Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:31 - 13/10/2015

Ο Θεός δεν είναι μεγάλος – Πως η θρησκεία δηλητηριάζει τα πάντα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

o-theos-den-einai-megalos
Ο Θεός δεν είναι μεγάλος – Πως η θρησκεία δηλητηριάζει τα πάντα
«Στους σκοτεινούς χρόνους, οι άνθρωποι καθοδηγούνταν καλύτερα από τη θρησκεία, όπως στην κατασκότεινη νύχτα ο τυφλός είναι ο καλύτερος οδηγός· γνωρίζει τους δρόμους και τα μονοπάτια καλύτερα από κάποιον που μπορεί να δει. Όμως, στο φως της ημέρας, είναι παράλογο να χρησιμοποιείς έναν τυφλό για οδηγό» -Χάινριχ Χάινε

To φθινόπωρο του 2001 βρισκόμουν στην Καλκούτα με τον λαμπρό φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, τον μεγαλοφυή Βραζιλιάνο που με τη φωτογραφική του μηχανή παρουσιάζει παραστατικά τη ζωή μεταναστών, θυμάτων πολέμου και εργατών που μοχθούν να αποσπάσουν πρωτογενή προϊόντα από ορυχεία και λατομεία και δάση. Ταξίδευε ως απεσταλμένος της UNICEF και προωθούσε τη σταυροφορία του -με την καλή έννοια του όρου- ενάντια στη μάστιγα της πολιομυελίτιδας.

Χάρη στο έργο εμπνευσμένων και φωτισμένων επιστημόνων όπως του Τζόνας Σαλκ, τα παιδιά σήμερα μπορούν να προστατευτούν από αυτήν την φρικτή αρρώστια με αμελητέο κόστος: Τα ελάχιστα λεπτά που κοστίζουν οι δύο σταγόνες του υγρού με το οποίο εμβολιάζονται τα βρέφη από το στόμα. Οι πρόοδοι στην ιατρική είχαν καταφέρει να μας κάνουν να αφήσουμε πίσω μας τον φόβο της ευλογιάς, και προσδοκούσαμε με βεβαιότητα ότι ένας ακόμη χρόνος θα έκανε το ίδιο και με την πολιομυελίτιδα.

Όπως φαινόταν, ολόκληρη η ανθρωπότητα είχε ενωθεί για αυτόν τον σκοπό. Σε αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ελ Σαλβαδόρ, εμπόλεμοι είχαν εξαγγείλει κατάπαυση του πυρός για να μπορούν οι ομάδες εμβολιασμού να κινούνται ελεύθερα. Εξαιρετικά φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες είχαν συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόρους για να φτάσουν τα καλά νέα σε κάθε χωριό: Στο εξής, τα παιδιά δεν θα πέθαιναν ούτε θα γίνονταν ανίκανα και δυστυχισμένα από αυτήν την φρικιαστική αρρώστια.

Στην Ουάσιγκτον, όπου εκείνη τη χρονιά πολλοί άνθρωποι παρέμεναν από φόβο κλεισμένοι στο σπίτι τους μετά την τραυματική εμπειρία της 11ης Σεπτεμβρίου, η μικρή κόρη μου χτυπούσε απτόητη πόρτες την παραμονή των Αγίων Πάντων, τιτιβίζοντας συνθήματα της UNICEF και θεραπεύοντας ή σώζοντας, με κάθε χούφτα κερμάτων που της έδιναν, παιδιά που δεν θα συναντούσε ποτέ της. Είχες την σπάνια αίσθηση ότι συμμετείχες σε μια πέρα ως πέρα θετική πρωτοβουλία.

Ο κόσμος στη Βεγγάλη, ειδικά οι γυναίκες, συμμετείχαν στον αγώνα με ενθουσιασμό. Θυμάμαι κάποια συνάντηση, όπου αστές κυρίες της Καλκούτας σχεδίαζαν να συνεργαστούν, χωρίς αμηχανία, με τις πόρνες της πόλης για να διαδώσουν το μήνυμα σε κάθε γωνιά της κοινωνίας: Φέρτε τα παιδιά σας, χωρίς διατυπώσεις και ερωτηματολόγια, και δώστε τους να πιουν δυο σταγόνες από το υγρό. Μια γυναίκα είχε ακούσει ότι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη κάποιος νοίκιαζε έναν ελέφαντα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για μια διαφημιστική παρέλαση. Τα πάντα πήγαιναν καλά· σε μία από τις πιο φτωχές πόλεις και χώρες του κόσμου θα γινόταν νέα αρχή. Και τότε έφτασε στα αυτιά μας μια φήμη.

Σε απομακρυσμένες περιοχές, μουσουλμάνοι αρτηριοσκληρωτικοί διέδιδαν ότι οι σταγονίτσες του εμβολίου αποτελούσαν μέρος μιας πλεκτάνης. Όποιος πάρει αυτό το επικίνδυνο δυτικό φάρμακο, θα πάθει ανικανότητα και διάρροια (φριχτός συνδυασμός).

Αυτό ήταν πρόβλημα, επειδή οι σταγόνες του φαρμάκου πρέπει να ληφθούν σε δύο δόσεις -η δεύτερη δόση συμπληρωματικά για να εξασφαλιστεί η ανοσία- και επειδή ακόμη και ελάχιστοι ανεμβολίαστοι άνθρωποι αρκούν για να επιβιώσει και να ακμάσει ξανά και να εξαπλωθεί μέσω της επαφής και του νερού το μικρόβιο. Όπως και με την ευλογιά, η εξάλειψη της νόσου πρέπει να είναι παντελής. Καθώς έφευγα από την Καλκούτα, αναρωτιόμουν αν η Δυτική Βεγγάλη θα προλάβαινε να απαλλαγεί από την επιδημία της πολιομυελίτιδας μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Έτσι, θα έμεναν μόνο λίγοι θύλακες στο Αφγανιστάν και σε μια-δυο απρόσιτες περιοχές, ρημαγμένες ήδη από τον θρησκευτικό ζήλο, προτού ήμασταν σε θέση να πούμε ότι άλλη μία αρχαία τυραννία επιδημίας είχε ανατραπεί οριστικά.

Το 2005 πληροφορήθηκα ότι στη βόρεια Νιγηρία -χώρα που είχε καταχωριστεί ως υπό όρους απαλλαγμένη από την πολιομυελίτιδα- μια ομάδα ισλαμιστών εξέδωσαν διάταγμα, ή «φάτουα», σύμφωνα με το οποίο το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας ήταν συνωμοσία των Ηνωμένων Πολιτειών (και, άκουσον-άκουσον, των Ηνωμένων Εθνών) ενάντια στον Μουσουλμανισμό. Οι σταγόνες, έλεγαν οι μουλάδες, θα προκαλούσαν στείρωση στους αφοσιωμένους πιστούς. Σκοπός τους ήταν η γενοκτονία. Να μην τις καταπιεί κανείς, ούτε να επιτρέψει στα παιδιά του να τις πιουν.

Μέσα σε λίγους μήνες, η πολιομυελίτιδα είχε επιστρέψει και όχι μόνο στη βόρεια Νιγηρία. Νιγηριανοί ταξιδιώτες και προσκυνητές την είχαν ήδη μεταφέρει στη Μέκκα και είχαν συμβάλει στην εκ νέου εξάπλωσή της σε πολλές άλλες απαλλαγμένες από την πολιομυελίτιδα χώρες, συμπεριλαμβανομένων τριών αφρικανικών και της μακρινής Υεμένης. Ο βράχος έπρεπε να σπρωχτεί ξανά μέχρι την κορυφή του βουνού.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για θλιβερή μεν, αλλά «μεμονωμένη» περίπτωση. Όμως, θα έκανε λάθος. Μήπως θέλει κανείς να δει τη βιντεοταινία που έχω και παρουσιάζει τον καρδινάλιο Αλφόνσο Λόπες ντε Τρουχίλο, πρόεδρο του «Ποντιφικού Συμβουλίου για την Οικογένεια», να απευθύνει συμβουλή και να προειδοποιεί προσεκτικά το ακροατήριό του ότι τα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα κρυφά με πολλές μικροσκοπικές τρύπες από όπου μπορεί να περάσει ο ιός του AIDS;

Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να φανταστείτε τι θα λέγατε αν μπορούσατε να προκαλέσετε τη μεγαλύτερη δυνατή δυστυχία με τον μικρότερο δυνατό αριθμό λέξεων. Σκεφτείτε πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει αυτό το δόγμα: Πιθανώς, αυτές οι τρύπες επιτρέπουν να περάσουν και άλλα πράγματα, κάτι που μάλλον ακυρώνει τον βασικό σκοπό των προφυλακτικών. Όμως αν το μήνυμα μεταφραστεί στη γλώσσα των φτωχών χωρών που μαστίζονται από τον ιό, τότε θα δείτε τι μπορεί να συμβεί.

Στην περίοδο του καρναβαλιού στη Βραζιλία, ο βοηθός επίσκοπος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ραφαέλ Γιάνο Σιφουέντες, είπε στο εκκλησίασμά του ότι «η Εκκλησία αντιτίθεται στη χρήση προφυλακτικού. Η σεξουαλική συνεύρεση του άνδρα με τη γυναίκα πρέπει να είναι φυσική. Τα σκυλιά δεν φορούν προφυλακτικό όταν συνευρίσκονται σεξουαλικά». Ανώτεροι στην ιεραρχία κληρικοί σε πολλές άλλες χώρες -ο καρδινάλιος Ομπάντο ι Μπράβο στην Νικαράγουα, ο αρχιεπίσκοπος του Ναϊρόμπι στην Κένυα, ο καρδινάλιος Εμανουέλ Βαμάλα στην Ουγκάντα- έχουν πει στα ποίμνιά τους ότι τα προφυλακτικά μεταδίδουν AIDS. Ο καρδινάλιος Βαμάλα είχε αποφανθεί ότι οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό και πεθαίνουν από AIDS πρέπει να θεωρούνται μάρτυρες (παρ’ όλο που καθώς φαίνεται, αυτό το μαρτύριο πρέπει να λαμβάνει χώρα εντός γάμου).

Οι ισλαμικές αρχές δεν είναι καλύτερες, μερικές φορές μάλιστα είναι χειρότερες. Το 1995, το «Συμβούλιο των Ουλεμάδων» στην Ινδονησία, υποστήριξε ότι τα προφυλακτικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από παντρεμένα ζευγάρια και με ιατρική συνταγή. Στο Ιράν, αν κάποιος εργαζόμενος βρεθεί οροθετικός κινδυνεύει με απόλυση, ενώ οι γιατροί και τα νοσοκομεία έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν θεραπεία σε ασθενείς με AIDS. Το 2005, κάποιος υπάλληλος στο «Πρόγραμμα Ελέγχου του AIDS» του Πακιστάν είπε στο περιοδικό «Foreign Policy», ότι το πρόβλημα στη χώρα του ήταν μικρότερο επειδή εκεί υπήρχαν «καλύτερες κοινωνικές και ισλαμικές αξίες». Και αυτό, σε μια χώρα όπου ο νόμος επιτρέπει να τιμωρηθεί μια γυναίκα με ομαδικό βιασμό για να εξιλεωθεί από τη «ντροπή» για ένα έγκλημα που διέπραξε ο αδελφός της.

Πρόκειται για τον πανάρχαιο θρησκευτικό συνδυασμό καταπίεσης και άρνησης

Κανείς δεν πρέπει να μιλάει για μια λοιμώδη νόσο όπως το AIDS επειδή η διδασκαλία του Κορανίου αρκεί για να εμποδίσει τις προγαμιαίες σχέσεις, τη χρήση ναρκωτικών, τη μοιχεία και την πορνεία. Ακόμη και μια πολύ σύντομη επίσκεψη στο Ιράν, για παράδειγμα, θα αποδείκνυε το αντίθετο. Από αυτήν την υποκρισία κερδίζουν οι μουλάδες που εκδίδουν άδειες για «προσωρινούς γάμους» με πιστοποιητικά που παρέχονται για λίγες ώρες, μερικές φορές σε σπίτια με ειδική σήμανση, και το διαζευκτήριο είναι ετοιμοπαράδοτο με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πορνεία.

Η τελευταία φορά που μου πρότειναν τέτοιου είδους συναλλαγή, ήταν έξω ακριβώς από το ακαλαίσθητο τέμενος του Αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη. Ωστόσο οι καλυμμένες με μαντήλα και μπούργκα γυναίκες, που μολύνονται από τους άντρες τους με τον ιό, είναι αναμενόμενο να πεθαίνουν στη σιωπή. Είναι βέβαιο ότι εκατομμύρια άλλοι αθώοι και ευπρεπείς άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα πεθάνουν, πολύ δυστυχισμένοι και εντελώς αβοήθητοι, εξαιτίας αυτού του σκοταδισμού.

Η στάση της θρησκείας έναντι της ιατρικής, όπως και η στάση της έναντι της επιστήμης, είναι πάντα κατ’ ανάγκη προβληματική και πολύ συχνά κατ” ανάγκη εχθρική. Σήμερα, ο σύγχρονος ευσεβής μπορεί να λέει, και να το πιστεύει, ότι η θρησκεία εναρμονίζεται πλήρως με την επιστήμη και την ιατρική, ωστόσο θα παραμένει πάντα δυσάρεστο το γεγονός ότι η θρησκεία καταπολεμά και την ιατρική και την επιστήμη επειδή έχουν την τάση να σπάνε το μονοπώλιό της. Τι συμβαίνει στον μάγο-γιατρό και τον σαμάνο όταν κάθε φτωχός πολίτης μπορεί να δει τα πλήρη αποτελέσματα των φαρμάκων και των εγχειρήσεων, που επιτυγχάνονται χωρίς τελετές και μυστήρια;

Ό,τι περίπου συμβαίνει στον βροχοποιό όταν εμφανίζεται ο μετεωρολόγος, ή στον μάντη, όταν ο δάσκαλος πιάνει στο χέρι του υποτυπώδη τηλεσκόπια. Οι αρχαίοι λαοί πίστευαν ότι οι λιμοί που ενέσκηπταν ήταν τιμωρίες από τους θεούς, πράγμα που ενίσχυε την επιρροή των ιερατείων και ενεθάρρυνε το κάψιμο απίστων και αιρετικών, επειδή τάχα -σύμφωνα με κάποια άλλη εξήγηση- προκαλούσαν αρρώστιες με μαγείες ή δηλητηριάζοντας τα πηγάδια.

Εμείς μπορεί να γνωρίζουμε τα όργια ανοησίας και σκληρότητας στα οποία είχε παραδοθεί η ανθρωπότητα πριν αποκτήσει σαφή εικόνα για τη μικροβιακή θεωρία των ασθενειών. Τα περισσότερα από τα «θαύματα» της Καινής Διαθήκης αφορούν θεραπείες, κάτι πολύ σημαντικό για μια εποχή που και η πιο ελαφριά αρρώστια ισοδυναμούσε συχνά με θάνατο. (Ακόμη και ο Ιερός Αυγουστίνος είπε ότι χωρίς τα θαύματα δεν θα πίστευε στον Χριστιανισμό.) Επιστημονικοί επικριτές της θρησκείας όπως ο Ντάνιελ Ντένετ υπήρξαν αρκετά μεγαλόψυχοι ώστε να επισημάνουν ότι κάποιες προφανώς ανώφελες θεραπευτικές τελετές μπορεί να έχουν βοηθήσει ανθρώπους να θεραπευτούν, καθώς είναι γνωστό ότι το ανεβασμένο ηθικό μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει κάποια πληγή ή μόλυνση.

Όμως αυτή η δικαιολογία επινοήθηκε εκ των υστέρων. Όταν ο Δρ Τζένερ ανακάλυψε ότι ο ιός της δαμαλίασης μπορούσε να προφυλάξει από την ευλογιά, η δικαιολογία έπαψε να ισχύει. Ωστόσο, ο Τίμοθι Ντουάιτ, πρύτανης του πανεπιστημίου του Γιέιλ και μέχρι σήμερα ένας από τους πιο ευυπόληπτους «θεολόγους» της Αμερικής, εναντιώθηκε στον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς, επειδή τον θεωρούσε παρέμβαση στο θεϊκό σχέδιο. Και η συγκεκριμένη νοοτροπία επικρατεί ακόμη και σήμερα, ενώ η πρόφαση και η δικαιολογία ότι οφείλεται σε ανθρώπινη άγνοια έχει εκλείψει προ πολλού.

Το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος του Ρίο χρησιμοποιεί το παράδειγμα με τα σκυλιά είναι ενδιαφέρον, και ταυτόχρονα αποκαλυπτικό. Τα σκυλιά δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό· ποιοι είμαστε εμείς που θα τα κατηγορήσουμε για την αφοσίωσή τους στη «φύση»; Στην διχόνοια που ξέσπασε στην Αγγλικανική Εκκλησία, σχετικά με το αν ομοφυλόφιλοι πρέπει να χειροτονούνται, πολλοί επίσκοποι εξέφρασαν την ανόητη άποψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι «αντίθετη προς τη φύση» επειδή δεν παρατηρείται σε άλλα βιολογικά είδη. Ας παραβλέψουμε τον θεμελιώδη παραλογισμό αυτής της παρατήρησης: Είναι οι άνθρωποι μέρος της «φύσης» ή όχι; Ή, οι ομοφυλόφιλοι έχουν δημιουργηθεί κατ’ εικόνα του Θεού ή όχι; Ας παραβλέψουμε το αποδεδειγμένο γεγονός, ότι πολλά είδη πουλιών και θηλαστικών και πρωτευόντων θηλαστικών παίζουν στην πραγματικότητα ομοφυλοφιλικά παιχνίδια.

Ποιοί είναι οι κληρικοί για να ερμηνεύσουν τη φύση; Έχουν αποδειχθεί ανίκανοι γι’ αυτό. Το προφυλακτικό είναι απλώς και μόνο αναγκαία, αλλά όχι ικανή, συνθήκη για την αποφυγή της μετάδοσης του AIDS. Όλοι οι αρμόδιοι, ακόμη και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το καλύτερο είναι η αποχή από το σεξ, συμφωνούν ως προς αυτό. Η ομοφυλοφιλία απαντά σε όλες τις κοινωνίες και θα έλεγε κανείς ότι η συχνότητα εμφάνισής της είναι μέρος κάποιου ανθρώπινου «σχεδίου». Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης δεν οφείλεται στις αμαρτίες ή τον ηθικό ξεπεσμό του ανθρώπου, αλλά στους αρουραίους και τους ψύλλους. Ο αρχιεπίσκοπος Λάνσελοτ Άντριους, το 1665, όταν ενέσκηψε ο περίφημος «Μαύρος Θάνατος» στο Λονδίνο, παρατήρησε με ανησυχία ότι η φρικτή επιδημία έπληξε τόσο εκείνους που προσεύχονταν και τηρούσαν τους κανόνες της πίστης όσο και εκείνους που δεν τους τηρούσαν. Πόσο επικίνδυνα κοντά έφτασε στην αλήθεια! Όταν έγραφα το παρόν κείμενο, στην πόλη μου την Ουάσιγκτον ξέσπασε μια συζήτηση. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι από παλιά γνωστός ως σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Σήμερα έχει βρεθεί εμβόλιο -στις μέρες μας τα εμβόλια ανακαλύπτονται όλο και πιο γρήγορα- όχι για τη θεραπεία, αλλά για την πρόληψη της ασθένειας. Ωστόσο κάποιες κυβερνητικές δυνάμεις εναντιώνονται στην εφαρμογή του εμβολιασμού, βάσει του σκεπτικού ότι δεν αποτρέπει από το προγαμιαίο σεξ. Το να επιτρέπεται στο όνομα του Θεού η εξάπλωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας δεν διαφέρει, ούτε ηθικά ούτε διανοητικά, από το να θυσιάζονται οι γυναίκες σε έναν πέτρινο βωμό προς τιμήν κάποιου θεού, που αφού πρώτα έδωσε τη σεξουαλική ορμή στον άνθρωπο στη συνέχεια την καταδίκασε.

Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι στην Αφρική έχουν πεθάνει ή πρόκειται να πεθάνουν από τον ιό του AIDS, τον ιό που απομονώθηκε και έγινε θεραπεύσιμος, με τον σπουδαίο άθλο της ανθρώπινης επιστημονικής έρευνας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη θανάσιμη εμφάνισή του. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι η σεξουαλική συνεύρεση με παρθένο -μία από τις πιο δημοφιλείς τοπικές «θεραπείες»- στην πραγματικότητα ούτε εμποδίζει ούτε σταματά τη μετάδοση της νόσου.

Τουλάχιστον δύο μεγάλες και αναγνωρισμένες ως επίσημες θρησκείες, με εκατομμύρια πιστούς στην Αφρική, πιστεύουν ότι η θεραπεία είναι πολύ χειρότερη από τη νόσο. Επίσης υποστηρίζουν ότι το AIDS αποτελεί κατά κάποια έννοια την ετυμηγορία του ουρανού για την αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά -συγκεκριμένα για την ομοφυλοφιλία. Το κοφτερό ξυράφι του Όκαμ («κανείς δεν πρέπει να προβαίνει σε περισσότερες εικασίες απ’ όσες είναι απαραίτητες»), εξουδετερώνει με μία και μόνο κίνηση αυτόν τον αβασάνιστο πρωτογονισμό.

Οι λεσβίες, όχι μόνο δεν προσβάλλονται από AIDS (εκτός αν έχουν την ατυχία να τον κολλήσουν από μετάγγιση αίματος ή μολυσμένη βελόνα), αλλά έχουν λιγότερες πιθανότητες ακόμη και από τους ετεροφυλόφιλους να κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Ωστόσο οι εκκλησιαστικές αρχές αρνούνται επίμονα να παραδεχτούν ακόμη και την ύπαρξη των λεσβιών. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύουν επίσης ότι η θρησκεία παραμένει μόνιμη απειλή για τη δημόσια υγεία.

Θέτω ένα υποθετικό ερώτημα: Είμαι άνδρας, περίπου στα πενήντα εφτά και με πιάνουν επ’ αυτοφώρω να ρουφάω το πέος ενός νεογέννητου αγοριού. Σας ζητώ να φανταστείτε την οργή και αποστροφή σας. Α, μια στιγμή όμως! Έχω εξήγηση. Είμαι Εβραίος μοχέλ: Ο αρμόδιος για την περιτομή, την αφαίρεση της ακροποσθίας από το πέος. Η αυθεντία μου προέρχεται από κάποιο πανάρχαιο κείμενο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να πιάσω το πέος του νεογέννητου αγοριού, να κόψω γύρω γύρω την ακροποσθία και να ολοκληρώσω την πράξη παίρνοντάς το στο στόμα μου, ρουφώντας την πόσθη και φτύνοντας το κομμένο πετσάκι μαζί με αίμα και σάλιο.

Παρόλο που οι περισσότεροι Εβραίοι έχουν εγκαταλείψει την πρακτική, είτε λόγω της ανθυγιεινής φύσης της, είτε λόγω των ενοχλητικών συνειρμών που γεννάει, οι φονταμενταλιστές χασιδικοί Εβραίοι, που ελπίζουν στην ανοικοδόμηση του Νέου Ναού της Ιερουσαλήμ, εξακολουθούν να την εφαρμόζουν. Γι’ αυτούς, η πρωτόγονη «peri ah metsitsah» αποτελεί μέρος της αρχικής και άρρηκτης συμφωνίας του λαού τους με τον θεό. Το 2005 αποκαλύφθηκε στη Νέα Υόρκη ότι η τελετή, όπως την τελούσε ένας πενηνταεπτάχρονος μοχέλ, είχε προκαλέσει έρπητα των γεννητικών οργάνων σε πολλά μικρά αγόρια και τον θάνατο τουλάχιστον σε δύο από αυτά.

Σε κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη θα είχε ωθήσει τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας να απαγορεύσει την πρακτική και τον δήμαρχο να την καταγγείλει. Όμως στην πρωτεύουσα του σύγχρονου κόσμου, στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, δεν συνέβη αυτό. Αντίθετα, ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ αντιπαρήλθε τις αναφορές από διακεκριμμένους Εβραίους γιατρούς που προειδοποιούσαν για τους κινδύνους του εθίμου και είπε στους αρμόδιους για θέματα υγιεινής να αναβάλλουν την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης. Το κρίσιμο ήταν, όπως είπε, να εξασφαλιστεί ότι δεν παραβιάζεται η ελεύθερη άσκηση της θρησκείας. Το ίδιο μου είπε σε δημόσια συζήτησή μας και ο Πίτερ Στάινφελς, ο φιλελεύθερος καθολικός «συντάκτης θρησκευτικών θεμάτων» των «New York Times».

Έτυχε το 2005 να είναι χρονιά δημαρχιακών εκλογών στη Νέα Υόρκη, κάτι που συχνά εξηγεί πολλά. Όμως αυτό το μοτίβο απαντά και σε άλλα θρησκεύματα και σε άλλες πολιτείες και πόλεις, όπως επίσης και σε άλλες χώρες. Σε ένα μεγάλο μέρος της ανιμιστικής και μουσουλμανικής Αφρικής, νεαρά κορίτσια υποβάλλονται στο μαρτύριο της κλειτοριδεκτομής και της πρόσδεσης του αιδοίου: Τους κόβουν τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου και την κλειτορίδα, συχνά με μια αιχμηρή πέτρα, και στη συνέχεια ράβουν την είσοδο του κόλπου με ανθεκτικό σπάγκο, που αφαιρείται βίαια από τον σύζυγο την πρώτη νύχτα του γάμου. Όχι η «συμπόνια» αλλά η βιολογία επιτρέπουν να μείνει ένα μικρό άνοιγμα, στο μεταξύ, για να βρίσκει διέξοδο το εμμηνορροϊκό αίμα.

Η δυσοσμία, ο πόνος, η ταπείνωση και η δυστυχία που προκαλεί το έθιμο ξεπερνούν κάθε φαντασία και καταλήγουν αναπόφευκτα στη δημιουργία λοιμώξεων, σε στειρότητα, ντροπή, και τον θάνατο πολλών γυναικών και νεογέννητων κοριτσιών. Καμία κοινωνία δεν θα ανεχόταν τέτοια προσβολή προς τον γυναικείο πληθυσμό της και συνακόλουθα προς την επιβίωσή της αν αυτή η σιχαμερή πρακτική δεν ήταν “ιερή”. Όμως πάλι, κανένας πολίτης της Νέας Υόρκης δεν θα επέτρεπε τέτοιες θηριωδίες ενάντια στα παιδιά αν δεν γίνονταν με ίδιο σκεπτικό.

Γονείς που ομολογούν πίστη στους παράλογους ισχυρισμούς της «Χριστιανικής Επιστήμης» κατηγορούνται, χωρίς να καταδικάζονται πάντα, ότι αρνήθηκαν επείγουσα ιατρική περίθαλψη στα παιδιά τους. Γονείς που φαντάζονται ότι είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» αρνούνται να συγκατατεθούν στο να γίνει μετάγγιση αίματος στα παιδιά τους. Γονείς που φαντάζονται ότι κάποιος Τζόζεφ Σμιθ οδηγήθηκε από κάποιον άγγελο στο μέρος όπου ήταν κρυμμένες δύο χρυσές πλάκες παντρεύουν τις ανήλικες Μορμόνες κόρες τους με ευνοημένους θείους και άλλους συγγενείς, που μερικές φορές μάλιστα έχουν ήδη μεγαλύτερες σε ηλικία συζύγους.

Οι σιίτες φονταμενταλιστές στο Ιράν έριξαν το όριο της ενηλικιότητας στα εννέα χρόνια, επειδή ίσως ζήλεψαν την ηλικία της νεότατης «συζύγου» του «προφήτη» Μωάμεθ. Ινδουίστριες ανήλικες νύφες στην Ινδία μαστιγώνονται, μερικές φορές καίγονται ζωντανές, αν κριθεί ότι η φτωχή προίκα τους είναι υπερβολικά μικρή.

Το Βατικανό, και το αχανές δίκτυό του από επισκόπους, αναγκάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν να παραδεχτεί τη συνενοχή του σε μια τεράστια πλεκτάνη παιδικών βιασμών και παιδικής κακοποίησης, κυρίως, αλλά σε καμία περίπτωση αποκλειστικά, ομοφυλοφιλικής, όπου γνωστοί παιδεραστές και σαδιστές προστατεύτηκαν από τον νόμο και μετατέθηκαν σε ενορίες όπου η λεία από αθώους και ανυπεράσπιστους ήταν συχνά πλουσιότερη.

Στην Ιρλανδία μόνο -που κάποτε ήταν αφοσιωμένη οπαδός της Αγίας Μητέρας Εκκλησίας- υπολογίζεται σήμερα ότι τα παιδιά που δεν κακοποιούνταν στα θρησκευτικά σχολεία αποτελούσαν πιθανότατα τη μειονότητα.

Σήμερα η θρησκεία επαγγέλλεται έναν ειδικό ρόλο στην προστασία και την εκπαίδευση των παιδιών. «Αλίμονο σ’ αυτόν» λέει ο Μέγας Ιεροεξεταστής στους «Αδελφούς Καραμαζώφ» του Ντοστογιέφσκι, «που βλάπτει τα παιδιά». Στην Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς μας πληροφορεί ότι όποιος είναι τόσο ένοχος καλύτερα να ρίχνεται στον βυθό της θάλασσας και μάλιστα με μια μυλόπετρα δεμένη στον λαιμό του. Αλλά τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη, η θρησκεία χρησιμοποιεί τους ανυπεράσπιστους και αθώους για πειραματικούς σκοπούς.

Ένας ενήλικος Εβραίος που τηρεί πιστά τους κανόνες της θρησκείας του, αν θέλει να βάλει το περιτετμημένο πέος του με τη φρέσκια πληγή στο στόμα ενός ραβίνου, ας το κάνει αφού το θέλει (θα ήταν νόμιμο, στη Νέα Υόρκη τουλάχιστον). Μια ώριμη γυναίκα που δεν εμπιστεύεται την κλειτορίδα ή τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου της, αν θέλει να βάλει μια άλλη άθλια ενήλικη να της τα κόψει, ας το κάνει. Ο Αβραάμ αν θέλει να θυσιάσει τον γιο του για να αποδείξει την αφοσίωσή του στον Κύριο του ή την πίστη του στις φωνές που άκουγε μες στο κεφάλι του, ας το κάνει.

Ο ευσεβείς γονιός ας αρνείται στον εαυτό του τη βοήθεια της ιατρικής όταν πονάει πολύ και ταλαιπωρείται, αφού το θέλει. Οπωσδήποτε -και σκασίλα μου μεγάλη- ο ιερέας που έχει ορκιστεί αγαμία ας γίνει, αφού το θέλει, ένας επιπόλαιος ομοφυλόφιλος. Το ποίμνιο που πιστεύει ότι με το μαστίγωμα μπορείς να διώξεις από το σώμα τον Διάβολο, ας διαλέγει κάθε εβδομάδα έναν νέο αμαρτωλό ή αμαρτωλή κι ας τους μαστιγώνει μέχρι θανάτου. Οπωσδήποτε, όποιος πιστεύει στο δόγμα της εκ του μηδενός δημιουργίας του κόσμου, ας κάνει αν θέλει κήρυγμα στους συναδέλφους του στα διαλείμματα για φαγητό. Όμως η στράτευση απροστάτευτων παιδιών γι’ αυτούς τους σκοπούς συνιστά αμαρτία ακόμη και για τον πιο φανατικό άθρησκο.

Δεν παρουσιάζω τον εαυτό μου ως ηθικό πρότυπο, γιατί θα διαψευδόμουν γρήγορα αν το έκανα, αλλά αν ήμουν ύποπτος για βιασμό ή για βασανισμό παιδιού ή ότι μετέδωσα αφροδίσιο νόσημα σε κάποιο παιδί ή ότι πούλησα παιδί για σεξουαλική ή άλλη εκμετάλλευση, μπορεί να σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω ανεξάρτητα αν ήμουν ένοχος ή όχι. Αν είχα διαπράξει το αδίκημα, θα δεχόμουν ευχαρίστως τον θάνατο σε οποιαδήποτε μορφή του. Αυτή η αποστροφή είναι έμφυτη στον υγιή άνθρωπο και δεν την διδάσκεται από κάπου.

Αφού η θρησκεία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά παραβατική πάνω στο ένα και μοναδικό θέμα όπου η ηθική εξουσία μπορεί να θεωρηθεί καθολική και απόλυτη, νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να εξαγάγουμε τρία τουλάχιστον προσωρινά συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι η θρησκεία και οι Εκκλησίες είναι δημιουργήματα του ανθρώπου και ότι αυτό το γεγονός είναι τόσο προφανές που κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Το δεύτερο είναι ότι η ηθική και η ηθικότητα είναι εντελώς ανεξάρτητες από την πίστη και δεν απορρέουν από αυτήν.

Το τρίτο είναι ότι η θρησκεία -επειδή διεκδικεί ειδική εξαίρεση για τις πρακτικές και τις πεποιθήσεις της- είναι όχι μόνο αήθης αλλά και ανήθικη. Ο ακαταλόγιστος ψυχοπαθής ή κτηνάνθρωπος που κακοποιεί τα παιδιά του πρέπει να τιμωρείται, ωστόσο η συμπεριφορά του είναι κατανοητή. Ενώ εκείνος που ισχυρίζεται ότι έχει λάβει θεϊκή εντολή για τη σκληρότητά του είναι διεφθαρμένος και αποτελεί κάτι περισσότερο από απλό κίνδυνο.

Το νοσοκομείο ψυχικών νοσημάτων στην Ιερουσαλήμ έχει ειδικό τμήμα για τους ασθενείς που είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και τους άλλους. Αυτοί οι παρανοϊκοί πάσχουν από το «Σύνδρομο της Ιερουσαλήμ». Η αστυνομία και η ασφάλεια έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για να τους αναγνωρίζουν, παρ’ όλο που η ψύχωσή τους φορά συχνά ένα προσωπείο απατηλής μακαριότητας. Πηγαίνουν στην ιερή πόλη για να αναγγείλουν ότι είναι μεσσίες ή λυτρωτές ή να προαναγγείλουν το τέλος του κόσμου.

thriskeia

Θρησκευτική Πίστη και Ψυχιατρική Διαταραχή

Από την άποψη της ανεξιθρησκείας και της πολυπολιτισμικότητας, η σχέση ανάμεσα στη θρησκευτική πίστη και την ψυχική διαταραχή δεν είναι μόνο πολύ φανερή, αλλά και ακατονόμαστη. Όταν κάποιος σκοτώσει τα παιδιά του και μετά ισχυριστεί ότι τον διέταξε ο Θεός να το κάνει, παρ’ όλο που εμείς μπορεί να του αναγνωρίζουμε το ακαταλόγιστο, θα εγκλειστεί στη φυλακή. Όταν κάποιος ζει σε μια σπηλιά και ισχυρίζεται ότι βλέπει οράματα και προφητικά όνειρα, εμείς μπορεί να τον αφήσουμε στην ησυχία του μέχρι να αποδειχθεί ότι σχεδιάζει, καθόλου χιμαιρικά, τη χαρά των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Όταν κάποιος διακηρύττει ότι είναι χρισμένος από κάποιον θεό και συγκεντρώνει αποθέματα από Kool-Aid και όπλα και οικειοποιείται τις γυναίκες και τις κόρες των ακολούθων του, τον αντιμετωπίζουμε με κάτι περισσότερο από δυσπιστία. Όμως, όταν όλα αυτά κηρύσσονται με την προστασία μιας επίσημης θρησκείας εμείς πρέπει να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς. Και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, για να πάρουμε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, υμνούν τον Αβραάμ που άκουγε φωνές και μετά πήγε τον γιο του τον Ισαάκ μια μακρινή και μάλλον τρελή και θλιβερή βόλτα. Και συνάμα το καπρίτσιο που συγκράτησε τελικά το φονικό του χέρι έχει καταγραφεί ως θεϊκή ευσπλαχνία. (sic)

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας συνδέεται στενά με τη σεξουαλική λειτουργία ή δυσλειτουργία. Είναι τυχαίο, λοιπόν, που όλες οι θρησκείες διεκδικούν το δικαίωμα να νομοθετούν πάνω στα σεξουαλικά θέματα; Ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο οι πιστοί βασανίζουν τον εαυτό τους, ο ένας τον άλλο, και τους άθρησκους, ήταν ανέκαθεν η αξίωσή τους να έχουν το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα. Οι περισσότερες θρησκείες δεν χρειάζεται να ασχοληθούν καν με την επιβολή του ταμπού της αιμομιξίας (με εξαίρεση τις ελάχιστες εκείνες που ουσιαστικά την επιτρέπουν ή την ενθαρρύνουν).

Συνήθως οι άνθρωποι θεωρούν ασυζητητί την αιμομιξία αποτροπιαστική, όπως τον φόνο και την κλεψιά. Όμως αν κανείς εξετάσει την ιστορία του φόβου και της απαγόρευσης του σεξ, όπως έχει κωδικοποιηθεί από τη θρησκεία, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πολύ ανησυχητική σχέση ανάμεσα στην υπερβολική ηδυπάθεια και την υπερβολική καταπίεση. Σχεδόν κάθε σεξουαλική παρόρμηση δίνει αφορμή για να επιβληθεί κάποια απαγόρευση, ενοχή και ντροπή.

Το «χειροκίνητο» σεξ, το στοματικό σεξ, το πρωκτικό σεξ, το σεξ σε μη ιεραποστολική στάση· για ό,τι και αν κατονομάσεις, υπάρχει μια φοβερή απαγόρευση. Ακόμη και στη σύγχρονη ηδονιστική Αμερική, σε πολλές πολιτείες η «σοδομία» ορίζεται νομικά ως πράξη που δεν στοχεύει στην πρόσωπο με πρόσωπο ετεροφυλοφιλική αναπαραγωγή του είδους.

Αυτό γεννάει γιγάντιες ενστάσεις σχετικά με το επιχείρημα περί «ευφυούς σχεδίου», είτε κανείς συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό «ευφυές» είτε όχι. Είναι σαφές ότι ο άνθρωπος έχει σχεδιαστεί να πειραματίζεται στο σεξ. Είναι εξίσου σαφές ότι αυτό το γνωρίζουν καλά τα ιερατεία. Όταν ο Δρ Σάμιουελ Τζόνσον είχε ολοκληρώσει το πρώτο πραγματικό λεξικό της αγγλικής γλώσσας, τον επισκέφτηκαν κάποιες αξιοσέβαστες γηραιές κυρίες για να τον συγχαρούν που δεν συμπεριέλαβε άσεμνες λέξεις στο λεξικό.

Η απάντησή του -ότι έβρισκε ενδιαφέρον το ότι τις έψαξαν στο λεξικό- περιέχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται να πει κανείς εν προκειμένω. Οι ορθόδοξοι Εβραίοι δεν συνουσιάζονται μέσω κάποιας τρύπας στο σεντόνι, αλλά υποβάλλουν τις γυναίκες τους σε τελετουργικά λουτρά για να καθαριστούν από τη βρωμιά της εμμηνόρροιας. Οι μουσουλμάνοι τιμωρούν τους μοιχούς με δημόσιο μαστίγωμα. Οι χριστιανοί έγλειφαν τα χείλη τους όταν εξέταζαν γυναίκες για να βρουν σημάδια μαγείας. Δεν θα συνεχίσω στο ίδιο πνεύμα· ο αναγνώστης θα γνωρίζει κάποιο ανάλογο παράδειγμα ή απλώς θα καταλάβει τι εννοώ.

Μια μόνιμη απόδειξη ότι η θρησκεία είναι δημιούργημα του ανθρώπου και ανθρωπομορφική αποτελεί το γεγονός ότι όταν λέμε ότι είναι δημιουργημένη από τον «άνθρωπο» συνήθως εννοούμε τον «άνδρα». Το ιερό βιβλίο με την πιο μακρόχρονη συνεχή χρήση -το Ταλμούδ- ορίζει ότι ο πιστός πρέπει να ευχαριστεί καθημερινά τον δημιουργό που δεν γεννήθηκε γυναίκα. Αυτό θέτει και πάλι το μόνιμο ερώτημα: Ποιός, παρά μόνο ο δούλος, ευχαριστεί τον αφέντη του για κάτι που αποφάσισε να κάνει ο αφέντης του χωρίς καν να μπει στον κόπο να τον ρωτήσει;

Η Παλαιά Διαθήκη, όπως την αποκαλούν συγκαταβατικά οι χριστιανοί, λέει ότι η γυναίκα κλωνοποιήθηκε από τον άνδρα για τη δική του χρήση και καλοπέραση. Στην Καινή Διαθήκη, ο απόστολος Παύλος εκφράζει τον φόβο του και ταυτοχρόνως την περιφρόνησή του για τη γυναίκα. Σε όλα τα θρησκευτικά κείμενα, απαντά ο αρχέγονος φόβος ότι η μισή ανθρώπινη φυλή είναι διεφθαρμένη και ακάθαρτη και ταυτοχρόνως ένας ακαταμάχητος πειρασμός για την άλλη μισή. Μήπως έτσι δικαιολογείται η υστερική λατρεία της παρθενίας και της Παρθένου και ο φόβος για τη γυναικεία μορφή και τις γυναικείες αναπαραγωγικές λειτουργίες;

Αν κάποιος μπορεί να δικαιολογήσει τις σεξουαλικές και άλλες ωμότητες των ευσεβών, για να μην πω για την εμμονή τους με την αγαμία, αυτός σίγουρα δεν είμαι εγώ. Εγώ απλώς γελάω όταν διαβάζω το Κοράνι, με τις άπειρες απαγορεύσεις του σχετικά με το σεξ και την αχρεία υπόσχεσή του για μια μέλλουσα αιώνια ζωή ακολασίας· είναι σαν να βλέπω το παιχνίδι «Έλα να κάνουμε πως» που παίζουν τα παιδιά, χωρίς όμως την επιείκεια με την οποία βλέπω τα αθώα πλάσματα να παίζουν.

Οι παρανοϊκοί ανθρωποκτόνοι της 11ης Σεπτεμβρίου -που έκαναν πρόβες για τον ρόλο τους ως παρανοϊκών γενοκτόνων- μπορεί να παρασύρθηκαν από υποσχέσεις για παρθένους, αλλά το γεγονός ότι, όπως πολλοί από τους ομοϊδεάτες τους ιερούς μαχητές, ήταν οι ίδιοι παρθένοι, είναι αηδιαστικό αν το σκεφτεί κανείς. Σαν τους μοναχούς του παλιού καιρού, αυτοί οι φανατικοί απομακρύνονται σε μικρή ηλικία από τις οικογένειές τους, μαθαίνουν να περιφρονούν τις μητέρες και τις αδελφές τους και ενηλικιώνονται χωρίς ποτέ να έχουν κάνει μια κανονική συζήτηση, πόσο μάλλον μια κανονική σχέση με γυναίκα.

Αυτή η κατάσταση είναι εξ ορισμού παθολογική. Ο Χριστιανισμός είναι υπερβολικά καταπιεσμένος για να προσφέρει σεξ στον Παράδεισο -στην πραγματικότητα στάθηκε ανίκανος να παρουσιάσει έστω έναν δελεαστικό Παράδεισο- ωστόσο μοιράζει πλουσιοπάροχα την υπόσχεση ότι οι σεξουαλικά διεστραμμένοι θα τιμωρούνται σαδιστικά και αιώνια στην Κόλαση, κάτι σχεδόν εξίσου αποκαλυπτικό επειδή ουσιαστικά λέει το ίδιο πράγμα με διαφορετικό τρόπο.

Ειδική υποκατηγορία της σύγχρονης λογοτεχνίας είναι τα απομνημονεύματα ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, που έτυχαν θρησκευτικής παιδείας. Ο κόσμος σήμερα έχει έναν αρκετά κοσμικό χαρακτήρα· έτσι ορισμένοι από αυτούς τους συγγραφείς προσπαθούν να διακωμωδήσουν όσα υπέστησαν και όσα υποτίθεται ότι έπρεπε να πιστεύουν. Ωστόσο, οι συγγραφείς αυτών των βιβλίων είναι κατ’ ανάγκη άνθρωποι που είχαν τη δύναμη να επιζήσουν από αυτήν την εμπειρία.

Είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που έχει προξενήσει σε δεκάδες εκατομμύρια παιδιά η προειδοποίηση ότι ο αυνανισμός προκαλεί τύφλωση ή ότι οι ανήθικες σκέψεις τιμωρούνται με αιώνια μαρτύρια ή ότι οι αλλόπιστοι, συμπεριλαμβανομένων μελών της οικογένειάς τους, καίγονται στην Κόλαση ή ότι τα αφροδίσια νοσήματα μεταδίδονται με τα φιλιά. Και δεν υπάρχει καμία ελπίδα να υπολογιστεί η ζημιά που προξένησαν οι ευσεβείς δάσκαλοι που επέβαλαν βίαια αυτά τα ψέμματα και τα συνόδευσαν με μαστιγώματα και βιασμούς και δημόσιες ταπεινώσεις.

Ορισμένοι από εκείνους που «αναπαύονται σε τάφους που δεν τους επισκέπτεται κανείς» μπορεί πράγματι να έχουν συντελέσει στο καλό του κόσμου, όμως εκείνοι που κήρυξαν το μίσος και τον φόβο και την ενοχή και ρήμαξαν αμέτρητες παιδικές ζωές πρέπει να είναι ευγνώμονες που η Κόλαση που κήρυτταν ήταν απλώς ένα από τα πολλά πρόστυχα ψέμματά τους και δεν έχουν σταλεί εκεί για να σαπίσουν.

Η οργανωμένη θρησκεία είναι βίαιη, παράλογη, μισαλλόδοξη, συγγενική με τον ρατσισμό και τον σεχταρισμό, ανίδεη και εχθρική προς την ελεύθερη έρευνα· περιφρονεί τις γυναίκες και καταπιέζει τα παιδιά· είναι πολλά εκείνα που θα έπρεπε να βαρύνουν τη συνείδησή της. Στο κατηγορητήριο πρέπει να προστεθεί και κάτι ακόμη: Με ένα συγκεκριμένο μέρος του συλλογικού μυαλού της, η θρησκεία προσβλέπει στην καταστροφή του κόσμου. Όταν λέω «προσβλέπει», δεν το εννοώ με την καθαρά εσχατολογική έννοια της προσδοκίας του τέλους.

Εννοώ, μάλλον, ότι φανερά ή κρυφά επιθυμεί το τέλος. Επειδή ίσως γνωρίζει εν μέρει ότι τα αστήριχτα επιχειρήματά της δεν είναι πειστικά και επειδή ίσως ανησυχεί γιατί έχει συσσωρεύσει άπληστα κοσμική εξουσία και πλούτο, η θρησκεία δεν έχει πάψει ποτέ να κηρύττει την Αποκάλυψη και τη Δευτέρα Παρουσία. Αυτό ήταν το μόνιμο τροπάρι της, από τότε που οι πρώτοι μάγοι-γιατροί και σα-μάνοι έμαθαν να προβλέπουν εκλείψεις και να χρησιμοποιούν τις φτωχές γνώσεις τους σχετικά με τα ουράνια φαινόμενα για να τρομοκρατούν τους αγράμματους.

Ξεκινάει από τις επιστολές του αποστόλου Παύλου, που πίστευε και ήλπιζε σαφώς ότι ο χρόνος της ανθρωπότητας εκπνέει, και φτάνει μέχρι τις τρελές φαντασιώσεις της Αποκάλυψης, που την έγραψε, σε κάθε περίπτωση αλησμόνητα, ο επονομαζόμενος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Πάτμο, και τη δημοφιλή λαϊκή σειρά βιβλίων «Left Behind», η οποία, «με την υπογραφή» δήθεν του Τιμ Λαχέι και του Τζέρι Μπ. Τζένκινς, συγγράφηκε προφανώς με την παλιά γνωστή μέθοδο: Δυο ουρακοτάγκοι αφέθηκαν ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν με έναν επεξεργαστή κειμένου.

“Η στάθμη του αίματος συνέχισε να ανεβαίνει. Εκατομμύρια πουλιά συνέρρευσαν στην περιοχή και έτρωγαν τα απομεινάρια (…) και στο σταφυλοπιεστήριο πατούσαν έξω από την πόλη, και αίμα χυνόταν από το σταφυλοπιεστήριο, που έφτανε μέχρι τα γκέμια των αλόγων, σε απόσταση τριακοσίων είκοσι δύο χιλιομέτρων.”

Πρόκειται για καθαρά παρανοϊκή αφήγηση, γαρνιρισμένη με περικοπές άλλων συγγραφέων. Πιο στοχαστικά, αλλά όχι λιγότερο θλιβερά, απαντά στον «Πολεμικό Ύμνο της Δημοκρατίας» της Τζούλια Γουόρντ Χάου, που μιλάει για το ίδιο σταφυλοπιεστήριο, και σε αυτό που ψιθύρισε ο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ όταν παρακολουθούσε την πρώτη πυρηνική έκρηξη στην έρημο Αλαμογκόρντο στο Νέο Μεξικό και άκουσε τον εαυτό του να απαγγέλει από το ινδουιστικό έπος Μπαγκαβάντ Γκιτά: «Είμαι ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Ένα από τα κοινά που έχει η θρησκευτική πίστη με την επικίνδυνη, εγωιστική νηπιακή ηλικία του ανθρώπινου είδους, είναι η απωθημένη επιθυμία της να δει τα πάντα να διαλύονται, να ερειπώνονται και να εκμηδενίζονται.

Αυτή η ανάγκη για καταστροφή συνδυάζεται με δύο άλλα είδη «ένοχης χαράς» ή, όπως λένε οι Γερμανοί, (shcadenfreude). Πρώτον, με την εξολόθρευση των άλλων, ακυρώνεται -ή μάλλον ξεπληρώνεται ή αντισταθμίζεται- ο δικός σου θάνατος. Δεύτερον, μπορεί κανείς πάντα να ελπίζει εγωιστικά ότι ο ίδιος θα γλυτώσει, ότι ο εξολοθρευτής θα τον περιμαζέψει και θα τον κρύψει στον κόρφο του για να τον προφυλάξει και από εκεί θα παρακολουθεί ευχαριστημένος τις συμφορές των λιγότερο τυχερών.

Ο Τερτυλλιανός, ένας από τους πατέρες της Εκκλησίας που απέτυχαν να δώσουν πειστική περιγραφή του Παραδείσου, είχε ίσως την εξυπνάδα να αναζητήσει τον μικρότερο δυνατό κοινό παρονομαστή και να υποσχεθεί, ότι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις τής μετά θάνατον ζωής, θα είναι η αιώνια θέαση των μαρτυρίων των κολασμένων. Δεν ήξερε πόσο δίκιο είχε όταν επικαλέστηκε την ανθρωπογενή φύση της πίστης.

Όπως πάντα, τα ευρήματα της επιστήμης εμπνέουν πολύ περισσότερο δέος από τις μεγαλοστομίες των ευσεβών. Η ιστορία του κόσμου ξεκινά περίπου δώδεκα δισεκατομμύρια χρόνια πριν, αν η λέξη «χρόνος» σημαίνει κάτι. (Αν δεν χρησιμοποιήσουμε σωστά τη λέξη «χρόνος», θα καταλήξουμε στην παιδαριώδη εκτίμηση του περίφημου αρχιεπισκόπου Τζέιμς Άσερ του Άρμα της Ιρλανδίας, που υπολόγισε ότι η γη –η «γη», προσέξτε, όχι το σύμπαν- γεννήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 4004 π.κ.ε. στις 6.00 μ.μ.

Ο Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπράιαν, πρώην υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. και δυο φορές υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε ένορκη κατάθεσή του στο δικαστήριο την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Η πραγματική ηλικία του ήλιου και των πλανητών που περιστρέφονται γύρω του -από τους οποίους μόνο ένας μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- είναι ίσως 4.500.000.000 έτη, υπολογισμός που υπόκειται σε αναθεώρηση. Πιθανότατα, αυτό το συγκεκριμένο μικροσκοπικό ηλιακό σύστημα έχει μπροστά του τουλάχιστον άλλα τόσα χρόνια για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την πύρινη πορεία του· το προσδόκιμο ζωής του ήλιου μας ανέρχεται κάπου στα 5.000.000.000 έτη.

Ωστόσο, σημειώστε την ημέρα. Καθώς θα πλησιάζει εκείνη η στιγμή, ο ήλιος θα εκραγεί και θα μεταλλαχθεί, όπως εκατομμύρια άλλοι ήλιοι, σε έναν πρησμένο «κόκκινο γίγαντα», οι ωκεανοί της γης θα αρχίσουν να βράζουν και κάθε δυνατότητα ζωής σε οποιανδήποτε μορφή θα εξαφανιστεί. Οι περιγραφές των προφητών δεν αποδίδουν ούτε στο ελάχιστο την τρομακτική ένταση και το αναπόδραστο αυτής της στιγμής. Ο άνθρωπος έχει έναν τουλάχιστον αξιοθρήνητο εγωιστικό λόγο να μην φοβάται ότι θα ζήσει εκείνη τη στιγμή: Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς είναι πολύ πιθανόν η βιόσφαιρα να έχει καταστραφεί στο μεταξύ από διαφορετικά και πιο χαμηλής έντασης είδη υπερθέρμανσης. Σύμφωνα με πολλούς αισιόδοξους ειδικούς, δεν απομένουν πολλοί αιώνες ζωής στον άνθρωπο ως βιολογικό είδος στη γη.

Επομένως, με πόση περιφρόνηση και δυσπιστία πρέπει κανείς να αντιμετωπίζει εκείνους που δεν θέλουν να περιμένουν και κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και τρομοκρατούν τους άλλους -ειδικά τα παιδιά, όπως συμβαίνει συνήθως- με φρικτές εικόνες της αποκάλυψης, που θα την ακολουθήσει η αμείλικτη κρίση εκείνου που υποτίθεται ότι μας έβαλε σε αυτό το αναπόδραστο δίλημμα; Μπορεί τώρα να γελάμε με τους μαινόμενους ιεροκήρυκες που μιλούσαν για την αιώνια καταδίκη στην Κόλαση και απολάμβαναν να κάνουν νεανικές ψυχές να ζαρώνουν από φόβο μπροστά στις πορνογραφικές εικόνες του αιώνιου μαρτυρίου που τους περιέγραφαν, όμως αυτό το φαινόμενο έχει επανεμφανιστεί με πιο προβληματική μορφή στην ιερή συμμαχία που έχουν συνάψει οι ευσεβείς με αυτό που μπορούν να δανειστούν ή να κλέψουν από τον κόσμο της επιστήμης.

Να τι λέει ο Περβέζ Χουντμπχόι, καθηγητής πυρηνικής φυσικής και φυσικής υψηλής ενέργειας στο πανεπιστήμιο του Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν, όταν γράφει για τη φοβερή νοοτροπία που επικρατεί στη χώρα του -από τις πρώτες παγκοσμίως που όρισαν την εθνικότητα με θρησκευτικούς όρους:

Σε δημόσια συζήτηση που διεξήχθη την παραμονή των πακιστανικών πυρηνικών δοκιμών, ο πρώην αρχηγός του πακιστανικού στρατού στρατηγός Μίρζα Άσλαμ Μπεγκ είπε: «Μπορούμε να χτυπήσουμε μία και δεύτερη, ακόμη και τρίτη φορά». Η προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου τον άφηνε ασυγκίνητο. «Μπορεί κανείς να πεθάνει διασχίζοντας τον δρόμο», είπε, «ή να πεθάνει σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Ούτως ή άλλως, θα πεθάνει κάποτε» Η Ινδία και το Πακιστάν είναι δύο παραδοσιακές κοινωνίες, όπου η βασική δομή της θρησκευτικής πίστης επιβάλλει την αποδυνάμωσή τους και την υποταγή τους σε μεγαλύτερες δυνάμεις. Η μοιρολατρική ινδουιστική πεποίθηση ότι τα αστέρια στον ουρανό, καθορίζουν το πεπρωμένο μας ή η αντίστοιχη μουσουλμανική πίστη στο κισμέτ σίγουρα εξηγούν ένα μέρος του προβλήματος.

Δεν θα διαφωνήσω με τον πολύ τολμηρό καθηγητή Χουντμπχόι, που μας προειδοποίησε για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους γραφειοκράτες του πακιστανικού πυρηνικού προγράμματος ήταν κρυφοί υποστηρικτές του Μπιν Λάντεν και ο οποίος επίσης αποκάλυψε τους παράλογους φανατικούς μέσα σε αυτό το σύστημα που ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη των μυθικών τζίνι, ή δαιμόνων της ερήμου, για στρατιωτικούς σκοπούς. Στον δικό του κόσμο, οι εχθροί είναι κυρίως οι μουσουλμάνοι και οι ινδουιστές. Όμως και στον «ιουδαιοχριστιανικό» κόσμο επίσης, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να φαντασιώνουν μια τελική σύγκρουση και κοσμούν το όραμά τους με σύννεφα σε σχήμα μανιταριού. Η τραγική και δυνητικά θανάσιμη ειρωνεία είναι ότι εκείνοι που περισσότερο απ’ όλους περιφρονούν την επιστήμη και τη μέθοδο της ελεύθερης έρευνας κλέβουν τα τεχνολογικά προϊόντα τους και τα προσαρτούν στα αρρωστημένα όνειρά τους.

Η επιθυμία του θανάτου, ή κάτι παρόμοιο, μπορεί να λανθάνει σε όλους μας

Στη στροφή του 1999 προς το 2000, πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι ξεστόμιζαν και δημοσίευαν άπειρες ανοησίες σχετικά με μια σειρά πιθανών καταστροφών και δραμάτων. Αυτό δεν ήταν καλύτερο από την πρωτόγονη αριθμολογία· στην πραγματικότητα ήταν λίγο χειρότερο, επειδή το 2000 ήταν απλώς ένας αριθμός στα χριστιανικά ημερολόγια και επειδή ακόμη και οι πιο σθεναροί υποστηρικτές της Βίβλου παραδέχονται σήμερα ότι αν ο Ιησούς ήταν ιστορικό πρόσωπο γεννήθηκε μετά το 4 μ.κ.ε.

Το 2000 ήταν απλώς ένα οδόμετρο για ηλίθιους, που επιζητούσαν την ανέξοδη συναρπαστική εμπειρία της επικείμενης Τελικής Κρίσης. Ωστόσο η θρησκεία νομιμοποιεί αυτού του είδους τις αντιδράσεις και διεκδικεί το δικαίωμα να πρωτοστατεί στο τέλος της ζωής, όπως ακριβώς ελπίζει να μονοπωλήσει τα παιδιά στο ξεκίνημα της ζωής. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η λατρεία του θανάτου και η επιμονή για οιωνούς που προμηνύουν το τέλος του κόσμου, απορρέουν από την κρυφή επιθυμία μας να δούμε το τέλος να έρχεται για να τερματιστεί η αγωνία και η αμφιβολία που πάντα αποτελούν κίνδυνο για την πίστη.

Όταν γίνεται σεισμός ή χτυπάει τσουνάμι ή τυλίγονται στις φλόγες οι Δίδυμοι Πύργοι, μπορεί κανείς να δει και να ακούσει την κρυφή ικανοποίηση των πιστών. Αρχίζουν να λένε χαιρέκακα: «Να τι συμβαίνει όταν δεν μας ακούτε!». Χαμογελούν υποκριτικά και προσφέρουν μια λύτρωση που δεν είναι δική τους για να την παραχωρήσουν και, αν τους ρωτήσεις, φοράνε μια απειλητική σκυθρωπή έκφραση που λέει: «Ώστε απορρίπτεις τον Παράδεισο που σου προσφέρουμε; Ε λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση σου έχουμε φυλάξει μια εντελώς διαφορετική μοίρα». Τόση αγάπη! Τόσο ενδιαφέρον!

Το στοιχείο της επιθυμίας για αφανισμό φαίνεται απροκάλυπτα στις χιλιαστικές σέχτες της εποχής μας, που αποκαλύπτουν τον εγωισμό τους αλλά και τον μηδενισμό τους, ανακοινώνοντας πόσοι είναι εκείνοι που θα «σωθούν» από την έσχατη καταστροφή. Ως προς αυτό, οι ακραίοι προτεστάντες κάνουν σχεδόν το ίδιο λάθος που κάνουν οι πιο υστερικοί μουσουλμάνοι. Το 1844, εμφανίστηκε ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά κινήματα θρησκευτικής «αφύπνισης», με ηγέτη κάποιον Τζορτζ Μίλερ.

Ο Μίλερ κατάφερε να συνωστίσει στις βουνοκορφές της Αμερικής πλήθη εύπιστων ηλιθίων που (αφού ξεπούλησαν τα υπάρχοντά τους) πείστηκαν ότι στις 22 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου. Εγκαταστάθηκαν στα βουνά -τι περίμεναν ότι θα άλλαζε με αυτό;- ή στις στέγες των χαμόσπιτών τους. Όταν το τέλος που περίμεναν δεν έφτασε, οι όροι που χρησιμοποίησε για να τους μιλήσει ο Μίλερ ήταν εξαιρετικά ενδεικτικοί. Πρόκειται, τους ανακοίνωσε, για τη «Μεγάλη Απογοήτευση». Στην εποχή μας, ο Χαλ Λίντσεϊ, συγγραφέας του δημοφιλούς «The Late Great Planet Earth», έχει επιδείξει την ίδια λαχτάρα για αφανισμό.

Έχοντας την εύνοια υψηλόβαθμων Αμερικανών συντηρητικών, ο Λίντσεϊ σε τηλεοπτική συνέντευξή του τοποθέτησε χρονικά την αρχή της περιόδου των «Μεγάλων Βασάνων» -μιας επταετούς περιόδου αλληλοσπαραγμού και τρόμου- στο 1988. Αυτό θα έφερνε τον Αρμαγεδώνα (όταν η περίοδος των «Μεγάλων Βασάνων» θα έφτανε στο τέλος της) το 1995. Ο Λίντσεϊ μπορεί να είναι ένας τσαρλατάνος, όμως είναι βέβαιο ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του κατατρύχονται από ένα μόνιμο αίσθημα απογοήτευσης.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα αντισώματα της μοιρολατρίας και της αυτοκτονίας και του μαζοχισμού υπάρχουν εγγενώς στο ανθρώπινο είδος. Κυκλοφορεί μια πολύ γνωστή ιστορία για την πουριτανική Μασαχουσέτη στα τέλη του 18ου αιώνα. Ενώ συνεδρίαζε το νομοθετικό σώμα, ο ουρανός έγινε ξαφνικά μολυβής και σκοτείνιασε παρ’ όλο που ήταν ακόμη μεσημέρι. Η απειλητική όψη του -το σκοτάδι που έπεσε μέρα μεσημέρι- έπεισε πολλούς νομοθέτες ότι ο κίνδυνος που είχαν μέσα στο θολωμένο τους μυαλό πλησίαζε.

Ζήτησαν να αναβληθούν οι εργασίες της συνέλευσης για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να πεθάνουν εκεί. Ο πρόεδρος του νομοθετικού σώματος, Έιμπραμ Ντάβενπορτ, διατήρησε την ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια του. «Κύριοι», είπε, «είτε έφτασε η Ημέρα της Κρίσεως είτε όχι. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος για πανικό και θρήνους. Αν έφτασε όμως, θα ήθελα να με βρει πάνω στο καθήκον. Προτείνω, λοιπόν, να ανάψουμε κεριά». Αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει ο Ντάβενπορτ αυτήν την καθορισμένη και προληπτική για τον ίδιο ημέρα. Παρ’ όλ’ αυτά, επικροτώ την πρότασή του.

@ Κρίστοφερ Χίτσενς -«Ο Θεός δεν είναι μεγάλος – Πως η θρησκεία δηλητηριάζει τα πάντα»

Διαβάστε στο pdf: God is not great-http://terrapapers.com/wp-content/uploads/2015/10/God-is-not-great.pdf

Περιγραφή

Ο συγγραφέας που θεωρείται “ένας από τους πιο λαμπρούς δημοσιογράφους της εποχής μας” (London Observer) έχει γράψει ένα βιβλίο που επαναπροσδιορίζει τη συζήτηση σχετικά με τη θρησκεία στη δημόσια ζωή. Με την απαράμιλλη ευρυμάθεια και ευστροφία του, ο Κρίστοφερ Χίτσενς καταπιάνεται με το πιο επιτακτικό θέμα της εποχή μας: την κακεντρεχή επίδραση της θρησκείας στον κόσμο. Ο αναγνώστης, είτε ισόβια ευσεβής, είτε αφοσιωμένος άθεος είτε κάποιος που διατηρεί αμφιβολίες για τον ρόλο που παίζει η θρησκεία στην ανθρώπινη ζωή, θα θελήσει να σκεφτεί και να συμμετάσχει στη συζήτηση που διεξάγεται στις σελίδες του παρόντος βιβλίου.

terrapapers.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (38)

  1. Τι απ’ όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω έχουν σχέση με την ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;

    Μιλά για μουσουλμάνους ινδουιστές εβραίους καθολικούς ειδωλολάτρες κλπ τα βλέπει όλα ο ξεραόλας και δεν βλέπει την αλήθεια και το φώς της ορθοδοξίας.

    Ξεραόλας που όσο περισσότερο νομίζει ότι βλέπει την αλήθεια και το δίκαιο τόσο περισσότερο παρασέρνεται στο σκοτάδι του αρχαίου κακού.

  2. Ανώνυμος 10/13/2015 @ 11:32 ΠΜ

    Δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία,δεν είμαι όμως αθεος. Αυτή η δύναμη που εμείς βαφτησαμε Θεό. Και λέμε ότι είναι τέλεια,αιώνεια πως γίνετε να έχει θυμό; Οργή; Από την στιγμή που αυτά τα χαρακτηριστικά είναι για θνητούς;έχω την άποψή ότι αυτή η δύναμη,μας έχει δώσει τα πάντα για να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.απλός εμείς τα έχουμε ξεχάσει ή κάποιοι μας έκαναν να τα ξεχάσουμε.Η αγάπη είναι μια μεγάλη δύναμη. Δεν πολεμας το σκοτάδι με σκοτάδι,όμως με φως..
    Στηλιος

  3. ανωνυμος 10/13/2015 @ 11:39 ΠΜ

    Η ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ… ΦΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ… ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ…

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΜΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ…[ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ] Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΥΦΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΟΤΑΝ Η ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΟ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ….ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΛΗ [ ΑΝΔΡΑΣ–ΓΥΝΑΙΚΑ ] ΑΦΟΡΑ Η ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ…

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΟΙΚΑ..ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ…ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ…ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..

    ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ.. ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΄΄ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΄΄ …ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ…ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ…ΟΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΕΝΘΑΡΥΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΄΄ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΄΄…

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ..

    ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΒΟΤΑΝΑ…ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΑΣΗ… ΕΤΣΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΤΑΝΩΝ…ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ… ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ …ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ,..ΟΙ ΔΙΩΧΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΑΝ ΜΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ..

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ …ΚΟΝΤΑ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΚΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ..ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ…!!!!! ΤΑ ΔΕ ΚΤΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ …΄΄ ΕΞΥΠΝΟΙ ΄΄ ΔΙΩΧΤΕΣ ΤΟΥΣ…ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ….

    ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ… ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ …ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ–ΑΛΛΕΣ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ…..

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΟΤΕ……ΤΩΡΑ΄΄ Ε ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ… ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ [ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η΄ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ] ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ… ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ…

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ

    ΤΟ
    ..

    • ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ 10/13/2015 @ 4:49 ΜΜ

      Μαριλένα έγραψες:
      “ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΑΣΗ”
      Να σου θυμίσω δυστυχώς ότι ακόμη και σήμερα, στην Ελλάδα του 2015, υπάρχουν άνθρωποι (που σχόλιά τους πιστεύω έχεις διαβάσει εδώ μέσα κατ επανάληψη) οι οποίοι επιτίθονται σε όποιον γράψει τόσο για αυτοβελτίωση και ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ, όσο και για αντιμετώπιση των ασθενειών με βάση την εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακευτικής επιστήμης!
      Είναι αυτοί που σε επερχομενο κίνδυνο, φτώχια και ανεργία ή σε ασθένεια, φωνάζουν ότι πρέπει να μην κάνεις τίποτε παραπάνω από προσευχές και έτσι ο Θεός θα σε βοηθήσει είτε να σωθείς, είτε θα σου εμφανίζει κάθε πρωί ένα καρβέλι ψωμί στο τραπέζι ή θα σου δώσει ίαση!
      Για τον μεσαίωνα (ή την δική μας Βυζαντινοκρατία – θρησκειοκρατία) αυτό ήταν κατανόητο! Πως κρίνεις το ότι σήμερα παραμένουν ακόμη αυτές οι απόψεις από τους θρησκόληπτους! Και επειδή εδω διαβάζουμε σχόλια ελλήνων πολιτών, κυρίως ορθοδόξων, ποια η διαφορά ρε παιδιά με τους μουτζαχαντίν της ανατολής ή τους “σταυροφόρους” του Βατικανού!
      Για τη σχέση του μεσαίωνα με την ελληνική πραγματικότητα σήμερα, θα ήθελα να προσθέσω ότι οι δικοί μας μουτζαχεντιν είναι αντιστρόφως ανάλογα περισσότεροι από αυτό που συμβαίνει στον δυτικό κόσμο!
      ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

      ΑΛΛΟ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ (ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ – ΑΛΛΟ Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΟ Ο ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Π-Ρ-Ε-Π-Ε-Ι ΝΑ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ
      ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ!

      Με τόσο μπερδεμένο κουβάρι πεποιθήσεων στις καρδιές των ανθρώπων, πως θα μπορούσε ποτέ νε επέλθει η ψυχοπνευματική ανάσταση της ανθρωπότητας;

  4. Ανώνυμος 10/13/2015 @ 11:43 ΠΜ

    Σωστός, σωστότατος θα έλεγα. Οι διάφορες θρησκείες δηλητηριάζουν τα πάντα. Η πίστη στον αληθινό Θεό, η Ορθόδοξη Πίστη (όχι θρησκεία) εξαγνίζει τα πάντα.

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ

    • Ανώνυμος 10/13/2015 @ 1:24 ΜΜ

      Πολύ καλή προσπάθεια για να ξεγελάσετε τον εαυτό σας μερικοί νομίζοντας ότι αυτό που πιστεύετε δεν είναι θρησκεία, αλλά αυτά που πιστεύετε ονομάζονται θρησκεύτηκα. Όσο κ να μην σας αρέσει η πραγματική ιστορία (όχι η σχολική), αλλά αυτού του πλανήτη που ζούμε, ξεκινάει εκατομμύρια χρονιά πριν, κ όχι 2000 χρόνια παραπλανημένης στημένης απάτης από όλες της θρησκείες, που έχουν πάρα πολλά ψέματα να σκεπάζουν την κάθε αλήθεια, είναι έτσι φτιαγμένες να στρέφετε η μια εναντίον της άλλης, κ της έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι που θα φέρουν σε λίγο την μια θρησκεία του θεού τους, κ θα προσπαθήσουν να την περάσουν περίπου όπως κ της σημερινές, με διάφορους πολέμους σβήνουν στοιχεία της πραγματικής ιστορίας, κ βγάζουν απ’ την μέση κ όσους δεν συμβιβάζονται. Ένα άλλο είναι ότι η εκκλησίες είναι χτισμένες πάνω από Ναούς για να τους εξαφανίσουν, όχι το αντίθετο, αρέσει δεν αρέσει σε μερικούς αν ξεκολλήσετε το μυαλό σας θα δείτε κι άλλα, γιατί αν σας τα γράφουν μερικοί, δεν τους πιστεύετε αν δεν φοράνε ράσο, ενώ αν ανακαλύψετε κάποια πράγματα απ’ την αρχή μόνοι σας, τότε θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι σημαίνει πραγματική αφύπνιση, κ όχι εκείνη που σας παραμυθιάζει το σύστημα της ΝΠΤ κ τα παρακλάδια της.

      • Ανώνυμος 10/13/2015 @ 2:33 ΜΜ

        Απορω αν ξερεις γιατι ηρθε ο Χριστος στη γη. Και δευτερον, ειναι προφανες οτι δεν εχεις ιδεα το τι εστι Ορθοδοξια και τριαδικος Θεος. Κλεισε την τηλεοραση και ανοιξε την Καινη Διαθηκη να ξυπνησεις, προβατο.

        • Όσο δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν αυτός στον οποίο απαντάς γνωρίζει γιατί ήρθε ο Χριστός στη γη, άλλο τόσο δεν γνωρίζει και αν εσύ κατάλαβες ότι καμία από τις υπαρχουσες κατασκευασμένες θρησκείες, ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ τον πραγματικό Λόγο Του!

  5. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 10/13/2015 @ 11:51 ΠΜ

    Δεν έχει καμία σχέση ο χριστιανισμός με τα άλλα θρησκευτικά σκουπίδια που πιστεύουν οι άλλοι ανα τον κόσμο…

    Δεν απαγόρευσε ποτέ να παίρνεις φάρμακα για να γίνεις καλά…..

    Δεν διαλαλούσε ποτέ να μη φοράς καπότες γιατί απλούστατα δεν ενθαρρύνει τις προγαμιαίες σχέσεις……. Αν εσύ θέλεις να πηδάς σαν το σκυλί ότι βρεις μπροστά σου και χωρίς προφυλάξεις είναι κάτι τελείως διαφορετικό….. και σίγουρα κανείς ’’ αδέσποτος’’ τραγοπαπας δεν εξουσιοδοτείται να λέει ότι θέλει εκ μέρους του Χριστού….. αυτά είναι σιωνιστικά κόλπα που έχουν σκοπό τη γελοιοποίηση του Χριστιανισμού…. Τα βλέπουμε παντού στο κόσμο χρόνια τώρα…..

    Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι ινδιάνοι , οι μογγολοι και οι διάφοροι …… εγώ ξέρω ότι ο Χριστός ενώνει….. διδάσκει αγάπη και ειρήνη….. ξέρω ότι η πατρίδα μου όσες φορές ενώθηκε κάτω από το όνομα Του νίκησε…….

    Για να μη σας παραμυθιάζουν τα διάφορα ανθελληνικά και αντίχριστα υποκείμενα και ….. κειμενα , δείτε παρακάτω πως οι αληθινοί ήρωες έπαιρναν δύναμη από το Θεό και κέρδιζαν μάχες…. Αυτό είναι που πολεμούν όλες αυτές οι φωνές …….τη δύναμη του Θεού που δίνεται απλόχερα στον Έλληνα ορθόδοξο πιστό…. Αυτό θέλουν να χτυπήσουν… Τον συνδετικό κρίκο ορθοδοξίας – Έλληνα γιατί αυτό το δίδυμο κερδίζει……

    Αυτοί δεν θέλουν να κερδίσεις…. Σε θέλουν χαμένο στις αμφιβολίες και τον αποπροσανατολισμό….. ποιον θα πιστέψεις ? Τους νικητές προγόνους σου η τους πράκτορες του Σορος ? Δεν έμαθες ακόμη από τα λάθη σου? Δες λοιπόν…… και σκέψου…:

    «Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για την ζωή μας, την λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιος εχθρός ημπορεί να μας κάνει καλά…;».
    (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)…

    «Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος…Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν…».
    (Αλέξανδρος Υψηλάντης)

    «…Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού»
    (Γρηγόριος – Δικαίος Παπαφλέσσας)

    «Όταν σηκώσαμεν την σημαίαν εναντίον της τυραγνίας ξέραμεν ότι είναι πολλοί αυτείνοι και μαχητικοί κι’ έχουν και κανόνια κι’ όλα τα μέσα. Εμείς σε ούλα
    είμαστε αδύνατοι. Όμως ο Θεός φυλάγει και τους αδύνατους, κι’ αν πεθάνωμεν πεθαίνομεν δια την Πατρίδα μας, δια την Θρησκείαν μας και πολεμούμεν όσο μπορούμε εναντίον της τυραγνίας κι’ ο Θεός βοηθός…».
    (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

    «…Ως Χριστιανός ορθόδοξος και υιός της ημετέρας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ορκίζομαι …να διαμείνω πιστός εις την Θρησκείαν μου και
    εις την Πατρίδα μου. Ορκίζομαι να χύσω και αυτήν την υστέρα ρανίδα του αίματός μου υπέρ της Θρησκείας και της Πατρίδος μου. Να χύσω το αίμα μου, ίνα νικήσω
    τους εχθρούς της Θρησκείας μου ή να αποθάνω ως Μάρτυς δια τον Ιησούν Χριστόν…».
    (Ο όρκος των Ιερολοχιτών)

    «Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…»
    «Ως μία βροχή έπεσεν εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί μας και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι
    και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση…».
    (Θ. Κολοκοτρώνης)

    «…Η τυραγνία των Τούρκων – την δοκιμάσαμε τόσα χρόνια – δεν υποφέρονταν πλέον. Και δι’ αυτήνη την τυραγνία, οπού δεν ορίζαμεν ούτε βιόν ούτε τιμή
    ούτε ζωή (ξέραμεν κι’ ότ’ ήμασταν ολίγοι και χωρίς τα’ αναγκαία του πολέμου) αποφασίσαμεν να σηκώσομεν άρματα εναντίον της τυραγνίας. Είτε θάνατος είτε
    λευτεριά».
    (Ιω. Μακρυγιάννης )

    «Ο Έφορος της Ελλάδος Θεός ενέπνευσεν εις τας καρδίας των εχθρών μας άκραν δειλίαν και φόβον. Ελπίζω δε εντός ολίγου, με την βοήθειαν του Τιμίου
    Σταυρού και των θεοπειθών της πατρίδος ευχών, να σας χαροποιήσω…».
    (Ανδρέας Μιαούλης)

    «Μία δύναμις με άρπαξε από την λιτανεία πριν φύγουμε από τα Ψαρά για την Χίο. Μία δύναμις θεϊκή με γιγάντωσε…Αυτή η θεία δύναμις μου έδωσε θάρρος
    δια να φθάσω με το πυρπολικό μου στην Τουρκική Ναυαρχίδα…Οι Τούρκοι ήταν τόσοι ώστε εάν έπτυον επάνω μας θα μας έπνιγαν αναμφιβόλως…Εις το όνομα του
    Κυρίου φώναξα εκείνη τη στιγμή. Έκανα τον Σταυρό μου και πήδηξα στη βάρκα. Οι φλόγες του πυρπολικού μεταδόθηκαν στην Ναυαρχίδα που τινάχθηκε στον αέρα
    και παρέσυρε στον θάνατο χιλιάδες Τούρκους…».
    (Κωνσταντίνος Κανάρης)

    «Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο
    όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα
    στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του.
    – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. – Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλληκάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρη πίσω την υπογραφή του».
    (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

    «Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκεία τους έθνη δεν υπάρχουν».
    «…Κι’ αν είμαστε ολίγοι…παρηγοριώμαστε μ’ έναν τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν, κι΄όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν…».
    «…Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι’ αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι, όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσωμεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμε κι’ όλοι μαζί και να μη λέγη ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστή μόνος του και φκειάση, ή χαλάση, να λέγη εγώ, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι’ όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση, αν θέλωμεν να φκειάσωμεν χωριόν,
    να ζήσωμεν όλοι μαζί….».
    (Ιω. Μακρυγιάννης)

    «Το Ελληνικόν Έθνος, αφ’ ού υπέκυψεν εις τον βάρβαρον και σκληρότατον ζυγόν της Οθωμανικής τυραννίας, υστερήθη όχι μόνον την ελευθερίαν του, αλλά και παν είδος μαθήσεως…και ήτον ενδεχόμενον να εκλείψη διόλου από το Έθνος η Ελληνική γλώσσα, εάν δεν την διέσωζεν η Εκκλησία προς ήν οφείλεται και κατά τούτο ευγνωμοσύνη».
    (Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός)

    «Μόνον του Ευαγγελίου η διδαχή εμπορεί να σώση την αυτονομίαν του Γένους, όταν μάλιστα κηρύττεται από ποιμένας φίλους της αληθείας και της δικαιοσύνης»
    (Αδ. Κοραής)

    «…Τούτο παρακαλώ να τους παραγγείλετε να πράττωσιν εις το εξής, παριστάνοντες εις αυτούς, ότι πολεμούν όχι μόνον υπέρ πατρίδος, αλλά και υπέρ πίστεως».
    (Αδ. Κοραής προς Γ. Κουντουριώτην, 1824)

    «…Μόνη η δικαιοσύνη φέρει την ελευθερίαν, την δύναμιν και την ασφάλειαν. Όπλα χωρίς δικαιωσύνην, γίνονται όπλα ληστών, ζώντων εις καθημερινόν κίνδυνον
    να στερηθώσι την δύναμιν από άλλους ληστάς, ή και να κολασθώσιν ως λησταί από νόμιμον εξουσίαν. Η ανδρεία χωρίς την δικαιοσύνην είναι ευτελές προτέρημα,
    η δικαιοσύνη, αν εφυλάσσετο από όλους, ουδέ χρείαν όλως είχε της ανδρείας. Και αυτή του Θεού η παντοδυναμία ήθελ’ είσθε χωρίς όφελος διά τους ανθρώπους,
    αν δεν ήτον ενωμένη με την άπειρον δικαιοσύνην του…».
    (Αδ, Κοραής προς Οδυσσέα Ανδρούτσον, 1824)

    «…Αχ, διά τους οικτιρμούς του Θεού, ο οποίος είναι όλος αγάπη, διά το όνομα της Πατρίδος, η οποία είναι όλη αρετή, ας καθαρίσωμεν την ψυχήν μας,
    και εις αυτήν την ώραν του κινδύνου, από τον ρύπον της διχονοίας, ας θάψωμεν εις τον τάφον της λησμονησίας τα άγρια και ανόητα πάθη μας, ας πλύνωμεν τας
    μεμολυσμένας καρδίας εις το ιερόν λουτρόν της αγάπης, ο πατριωτισμός ας λαμπρύνη, εις το εξής τον θολωμένον νουν μας, η ειλικρίνεια ας βασιλεύση εις την
    καρδίαν μας, η αγάπη κα η σύμπνοια ας προπορεύωνται, ως νεφέλη πυρός, όλων των βουλών μας και όλων των έργων μας».
    (Σπ. Τρικούπης)

    «Κι’ όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτας. Ναρθή ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στρέγομαι να μου βγάλη και τα δυό μου
    μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει, αν η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια νάχω, στραβός θανά είμαι. Ότι σ΄αυτείνη θα ζήσω,
    δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού».
    (Ιω. Μακρυγιάννης)

    «Είναι καιρός…να κρημνίσωμεν από τα νέφη την Ημισέληνον διά να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ού πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν και ούτω να εκδικήσωμεν
    την πατρίδα και την ορθόδοξον ημών πίστιναπό την ασεβή των ασεβών καταφρόνησιν»;
    (Αλ. Υψηλάντης)

    «…Η ημέρα εκείνη, την οποίαν επιθυμούσαν οι πατέρες μας να την ιδούν, έφθασε και ο Νυμφίος έρχεται…Έφθασεν ο καιρός διά να λάμψη πάλιν ο Σταυρός
    και να λάβη πάλιν η Ελλάς, η δυστυχής Πατρίς μας, την ελευθερίαν της…».
    «Ότι και αν εκάμαμεν, είτε εγώ, είτε οι συνάδελφοί μου, είτε ως εταίροι, είτε ως αγωνισταί, ήτο έμπνευσις και έργον της Θείας Προνοίας, και ουδέν
    ηθέλομεν πράξει άνευ της εμπνεύσεως ταύτης».
    (Άνθιμος Γαζής)

    «ΙΔΟΥ ο Θεός μεθ’ ημών, ος επάταξεν έθνη πολλά και απέκτεινε βασιλείς κραταιούς. Ο Παντοκράτωρ Θεός δεν μας αφήνει εις την διάκρισιν του εχθρού.
    Αλλά είναι σύμμαχός μας, καθώς πολλάκις το είδομεν και άμποτε εις το εξής διά της δυνάμεως του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και διά της ενεργείας και γενναιότητός
    σας να αφανισθή ο εχθρός εξ ολοκλήρου…».
    (Π. Μαυρομιχάλης προς τον Θ.Κολοκοτρώνη)

    «ΧΩΡΙΣ αρετή και θρησκεία δεν σχηματίζεται κοινωνία, ούτε βασίλειον».
    (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

    «Ο Θεός είναι μετά της Ελλάδος και υπέρ της Ελλάδος και αύτη σωθήσεται. Επί ταύτης της πεποιθήσεως αντλώ πάσας μου τας δυνάμεις και πάντας τους πόρους».
    (Ι. Καποδίστριας)

    «Η Ιστορία και το μέλλον της Ελλάδος στηρίζονται πάνω σε τρεις λέξεις: Θρησκεία, Ελευθερία, Πατρίς».
    (Παλαιών Πατρών Γερμανός)

    «Ἐγώ εἶμαι Θεόφιλος – Σάν τό Θεό κανείς δέν ἀγαπάει τήν Ἑλλάδα»
    (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

  6. κεφαλονιτης 10/13/2015 @ 11:56 ΠΜ

    Ασχετοι… τι δουλειά έχει ο θεός σε ανθρ΄πινες κυρίως διαμάχες μεταξύ των επιστημόνων και των πωλητών του θεού;;;

  7. HΛΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗ 10/13/2015 @ 11:58 ΠΜ

    Θεός φυλάξει……………….

  8. Ποιος ειπαμε οτι ειναι αυτος????
    Δεν τον γνωριζω τον κυριο, δε θεωρω οτι λεει κατι σπουδαιο!!!
    Παντελως αδιαφορη η αποψη του!!!
    Μακρια απο το ΦΩΣ!!
    Οτι ειναι μακρια απο το φως και το θεο μου με αφηνει παγερα αδιαφορη.

  9. ανωνυμος 10/13/2015 @ 12:41 ΜΜ

    ΠΑΝΑΝΔΡΕ ΕΛΛΗΝ…ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ..ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ..
    ΘΑΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝ
    ΘΑ ΕΡΩΤΕΥΟΣΟΥΝ Η΄΄ ΘΑ ΠΑΝΤΕΥΟΣΟΥΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΗ.. Η΄΄.ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ….Η΄΄ ΜΕΤΑΝΟΟΥΣΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ Η΄΄ ΚΑΤΑΣΧΗΜΗ.ΚΛΠ…ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΑΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ΄΄΄
    ΟΧΙ..ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ ΨΕΜΜΑΤΑ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ….

    ΑΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ…ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ΄΄΄

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ…ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ [ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΛΩΣΤΕ ] ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΟΥΣΟΥΣΗΔΕΣ [ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΥΣ ] ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΤΟΥΣ–ΚΑΜΠΟΥΡΗΔΕΣ…ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ΄΄΄ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ,..ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ…ΓΙΑ ΠΡΕΣΤΙΖ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ….ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΑΜΕ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΖΗΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟ…ΘΑ ΝΟΙΩΘΑΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΝΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ…

    ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΑ… ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ….ΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ…ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ..

    ΕΙΜΑΙ…ΕΙΣΑΙ…ΕΙΜΑΣΤΕ…ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.. ΟΧΙ Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Ο Ι… [ ….και — ]

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ

    • ορθοδοξος ελληνας 10/13/2015 @ 3:18 ΜΜ

      Αγαπητη Μαριλενα επιτρεψε μου να σου απαντησω με μια δικη μου απαντηση.ΟΧΙ δεν θα παντρευομουν μια αναπηρη γυναικα γιατι ειμαι αδυναμος Χριστιανος.ΟΧΙ δεν θα παντρευομουν μια ασχημη γυναικα γιατι και παλι θα σου πω πως ειμαι αδυναμος ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.προσωπικα θελω να ακολουθω στην ζωη μου το θελημα του Χριστου.ομως δεν τα καταφερνω γιατι εχω πολλα ανθρωπινα παθη δυστυχως.δεν καμαρωνω γιαυτο και ουτε επικαλουμαι πως ειμαι το προτυπο του καλου Χριστιανου.Αυτος ομως που θα καταφερει να εχει τοση αγαπη μεσα του και να υπερνικησει τον εαυτο του θυσιαζοντας τον με το να παντρευτει μια ασχημη η αναπηρη τοτε αυτος ο ανθρωπος εχει τον Χριστο μεσα του.αυτος ο ανθρωπος ειναι αγιος εν ζωη.και θα ηθελα πολυ να μοιασει η ψυχη μου σε εκεινον.ομως τα ελλατωματα μου και ο τροπος ζωης μου,με απομακρυνουν απο τον ενα και μοναδικο και αληθινο θεο,ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.ευχομαι να γινω καλυτερος ανθρωπος και κατα συνεπεια Αξιος Χριστιανος.

    • ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 10/13/2015 @ 7:40 ΜΜ

      Δεν νομίζω να πρεπει να παντρευόμουν ανάπηρη γυναίκα για να αποδείξω ότι πιστεύω στο Χριστό…… πάντως πλούσια δεν παντρεύτηκα (ενώ είχα τέτοιες σχέσεις) ….. είμαι αρκετά ικανός να της προσφέρω τα πάντα…… άλλωστε συνήθως οι πλούσιες είναι πολύ γλωσσούδες και υπερβολικά εγωίστριες όποτε δεν με ενδιάφερε …. !!!

      Δεν διεκδικώ αγιοσύνη ούτε είμαι άξιος για κάτι τέτοιο…… έχω τις περισσότερες αμαρτίες απ’ όλους…. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι δεν πιστεύω στο Χριστό άλλα ούτε ότι είμαι και εγκληματίας…… προσπαθώ κάθε μέρα να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος χριστιανός….. και θα προσπαθώ μέχρι να πεθάνω…..

  10. Ανώνυμος 10/13/2015 @ 1:56 ΜΜ

    Στην κόλαση θα πάτε όλοι.

  11. αποστολης 10/13/2015 @ 2:48 ΜΜ

    το για οτι γινει στην ζωη του καθε θρησκευομενου οποιαδήποτε θρησκείας κάλο η κακό ίαση από τραυμα η αρρώστιας το κάνει ο Θεός τους με ξεπερνά εχουν κανει τους ανθρωπους να μην πιστευουν στον εαυτο τους και στην δυναμη του εγω. εκει που βρίσκεται το μεγαλύτερό μυστήριο της φύσης που μας το δείχνει απλόχερα και εμεις το αποτινάζουμε η ρωτάμε επιστήμονες η ιερείς. ολα βρίσκονται μέσα μας απλά να τα βρείτε με τόν εαυτο σας αυτος ειναι ο αληθινός [θεος]

  12. Ανώνυμος 10/13/2015 @ 3:11 ΜΜ

    ο θεος ειναι κατι μεγαλητερο που δε μπορουμε εμεις οι υλιστες να νοιωσουμε γιατι οι πιο πολλοι δε εχουν ματια ψυχης ανοικτα κι ετσι το πιο ευχολο ειναι να λεμε φιλοσοφιες τυπου θεος δε ιπαρχει κι αλα τετεια !!!

    • αποστολης 10/13/2015 @ 3:20 ΜΜ

      χωρις διάθεσή αντιπαράθεσης οποτε ερχεσαι στα λογια μου αφου δεν ξερεις πιστευεις στον εαυτο σου πως πιστευεις ξερεις οτι υπαρχει θεος

      • Ανώνυμος 10/13/2015 @ 5:07 ΜΜ

        φιλε αποστολε δεσ αυτο εδω

        https://www.youtube.com/watch?v=pjZwsSlNN4U

        οι απαντισεις ειναι μεσα σου αν πραγματικα θες να μαθεις την αληθεια εδω θα τις βρεις κι στην ψυχη σου μεσα μην την ζητασ την απαντση σε αλλων λογια μπορει να σε πλανεσουν κοιτα τι λεει η καρδια και η συνιδιση σου !! ο θεος μας εφτιαξε να ειμαστε σα εκεινον μα δε εχουμε πιασει το νοιμα γιατι τα υλιστικα ματια μας και οι γιηνες γνωσεις μας σταματουν σενα σιμιο μετα αρχιζει η αγια διαδρομη και αρχεγονη γνοση που ολοι εχουμε μεσα μας αλα την ξεχασαμε !! ο θεος δε ειναι αυτο που μας παρουσιασαν καποιοι πλανοι κολημενοι στενομυαλοι !! ψαξτο κι θα βρεις πολυ πραμα !!

        • αποστολης 10/13/2015 @ 8:12 ΜΜ

          εγω ενα μερος το εχω βρει εσυ; το κακο ειναι οτι εγω δεν θελω να σου αλλαξω κατι εσενα και οσους πιστευουν σε κατι εσεις προσπαθειτε να αλλαξετε τους αλλους χωρις να εχετε βρει τα του εαυτου σας. εγω ειμαι με τον ανθρωπο εσεις θελετε σκλαβους και ο καλυτερος τροπος να το πετυχεις ειναι να σπειρεις το φοβο τον φοβο για το οτι εισαι ανθρωπος με το καλο και το κακο με την αγαπη και το μισος. δεν σε βαζει κανεις να κανεις οτιδηποτε απλα επιλεγεις. εναποθετεις τον φοβο σου σε κατι αλλο αντι να τον μαθεις και να συνηπαρχεις μαζι του. για ολα ηταν θέλημα θεου. οχι ειναι επιλογες δικε σου.

  13. Ανώνυμος 10/13/2015 @ 3:41 ΜΜ

    Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΝΑ….στην κατάντια της γης σας
    234 διαφορετικά σχίσματα και αιρέσεις, της μίας εκκλησίας του χριστού..το που κατάντησαν τον θεμέλιο λίθο του έθνους

    ***

    Διαβάστε και Σκεφτείτε….
    Λέγει η τελευταία φράσις της Αποκάλυψης του Ιωάννου σας:

    Η χάρις του Κυρίου Ιησού Χριστού μετά πάντων των Αγίων΄αμήν.

    Μετάφραση: Αμήν΄αγίων των πάντων μετά Χριστού Ιησού Κυρίου Τού χάρις Η = ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

    Εν αρχή ειν η Αγάπη.
    και η αγάπη είναι η ανθρωπιά άνθρωπέ μου.
    και η ανθρωπιά ο Χριστός μας.
    και του Χριστού μας η ψυχή ο Πατέρας Θεός.
    και τα πάντα τους είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος.
    που δια της θελήσεως του ανθρώπου, ο Λόγος γίνεται ένα με την σάρκα και το αίμα Του ως Έν…
    ως δύο σταγόνες νερό γίνονται μία,
    έτσι και τον ζεύγος ευαγγελίζεται δια του Λόγου και μεταμορφώνεται σε μία του θεού ψυχή… ως ο δικέφαλος αετός της ουράνιας στην γη βασιλείας μαρτυρεί τον ευαγγελισμό των ανθρώπων, με τις “εφτά Μυστηριακές πύλες της Αγίας ορθής εκκλησίας του Κυρίου….ο άνθρωπος από μισός θνητός …ολοκληρώνετε στο είναι της υπάρξεώς του,

    ως Τέλειο ο Θεός τον έπλασε να ζει… ”
    ορθόδοξα, ελληνικά, και αιώνια, ως ο Χριστός με την πανάγια εύα Του… η κάθε ψυχή…
    το σώμα ως το ιερό σκεύος, που μέσα του έχει το αίμα της Αγάπης Θεό σε Υιό Φωτός στου κάθε εντός του ημών.

    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΠΟΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΩΝ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΕΚΤΙΚΟΣ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΕΙ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ
    Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ

  14. Ανώνυμος 10/13/2015 @ 5:10 ΜΜ

    Αυτό που πρέπει να διδαχτεί ο κάθε Έλληνας…

    Το Θέμα της Ορθόδοξης Των Ελλήνων συνόδου θα είναι η κατάργηση της παλαιάς διαθήκης από την Αγία Εκκλησία του Ιησού Χριστού.

    Εδώ οι Ισραηλίτες διδάσκονται αναμεταξύ τους το τι κάνουν με την Ελλάδα και την Ανθρωπιά που δίδαξε η Ελλάδα :
    ***
    «1 Και εάν υπακούης επιμελώς εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να προσέχης να κάμνης πάσας τας εντολάς αυτού, τας οποίας εγώ προστάζω εις σε σήμερον, θέλει σε υψώσει Κύριος ο Θεός σου υπεράνω πάντων των εθνών της γής· Λευ 26:3
    2 και θέλουσιν ελθεί επί σε πάσαι αι ευλογίαι αύται και θέλουσι σε ευρεί, εάν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου.
    3 Ευλογημένος θέλεις είσθαι εν τη πόλει και ευλογημένος θέλεις είσθαι εν τω αγρώ.
    4 Ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου και ο καρπός της γης σου και ο καρπός των κτηνών σου, αι αγέλαι των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου.
    5 Ευλογημένον το καλάθιόν σου και η σκάφη σου.
    6 Ευλογημένος θέλεις είσθαι όταν εισέρχησαι, και ευλογημένος θέλεις είσθαι όταν εξέρχησαι.
    7 Τους εχθρούς σου, τους επανισταμένους επί σε, ο Κύριος θέλει κάμει αυτούς να συντριφθώσιν έμπροσθέν σου· από μιας οδού θέλουσιν εξέλθει επί σε, και από επτά οδών θέλουσι φύγει από προσώπου σου.
    8 Ο Κύριος θέλει εξαποστέλλει επί σε την ευλογίαν εις τας αποθήκας σου και εις πάντα όσα επιβάλης την χείρα σου· και θέλει σε ευλογήσει επί της γης την οποίαν Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε.
    9 Ο Κύριος θέλει σε καταστήσει εις εαυτόν λαόν άγιον, καθώς ώμοσε προς σε, εάν φυλάττης τας εντολάς Κυρίου του Θεού σου, και περιπατής εις τας οδούς αυτού. Δτ 7:6
    10 Και πάντες οι λαοί της γης θέλουσιν ιδεί, ότι το όνομα του Κυρίου επικέκληται επί σε, και θέλουσι τρομάζει από σου.
    11 Και ο Κύριος θέλει σε πληθύνει εις αγαθά, εις τον καρπόν της κοιλίας σου και εις τον καρπόν των κτηνών σου και εις τα γεννήματα της γης σου, επί της γης την οποίαν ώμοσε Κύριος προς τους πατέρας σου να δώση εις σε. Δτ 30:9
    12 Ο Κύριος θέλει ανοίξει εις σε τον αγαθόν θησαυρόν αυτού, τον ουρανόν, διά να δίδη βροχήν εις την γην σου κατά τον καιρόν αυτής, και διά να ευλογή πάντα τα έργα των χειρών σου· και θέλεις δανείζει εις πολλά έθνη, συ δε δεν θέλεις δανείζεσθαι. Δτ 15:6
    13 Και θέλει σε καταστήσει ο Κύριος κεφαλήν και ουχί ουράν· και θέλεις είσθαι μόνον υπεράνω και δεν θέλεις είσθαι υποκάτω· εάν υπακούσης εις τας εντολάς Κυρίου του Θεού σου, τας οποίας εγώ προστάζω εις σε σήμερον, να φυλάττης και να εκτελής·
    14 και δεν θέλεις εκκλίνει από πάντων των λόγων, τους οποίους εγώ προστάζω εις εσάς σήμερον, δεξιά ή αριστερά, διά να υπάγης κατόπιν άλλων θεών διά να λατρεύσης αυτούς.
    15 Αλλ’ εάν δεν υπακούσης εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να προσέχης να εκτελής πάσας τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία εγώ προστάζω εις σε σήμερον, πάσαι αι κατάραι αύται θέλουσιν ελθεί επί σε και θέλουσι σε ευρεί. Λευ 26:14, Θρ 2:17, Δν 9:11, Δν 9:13, Μαλ 2:2

    16 Κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τη πόλει, και κατηραμένος θέλεις είσθαι εν τω αγρώ.
    17 Κατηραμένον το καλάθιόν σου και η σκάφη σου.
    18 Κατηραμένος ο καρπός της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γης σου, αι αγέλαι των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου.
    19 Κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εισέρχησαι, και κατηραμένος θέλεις είσθαι όταν εξέρχησαι.
    20 Ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε την κατάραν, την θλίψιν και την φθοράν, εις πάντα όσα επιβάλης την χείρα σου διά να πράξης, εωσού εξολοθρευθής και εωσού αφανισθής ταχέως, διά την πονηρίαν των έργων σου, διότι εγκατέλιπες εμέ.
    21 Ο Κύριος θέλει προσκολλήσει εις σε το θανατικόν, εωσού σε εξολοθρεύση από της γης, όπου υπάγεις να κληρονομήσης αυτήν.
    22 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με μαρασμόν και με πυρετόν και με ρίγος και με φλόγωσιν και με μάχαιραν και με ανεμοφθορίαν και με ερυσίβην· και θέλουσι σε καταδιώκει εωσού αφανισθής. Λευ 26:16
    23 Και ο ουρανός σου ο υπεράνω της κεφαλής σου θέλει είσθαι χαλκός, και η γη η υποκάτω σου σίδηρος. Λευ 26:19
    24 Ο Κύριος θέλει δώσει την βροχήν της γης σου κονιορτόν και χώμα· εκ του ουρανού θέλει καταβαίνει επί σε, εωσού εξολοθρευθής.
    25 Ο Κύριος θέλει σε κάμει να συντριφθής έμπροσθεν των εχθρών σου· από μιας οδού θέλεις εξέλθει επ’ αυτούς, και από επτά οδών θέλεις φύγει από προσώπου αυτών· και θέλεις διασκορπισθή εις πάντα τα βασίλεια της γης.
    26 Και το πτώμά σου θέλει είσθαι τροφή εις πάντα τα όρνεα του ουρανού και εις τα θηρία της γης, και δεν θέλει είσθαι ο αποδιώκων.
    27 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με την Αιγυπτιακήν πληγήν και με αιμορροΐδας και με ψώραν και με ξυσμόν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής. Εξ 9:9
    28 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει με αφροσύνην και με τύφλωσιν και με έκστασιν καρδίας·
    29 και θέλεις ψηλαφά εν τω μέσω της ημέρας, ως ο τυφλός ψηλαφά εν τω σκότει, και δεν θέλεις ευοδούσθαι εις τας οδούς σου· και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και διαρπαζόμενος πάσας τας ημέρας, και δεν θέλει είσθαι ο σώζων.
    30 Θέλεις αρραβωνισθή γυναίκα, και άλλος ανήρ θέλει κοιμηθή μετ’ αυτής· οικίαν θέλεις οικοδομήσει, και δεν θέλεις κατοικήσει εν αυτή· αμπελώνα θέλεις φυτεύσει, και δεν θέλεις τρυγήσει αυτόν.

    31 Ο βους σου θέλει είσθαι εσφαγμένος ενώπιόν σου, και δεν θέλεις φάγει εξ αυτού· ο όνος σου θέλει αρπαχθή απ’ έμπροσθέν σου και δεν θέλει αποδοθή εις σέ· τα πρόβατά σου θέλουσι παραδοθή εις τους εχθρούς σου, και δεν θέλει είσθαι εις σε ο σώζων.
    32 Οι υιοί σου και αι θυγατέρες σου θέλουσι παραδοθή εις άλλον λαόν, και οι οφθαλμοί σου θέλουσι βλέπει και μαραίνεσθαι δι’ αυτούς όλην την ημέραν· και δεν θέλει είσθαι δύναμις εν τη χειρί σου.
    33 Τον καρπόν της γης σου και πάντας τους κόπους σου θέλει φάγει έθνος το οποίον δεν γνωρίζεις· και θέλεις είσθαι μόνον καταδυναστευόμενος και καταπατούμενος πάσας τας ημέρας.
    34 Και θέλεις γείνει παράφρων διά τα θεάματα των οφθαλμών σου, τα οποία θέλεις ιδεί.
    35 Ο Κύριος θέλει σε πατάξει εις τα γόνατα και εις τα σκέλη με πληγήν κακήν, ώστε να μη δύνασαι να ιατρευθής από του ίχνους των ποδών σου έως της κορυφής σου.
    36 Ο Κύριος θέλει φέρει σε και τον βασιλέα σου όντινα καταστήσης επί σε, εις έθνος το οποίον δεν εγνώρισας, συ, ουδέ οι πατέρες σου· και εκεί θέλεις λατρεύσει άλλους θεούς, ξύλα και λίθους.
    37 Και θέλεις είσθαι εις έκπληξιν, εις παροιμίαν και εις διήγημα μεταξύ πάντων των εθνών, όπου εν σε φέρη ο Κύριος.
    38 Σπόρον πολύν θέλεις φέρει εις τον αγρόν, και ολίγον θέλεις συνάξει διότι θέλει καταφάγει αυτόν η ακρίς. Μιχ 6:15, Αγγ 1:6
    39 Αμπελώνας θέλεις φυτεύσει και καλλιεργήσει, και οίνον δεν θέλεις πίει ουδέ θέλεις τρυγήσει διότι ο σκώληξ θέλει καταφάγει αυτούς.
    40 Ελαίας θέλεις έχει εις πάντα τα όριά σου, και με έλαιον δεν θέλεις χρισθή· διότι αι ελαίαί σου θέλουσιν αποβάλει τον καρπόν.
    41 Υιούς και θυγατέρας θέλεις γεννήσει, και δεν θέλουσιν είσθαι σού· διότι θέλουσιν υπάγει εις αιχμαλωσίαν.
    42 Πάντα τα δένδρα σου και τον καρπόν της γης σου θέλει καταφθείρει ο βρούχος.
    43 Ο ξένος, ο εν τω μέσω σου, θέλει αναβαίνει υπεράνω σου, άνω άνω, συ δε θέλεις καταβαίνει κάτω κάτω.
    44 Εκείνος θέλει δανείζει εις σε, συ δε δεν θέλεις δανείζει εις αυτόν· αυτός θέλει είσθαι κεφαλή, και συ θέλεις είσθαι ουρά.
    45 Και θέλουσιν ελθεί επί σε πάσαι αι κατάραι αύται, και θέλουσι σε καταδιώξει και σε ευρεί, εωσού εξολοθρευθής· διότι δεν υπήκουσας εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου, διά να φυλάττης τας εντολάς αυτού και τα διατάγματα αυτού, τα οποία προσέταξεν εις σε.
    46 Και ταύτα θέλουσιν είσθαι επί σε και επί το σπέρμα σου, εις σημείον και τέρας διαπαντός.
    47 Επειδή δεν ελάτρευσας Κύριον τον Θεόν σου εν ευφροσύνη και εν αγαθότητι καρδίας, διά την αφθονίαν πάντων·
    48 διά τούτο θέλεις δουλεύσει τους εχθρούς σου, τους οποίους ο Κύριος θέλει εξαποστείλει επί σε, με πείναν και με δίψαν και με γυμνότητα και με έλλειψιν πάντων· και θέλει βάλει επί τον τράχηλόν σου ζυγόν σιδηρούν, εωσού σε εξολοθρεύση.

    49 Ο Κύριος θέλει φέρει έθνος επί σε μακρόθεν, από άκρου της γης, ως με ορμήν αετού· έθνος, του οποίου την γλώσσαν δεν θέλεις εννοεί·
    50 έθνος αγριοπρόσωπον, το οποίον δεν θέλει σεβασθή το πρόσωπον του γέροντος ουδέ θέλει ελεήσει τον νέον·
    51 και θέλει τρώγει τον καρπόν των κτηνών σου και τα γεννήματα της γης σου, εωσού εξολοθρευθής· το οποίον δεν θέλει αφήσει εις σε σίτον, οίνον ή έλαιον, τας αγέλας των βοών σου ή τα ποίμνια των προβάτων σου, εωσού σε εξολοθρεύση.
    52 Και θέλει σε πολιορκήσει εις πάσας τας πόλεις σου, εωσού πέσωσι τα υψηλά και οχυρά τείχη σου, εις τα οποία συ ήλπιζες, καθ’ όλην την γην σου· και θέλει σε πολιορκήσει εις πάσας τας πόλεις σου, καθ’ όλην την γην σου την οποίαν έδωκεν εις σε Κύριος ο Θεός σου.
    53 Και θέλεις φάγει τον καρπόν της κοιλίας σου, τας σάρκας των υιών σου και των θυγατέρων σου, τους οποίους έδωκεν εις σε Κύριος ο Θεός σου, εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν θέλει σε καταθλίψει ο εχθρός σου· Λευ 26:29, Β’ Βασ 6:29, Θρ 4:10
    54 ο ανήρ ο απαλός μεταξύ σου και ο σφόδρα τρυφερός θέλει εμβλέψει με βλέμμα πονηρόν εις τον αδελφόν αυτού και εις την γυναίκα του κόλπου αυτού και εις τα εναπολειφθέντα τέκνα αυτού όσα εναπολειφθώσιν·
    55 ώστε να μη δώση εις ουδένα εξ αυτών από των σαρκών των τέκνων αυτού, τα οποία ήθελε τρώγει διότι δεν έμεινεν εις αυτόν ουδέν εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν ο εχθρός σου θέλει σε καταθλίψει εις πάσας τας πόλεις σου.
    56 Η απαλή και τρυφερά γυνή μεταξύ σου, της οποίας ο πους δεν εδοκίμασε να πατήση επί της γης διά την τρυφερότητα και απαλότητα, θέλει εμβλέψει με βλέμμα πονηρόν εις τον άνδρα του κόλπου αυτής και εις τον υιόν αυτής και εις την θυγατέρα αυτής,
    57 και εις το βρέφος αυτής το εξελθόν εκ μέσου των ποδών αυτής και εις τα τέκνα, τα οποία εγέννησε· διότι θέλει φάγει αυτά κρυφίως, διά την έλλειψιν πάντων, εν τη πολιορκία και εν τη καταθλίψει, με την οποίαν ο εχθρός σου θέλει σε καταθλίψει εις τας πόλεις σου.
    58 Εάν δεν προσέχης να κάμνης πάντας τους λόγους του νόμου τούτου, τους γεγραμμένους εν τω βιβλίω τούτω, ώστε να φοβήσαι το ένδοξον και φοβερόν τούτο όνομα, ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΣΟΥ,
    59 τότε ο Κύριος θέλει κάμει τρομεράς τας πληγάς σου και τας πληγάς του σπέρματός σου, πληγάς μεγάλας και απαύστους και νόσους κακάς και απαύστους.
    60 Και θέλει επιφέρει επί σε πάσας τας οδύνας της Αιγύπτου, διά τας οποίας ετρόμαξας· και θέλουσι προσκολληθή εις σέ·
    61 και πάσαν ασθένειαν και πάσαν πληγήν, ήτις δεν είναι γεγραμμένη εν τω βιβλίω του νόμου τούτου, ταύτας ο Κύριος θέλει φέρει επί σε, εωσού εξολοθρευθής.
    62 Και θέλετε εναπολειφθή ολιγοστοί τον αριθμόν, ενώ ήσθε ως τα άστρα του ουρανού κατά το πλήθος· διότι δεν υπήκουσας εις την φωνήν Κυρίου του Θεού σου. Δτ 10:22
    63 Και καθώς ο Κύριος ευφράνθη εις εσάς εις το να σας αγαθοποιή και να σας πληθύνη, ούτω θέλει ευφρανθή ο Κύριος εις εσάς εις το να σας εξαλείψη και να σας μηδενώση· και θέλετε αρπαχθή από της γης, όπου υπάγετε να κληρονομήσητε αυτήν. Ησ 1:24
    64 Και θέλει σε διασπείρει ο Κύριος εις πάντα τα έθνη, απ’ άκρου της γης έως άκρου της γής· και θέλετε λατρεύσει εκεί άλλους θεούς, τους οποίους δεν εγνώρισας, συ ουδέ οι πατέρες σου, ξύλα και λίθους. Δτ 4:27, Νε 1:8
    65 Αλλά και εν τω μέσω των εθνών τούτων δεν θέλεις ευρεί ανάπαυσιν, ουδέ θέλει έχει στάσιν το ίχνος του ποδός σου· αλλά θέλει σοι δώσει ο Κύριος εκεί καρδίαν τρέμουσαν και μαραινομένους οφθαλμούς και τηκομένην ψυχήν.
    66 Και η ζωή σου θέλει είσθαι κρεμαμένη ενώπιόν σου· και θέλεις φοβείσθαι νύκτα και ημέραν, και δεν θέλεις πιστεύει εις την ζωήν σου.
    67 Το πρωΐ θέλεις ειπεί, Είθε να ήτο εσπέρα και την εσπέραν θέλεις ειπεί, Είθε να ήτο πρωΐ διά τον φόβον της καρδίας σου, τον οποίον θέλεις φοβείσθαι, και διά τα θεάματα των οφθαλμών σου, τα οποία θέλεις βλέπει.
    68 Και θέλει σε επαναφέρει ο Κύριος εις την Αίγυπτον με πλοία, από της οδού περί της οποίας σοι είπα, Δεν θέλεις πλέον ιδεί αυτήν άλλην φοράν· και θέλετε πωλείσθαι εκεί εις τους εχθρούς σας ως δούλοι και δούλαι και δεν θέλει είσθαι ο αγοράζων.»
    ******************************************************

    Αδελφέ που στο όνομα του Ιησού Χριστού…
    εμένα τον ηγούμενο και αρχιφύλακα της Αλήθειας των Ορθοδόξων Αγγέλων πολεμάς δες πρώτα εσένα… τι είσαι ! ποιος ο Χριστός, ποια η Ελλάδα…
    Και ποιοι οι Εβραίοι ιμάμηδες που προσκυνάς.

    ιωάννης

    • Αδελφέ που στο όνομα του Ιησού Χριστού…
      εμένα τον ηγούμενο και αρχιφύλακα της Αλήθειας των Ορθοδόξων Αγγέλων πολεμάς δες πρώτα εσένα… τι είσαι ! ποιος ο Χριστός, ποια η Ελλάδα…
      Και ποιοι οι Εβραίοι ιμάμηδες που προσκυνάς.

      ιωάννης
      ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ , ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ …..ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

  15. ΑΡΤΕΜΙΣ 10/13/2015 @ 5:24 ΜΜ

    Η πίστη είναι ο θάνατος της νοημοσύνης…Εν έτει 2015 πιστεύεται και τσακώνεστε για κάτι ανύπαρκτο. Όλες οι θρησκείες το μόνο που κάνουν είναι να χειραγωγούν συνειδήσεις και ν αποκόβουν τον άνθρωπό από την μόνη αλήθεια που είναι η σύνδεση του με το σύμπαν. Όλα τα άλλα είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι για να ελέγχουν τα πρόβατα στο μαντρί, δηλητηριάζοντας τον και στέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου, γεμίζοντας τον με φόβο και θυμό.
    Η ιστορία του ανθρώπου στη γη είναι πάνω από 150.000 χρόνια και έσεις τσακώνεσται για ποια θρησκεία και ποιός θεός είναι καλύτερος.

  16. ανωνυμος 10/13/2015 @ 6:49 ΜΜ

    O ΦΙΛΟΣ΄΄ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΄΄ ΜΟΝΟ.. ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ …ΚΑΙ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΄΄ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΄΄..
    .ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ … ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΥΣ…ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

    ΄΄ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΄΄ Ε Ι Π Ε… ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΄΄ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΄΄ ΣΙΩΠΗΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΥΠΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΄΄ ΥΙΟΥ ΄΄ ΤΗΣ…

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ…..ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΟ…ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ… ΘΕΛΕΙ…
    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΄ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΄΄ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΧΥΘΗΚΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΗΝ…ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΧΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ

  17. ανωνυμος 10/13/2015 @ 9:21 ΜΜ

    ΦΙΛΕ ” ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ ΄΄ ….ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΟΤΙ ΄΄ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΄΄….

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΞΡΙΝΩ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΒΑΡΙΑ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ …

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ

  18. ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 10/13/2015 @ 9:49 ΜΜ

    ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΜΟΝΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.
    ΟΤΑΝ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΘΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΟΠΩΣ Ο ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ!

    • Δυτίκιος 10/14/2015 @ 1:59 ΠΜ

      Και αν μείνουμε άνεργοι και φτωχοί Ανατόλιε, να μην ψάξουμε για εργασία, παρά να αρχίσουμε την προσευχή και ο Θεός κάθε πρωί θα μας εμφανίζει ένα καρβέλι ψωμί στο τραπέζι της κουζίνας!
      Έτσι δεν λες Ανατόλιε; Τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ να σου δίνει ο Θεός αδελφέ Ανατόλιε, και να μελετάμε την Παλαιά Διαθήκη με τον Ιεροβοάμ καθώς και την Τορά!

    • βγαλε τη λασπη απο τα ματια σου Ανατολιεεεε!μπορεις να αρχισεις να βλεπεις….
      πως γινεται να σχολιαζεις ενα αρθρο που δεν το διαβασες ρε φιλε!τι συμπεριφορα ειναι αυτη??
      επειδη εχεις αρνηση η βαρεθηκες?και ποιος σου ειπε οτι εχεις δικαιωμα να σχολιαζεις χωρις να διαβασεις?εισαι με τα καλα σου?αισχρος ειναι ο συγγραφεας,αλλα εσυ γινεσαι χειροτερος ωρες ωρες……!

      • ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ 10/14/2015 @ 8:34 ΠΜ

        ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΣΥ, ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ. ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΟΤΕ ΒΑΛΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

        • φυλακη δεν σε βαζω εγω φιλε μου,δεν ειμαι εισαγγελεας…..
          εγω σου ευχομαι τα καλυτερα ,για σενα και την οικογενεια σου…..
          μονος σου “φυλακιζεσαι” σε παραλογες συμπεριφορες,
          μονος σου να το καταλαβεις και να το αλλαξεις αν θες…..
          η αρνηση δεν σε κανει υπερμαχο του Χριστου….μονο επιτρεπει στον συγγραφεα του αρθρου και στο συναφι του να μιλανε για παραδοπιστους και σκοταδιστες χριστιανους,σκεψου το λιγο και μην βλαπτεις αυτο που υπερασπιζεις…..

  19. ο “ευρυμαθης” και ξεραολας,οπως ειπε καποιος,συγγραφεας εκφραζει το πιο προστυχο και υπουλο προσωπο της μασονιας!
    με αληθοφανη και λογικα και καταφανεστατα ανθρωπιστικα επιχειρηματα προσπαθει να σκεπασει ολη τη βρωμια της νεας ταξης του συναφιου του και να σπιλωσει ολες τις θρησκειες της γης……σιγουρα οταν καποιος σου παρουσιαζεται σαν “ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗς ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗς ΠΛΑΝΗΤΙΚΗς ΑΣΦΑΛΕΙΑς” πολυ ευκολα μπορεις να του πεις:”αντε τραβα στη σπηλια σου ρε βλαμμενε να παιξεις με τα διαστημοπλοια!” ακομα και αν προσεγγιζει με το αρθρο του καποια μορφη της πραγματικοτητας…..οταν ομως ο πουστης σου παρουσιαζεται σαν ανθρωπιστης,ευαισθητος,μοντερνος,ουμανιστης,φιλανθρωπος,διαφωτιστης, σωτηρας του κοσμου σε κολλαει στον τοιχο και αρχιζεις και σκεφτεσαι,να τον βρισω τωρα αυτον?μια χαρα τα λεει γαμωτο και ειναι και μορφωμενος…..!και αν εχει δικιο τελικα τι κανουμε,ρε λες να ειμαστε σκοταδιστες και βαρβαροι και να μην το εχουμε αντιληφθει??

    ουτε μια κουβεντα δεν μας ειπε για το φως που εφερε η θρησκεια στην ψυχη των ανθρωπων!ουτε μια λεξη για το Χριστο,για το Βουδα,για το ταο για τοσους φωτισμενους δασκαλους,για αγαπη ,για αυτογνωσια, για ειρηνη,για προσφορα,για αυτοσυγκρατηση,ηθικους κανονες,για καλλιεργεια,για καλοσυνη,για αλληλοβοηθεια,για εναρμονιση με τη φυση,με τους ανθρωπους…..θρησκεια για αυτον τον κυριο ειναι το ταλμουδ,η τορα και η καμπαλα σ’αυτα πιστευει φαινεται!οι βαρβαροτητες του μεσαιωνα και οι φρικες των σταυροφορων,και των κατακτητων,οι πρωτογονισμοι σε κανιβαλικες κοινωνιες,οι επιβουλες και το μαγαζακι των ιερατειων,οι ιαχωβαδες και οι μορμονοι και ολες οι ανωμαλες αιρεσεις,οι σατανιστες και οι μαγοι και οι εξωγηινοι που τον πληρωνουν….φτου ρε καθικι!που μας πεις εσυ τι ειναι η θρησκεια…..ξεχασε βεβαια να μας πει οτι τα αφεντικα του ξεφτιλισαν τη φιλανθρωπια μετατρεποντας την σε φοροδιαφυγη και κλεβοντας τη δεκαρα του καθε φτωχου θρησκευομενου!ξεχασε να μας πει οτι μαζι με τους εμβολιασμους σπειρανε το aids στην αφρικη(ποσο προστυχο ονομα εχει,aid σημαινει βοηθεια!)την εμπολα και ολες τις new age ασθενειες,αγελαδες χοιρους πτηνα,η1ν1,και καναν εμβολια στειρωσης,βλεπε bill gates η καταγγελιες του ηθοποιου που πεθανε ξαφνικα με τη φερραρι(σορρυ ξεχναω ονοματα)….ξεχασε να μας πει οτι ολα αυτα ειναι η προετοιμασια για το ΧΑΡΑΓΜΑ,(θα σας τα λεω εγω και οποιος θελει ας καταλαβει…..)ξεχασε να μας πει οτι τους διδυμους δεν τους εριξαν οι κοπριτες με τα τσεμπερια,αλλα τα αφεντικα του με τα πετροδολλαρα…..ξεχασε να μας πει οτι το ισλαμ το βοηθανε σκανδαλωδως με το πετρελαιο εδω και 100χρονια να αναβιωσει για να φτιαξει τον εφιαλτη του σημερα….ξεχασε οτι καποιοι φυτεψαν το ισλαμ σε μια ακαταληπτη στην εποχη της γλωσσα για να διαβαλλουν και να ξεφτιλισουν 1000χρονια μονοθειστικων φιλοσοφιων ολοτητας και ουμανισμου,και απελευθερωσης ανθρωπινης απο τη σκλαβια των ιερατειων και των τεκτονων,τα δυο κερατα του σατανα…..κραζει και τους εβραιους γιατι ειναι της μοδας,για το ξεκαρφωμα που λεμε,αλλα ξεχασε να μας πει οτι τα αφεντικα του ειναι οι υπηρετες τους…….κραζει για την παιδικη κακοποιηση,και καλα κανει,αλλα ξεχασε να μας πει ποιοι σφαξανε ενα κοριτσακι 4 χρονων στην αθηνα τη μεγαλη Παρασκευη και το αιμα του πεταχτηκε στο ταβανι και σε ολους τους τοιχους…..!!δικαιολογει και παρουσιαζει “φυσικη” την ομοφυλοφιλια αλλα δεν μας λεει οτι καποιοι ξοδευουν δις για να την προοθησουν και φτιαχνουν σχολεια με 3 τουαλετες και παιδικες εκδρομες στα μπουρδελα!ως και για τις λεσβιες μας ειπε οτι δεν κολλανε aids!ναι ρε μαλακα,και τα σαλιγκαρια δεν φορανε σκουλαρικια γιατι δεν εχουν αυτια…..!μιλαει για εσχατολογια και συνδρομα ιερουσαλημ αλλα τα αφεντικουλια του ειναι με τους ψαλμους και την αποκαλυψη στο χερι και προσπαθουν να μας πεισουν οτι ειναι θεοι και εξωγηινοι!ουστ! και συ στη σπηλια σου….νεοταξιτη μασονε,κανεναν δεν πειθεις εδω μεσα…………………..!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*