Διαφημίσεις

Ιαπωνία

Ιαπωνία επενδύει € 100 εκατομμύρια σε ατόλη στον Ειρηνικό

Ιαπωνία θα κατασκευάσει ένα στρατηγικό σημείο σε μια ατόλη στον Ειρηνικό. Η χώρα επενδύει € 100.000.000 και μετατρέπει τον “βράχο” των 4,5 επί 1,7 χιλιομέτρων σε βάση.
Η ατόλλη ονομάζεται Okinotorishima και δημιουργείται σαν ένα στρατηγικό παρατηρητήριο σε σχέση με την αυξανόμενη κινεζική δραστηριότητα στην περιοχή.

Όλο και περισσότερα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού δικαιούνται ολοένα από περισσότερες χώρες. Το εντυπωσιακό γεγονός για την Okinotorishima είναι ότι ακριβώς η Κίνα δεν θεωρεί την ατόλη σημαντική και την βλέπει σαν ένα κομμάτι βράχου χωρίς καμία αξία.

Η Ιαπωνία βέβαια έχει άλλη γνώμη επί του θέματος και έχει αποφασίσει να επενδύσει στην ατόλη σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα the guardian. Το νησάκι βρίσκεται σε μια περιοχή όπου είναι πολύ σημαντική λόγω της μεγάλης ναυτιλιακής διέλευσης, πλούσια σε αλιεία και κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει πολύ πετρέλαιο κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι το νησάκι είναι επίσης έχει σημαντική στρατιωτική αξία. Βρίσκεται μεταξύ της Ταϊβάν και το νησί του Γκουάμ των ΗΠΑ και θα επιβλέπει κυριολεκτικά ένα μεγάλο μέρος της περιοχής.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *