Είναι πραγματικότητα: ανθρώπινο δέρμα που δεν το διαπερνούν οι σφαίρες
Τελικά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπου οι υπεράνθρωποι δέχονται βροχή από σφαίρες και εκείνοι ζουν κανονικά αφού οι σφαίρες δεν τρυπούν το σώμα τους, γίνονται πραγματικότητα. Ερευνητές δημιούργησαν ένα γενετικά τροποποιημένο ανθρώπινο δέρμα, που είναι αλεξίσφαιρο και οι σφαίρες δεν μπορούν να το διαπεράσουν…
Το τεχνητό δέρμα αποτελείται από φυσικό ανθρώπινο δέρμα “ανακατεμένο” με γάλα από μεταλλαγμένες κατσίκες. Οι μεταλλαγμένες κατσίκες παράγουν την ίδια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σούπερ-ανθεκτικό μετάξι του ιστού της αράχνης, το οποίο είναι 4 φορές πιο ισχυρό από το υλικό κέβλαρ.
Το μεταλλαγμένο μετάξι στη συνέχεια επιστρώνεται με βιοτεχνολογικά παραγόμενο ανθρώπινο δέρμα που έχει καλλιεργηθεί στο εργαστήριο και το τελικό προϊόν, έχει τη δυνατότητα να σταματήσει μια σφαίρα. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον εκείνες τις σφαίρες που δεν κινούνται με τη μέγιστη ταχύτητα τους.
Η Ολλάνδή ερευνήτρια Τζαλίκα Εσαίντι, δήλωσε ότι ο τελικό στόχος είναι: “να καταστεί εφικτή η εισαγωγή των κατάλληλων “αλεξίσφαιρων” γονιδίων σε ένα άνθρωπο ώστε να μπορεί το ανθρώπινο δέρμα να σταματά τις σφαίρες. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσω της κερατίνης, της πρωτεΐνης που προσδίδει στο ανθρώπινο δέρμα την όποια σκληρότητα του.”
Μέχρι πάντως να επιτευχθεί αυτός ο στόχος των επιστημόνων, και να κυκλοφορούν πραγματικά υπεράνθρωποι άτρωτοι στις σφαίρες, στα εργαστήρια καλλιεργούνται ανθρώπινα δερματικά κύτταρα, μαζί με το υπέρ – ανθεκτικό υλικό άλλων οργανισμών, έτσι ώστε το μεταλλαγμένο δέρμα να μπορεί να “φορεθεί” πάνω από το κανονικό δέρμα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η όλη διαδικασία θα διαρκεί τουλάχιστον 5 εβδομάδες, αλλά ακόμη έχουμε καιρό…
iatropedia.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Δεν είν’ κακό… αρκεί να βγαίνει σε όλα τα χρώματα,
(για να πάει με την τσάντα και τα παπούτσια, ξέρεις…)
Να δω πως θα ξεπαρθενιαζονται οι γυναικες μετα.
Ποιο σούπερ ανθεκτικό μετάξι ιστού της αράχνης λέει το άρθρο; Καταλάθος ανακάλυψε τον σπάιντερμαν;