Διαφημίσεις

greek-flag

Θραξ Αναρμόδιος

Πέρασε καιρός. Αλλά θέλω να πω έναν λόγο. Νομίζω οτι αφορά τους εξουσιαστές. Εδώ και έξω από δω. Αλλά και τους αντι-εξουσιαστές. Κι έχει να κάνει με το σε τι κατάσταση είναι τώρα ο Ελληνας.

Χάλια είναι. Το γνωρίζουμε όλοι. Είναι φοβισμένος και μουδιασμένος. Ζαρωμένος στη γωνία του. Είναι νικημένος για άλλη μια φορά.

Τον Ελληνα τον νίκησαν οι εχθροί του. Τον νίκησαν και οι «φίλοι» του. Οι ίδιοι οι «πρόμαχοί» του. Που εκείνος με τα χεράκια του τους όρισε προμάχους. Οι πρόμαχοί του τον πούλησαν για δούλο. Στεγνά. «Πέντε κρίκοι ένα τάληρο».

Για τον Ελληνα δεν μένει τώρα πια τίποτε άλλο από το να υποταχθεί. Να δεχθεί την πικρή του μοίρα. Σκέφτονται οι εξουσιαστές, και τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας και τα κέρδη. Το ίδιο σκέφτονται και οι αντι-εξουσιαστές για τον Ελληνα, που τον μισούν και περισσότερο, και που μόνο κέρδος τους είναι η χαρά από την ικανοποίηση του μισελληνισμού τους.

Και που να πάει τώρα ο Ελληνας να ζητήσει βοήθεια; Να πάει στους ιερείς του, θα του πούνε πως αυτές τις συμφορές τις στέλνει ο θεός για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει. Να πάει στους στρατηγούς του, θα του πούνε πως δεν μας κύρηξε κανένας εχθρός τον πόλεμο. Να πάει στους δικαστές του, θα του πούνε πως όλα γίνονται σύμφωνα με τον νόμο.

… τον νόμο τους…

Στον Ελληνα δεν μένει καμμία διέξοδος, σκέφτονται όλοι. Εξουσιαστές και αντι-εξουσιαστές. Εδώ και έξω απο ‘δω. Μόνο η υποταγή. Και μαζί μ’ όλους αυτούς το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ καμμιά φορά.

Ελλάδα τέλος. Πάει ο Ελληνας. Παραδόθηκε. Τα «τέντωσε τα πόδια».

Ναι. Αλλά κάνουμε όλοι λάθος.

Γιατί ο Ελληνας δεν είναι φτιαγμένος από «την ζύμη της υποταγής». Η ιστορία του το λέει. Οχι η σχολική όμως. Το λέει εκείνη η ιστορία που κατέγραψε τις αδιάκοπες εξεγέρσεις του από την αρχαιότητα μέχρι πρόσφατα. Εξεγέρσεις. Εκατοντάδες εξεγέρσεις. Απέναντι σε κάθε κατακτητή και εξουσιαστή. Στους Μακεδόνες βασιλιάδες, στους Ρωμαίους επικυρίαρχους, στους Βυζαντινούς τσιφλικάδες και την απίθανη κρατική φορολογία, στους Τούρκους μπέηδες και τα χαράτσια, στους Γερμανούς.

Αλλοι μπορεί όταν δεν έχουν αφέντη να φτιάχνουν έναν. Ισως ακόμα να του επιτρέπουν να ορίζει και τους νόμους τους. Να τους ορίζει τα δικαιώματά τους. Να τους ορίζει πόση ελευθερία δικαιούνται. Ο Ελληνας όχι.

Ο Ελληνας πρέπει να νιώθει πως είναι ελεύθερος. Κι ας μην είναι. Και γνωρίζει (στο «πίσω μέρος του κεφαλιού του» έστω) πως η εξουσία είναι εμπόδιο στην ελευθερία του. Δεν θεωρεί κανέναν πιο άξιο από τον εαυτό του για πρόεδρο και αρχηγό. Κανέναν. Θέλει την ελευθερία του. Θέλει την εξουσία ο ίδιος. Επειδή θέλει να είναι ελεύθερος.

Ο Ελληνας είναι ανυπότακτος. Είναι αναρχικός. Στην εξουσία των άλλων, όποιοι κι αν είναι, δεν θα υποταγεί ποτέ. Ετσι είναι.

Δεν το συνειδητοποιεί βέβαια καλά όλο αυτό. Την σχέση ελευθερίας και εξουσίας. Αλλά εδώ υπάρχουν πολλοί που κάνουν οτι μπορούν για να το συνειδητοποιήσει (μαζί και η αφεντιά μου).

Ο Ελληνας, από το 1821 και μετά, «το μόνο που κατάφερε είναι να ανασαίνει». Νομίζει οτι ελευθερώθηκε. ΄

Στολές δεν βλέπει. Ακούει όμως διαταγές. Κατοχή δεν νιώθει. Του παίρνουν όμως το σπίτι. Αγάς δεν υπάρχει. Χαράτσι όμως πληρώνει. Εκτελέσεις δεν γίνονται. Τα σπίτια όμως αδειάζουν και οι νέοι ξενιτεύονται.

Θα τα συνειδητοποιήσει όλα. Θα του πάρει καιρό. Μια γενιά. Δυο γενιές. Περισσότερο… Κανείς δεν το ξέρει.

Οσο για το πως θα αντιδράσει, δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει. Ο Ελληνας είναι η επιτομή της αντίφασης. Ασφαλείς προβλέψεις για τον Ελληνα δεν μπορούν να γίνουν. Μόνο οι εξουσιαστές το πιστεύουν αυτό. Ισως και οι αντιεξουσιαστές.

Ο Ελληνας είναι ξεροκέφαλος και πεισματάρης. Είναι ανοιχτόμυαλος και ευπροσάρμοστος. Είναι καλός και κακός. Είναι φοβιτσιάρης και ήρωας.

Πολλές χιλιάδες χρόνια κολυμπάει σε έναν ωκεανό αφρισμένο. Συχνά, ίσα που έχει τη μύτη έξω από νερό. Πάει λες, χάθηκε. Πνίγηκε. Χιλιάδες χρόνια κι ακόμα οι Ελληνες δεν είναι ούτε δέκα εκατομμύρια. Οποιος περνάει από δω, σφάζει. Σφάζει. Εθνοκτονεί. Ξεθεμελιώνει. Καίει, γκρεμίζει…

Αλλά, με κάποιο τρόπο, ο Ελληνας συνεχίζει να υπάρχει.

Αυτή είναι η νίκη του. Το ότι υπάρχει. Είναι νικητής επειδή υπάρχει ακόμα.

Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο [*].

anarmodios.wordpress.com

*Είναι επικίνδυνο για εκείνους που εχθρεύονται την ελευθερία και την δημοκρατία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
15 σχόλια στο “Ο Έλληνας συνεχίζει να υπάρχει και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για κάποιους”
  1. αντε ρε παιδια δωστε ενα χερακι να σηκωθουμε ολοι μηπως δουμε και καλες μερες.πραγματικα καλες μερες .

  2. Να δείτε όταν θα αφυπνιστούμε οι περσότεροι Έλληνες τι θα πάθουν, η ενέργεια θα φτάσει εκεί που πρέπει, κ θα έρθει το οριστικότατο τέλος τους, κ αυτό το γνωρίζουν, γιαυτό μας υπνωτίζουν…

  3. ” Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ , Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ” Λοιπον μαγκες τωρα ειναι η ευκαιρια να τον εξαφανισουμε απο το προσωπο της γης και της ιστοριας, θελει και να παρει και την πολην απο τους δικους μας, μεγας καταχθονιος γελως, θα γινουμε πουτ@ν@ γι αυτον.

    1. Αντε βρε αρπαξε την ευκαιρια γρηγορα,προσεχε μη σου φυγει και τη χασεις!Με προσοχη ομως μη σου φυγει κανενας ποντος..

  4. Για να σηκωθουμε πρεπει να αλλαξουμε τροπο ζωης.πρεπει να αποφασισουμε πως η ελευθερια κοστιζει.κοστιζει εξοδο απο μνημονια.εξοδο απο καλοπεραση.τερμα τα γλεντια και οι διασκεδασεις.πρεπει να ακονισουμε τα πνευματικα και τα νοητικα μας μαχαιρια.που πηγε μωρε η ανδρεια του ελληνα;;;;;;;;;;;που πηγε η ευστροφια και η τεχνογνωσια;;;;;;;;;γεμισαμε την υφηλιο με επιστημονες.ας ειναι καλα οι ευλογημενες κοιλιες που τους γεννησαν.που πηγε μωρε το σπαρτιατικο φρονημα;;;;;;που πηγε μωρε το μανιατικο πεισμα;;;;;;γεμισαμε πουστηδες και διαστροφικους πολιτικους.μια σφαλιαρα μωρε.μια αγρια σφαλιαρα.αυτο θελω και θα δεις πως ξυπναμε.ο Θεος περιμενει το συνθημα και ολα θα αλλαξουν με μιας.αντε λοιπον ας σηκωσουμε τα χερια και ας συναψουμε μαζι του ενα πνευματικο μνημονιο πιστης και μετανοιας κι εκεινος θα κανει το θαυμα του.θα αναστησει την νεκρη πατριδα μας!!!!!!!!!!

    1. ΦΙΛΕ ΜΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
      ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ.(ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ!)
      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!!

    2. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ…. ΚΙ ΕΔΩ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ..

      ΙΩ

  5. περιμένετε να γυρίσει ο κόσμος απ τα χιονοδρομικά, μην ξεκινήσουμε μόνοι μας και παρεξηγηθούν που δεν τους περιμέναμε. Για ποιους Έλληνες μιλάς? των 10.000 ευρώ? των 5000? του 1.000.000 ευρώ? των 1500? των 400? ή του τίποτα? γιατί έχει σημασία, να δούμε ποιοι θα μαζευτούμε.

  6. Αναρμόδιε φίλε μου, όλα καλά αυτά που αναφέρεις και περήφανα. Τα αγέροχα Ελληνικά! Μόνο που… φίλε, γεράσαμε. Γέρασε η Ελλάδα. Γέρασε μαζί μας και ο καναπές που οι ρευματισμοί στις αρθρώσεις και στο μυαλό μας κρατούν καθηλωμένους και ανήμπορους. Γεράσαμε όλοι, μα πιο πολύ γέρασε η περηφάνια μας. Τώρα στους καναπέδες δεν κάθονται τα νιάτα. Αυτά παίρνουν το πενηντάρικο απ τον παππού ή τη γιαγιά και τη βγάζουν σαν καρεκλάδες με ένα ποτό χαζεύοντας τα φρούτα που ανάγλυφα φαίονοντα κάτω απ τα κολάν. Και συμβιβάζονται με 480ευρώ τον μήνα και με σύνταξη ακριβώς πάνω από το μνήμα και μια χώρα παραπαίουσα παιχνίδι στα χέρια αυτών που οι πατεράδες πολέμησαν με θαυμαστή ανδρεία. Ο πολυπολιτισμός του κόσμου διέφθειρε τα νιάτα μας που έφυγαν και γύρισαν δυστυχώς με λαστιχένιες συνειδήσεις. Ο τρούλος και η θάλασσα ήταν πάντα το σύμβολο της Ελλάδας. Τώρα έβλεπα στο σύνταγμα τη μέρα που ψηφίζονταν το σύμφωνο συμβίωσης δυό καρναβαλάκια ντυμένα παπαδάκια που φιλιόντουσαν στο στόμα και τσιμπιόμουνα αν΄έβλεπα Ελλάδα ή Holland TV. Γερ’ασαμε φίλε μου, και μαζί μας γέρασε και η Λένκω!
    αρισταρχος

    1. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πληθυσμος εξαρτημενοι-rouf 22.000 νεοραγιαδες-goim 16.000 ελληνες 11,000 περιουσιοι-new word order

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *