Διαφημίσεις

ΜΕ ΝΟΤΑΜ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ

Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των σορών των τριών αξιωματικών του μοιραίου ελικοπτέρου AB-212 που συνετρίβη στην Κίναρο, η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αμφισβητεί την περιοχή έρευνας και διάσωσης γύρω από τη νησίδα. Πρόκειται για μία πρόκληση άνευ προηγουμένου.

Όπως είπε πρίν από λίγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την τραγωδία μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα (ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και επιστρέφει επειγόντως) οι ελληνικές αρχές στις 4:05 τα ξημερώματα εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ προκειμένου να εκτελέσουν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Πάνω σε αυτή “πάτησε” η Άγκυρα για να εκδόσει δική της ΝΟΤΑΜ και να αμφισβητήσει την ελληνική, λέγοντας πώς θα πρέπει να αναφέρονται στα τουρκικά ραντάρ τα μέσα που συμμετέχουν στις έρευνες. Ο κ. Αποστολάκης είπε πώς αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Ωστόσο, μπορεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ να αγνοήθηκε, αλλά η Άγκυρα απέδειξε πώς δεν καταλαβαίνει τίποτα μπροστά στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και στις αξιώσεις που προβάλει.

Αυτή είναι η τουρκική ΝΟΤΑΜ:

notam

Τώρα, όσον αφορά στα αίτια της τραγωδίας οι κ.κ. Βίτσας και Αποστολάκης δεν είπαν κάτι συγκεκριμένο. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πώς το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, 390 πόδια όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (130 μέτρα δηλαδή) κάτι που σημαίνεί πώς εκτελούσε πιθανότητα σε άσκηση απόκρυψης με αποτέλεσμα να υπαρξει βίαιη πρόσκρουση του πάνω σε βράχο του νησιού.

Αυτός είναι ο λόγος πιθανότατα που το πλήρωμα δεν πρόλαβε να αναφέρει τίποτα. Ωστόσο, δεδομένου πώς τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης ήταν ιδιαίτερα έμπειροι δεν αποκλείεται να υπήρξε και κάποια βλάβη. “Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμη κάτι. Όλα είναι υπό διερεύνηση” , ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τα λεγόμενα του κ. Αποστολάκη επιβεβαιώνουν αυτό που από νωρίς έχει γράψει το pronews.gr, ότι δηλαδή “κάρφωσε” πάνω στο νησί και συγκεκριμένα σε βράχο αρκετών μέτρων ύψους με αποτέλεσμα τα συντρίμμια να πέσουν σε απόκρημνη περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σωστικά συνεργεία ενώ έφτασαν έγκαιρα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τις σορούς.

Συγεκριμένα, γύρω στις 4 τα ξημερώματα ελικόπτερο Sea Hawk εντόπισε θερμικό στίγμα στην Κϊναρο και δύο πλοία του ΠΝ που συμμετείχαν στην άσκηση αποβίβασαν ειδικές δυνάμεις (άνδρες της ΜΥΚ) στο σημείο, αλλά το έργο τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο τόσο λόγω καιρικών συνθηκών όσο και λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Είναι πολύ πιθανό ένα μεγάλο μέρος των συντριμμιών και ίσως οι σοροί των άτυχων αξιωματικών να έχουν πέσει στο νερό, οπότε θα απαιτηθεί κατάδυση και έρευνες σε βάθος.

pronews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Η Άγκυρα προκαλεί επάνω στους νεκρούς του ΠΝ: Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να τους περισυλλέξει”
  1. μηπως ειναι αυτο που λεμε…. οι Τουρκοι εχουν χεσμενη την φωλια τους? και δεν θελουν να μαζεψουμε εμεις τα συντριμια? μηπως ανακαλυψουμε κατι σε αυτα? να μου πεις βεβαια…και σιγα….μηπως θα λεγαμε και εμεις κατι αν βρισκαμε στοιχεια…. ο Θεος να αναπαυση την ψυχη τους….

  2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ
    ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ 2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΣ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΩΝ.
    ΠΟΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ.

  3. Ο αρχηγός τα έχει χάσει. Προφανώς και γνωρίζει με ακρίβεια τι έχει συμβεί αλλα δεν του βγαινει φωνη. Άλλωστε γιατί τέτοια πρεμουρα με το ΝΑΤΟ; Το θέμα είναι όμως πως η γυναίκα λέει ότι είδε έναν απανθρακωμενο. Τελικά εξερράγη στον αέρα ή υπήρχε επέμβαση “ηλεκτρονικη” ;

    1. Εχεις απολυτο δικιο, ειδα και εγω μια εντονη αμηχανια και πολυ προσοχη στην επιλογη των λεξεων.
      Γνωριζαν απο την αρχη οτι τα παλικαρια ηταν νεκρα …αλλα προσπαθησαν να το αρνηθουν με την δηθεν χαζη δικαιολογια οτι ….δεν βρεθηκαν ακομη τα πτωματα.
      Επισης στην ερωτηση του δημοσιογραφου για την Τουρκικη ΝΟΤΑΜ …αν μπορουσε θα απεφευγε να την απαντηση…
      Θεωρω πολυ χαζη την ανακοινωση οτι καρφωθηκε στο βραχο ….ηξεραν που πετουσαν….δεν ηταν αγνωστη η περιοχη….πριν απο καθε πτηση-ασκηση ελεγχουν το καθετι….δεν πεταξαν πρωτη φορα.

  4. ενας ανδρας δεν θα κυβερνησει ρε την ελλαδα τι ειναι αοτο ρε ενας ανδρας με α…ια οχι κοτες και πατσαβουρες φτου σας αχρηστοι

  5. Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες-διπλωμάτες από το Ισραήλ και την Τουρκία ξεκίνησαν συνομιλίες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με στόχο την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν έξι χρόνια μετά το σοβαρό επεισόδιο με την εισβολή Ισραηλινών κομάντο σε τουρκικό πλοίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek