Διαφημίσεις

Στις 12 παρά είκοσι το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, λίγο χιλιόμετρο βορειοανατολικά της Νισύρου, είχαμε έναν αρκετά ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Ο σεισμός δεν παρουσιάζει ανησυχητικά στοιχεία, αφού η Νίσυρος είναι η ανατολική άκρη του λεγόμενου ελληνικού τόξου και έχει ένα ενεργό ηφαίστειο που καπνίζει εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Από την άλλη όμως δεν μας έχει συνηθίσει ένας σεισμός αυτού του μεγέθους να μην έχει ΟΥΤΕ έναν μετασεισμό.

Ο σεισμός είχε πολύ μεγάλο εστιακό βάθος (133 χλμ) και δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός, πλην της νότιας Κω και της Νισύρου.

448016.local nissiros



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

5 σχόλια στο “Σεισμός – χωρίς μετασεισμούς(;) – στη Νίσυρο!”
  1. Όταν ο σεισμός έχει μεγάλο εστιακό βάθος, όπως αυτός, ΔΕΝ ΕΧΕΙ μετασεισμούς!

  2. ο σεισμος οταν γινεται απο ηφαιστειο, δηλ. απο ανοδο του μαγματος, οπως στην συγκεκριμενη περιπτωση κ οχι απο την κινηση των πλακων, δεν ειναι απαραιτητο να κανει μετασεισμους!! βεβαια, αυτο σημαινει οτι το μαγμα απο κατω φουσκωνει κ ισως ψαχνει διεξοδο προς την επιφανεια!! οποτε μιλαμε για ενεργοποιηση ηφαιστειου!!

    τωρα τελευταια, υπαρχουν πολλοι μικροσεισμοι, πανω στο ηφαιστειακο τοξο του αιγαιου, που ξεκιναει απο κορινθο, ηφαιστειο σουσακι, περναει απο μεθανα, σαντορινι, κ καταληγει στην νισυρο…αυτο σημαινει πληρης ενεργοποιηση του τοξου, κ μαλλον, στο προσεχες μελλον, θα δουμε μια σειρα ενεργοποιησης των ηφαιστειων του τοξου…μαζι κ η σαντορινη

    μπορειτε να παρακολουθειτε το φαινομενο στην σελιδα http://www.gein.noa.gr/el/. το τοξο διακρινεται να περναει κατω απο τα δωδεκανησα, μεχρι την νισυρο

    δυστυχως, ειναι γεγονος οτι διανυουμε μια ενεργα σεισμικη περιοδο, με παρα πολλα σημεια της ελλαδας φορτισμενα κ ετοιμα να δωσουν μεγαλους σεισμους..

    περιμενουμε αλκυονιδες, κ τις υπολογιζω μεσα στον ιουνιο, να δωσουν ενα 6+… κ δεν μιλαω για προβλεψη τωρα, αλλα για συμπερασμα μετα απο μελετες…ελπιζω να κανω λαθος, κ η φυση να εχει αλλα σχεδια…

    καλυτερα ομως να ειμαστε παντα ετοιμοι καθως ζουμε σε μια χωρα με μεγαλη σεισμικοτητα, κ η περιοδος που διανυουμε, εχει ορεξη για swing!!

      1. ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΤΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΗΛ. ΣΕΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΔΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

        ΟΛΗ Η ΓΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΕ RICHTER ΒΛΕΠΕ Π.Χ. ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ) ΣΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕ 5.0 ΣΤΗΝ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΜΕ 5.8 ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ, 4.6 ΠΑΝΑΜΑΣ, 5.1 ΠΑΛΙ ΠΑΝΑΜΑΣ, 4.5 ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ, 5.Ο ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ…. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΕΡΓΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ….

        Η ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΑ..

        ΙΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *