Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

 

Από την ημέρα που μας ήρθε η πληροφορία – πριν 4 μήνες περίπου –  ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται να αναστείλει τη συνθήκη Σένγκεν, θέτοντας εκτός συνθήκης τη χώρα μας, αμέσως αρχίσαμε να διαβάζουμε το κείμενο το συνθήκης, αλλά και των επιμέρους συμφωνιών που υπογράφηκαν μετά από αυτήν.

Για να μην σας μπλέξουμε με λεπτομέρειες και χαθείται στην κυκεώνα των διατάξεων της να πούμε την γενική θεώρηση της συνθήκης, όπως περιγράφεται στα πρώτα άρθρα :

Η συνθήκη προβλέπει ότι τα κράτη μέλη που την έχουν αποδεχθεί, θεωρούν αυτομάτως ότι ο χώρος είναι ενιαίος και ως ενιαίος επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών,  κεφαλαίων και ιδεών. 

Αναστολή της συνθήκης επιτρέπεται είτε μονομερώς (μια χώρα προς μια άλλη – που κάνουν τώρα Δανία και κάποιες Σκανδιναβικές χώρες) είτε γενικά προς μια συγκεκριμένη χώρα (αυτό που κάνουν τώρα στην Ελλάδα) αφού ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη γραφειοκρατική κυρίως διαδικασία που μπορεί να κρατήσει αρκετούς μήνες. Η “προθεσμία” των τριων μηνών που ακούτε και διαβάζετε είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχετική και δεν πρόκειται για 90 ημερολογιακές ημέρες, αλλά για πολύ περισσότερες. Και αυτό γιατί το χθεσινό σχέδιο του Κολεγίου των Επιτρόπων της Ε.Ε. πρέπει να κυρωθεί από Σύνοδο Κορυφής – συγκεκριμένα από τη σύνοδο Κορυφής της 18/2/16 – και από την επόμενη ημέρα αρχίζουν οι 90 ημέρες, εφόσον όμως η Ελλάδα δεν προσφύγει σε βάρος του πορίσματος του Κολεγίου των Επιτρόπων, που αυτό μπορεί να το πράξει μέχρι και την 18/2.

Στην περίπτωση που προσφύγει η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να αποδείξει με νομιμοφανείς λόγους τα σημεία που έχει κάνει λάθος το πόρισμα και αυτά να κριθούν στην επόμενη τακτική ή έκτακτη σύνοδο.

Θεωρητικά λοιπόν το τρίμηνο θα λήξει περίπου το Πάσχα (Μάη).

Όμως αυτό “συμφέρει” την Ελλάδα; Σίγουρα όχι, καθόσον αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένοι περίπου 6 εκατομμύρια μετανάστες. Που σημαίνει ότι όταν οι καιρικές συνθήκες φτιάξουν τότε οι ορδές των μεταναστών θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που ζήσαμε το φθινόπωρο.

Από την άλλη όμως η ουσιαστική “έλλειψη” είναι η κατασκευή των HOT SPOTS, που από τα 5 υπολειτουργεί το 1. Λογικά λοιπόν μέχρι την άνοιξη προλαβαίνουν να φτιάξουν τα άλλα 4. Όμως ακόμα και αυτά τα 4 τα έχουν συνολική δυναμικότητα 12.000 ατόμων… Μέχρι τα 6 εκατ. κόσμο, υπάρχει μια τεράστια διαφορά 5,88 εκατομμυρίων, που σίγουρα η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος φιλοξενίας τους, ούτε για λίγες ημέρες.

Ήδη οι δομές αλληλεγγύης στα νησιά μας δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον αριθμό των παρανόμως εισερχομένων. Και προσέξτε μιλάμε για 5-6 χιλιάδες κόσμο. Όταν θα φθάσουν 40-50.000 τότε θα μιλάμε για ορδές πεινασμένων ανθρώπων. Και ο πεινασμένος = απελπισμένος και ο απελπισμένος μπορεί να κάνει τα πάντα για να λύσει το πρόβλημα του.

Αυτή είναι η μια διάσταση του προβλήματος.

 

Πάμε τώρα στην δεύτερη και σημαντικότερη.

Όπως γράψαμε η συνθήκη Σένγκεν περιλαμβάνει και το μέρος της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων και υπηρεσιών. 

Όμως τι σημαίνει αυτό;

Ότι οι Ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ξένες χώρες διατηρώντας το Ελληνικό ΑΦΜ θα αντιμετωπίσουν ΑΜΕΣΑ πρόβλημα απειλής εξορισμού. Δηλαδή εφόσον πλέον δεν ισχύει η Σένγκεν μπορεί η Χ χώρα να διώξει όλες τις εταιρείες με ελληνικό ΑΦΜ. Επιπλέον για να πραγματοποιηθεί πλέον εισαγωγή στη χώρα ή εξαγωγή πρέπει να ακολουθείτε διαδικασία εκτελωνισμού. Δλδ όλα στα σύνορα θα ελέγχονται. Για να γίνει όμως μια εξαγωγή προς χώρα εκτός συμφωνίας πρέπει να προϋπάρχει μεταξύ τους εμπορική συνθήκη – συμφωνία και φυσικά αποδοχή εκ μέρους του εισαγωγέα. Το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι μικροί εξαγωγείς αφού θα απαιτείται μεγάλος χρόνος και φυσικά χρήμα. Αυτόματα τα ελληνικά προϊόντα θα είναι ακριβότερα, αρα και μη ανταγωνιστικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι την αποβολή μας από τη Σένγκεν έχουν ζητήσει συγκεκριμένες χώρες… που τα προϊόντα μας είναι ανταγωνιστικά…

 

Το τρίτο πρόβλημα έχει τεράστιο και βαρύ όνομα : Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Μ Ο Σ 

Σύμφωνα με έρευνες οι Ευρωπαίοι πολίτες και κυρίως οι Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι διασυνδεδεμενες με το SIS.  To SIS είναι το σύστημα ασφαλείας και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών που μετέχουν στην Σένγκεν. Έξοδος απο την Σένγκεν σημαίνει αυτομάτως έξοδος από το SIS. Μιλάμε για ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό. Επιπλέον λίγοι Ευρωπαίοι θα θέλουν να υποστούν την διαδικασία ελέγχων στα σύνορα (μην ξεχνάμε ότι οι τουρίστες συνήθως έρχονται και “φορτωμένοι” με ναρκωτικά κλπ για να “περάσουν καλύτερα”).

 

WOW : https://www.wowapp.com/w/zaxarias/Zaxarias-Mytilinios

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

17 σχόλια στο “Γιατί η έξοδος από τη Σένγκεν πυροδοτεί και το ECONOMY COLLAPSE της Ελλάδας;”
  1. ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ???

    ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ SIS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ??

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    1. ΝΟΕΝο προφανώς είσαι πολύ μικρός και δεν θυμάσαι τι γινόταν πριν την Σένγκεν.
      Και η Τουρκία την οποία επικαλείσαι έχει διμερής συμφωνίες. Για τις οποίες συμφωνίες έκανε 20 χρόνια μέχρι να τις φέρει στο σημείο να μοιάζουν με την Σένγκεν.
      Πχ το 1990 που προσπάθησα πρώτη φορά να παω Τουρκία ήθελα 2 μήνες για χαρτιά και βίζες.
      Αυτό θα γινεται Ελλάδα.
      Με το βασίλειο της γραφειοκρατία για να πάρουν βίζα οι τουρίστες θα χρειάζονται μήνες.
      Φαντάσου ότι όταν μας πετάξουν θα πρέπει να τα φτιάξουμε όλα απο την αρχη.

      1. ΑΥΤΑ ΛΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ

        ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΜΗ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ Η ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΚΑΜΠΟΥΛ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

        1. Αυτό λεω και εγώ. Πρέπει να συναφθούν διμερής από την αρχή.
          Και όπως σου εξήγησα παραπάνω στην Τουρκία τις διμερείς της ξεκίνησε η Τανσουτ Τσιλέρ και ακόμα και σήμερα 20 χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

        2. AX KALO MOY PAIDI POSO KAKOS EPIXEIRHMATIAS EISAI. OXI OTI EGO EIMAI KALYTEROS ALLA TELOS PANTON. KOITA LOIPON ENA PROJECT AKROS TOYRISTIKO. KATI SAN TON AGROTOTOYRISMO. KSEREIS ESY POLLOYS MAKAKES NA THELOYN STIS DIAKOPES TOUS NA PAENOYN NA SKAFTOYN KAI NA MAZEYOUN KROMMYDIA. KAI OMOS YPARXOYN KAI MALISTA PLERONOYN KIOLA. E LOIPON <> YOU CAN. ABORT YOUR REFUGEE IN GREECE, YOU CAN

        1. Είδες που εκτός απο κακός εισαι και άσχετος.
          Η Μ. Βρετανία είναι το ιδρυτικό μέλος της Σένγκεν.
          Η Σένγκεν δεν έχει καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
          Είναι η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ 25 ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΩΝ 19.

          1. Το Ηνεωμενο Βασιλειο δεν ειναι στην Σενγκεν. Σπουδαζα στην Αγγλια και ξερω να σου πω και απο πιο gate στο Ελ. Βενιζελος εφευγαν τα αεροπλανα για Λονδινο.

          2. Μπραβο ρε, πολυ ωραια τα ξερετε…
            “Η Ζώνη Σένγκεν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1985 με την συμμετοχή μόνον της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας και της τότε Δυτικής Γερμανίας”, ‘Η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επιλέξει να μην συμμετέχουν’…. Φουλ στις παπαριες ….

          3. Επειδή διαβάζετε μόνο ότι μαλακία σε λέει η εβραϊκή wikipedia :
            H συμφωνία της Ζώνης Σένγκεν προβλέπετε στην ιδρυτική διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
            Η επιμέρους συμφωνία υπογράφθηκε την 14-6-1985 μεταξύ των χωρών Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία. Η Μ. Βρετανία και η Ιρλανδία συμμετείχαν στις συζητήσεις και υπέγραψαν το σύνολο της συμφωνίας πλην της ενοποίησης των συνόρων, μη δεχόμενες δηλαδή τη διακοπή των διαβατηριακών ελέγχων.
            Ως γνωστόν κυριε Γιώργο που μεταφράζεις ότι θες όπως θες για να ταξιδέψεις στο ΗΒ δεν χρειάζεσαι διαβατήριο ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

    2. Είναι πολλά και μεγάλα τα συμφέροντα και των Γερμανών και των Άγγλων και όλων των Ευρωπαίων. Τι θα τους κάνουν νομίζετε όλους αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα; Θα τους στείλουν στην Ισπανία και την Ιταλία; Λοιπόν πιέσεις ασκούνται ένθεν και ένθεν αλλά οι πολιτικάντηδες βρίσκουν την λύση (που τους έχουν υπαγορεύσει τα συμφέροντα). Τώρα αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει φόβο και πανικό με σκοπό να δεχτούμε τα Hot Spot και τους 400.000 λαθραίους αυτό είναι άλλο θέμα

  2. ωραιο ακουγεται Ζαχαρια ετσι οπως το περιγραφεις.ν αναλαβουμε ποιο απερισπαστα το ΄΄εσωτερικο΄΄καθαρισμα της Ελλαδας. θα φαειι η μυγα σιδερο και το κουνουπι ατσαλι ερε γλεντιαααα

  3. Ας γράψουμε για άλλη μια φορά την γνώμη μας…

    Τον τουρισμό για φέτος 2016, καλά θα κάνουν κάποιοι να τον ξεχάσουν, τόσο από την Ε.Ε. όσο και από την Ρωσία.

    Κανείς εχέφρων δεν πάει διακοπές σε μια χώρα, όπου ΔΕΝ υπάρχει ουδεμία ασφάλεια ενώ παράλληλα δεκάδες εκατοντάδες χιλιάδων εξαθλιωμένοι άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη, να περιφέρονται χωρίς νόμιμα χαρτιά, χωρίς ίχνος υγειονομικής περιθάλψεις και ταυτόχρονα πεινασμένοι.

    Τα μόνα “τουριστικά” γραφεία που μπορούν να ενδιαφέρονται για μια τέτοια περιοχή, είναι κάποια ιδιαίτερα “τουριστικά” γραφεία της δύσεως, που με αντίτιμο ένα πάρα πολύ καλό χρηματικό ποσό, οργανώνουν ταξίδια ανά τον πλανήτη, για να σκοτώσουν ως ζωντανά θυράματα εξαθλιωμένους ανθρώπους, που κανείς μετά τον θάνατο τους, δεν θα τους ψάξει!

    Οπωσδήποτε για όλα αυτά και άλλα τόσα ο Κοσμάς Αιτωλός έχει γράψει κάποια πράγματα… “Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε”… “Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θα κατοικήσουν σε εσάς”… “Σπίτια μεγάλα μην κάμετε. Λιάσες να κάμετε να μην σας έρχονται μέσα”…

    Βεβαίως οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων… ήταν άξιοι άνθρωποι και για αυτό έκαναν πολλά και μεγάλα σπίτια! 🙂

    ….”Mε μια πιρόγα φεύγεις και γυρίζεις, τις ώρες που αγριεύει η βροχή. Στη γη των Bησιγότθων αρμενίζεις, και σε κερδίζουν κήποι κρεμαστοί, μα τα φτερά σου σιγοπριονίζεις”…

    Κάπου σας είχαμε γράψει τώρα τελευταία… ότι στον περασμένο Τρωικό, ήταν να θυσιαστεί η Ιφιγένεια… τελικά αυτό την τελευταία στιγμή αποφευχθεί από την θεά Αρτέμιδα. Η θεά Αρτέμιδα ήταν αδελφή του θεού Απόλλωνα… και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα μυστήρια της Σιών επί του Ήλιου. Βεβαίως η Ιφιγένεια μεταφέρθηκε στην Ταυρίδα, δηλαδή την σημερινή Κριμαία… Ursa Za VDV Desant.

    Αργότερα ο Ορέστης, ο αδελφός της Ιφιγένειας ψάχνοντας την αδελφή του…είχε πάει πάει ως ικέτης τόσο στον θεό Απόλλωνα και στην θεά Αθηνά, δηλαδή είχε πάει ικέτης στους Δελφούς!

    …Σου έφερα από τους Δελφούς γλυκό νερό, στα δύο είπες πως θα κοπεί η ζωή σου, και πριν προλάβω τρεις να σε αρνηθώ σκούριασε το κλειδί του παραδείσου, “…

    Επί των ημερών μας δεν είναι η Ιφιγένεια (η ισχυρή γενεά) που θα θυσιαστεί, όπως δεν είναι και ο Αγαμέμνονας ενσαρκωμένος… επί των ημερών μας για να ξεκινήσει… θα θυσιαστεί η Αντιγόνη (η απόγονος).

    ….”Tο καραβάνι τρέχει μέσ’ τη σκόνη, και την τρελή σου κυνηγάει σκιά. Πώς να ημερέψει ο νους μ’ ένα σεντόνι, πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σκοινιά, αγάπη που σε λέγαν Αντιγόνη”…

    Εσύ δεν είσαι ο (η) απόγονος;… εσύ δεν θέλεις να φέρεις ένα βαρύ όνομα; Έλληνας…

    Η Αντιγόνη είσαι εσύ. 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=ELbvuJQERko

    Αυτά.

  4. Να προσθέσω ότι οι τουρίστες και στην προ Σένγκεν εποχής ερχόντουσαν με ταυτότητες (από Ευρώπη μιλάω). Οι Τούρκοι που δεν είναι Σένγκεν μας δέχονται (και όλους τους Ευρωπαίους) με ταυτότητες. ΑΡΑ εμείς θα αποφασίζουμε ποιος μπαίνει και πως. Δεύτερον θα γεμίσουμε Ρώσους που δεν πάνε Τουρκία. Και αντί να εφαρμόζουμε τις διατάξεις της Ευρώπης θα τους καλοδεχόμαστε με τυπικές διαδικασίες. Τώρα πόσες επιχειρήσεις Ελληνικές έχουν μείνει που κάνουν εξαγωγές στην Ευρώπη;

  5. εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι συζηταμε αερολογιες και δεν λεμε απλα οτι ψαχνουν καθε τροπο να μας βγαλουν απο την ευρωζωνη, δηλαδη τι νοημα εχει να ακυρωθει η σεγκεν μεταξυ Ελλαδος κ Γερμανιας με αφορμη το μεταναστευτικο? εστειλε ποτε η Ελλαδα αεροπλανα με λαθρομεταναστες στη Γερμανια η σε αλλες χωρες που ζητουν το ιδιο? μια ακομα προφαση ειναι…
    επισης κυριε Ζαχαρια, απο το μακρινο 1983-84 που θυμαμαι η Τουρκια δεν ζητουσε βιζα απο τους Ελληνες, η Ελλαδα ζητουσε βιζα απο τους Τουρκους, επισεις οι οποιες καθυστερησεις στην εκδοση βιζας δεν αφορουν το Ελληνικο κρατος αλλα την πρεσβεια του κρατους που ζηταει τη βιζα, η προξενικη αρχη ειναι υπευθυνη για την εκδοση βιζας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek