολύ ευγενικοί, ακόμη και σε σημείο να τον αφήνουμε να μιλάει μόνος του με τους εχθρούς μέσα στο σπίτι μας, άλλωστε είναι ενάντια στον απάνθρωπο και σκληρό αποκλεισμό και είναι κρίμα που έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι ήδη στο τέλος της δεύτερης θητείας του και δεν έχει καμία πιθανότητα για μία ακόμη επανεκλογή.

che guevara

Ο ίδιος ο Τσε Γκεβάρα, γράφει για τους μαύρους στο έργο του «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας»:

«Ο νέγρος είναι νωχελικός και ονειροπόλος, ξοδεύει τα χρήματά του για ελαφρότητες και ποτό. Ο ευρωπαίος προέρχεται από μια παράδοση εργασίας και εξοικονόμησης που τον ακολουθεί σε αυτή τη γωνιά της Αμερικής και τον οδηγεί να προχωρήσει μπροστά, ακόμα και ανεξάρτητα από τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες».

«Οι μαύροι, αυτά τα θαυμάσια παραδείγματα της αφρικανικής φυλής που έχουν διατηρήσει την φυλετική καθαρότητα τους, χάρη στην έλλειψη συγγένειας με το μπάνιο, είδαν στα εδάφη τους να εισβάλει ένα νέο είδος σκλάβων: Οι Πορτογάλοι».
Ο ρατσισμός είναι ζωντανός στην (κομμουνιστική) Κούβα..

redskywarning



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Τς, τς, τς…. Τι λόγια είναι αυτά σύντροφοι; «Νέγρε, είσαι ηλίθιος;» Ειρωνικό άρθρο για τον Ομπάμα από κρατική εφημερίδα της Κούβας”
  1. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΩ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑΣ BERTA SOLER.
    KΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ.
    ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ”ΖΗΣΕΙ” ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΓΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.
    ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ [COMITES DE DEFENSA DE LA REVOLUCION] ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΜΑΥΡΟΙ. ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΕΝΔΥΣΗ ΜΑΥΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΛΕΥΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ. ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΥΒΑΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ [ΔΗΛΑΔΗ ΝΑΥΤΙΚΟ]. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ.
    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΓΧΡΩΜΟ ΚΟΥΒΑΝΟ, ΚΑΙ ΘΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΔΕΙΡΕ. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΙΣΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ [ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ] ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΥΠΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠ’ ΕΞΩ ΤΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ SOLER, ΣΕ ΤΙ ΑΠΕΒΛΕΠΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ; ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΝΑ ΤΗΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *