Διαφημίσεις

«Προσωπικός γιατρός» μέσα σε ένα τσιπάκι. Εναν αισθητήρα που τοποθετείται στο σώμα και μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μπορεί να έχει κανείς ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρίστολ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα πανεπιστήμια Σάουθαμπτον και Ρίντινγκ, ανέπτυξαν έναν αισθητήρα στο πλαίσιο προγράμματος για τη φροντίδα της υγείας στο οικιακό περιβάλλον, ο οποίος, όπως δήλωσαν, λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός.

Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην ανακοίνωσή τους, ο αισθητήρας εντοπίζει οποιαδήποτε αλλαγή σημειώνεται στην κίνηση, στο βάρος, στον σφυγμό και στη διατροφή, και όταν υπάρχει κάτι ανησυχητικό ειδοποιεί εγκαίρως, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Επίσης, αντιλαμβάνεται αν κάποιος που πρέπει να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή παίρνει σωστά τα φάρμακά του, ενώ σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου καταγράφει τα συμπτώματα που προηγούνται, όπως εκφράσεις του προσώπου και κινήσεις του σώματος που δεν είναι φυσιολογικές.

Ο αισθητήρας φέρει την ονομασία SHPERE – Sensor Platform for Healthcare in a Residential Environment και μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στα ρούχα ή σε κάποιο κόσμημα χωρίς χειρουργική επέμβαση, αλλά και να εμφυτευθεί στο σώμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό μπορεί να βοηθήσει αρκετά τους ηλικιωμένους και γενικότερα τα άτομα με εύθραυστη υγεία, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οπως είπε στα βρετανικά μέσα ο William Harwin από το Πανεπιστήμιο Ρίντινγκ, «η παραγωγή αισθητήρων με συνεχή και ανεμπόδιστη λειτουργία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία αυτού του προγράμματος», τονίζοντας ότι, όταν αναπτυχθούν αρκετά, θα αρχίσουν να δοκιμάζονται σε άτομα από ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αισθητήρες αυτοί έχουν στόχο «να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του πραγματικού κόσμου στον τομέα της υγείας, αναπτύσσοντας μια πρακτική τεχνολογία για τη φροντίδα της στο περιβάλλον του σπιτιού και δίνοντας λύσεις σε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, το εγκεφαλικό, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η κατάθλιψη, τα τραύματα από πτώσεις και τα προβλήματα του μυοσκελετικού».

Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “‘Έφτασαν στην τεχνολογία της αποκαλύψεως!’ Όλα θα ελέγχονται από ένα τσιπάκι”
  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ; ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ Η HAARP. ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΠΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ; (Ν.Α)

  2. Συγνωμη παιδια θα μας τρελανετε ?, στην Αμερικη ειναι ηδη νομος, obama care λεγεται ενημερωθειτε και ετοιμαστειτε ..καρτες πολιτη, id,νεο διπλωμα …ολα με τσιπ,"κι αναγκασε πλουσιους και φτωχους, μικρους και μεγαλους, να προσκυνησου το θηριο και να λαβουν χαραγμα επι της δεξιας χειρος ή του μετωπου ".
    Α και δειτε την προπαγανδα rfid ibm shops,rfid health care .(tube)
    Εδω πως θα το πασαρουν δεν ξερω …..γιατι τοση αγαπη για την υγεια μας, με τρομαζει !

    Υ.Γ δοξα στον Κυριο και Θεο ,τον Χριστο . –

  3. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕΜΕ κ.ΧΥΔΗΡΙΩΤΗ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΙΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠ.ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ,ΤΟ ΤΣΙΠ ΤΟ ΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ Κ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ 'Η ΦΤΙΑΧΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ 3,5 ΕΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Κ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ:ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ,ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Κ Ο ΤΙΤΛΟΣ,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ,ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…
    ΑΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙΑΓΙΟΙ.ΜΠΟΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΚΡΟΘΥΜΕΙ,ΜΑ…ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ!

  4. δεν τους κάθεται διότι είναι ανεφάρμοστο. απλά αυτό δεν το λένε τα "εναλλακτικά μέσα" διότι πουλάνε φόβο και ο φόβος σημαίνει λεφτάκια!!!
    Ένα τσιπ ξέρετε πόσο ευαίσθητο είναι; Πόσο εύκολα "καίγεται"; το πιο απλό πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να κάνετε μια ακτινογραφία σε ένα νοσοκομείο και "κάηκαν" τα τσιπάκια. Νομίζετε ότι είναι τόσο παρωχημένοι; Ή ότι η τεχνολογία έμεινε στα τσιπάκια του 1980; Αυτό δείχνει βέβαια πόσους αιώνες πίσω είναι η εναλλακτική έρευνα στην ελλάδα. Και πόσο ανενημέρωτοι είναι οι "ερευνητές". Μην εμπιστεύεστε κανέναν τους, αν δεν είναι άσχετοι είναι επικίνδυνοι. Δεν χρειάζεται τσιπάκια όταν πλέον λειτουργούν με εκπομπές κυμάτων, τηλεόραση, τάμπλετς, σμαρtphones κάμερες ήχους δορυφόρους, targeted individuals και χιλιάδες άλλες νέες τωρινές τεχνολογίες. Εκεί επικεντρώστε… στις "μαύρες" τεχνολογίες στρατιωτικού τύπου. Εκεί είναι που θα σας πέσουν τα μαλλιά.

  5. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥ…Ο ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ google glasΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΣ ΣΤΟΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΗΜΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΕΓΕΘΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek