ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Η Ινδία αναμένει 3,5 εκατομμύρια άνθρωπους σε φεστιβάλ

· KORAKAS NEWS

Η Ινδία αναμένει 3,5 εκατομμύρια άνθρωπους σε φεστιβάλ

Παρά τις διαμαρτυρίες από περιβαλλοντολόγους γιορτάζετε από την πνευματική ινδική οργάνωση, την Art of Living, τα 35α γενέθλιά της, στο Νέο Δελχί. Στις όχθες του ιερού ποταμού για τους Ινδουιστές, τον Yamuna, από την Παρασκευή έως την Κυριακή θα γίνουν πάνω από 35.000 εκδηλώσεις από διαφορετικούς καλλιτέχνες. Σύμφωνα με την οργάνωση το φεστιβάλ θα είναι η μεγαλύτερη μουσικοχορευτική εκδήλωση ποτέ στον κόσμο.

Οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν διαμαρτυρηθεί για την ισοπέδωση του φράγματος εναντίον των πλημυρών του ποταμού και την κατασκευή τεραστίων εγκαταστάσεων σε μια έκταση 3 εκτάριων. Φοβούνται ότι η βιοποικιλότητα έχει πληγεί σοβαρά στην περιοχή του φεστιβάλ, στο οποίο αναμένεται να παραβρεθούν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι από 155 διαφορετικές χώρες.

Το δικαστήριο στην Ινδία ενέκρινε το σχέδιο, ωστόσο η οργάνωση θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των € 679.000 σαν αποζημίωση. Ο γκουρού, Σρι Σρι Σανκάρ, δήλωσε στο κανάλι NDTV ότι δεν ανησυχεί για το ποσό που θα πρεπει να πληρώσει η οργάνωση, απατώντας “Δεν κάναμε κανένα λάθος και είμαι πρόθυμος να μπω στη φυλακή, αλλά να μην πληρώσω.”

Στην φωτογραφία βλέπετε ένα Θιβετιανό ακτιβιστή να παρευρίσκεται σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την σηματοδοτήσει της 57η επέτειου της εξέγερσης του Θιβέτ κατά της κινεζικής κυριαρχίας στο Νέο Δελχί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΟΡΑΞ για τα Κατοχικά Νέα

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *