Διαφημίσεις

27.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα -Πού βρίσκονται (χάρτης)

Καραβάνια προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται πλέον σε όλη την Ελλάδα. Άνθρωποι απελπισμένοι που αναζητούν ένα ένα άνοιγμα στα σύνορα για να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη φιλοξενούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Είτε σε κέντρα φιλοξενίας, είτε σε καταυλισμούς, είτε σε αυτοσχέδιες κατασκηνώσεις, είτε ακόμα και στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την έως τώρα επίσημη καταμέτρηση οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας είναι περίπου 27.000. Σύμφωνα με γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι άνθρωποι αυτοί είναι διασκορπισμένοι (σύμφωνα και με το σχέδιο που είχε αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας Θεοδωρής Δρίτσας) σε όλη την Ελλάδα.

Οι θέσεις των μεταναστών και των προσφύγων στον ελληνικό χάρτη

Αλεξανδρούπολη 60
Καβάλα 750
Ελευθερούπολη 200
Κιλκίς 1.200
Διαβατά 2.000
Ειδομένη 7.000 (300 πέρασαν τα σύνορα)
Κοζάνη 130 (20 πεζή στην εθνική οδό)
Λάρισα 100
Γρεβενά 59
Τρίκαλα 270
Λέσβος 3.000
Χίος 570
Σάμος 460
Λέρος 540
Κάλυμνος 27
Κως 133
Ελαιώνας 700
Ελληνικό 3.400
Σχιστό 1.200
Πειραιάς 5.000

xartis

(Το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως στην Ελλάδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι 22.000 πρόσφυγες. Ωστόσο το άθροισμα του αριθμού των προσφύγων σύμφωνα με το γράφημα είναι 27.119. προφανώς εκ παραδρομής έγινε κάποιο λάθος στην καταμέτρηση.)

Πόσοι μετανάστες φιλοξενούνται σε δομές του στρατού
Από 3 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 έχουν παρασχεθεί στις ανωτέρω δομές, με μέριμνα Ενόπλων Δυνάμεων, 95.750 μερίδες συσσιτίου (ήτοι x 3 = 287.250 γεύματα, Σημ: 1 μερίδα συσσιτίου = 3 γεύματα/άτομο/ημέρα).
Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ σε δομές του στρατού φιλοξενούνται σήμερα 9.890.

prosfiges

Πηγή:iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “27.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα -Πού βρίσκονται (χάρτης)”
  1. Συγνωμη……
    Εγω τωρα, πρεπει να πιστεψω αυτον τον αριθμο που μου δινεται?????
    Δεν εννοω τα Κατοχικα…..
    Ποσοι ξεφυγαν, χωρις να καταμετρηθουν……και δεν ξερουμε που βρισκονται?????
    Τα χαιρετισματα μου…..δεν ειμαστε ηλιθιοι.

    1. Εκτακτη αναγκη σε ολη τη χωρα σημαινει οτι καθε γωνια της πατριδας μας θα ειναι αναγκασμενη να φιλοξενει λαθρομεταναστες σε hot spot. Περι αυτου προκειτε μην νομισει κανεις τιποτε αλλο Στρατιωτικος νομος εξαλλου για τους αριστερους σημαινει οτι ο στρατος θα προστατευει καθε λογης αριστερο καθεστωτικο κ καθε κατατρεγμενο απανταχου της γης που βρισκεται στην Ελλαδα. Ελληνες που δεν συμφωνουν με το καθεστως (το 75% τουλαχιστον θα διωκονται αν αντιδρουν, το αντιθετο με οτι γινοταν επι χουντας Παπαδοπουλου που διοκωνταν οι κομμουνιστες)

  2. Προσφυγες κ λαθρο δεν αφησαν τα χωρια τους για να κλειστουν σε στρατοπεδα..
    Θα ξεφυγει η κατασταση κ γι αυτο θα εχουμε εκτακτη αναγκη κ στρατ νομο…
    Ερωτηση…
    Αν υποθετικα ελληνες πολιτες συμπλακουν δυστυχως με λαθρο οι στρατιωτες κ οι μπατσοι ποιο λετε να υπερασπιστουν?θα υπακουνε σε εντολες?

  3. Επειδής μ εχουν συκοφαντήσει ανα τους αιώνες ως τελείως άπατρι,να επιβεβαιώσω οτι ορίσαμε θερμα σημεία ωστε να φτιάξουμε θερμές πύλες..
    το μόνο που πρέπει να κάνετε ειναι να με βρείτε,κουκου..
    αντε πατριώτες και με την Νίκη (την Καρτσωνα,σλουρπ)

  4. νεοτερα απο ιντερνετ
    δεν ειναι 27000 …ειναι μαλλον 50.000 οι προσφατοι
    και περιμενουν οπως λεει κ ο Αθ.δρουγος αλλους 75.000 σε ενα μηνα (επισημο νουμερο-φαντασου..). 125.000 σε στρατοπεδα συγκεντρωσεις σε ενα μηνα απο σημερα!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαζω 25.000 να ειναι φιλησυχοι συριοι προσφυγες που εχουν αναγκη!
    Μας μενουν 100.000 αγνωστοι σε ενα μηνα!(χωρις εξακριβωμενα στοιχεια ,και η εθνικοτητα ακομα ψευτικη)
    Την ανοιξη του 2010 ο 1ος εφιαλτης ονοματι ΓΑΠ μας εβαλε στο Δντ απο το καστελοριζο κ ξεκινησε η οικονομικη καταστροφη!
    Φαινεται πως ο σημερινος εφιαλτης τσιπας ετοιμαζει 2η καταστροφη!Μεγαλυτερη!!!
    Να ξερουν ομως ολοι οι πουλημενοι πολιτικοι κ ανωτατοι λειτουργοι κτλ οτι οταν θα πειραχτει ελληνας κανεις δε θα σταματησει την οργη μας
    Και οι αστθνομικοι κ ο στρατος δεν θα υπακουσουν στους ανωτερους τους πιστευω

  5. δεν είναι ακριβώς ετσι,.. κάθε ώρα και λεπτό, Έλληνας πειράζει Έλληνα.Έλληνας κλέβει Έλληνα, αν το κάνουν και αυτοί,τι διαφορά έχει?..Ας στοχεύσουμε την προσοχή μας στο σχέδιο.Η ελιτ, μας χτυπάει με κάθε τρόπο,δεν μασήσαμε,..τώρα μας φτιάχνουν παραγκουπόλεις σε κάθε πόλη μας,ΜΗΝ ΜΑΣΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ!..Θα βαρεθούν να χτυπάν σε τοίχο κάθε φορά – και θα κλαίνε σάν μικρά παιδιά.

    1. Ποια διαφορα εχει ο ελληνας απο τζιχαντιστες κτλ? Ο ελληνας κλεβει ελληνα? Τι παλαβα ειναι αυτα που λες??????
      Ρε δε θελουμε 100.000 λαθρομεταναδτες καθε μηνα εδω!!!!!!!γκεγκε????*
      Λιγους προσφυγες να τους βοηθησουμε παρολη τη φτωχρια μαε. Αλλά τους λάθρο οχι .να κανει δημοψξφισμα ο πουστης.
      Θα παρουμε εμεις ολους τους λαθρο της ασιας?επειδη το λεει ο προδοτης τσιπρσς?κ ολοι οι ηγετες της ευρωπης ελεχουν συνορα εκτος απ τον κυριο σας γραφω σταρχιδιαμου οτσν κανετε δημψηφισμα?
      Οχι ρε εχουμε δημοκρατια.
      Βαλε ερωτημα απελάσή ή οχι να δεις τι θελουμε.κλεισε τα συνορα η οχι να δεις τι θελει ο λαος
      Χουντα εχουμε.οτι θελοουν κανουν .πως αναπνεετε με αυτους?
      Ρε αρχιδες βουλευτες επιτρεπεται να μπαινει οποιοσδηποτε αγνωστης ταυτοτητας κ εθνικοτητας λαθρο στη ροδο αλλά ο ελληνας πρωθυπουργος να μην κοταει να προσγειωθει?????
      Επιτρεπεται τουρκικα ιπταμενα να πετανε στα δικα μας νησια να καταριπτουν ελικοπτερο πανω απο την ελληνικη κιναιρο κ ο υπουργος καμμενος να μην κοταει να προσηειωθει δτα ελληνκα ιμια για να αφησρι στεφανι για τους ηρωες αλλου ελκοπτρου που ριξανε οι τουρκοι????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *