Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:24 - 25/01/2016

Βρέθηκε άγνωστη πολιτεία στην καρδιά της ζούγκλας της Ονδούρας (Βίντεο)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

 

Μέσα στην πυκνή βλάστηση της ζούγκλας, τα ερείπια μιας χαμένης πολιτείας.

Οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι πως κατάφεραν να βρουν τη θρυλική Giudad Blanca, τη «Λευκή Πόλη» ή τη χαμένη πόλη του θεού των πιθήκων, όπου κάποτε άκμαζε ένας αρχαίος – άγνωστος ακόμα – πολιτισμός.

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Θαρύπας της Ηπείρου
Θαρύπας ο βασιλιάς των Μολοσσών. Πρόκειται για τον πρώτο βασιλιά της Ηπείρου, μετά τους μυθικούς, που άφησε πίσω του αξιομνημόνευτο έργο. Την εποχή του η φυλή των Μολοσσών βγήκε από την πολιτική αφάνεια και άρχισε να παίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ηπείρου. Ο Θαρύπας έκανε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις (νομοθετικές, πολιτειακές κ.ά.), που απετέλεσαν τη βάση του εκσυγχρονισμού του κράτους των Μολοσσών. Επέβαλε την γραφή, έκοψε νομίσματα και συνέταξε σύνταγμα στην επικράτειά του

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 01/25/2016 @ 10:10 ΠΜ

    στο ο.19 οι μαιανδροι στο στυλο καπου τους εχω ξαναδει αλλα δεν θυμαμαι ρε γαμοτο ειμαι σιγουρος κατι μου θυμιζουν!!!!!!!!!!

    • Βελλερεφόντης 01/25/2016 @ 12:46 ΜΜ

      …κι εμενα κατι μου θυμιζουν….αλλα δεν μπορω να θυμηθω που…..!!!

    • Ανώνυμος 01/25/2016 @ 3:06 ΜΜ

      Αυτό το μοτίβο λέγεται κόμπος ή δαχτυλίδι του βασιλιά Σολομώντα.

      “Ο βασιλιάς Σολομώντας, σύμφωνα με το μύθο, ήταν πάνω σε ένα λόφο και ο Θεός του έδωσε εντολή να προστατεύσει ένα χωριό από την κατολίσθηση μεγάλων βράχων που θα κυλούσαν κάτω να το καταστρέψουν», και πήρε ένα σχοινί και επινόησε αυτό το κόμπο για να τους κρατήσει και να προστατεύσει τους ανθρώπους.”

      Ο κόμπος αποτελείται από δύο δακτυλίους οι οποίοι αλληλοσυνδέονται τέσσερις φορές με εναλλασσόμενα σημεία διέλευσης που οδηγούν πάνω, κάτω και πάλι πίσω όταν κάποιος ακολουθεί το περίγραμμα του κάθε δακτυλίου.

      Το μοτίβο έχει ζωγραφιστεί, έχει εφαρμοστεί στη γλυπτική, σε υφαντά και κεντήματα με διάφορους τρόπους και το βλέπουμε σε πολιτιστικά κειμήλια στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και σε πολλά άλλα μέρη.
      solociencia.com/ingenieria/07020904.htm

      Στην Ασία ακόμα και σήμερα φτιάχνουν κοσμήματα μέχρι και χαλιά με σκοινιά, ακολουθώντας αυτό το μοτίβο με ονομασία Cloverleaf Knot ή μεγαλυτέρων και πιο επίπεδων σχεδίων με το Endless knot, κάτι που μας παραπέμπει στο σύμβολο του απείρου του Πυθαγόρα σε περισσότερα επίπεδα.

  2. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ!! 01/25/2016 @ 12:47 ΜΜ

    Άλλη μία απόδειξη πόσο μακριά είχαν εξαπλωθεί κάποτε οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Α και πάμε ένα στοίχημα ότι αν τυχόν βρούνε εμφανή αρχαία ελληνικά στοιχεία, είτε θα τα εξαφανίσουν, είτε δεν θα ξανακούσουμε τίποτα για την πόλη αυτή.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*