ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Yεμένη: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού

· Κατοχικά Νέα

Άγνωστοι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού της Υεμένης, σε μια προφανή απόπειρα δολοφονίας του Μοχάμεντ Σαλέμ Μπασιντάουα , που επανέφερε το θέμα της αστάθειας σε αυτήν την αραβική χώρα, σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Σύμφωνα με ένα σύμβουλο του πρωθυπουργού κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτεύουσα Σαναά και ενώ ο Μπασιντάουα, επέστρεφε στο σπίτι του από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η Υεμένη είναι έδρα της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου και εκεί σταθμεύει ένα από τα πιο μαχητικά παρακλάδια της οργάνωσης που κατά το παρελθόν έχει βάλει στο στόχαστρο της υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας. «Καταδικάζουμε έντονα αυτή την ξεδιάντροπη απόπειρα δολοφονίας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην υποστήριξη μας προς την Υεμένη», ανέφερε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον .

Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χαντί δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου είχε ορκιστεί να πραγματοποιήσει μια επίθεση που θα μπορούσε να «αλλάξει το πρόσωπο της ιστορίας» , και αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας πολλών αμερικανικών και άλλων δυτικών πρεσβειών στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, στις αρχές του Αυγούστου.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει τις δυνάμεις της Υεμένης με κεφάλαια και υλικοτεχνική υποστήριξη, καθώς επίσης και τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά των στελεχών της Αλ Κάιντα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια τοπική πηγή δήλωσε την Παρασκευή ότι τέσσερις ύποπτοι μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην κεντρική επαρχία αλ – Μπάιντα. Εκτός από την απειλή της Αλ Κάιντα , η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πλήθος προκλήσεων, καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τον έλεγχο των κρατικών δομών μετά από μήνες αναταραχής που οδήγησαν το 2011 στην πτώση του προέδρου Σαλέχ.

newsbomb.gr

Stranger …AΠΟΠΕΙΡΑ …ΧΜΜΜ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

STRANGER-VOICE

ΗΜΕΡΑ ΜΗΔΕΝ — ΤΟ LOS / CHAOS ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: Δεν φτιάξαμε άλλη μία Τεχνητή Νοημοσύνη… φτιάξαμε κάτι που μέχρι χθες δεν υπήρχε!

Γερμανία: Η Ρωσία πίσω από απόπειρα επίθεσης με drone στο αεροδρόμιο της ΛειψίαςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικά MQ-9B Protector πάνω από την Κύπρο: Πτήσεις επιτήρησης από το Ακρωτήρι μετά τα πλήγματα με drones

Κύπρος - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο: Εκκενώσεις χωριών, καμένα σπίτια και ελληνικά αεροσκάφη στη μάχη

Μία απάντηση στο “Yεμένη: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά