Διαφημίσεις

kastelorizo
Επιχείρηση Καστελόριζο από την Τουρκία που αλωνίζει με την Αθήνα να σιωπά

Θα απαντήσει κάποιος στις απαράδεκτες τουρκικές NOTAM,με τις οποίες η Άγκυρα αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο;

48 ώρες και πλέον ώρες μετά από την δημοσιοποίηση των τουρκικών ισχυρισμών , η Αθήνα επιμένει σε μια ανεξήγητη σιωπή.

Η Άγκυρα δεν εξέδωσε τις NOTAM τυχαία, ούτε βέβαια “καίγεται” τόσο πολύ για να κάνει ασκήσεις.

Ειδικά οι συντεταγμένες που αναφέρονται σε NOTAM που έχει να κάνει με την περιοχή του Καστελόριζου,μόνο τυχαίες δεν είναι. Είναι η περιοχή που κατά την Άγκυρα πρέπει να αρχίζει η τουρκική ΑΟΖ. Η οποία ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του Καστελόριζου και “κόβει” την σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ.

Όλα αυτά προφανώς δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα. Η Άγκυρα δημιουργεί κλίμα και προσπαθεί να εθίσει και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι όλα στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι…απροσδιόριστα και η Τουρκία…αδικημένη. Οι ηγεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχουν εκφράσει με πολλούς τρόπους την υποστήριξή τους στις τουρκικές αλητείες.

Συνεπώς μαζί με τα πολλά και μεγάλα θέματα που η κυβέρνηση θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να αντιμετωπίσει ,είναι αναγκαίο να ασχοληθεί μ΄ αυτα τα πολύ σοβαρά ζητήματα. Και να έρθει σε επαφή μ΄ όλα τα κόμματα για το πως η χώρα θα τα αντιμετωπισει με τον καλύτερο τρόπο.

Η Τουρκία πιστεύει ότι οι πολλές και μεγάλες αδυναμίες που έχουν προκληθεί σ΄ όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού από την κρίση, της δίνει την ευκαιρία να κάνει ότι θέλει στην περιοχή. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να την πείσουμε ότι κάνει λάθος.

onalert.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Επιχείρηση Καστελόριζο από την Τουρκία που αλωνίζει με την Αθήνα να σιωπά”
  1. Τον φρεντο μην μας παρουν απο το χερι οι τουρκοι και το κουτι με τα βιαγκρα.δεν πανε να παρουν και ολο το ιονιο και τη μεσογειο;ο ραγιας να’ναι καλα,η κοιλια του και το κρεβατι του.ακουσε να δεις stranger.ο ραγιας ειναι φτιαγμενος για φαι,ποτο,π@δ@μα,φραπε,ξαπλωστρα,θαλασσα,διακοπες,κλεψιες,ρουφιανιες,χιονοδρομικα,μπουζουκια gaypride και πολλα αλλα.αντιθετως ο Ελληνας εναι φτιαγμενος για Θερμοπυλες και για Σαλαμινες.για Αγιον Ορος και για Ανασταση.για Καλαβρυτα και για Μεσολογγι.για Ζαλογγο και για Γοργοποταμο.οταν αποφασισουμε τι θελουμε να ειμαστε τοτε θα καθοριστει και η μοιρα μας.αν θελουμε να αξιζουμε ιδιοτητα του ελληνα τοτε θα πρεπει να μας τρεμει ολη η οικουμενη οταν ξεσηκωθουμε για ΟΛΑ οσα μας εχουν κανει οι προδοτες και οι κιναιδοι μισελληνες εθνοπροδοτες.τοτε λοιπον ο Τουρκος θα γεμισει το σωβρακο του.τοτε λοιπον η κραυγη μας και το ουρλιαχτο του πολεμου θα φτασει εως το φεγγαρι.αν ειμαστε ικανοι ας το δηλωσουμε ΤΩΡΑ.αν οχι ας γυρουμε ατον καναπε και ας ρουφηξουμε ρην τελευταια ρουφιξια του καφε.γιατι επομενη δεν θα υπαρξει.θα ειμαστε τελειωμενοι!!!!!!!

    1. Μου αρεσει που λενε ολοι οταν ξεσηκωθει ο ελληνας απο που και ως που;και ποτε περιμενει να ξεσηκωθει; ποσο πιο μεσα να μπουν οι Τουρκοι; μηπως περιμενουμε να μας χτυπησουν και το κουδουνι; ποιος ελληνας; βλεπεις πολλους; γιατι εγω δεν βλεπω και πολλους τιποτα δεν προκειται να γινει ουτε θα ξεσηκωθει ουτε τιποτα θα χασει τα παντα και θα αποδιωχθει σαν κοπροσκυλο που ειναι,αυτο θα γινει και οσοι μεινουν με τους μουσουλμανους παρεα θα ειναι τα γκαρσονακια των ευρωπαιων που θα ερχονται στο εξοχικο τους για διακοπες!! με νεο ονομα χωρας και νεα σημαια φυσικα και προφανως και διεθνης γλωσσα

  2. Παιδια ξεχαστε την Ελλαδα την εχουν χαρισει κομματι κομματι μην στεναχωριεστε αδικα αυτοι οι εχθροι της χωρας που μας κυβερνουν που εσεις τους βγαζετε αυτο εκαναν και κανουν να χαριζουν την χωρα προς ωφελος τους εγω πλεον δεν στεναχωριεμαι το εχω παρει αποφαση η κατασταση θα οδευει προς το χειροτερο οποιος θελει θα μπαινοβγαινει στην χωρα και γενικα θα ειμαστε το κοινο διαμερισμα του πλανητη πουθενα τετοια ξεφτυλα οποιος φυγει γλυτωνει απλα!!

  3. Οι Ρώσοι “εξαφάνισαν” τα τουρκικά αεροσκάφη από το Αιγαίο

    imerisia.gr
    imerisia.gr
    imerisia.gr

    imerisia.gr

    10 ώρες πριν

    SHARE

    TWEET

    SHARE

    E-MAIL

    Νέα ποινική δίωξη για τα εξοπλιστικά άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς


    Σε αναζήτηση συναίνεσης για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση

    Σε αναζήτηση συναίνεσης για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση

    © Παρέχεται από: imerisia.gr
    Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «εξαφανίστηκαν» από το Αιγαίο μετά από σαράντα χρόνια! Οχι, δεν είναι αστείο αλλά πραγματικό γεγονός! Το τελευταίο εικοσαήμερο τα τουρκικά μαχητικά έχουν αναστείλει την προκλητική δραστηριότητά τους στο αρχιπέλαγος φοβούμενα την ισχυρή ρωσική ναυτική δύναμη κρούσης που πλέει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά του ISIS στη Συρία.

    Ελάτε να σας αποκαλύψω τι έπαθαν δύο τουρκικά μαχητικά F-16 όταν το απομεσήμερο της 9ης Δεκεμβρίου του 2015 μπήκαν απροειδοποίητα στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο και λόγω της προκλητικής τους στάσης ενεπλάκησαν σε τρεις αερομαχίες με αντίστοιχο αριθμό ελληνικών μαχητικών! Ξαφνικά οι Τούρκοι πιλότοι, ενώ πετούσαν ανοιχτά της Λήμνου, αντιλήφθηκαν ότι είχαν εγκλωβιστεί από αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 ενός ρωσικού καταδρομικού πλοίου που έπλεε στην περιοχή του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά και το σύστημα ενεργοποίησης των όπλων του τουρκικού F-16!

    Εχασαν τη «μαγκιά» και τον «τσαμπουκά» τους

    Σύμφωνα με περιγραφή Ελληνα αεροπόρου που εκείνη την ώρα παρακολουθούσε real time την αεροπορική εικόνα στο Βόρειο Αιγαίο, «τα τουρκικά μαχητικά αιφνιδίως έχασαν τη «μαγκιά» και τον «τσαμπουκά» τους και σαν ζαλισμένα κοτόπουλα άρχισαν να κάνουν ακατανόητους κύκλους σαν να είχαν πάθει βέρτιγκο (ίλιγγο) και να έχαναν τον προσανατολισμό τους! Ηταν εγκλωβισμένα από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους ρώσικου καταδρομικού που έπλεε στο Αιγαίο»!

    Πλέον από την 9η Δεκεμβρίου του 2015 οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν εντάξει και το Αιγαίο στη Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων (no fly zone) που δημιούργησαν για τα τουρκικά μαχητικά μετά την κατάρρευση του SU-24 στη Συρία το πρωί της 24ης Νοεμβρίου! Επί της ουσίας η Μόσχα εξαναγκάζει την Αγκυρα να μην πετάνε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εντός του βεληνεκούς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν μπορεί να «ξεμυτίσει» καθώς η ρωσική αντιαεροπορική ομπρέλα σχεδόν την έχει περικυκλώσει.

    Σφίγγες οι Ρώσοι, αφήνουν μόνο υπονοούμενα

    Τον εγκλωβισμό των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο από τα αντιαεροπορικά συστήματα του ρωσικού στόλου κατέγραψαν τα ελληνικά ραντάρ, άρα και το ΝΑΤΟ, ωστόσο άπαντες τηρούν «σιγήν ιχθύος» και στάση αναμονής. Ρώτησα επ’ αυτού τον Πάνο Καμμένο και έκανε τον «ψόφιο κοριό» χωρίς να έχει καμία διάθεση να συζητήσει το θέμα, τουλάχιστον δημοσίως. Το δε ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί, που θεωρούν το Αιγαίο «μακρινό σύνορό» τους, δηλαδή δική τους «Ζώνη Ευθύνης», λογικά δεν θα ήθελαν εντός αυτής ούτε να επιχειρεί η Ρωσία αλλά και ούτε να προκληθεί κάποιο θερμό επεισόδιο με τυχόν κατάρρευση τουρκικού μαχητικού από ρωσικό πύραυλο ως αντίποινα και αναζωπύρωση της ρωσοτουρκικής έντασης.

    Μάταια επιχείρησα να μάθω περισσότερα από τους Ρώσους για το συμβάν της 9ης Δεκεμβρίου στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά σαν παλιές «σφίγγες» της KGB κρατάνε ερμητικά κλεισμένο το στόμα τους και μόνο υπονοούμενα αφήνουν που κάνουν τον συνομιλητή τους είτε να μπλοκάρει είτε να καλπάζει η φαντασία του! «Βεβαίως -μου είπαν- και τα πλοία μας που βγαίνουν στη Μεσόγειο για επιχειρήσεις κουβαλάνε αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Πρόκειται για τους ναυτικούς S-300! Βεβαίως και η παρουσία των Τούρκων όπου κινούμαστε είναι ανεπιθύμητη μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου μας! Βεβαίως και αντιδρούμε με κάθε τρόπο όταν ένα τουρκικό ίχνος εμφανίζεται απροειδοποίητα στην περιοχή που βρίσκονται δικές μας δυνάμεις! Βεβαίως και σπεύδουμε να πάρουμε το μέρος και να βοηθήσουμε έναν φίλο μας όταν έχει εμπλακεί σε καβγά με έναν εχθρό του, πολύ δε περισσότερο όταν είναι κοινός εχθρός μας! Πλέον η Τουρκία δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των φίλων μας, επομένως η όποια παρουσία της δεν χαρακτηρίζεται “φίλια”».

    Πέταξε ένα ελαφρύ αεριωθούμενο CN-235

    Είναι γεγονός ότι μετά το συμβάν της 9ης Δεκεμβρίου του 2015 κόπηκαν «μαχαίρι» οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο καθ’ όσον στην περιοχή εξακολουθούν να υπάρχουν πλωτές ρωσικές βάσεις με αντιαεροπορικούς πυραύλους! Η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα στο Αιγαίο έχει περιοριστεί μόνο σε πτήσεις ελαφρών αεριωθούμενων αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 που ούτε όπλα φέρουν ούτε έχουν καμία σχέση με τα μαχητικά αεροσκάφη, γι’ αυτό και δεν εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

    Βεβαίως βεβαίως, η τουρκική πολεμική αεροπορία που μέχρι το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου πετούσε ανενόχλητη πάνω από τα ελληνικά νησιά (Φούρνοι – Μακρονήσι – Αγαθονήσι) τώρα το φέρει βαρέως καθώς νιώθει σαν «λιοντάρι στο κλουβί» και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποστείλει μήνυμα… αποφασιστικότητας στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο! Δεν ήταν διόλου τυχαίο ότι ανήμερα των Χριστουγέννων κατά παράβαση του Μνημονίου Γιλμάζ ? Παπούλια πέταξε απροειδοποίητα ένα ελαφρύ αεριωθούμενο CN-235 στο Αιγαίο. Τζάμπα μάγκες…

    Οι Αμερικανοί δεν θα ήθελαν να υπάρξει αναζωπύρωση της ρωσοτουρκικής έντασης με πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, διότι θα αναγκαστούν να πάρουν θέση καθώς θεωρούν «μακρινό σύνορό» τους την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

    • Η Ρωσία αξιώνει από την Τουρκία να μην πετάνε τα μαχητικά τους αεροσκάφη όπου υπάρχει δική της αεροναυτική και στρατιωτική παρουσία, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Τούρκων

    • Η Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων που έχει επιβάλει η Ρωσία στην Τουρκία στα νοτιοανατολικά της άκρα το τελευταίο εικοσαήμερο έχει επεκταθεί και στο Αιγαίο!

    Πηγή: Εθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *